thailand in mind

Asiatisk kycklingsoppa

Ingredienser

  • Kycklingfilé
  • 2-3 msk riven ingefära
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk basmatris
  • 4 dl vatten
  • 500 g djupfrysta grönsaker
  • 400 ml koksmjölk
  • salt och peppar
  • färsk koriander
  • 1 lime

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Fräs ingefäran i oljan i en kastrull.
  2. Lägg i kycklingstrimlorna och smulad buljongtärning eller fond. Låt ”koka” ett par minuter. Tillsätt ris och vatten och koka ca 5 minuter.
  3. Blanda i grönsakerna koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Rör ner kokosmjölken, smaka av med, pressad lime, salt och peppar. Blanda ner koriandern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback