hela orkansläkten på besök!

Vattnet utanför Sairee Beach har nu bytt färg från vackert turkost till brunt och grumligt! Eftersom det regnat i ca en vecka har allt vatten forsat från toppen av bergen och ner i havet. Inte speciellt inbjudande!
Inget nytt på väderfronten som ni förstår. Igår kväll blåste och regnade det så mycket att Loppan inte vågade gå hem. Jag vågade inte släppa iväg henne heller för hon hade med största sannolikhet flugit iväg, så hon fick för första gången sova inne hos oss!
När vi vaknade i morse insåg vi snabbt att vi fattat rätt beslut genom att låta henne sov inne. Det var total kaos. Träd ligger huller om buller överallt, bara på våt tomt har två stora träd blåst ner. Jag misstänker att både vår svenska orkan Gudrun och den amerikanska orkanen Katarina är här tillsammans med hela orkansläkten för att plana ut Koh Tao. (ska försöka ge mig ut imorgon och ta lite bilder!)
Rickard gjorde en tapper insats i morse och hämtade frukost. Resten av dagen har vi tittat på film, tittat på datorn, tittat på regnet, tittat i väggen och ätit lite därimellan!
Vädret den kommande veckan ser väl inte heller sådär jättelovande ut...

.. men inte går vi ner oss helt och hållet för det. Vi gör vårt bästa för att hålla humöret upp


Det där med att fatta beslut

Jag har fattat ett beslut angående köp av Ipad och tänker självklart dela med mig det till er. Tack förresten för era tips, jag visste väl att ni ställer upp när jag ber om det!
Jag kommer inte köpa någon Ipad. Jag har ju min dator som jag är mer än nöjd med och jag skulle inte vilja konka runt på en Ipad, det känns lite klumpigt. Och även om jag inte har den häftigaste mobilen så är jag nöjd men den också så länge den fungerar att ringa och smsa med så blir det nog ingen Iphone på ett tag heller!

När det inte blev någon Ipad var jag ju tvungen att lägga de pengarna på något annat och det gjorde jag snabbare än jag hann blunda. Jag impulsköpte en resa till Thailand i sommar! Jag har funderat på det tidigare men inte kunnat bestämma mig. Nu känns det verkligen rätt att åka tillbaka i sommar, speciellt nu när man nästan glömt bort hus solen ser ut!
Jag  åker ner 11 juni, samma dag som mina föräldrar men med ett annat flygbolag, och sen flyger jag hem 11 juli. Jag var helt säker på att min syrra skulle åka hem samma dag men det blev en liten miss eftersom hon åker hem den 9e. Nåja, jag får sysselsätta mig på egen hand i Bangkok i 2 dagar.
Dags för kladdkaka. Andra kladdisen på rad faktikst. Vi bakade igår istället för att kasta gris och det blev en sån hit att vi gjorde en idag också.

Bilden har ingenting med inlägget att göra. Den är tagen i Spanien i somras. Tänkte att det kan vara roligt
med någon bild som inte innehåller regn eller blåst!


ser inget stopp på detta!

Den kassa uppdateringen fortsätter i detta sinnessjuka pissregn. Vi har så tråkigt att man inte kan ha tråkigare. Idag försökte vi verkligen liva upp stämningen och göra något uppiggande - vi städade!
Ni förstår att det regnar, regnar och regnar. Som ni såg på bilderna sist så blåser det också, igår såg vi att två stora träd blåst ner bara några 10tal meter från vårt hus. Det skulle inte förvåna mig om vi vaknar upp imorgon av en jävla smäll, då har antagligen hela Koh Tao blåst iväg och krockat med Koh Samui.
Jag är förbannat less på detta! Får fråga Rickard om han vill spela kasta gris för jag är förbannat less på datorn också!

fan till att regna!

Okej, igår skrev jag om att det regnade. Visst, det regnade och jag blev precis så blöt som jag ser ut på bilden här nedanför. Jag var så blöt att man inte kunde hitta en enda torr bit på mig.
MEN, igår var ingenting jämfört med idag. Det var sanslöst var det regnade och blåste. Jag var rädd att blåsa bort när jag satt inne!
Översvämning på terassen!
Enligt vädret ska det fortsätta regna i minst två veckor till. Skandal! Min plan framöver var att jobba på brännan så mycket att min svarta bikini ser vit ut jämfört med min bränna.. vi får väl se hur det blir med det. Jag skulle gissa på att det blir tvärt om istället!
Vi försökte hitta festivalen nu ikväll när det var uppehåll i typ 5 minuter men vi kunde inte finna den. Vi
får göra ett nytt försök imorgon om det inte regnar för mycket!

Festival!

Imorgon är det Save Koh Tao festivalen och jag hoppas verkligen att väder tar sitt ansvar och bidrar med sol under de två dagar som festivalen kommer pågå!
Om ni vill se bilder från förra årets festival kan ni klicka HÄR.

mer regn...

Urusel uppdatering de senaste dagarna med vädret har varit lika kasst som mina uppdateringar och därför har jag inte haft något skoj att berätta om.
Idag kikade solen fram lite titt som tätt så jag passade på att köra två maskiner tvätt, skura altanen på översta våningen och handla.
Nu i eftermiddag åkte vi till Pranees och käkade. Maten var god som vanligt och humöret på topp... fram tills det var dags att åka hem. När vi började köra duggade det lite lätt, sekunden efter fullständigt ÖSTE ner. Väl hemma var jag blöt ändå in till trosorna!
Nu blir det istället gårdagens Big Brother, Halv 8 hos mig och mästerkockarna. Det ryktades om att Rickard gjort chokladpudding också :)

första soppatorsken!

Idag har vi varit superflitiga och fått gjort en hel del. Vi gjorde ett lunchstopp hos vår vän Mama och när vi körde hem fick vår livs första soppatorsk! Haha! Vi blev stående mitt mellan två uppförsbackar så vi kunde inte rulla till närmsta mack om vi så ville!
Jag satte mig på moppen för att "vakta den" och Rickard fick pinna iväg på jakt efter bensin! Efter några minuter brassar han förbi mig, där jag sitter som ett fån på moppen, med en moped som jag aldrig tidigare sett. Inte ett ord säger han heller utan för bara förbi mig!
Han kommer tillbaka efter ytterligare någon minut med en gammal spritflaska fylld med bensin. De säljs såna flaskor utmed vägarna överrallt i Thailand.
Jag fick veta att Rickard frågat en gammal tant i jakt på bensin om hon sålde någon. Hon förstod inte ett ord engelska men erbjöd Rickard via teckenspråk att låna hennes moppe så han kunde kör och leta efter bensin istället för att traska. Vi gav henne 50 bath som tack och hon blev så tacksam!
Thailändarna är sannerligen ett gott folk som gärna hjälper till och alltid har ett leende på läpparna. Till skillnad från oss tråkiga svenskar som inte ens kan sätta sig jämte någon på bussen eller ännu värre le mot någon man inte känner!
Jag önskar jag hade kameran med mig idag men så var tyvärr inte fallet. Jag ska försöka skärpa mig och ta mer bilder!!!

Singing in the rain

Dagarna sedan vi kom tillbaka från Samui har bokstavligttalat regnat bort. Vädret har varit mulet och daskigt från morgon till kväll och vi har därför mest suttit hemma och ugglat.
Vi har varit överlyckliga att vi sluppit vattna alla växter och jag har med glädje sprungit runt i världens fulaste poncho och gett växterna gödningsmedel!
Idag vände vindarna och solen tittade fram mellan molnen lite då och då. Tyvärr hann jag inte jobba på brännan då vi hämtade gäster i hamnen och städade i en lägenhet.
Johan & Sara lämnade oss idag också vilket var väldigt tråkigt. Vi hade åtminstone och supertrevlig kväll igår som började på Ban's nya restaurang. Restaurangen är väldigt fräsch men maten var inget speciellt. Vi fortsatte vidare till Morava för dessert och avslutade kvällen på vår balkong!
Trevlig resa hem och jag ser fram emot att träffa er igen när vi kommer hem till sverige!
Nu har vi två Big Brother att ta igen innan det är dags att sova!

Ricki pumpar vatten mellan tankarna


förmiddagsryck!

Semestern är utan tvekan slut, vilket märktes så fort man hoppade av båten på Koh Tao.
Idag fick vi gjort ganska mycket på förmiddagen; städat ur en lägenhet, tvättat, jag rensade avloppet i köket och fixade en vattenläcka under diskhon (vart har jag lärt mig sånt?), handlat, städat poolen och klippt naglarna på Loppan!
Efter allt slit har vi gjort oss förtjänta av en varsin tallrik vårrullar på "only 50 bath", som jag döpt restaurangen till då jag alltid glömmer det egentliga namnet.
Senare idag ska vi äta på Ban's nya restaurang tillsammans med våra hyresgäster Johan & Sara. De åker tillbaka till Sverige imorgon vilket ska bli tråkigt. Vi har verkligen haft tur med trevliga gäster!!
Later!

Hjälp mig, snälla!

Jag behöver er hjälp, läsare. Jag är oerhört sugen på att köpa en Ipad men är ändå inte hundra på om jag ska slå till eller ej!?
Har någon av er en Ipad så vägled mig gärna. Är det ett bra köp? Eller är det ett onödigt köp?
Jag är mer än nöjd med min Macbook Pro men när det kommer upp något nytt så kliar det självklart i fingrarna. Ska jag eller ska jag ej?
Help!!

Malaysia

Här kommer bilderna från KL. Vi var inte lika flitiga med kameran som i Samui men detta får duga!
Det var mening att detta skulle vara en bild på den mysiga flygplatsen på Koh Samui men Rickard förstör bilden som vanligt!
Väl framme i Malaysia hade vi siktet inställt på IKEA
Rickard valde mellan prinsesstårta och almondytårta. Det blev det senare alternativet!
En sekund efter denna bild blev jag tillsagd att lägga ner min kamera. Man fick visste inte ta bilder inne på IKEA. Hallå, de ska vara glada att vi delar med oss av våra köttbullar!
Hade jag inte varit mätt upp till hjärnan hade jag gärna tagit en portion till!
Efter IKEA gick vi till Pavillion Mall. Ett superbra köpcenter i KL som låg precis bredvid vårt hotell
Champions League bucklan var på turné. Eftersom ingen av oss är något vidare fotbollsfan så vi ställde oss inte i kön för att få en bild tillsammans med bucklan.
Matavdelningen på Pavillion är superb! (lägg också märke till min nya kavaj!)
Vi käkade på Little Wok så ofta vi kunde. Favorit blev denna, Chicken with Ginger!
Dag 3 var det dags att besöka de omtalade tornen. Tyvärr regnade det så vi tog i princip en bild och sen fortsatte vi vidare. Vi sket även i att åka upp på bron mellan tornen. Jag gjorde det sist jag var i KL och Rickard var inte så intresserad av det!
Vårt favorit-rese-sätt i KL är helt klart Monorailen. Småtåg som går var 5e minut och är nästan alltid charmigt fullproppade. De kostar nästan ingenting heller! Ett måste i KL!
Monorailen tog oss till Times Square Mall där Rickard fick se ett nöjesfält mitt inne i köpcentret!
Jag tjöt av glädje när jag fann Baskin Robbins. En glasskedja som jag trodde bara fanns i USA. De har utan tvekan världens godaste glass!!!
Vi fortsatte vidare till China Town Market, ytterligare ett måste om man är i KL, enligt mig! Superbillig shopping där man måste pruta. Att få ner priset 70% är ingen ovanlighet!
Tillbaka till Koh Samui där vi väntade på båten som skulle ta oss hem!

Malay!

Vi är framme i Malaysia och resan gick bra. Kom fram till hotellet vid 8 på kvällen så vi hann med en runda på närmsta shoppingcenter innan det stängde.
Idag har vi varit på IKEA och käkat köttbullar, potäter, brunsås och lingon! Det satt är det skulle kan jag lova!!!
Jag tog även en räkmacka till förrätt och Ricki en Almondytårta och chockladboll till efterrätt :)
Nu sitter vi på McDonalds och käkar glass. Vi har tyvärr inget internet på hotellet, så då får vi sitta här och skämmas! Riktigt dåligt tycker jag, bor man på ett hotell med fem stjärnor räknar man med att det finns internet! BUU!!
Vi kan istället glädjas åt en riktigt bra frukostbuffé och världens skönaste täcke!!!
Nu ska vi vidare till Chinatown's nightmarket!
Det kanske inte blir någon mer uppdatering här innan vi är hemma igen. Vilket är på måndag. Vi stannar i Samui mellan söndag - måndag eftersom vi landar efter sista båten gått. Surt!
Later!!

Samui dag 3

Rickard ville gärna att jag skulle starta dagens inlägg med denna bild. 
Varsågod kära läsare, nu ska ni få läsa och se vad vi har hittat på idag!
Vi började med att besöka Silver Beach, som ligger mellan Lamai och Chaweng. Vi gav den tyvärr bara en halv tumme.
Sanden var helt underbar men pga dåligt väder och att det blåste otroligt mycket fick den ingen tumme upp!
Vi ♥ Självutlösaren!
Lyckan var total när vi träffade hotellets egna apa. Den blev lika glad som vi blev när vi fick syn på varandra och kastade sig upp på Rickards axel.
Det tog lite längre tid för honom att fatta tycke för mig.. han stretade emot ett bra tag..
tills jag viskade några hemliga saker i hans öga och sen var han fast. Jag älskar min hotell apa!
Både jag och apan grät när vi skildes åt. Så jag och Ricki moppade till Big Budda och bad om att jag och apan ska återförnenas
Rickard tillsammans med hans buddie!
Ariel och Jag!
Kvällen har vi spenderat på rummet. Att vara kulturella tar kål på oss!
Imorgon flyger vi vidare till Kuala Lumpur, Malaysia. Vi byter ut strandlivet mot storstadsliv i några dagar och det ska bli superskoj!

bilder från gårdagen

Igår kollade vi på kartan över Koh Samui och bestämde oss för att åka till två av öns tre vattenfall. Vi moppade iväg mot det första och minsta av de två.
Badpojken hoppade i vattnet. Det var iskallt så jag höll mig på land istället.
Påväg tillbaka till moppen fick jag syn på en elefant och sprang allt vad jag kunde för att köpa en matkorg med lite bananer och majs så jag kunde mata honom!
Rickard ville också testa. Han ska alltid göra som mig!
Elefanter är så otroligt vackra och mäktiga!
Min lycka fortsatte när jag fick syn på denna lila tiger. Det kostade 200 bath/bild om man ville ta kort men den och det ville jag inte betala (jävla smålänning!) så jag fick nöja mig med ett kort på bara tigern.
Gulleplutt!
Jämte tigern fanns denna leopard. Efter att ha stått och tittat på djuren i säkert 10 minuter släppte personalen in mig så jag fick klappa och kela med dem om vi lovade att inte ta några bilder!
Efter mitt djuräventyr moppade vi vidare mot vattenfall nummer 2 som skulle ha ett fall på 80 meter. Bullshit!
80 meter totalt köper jag, men detta var rena skiten. Då ska det också tilläggas att vi gick i säkert 30 minuter för att komma fram till sunkfallet!
Här är en annan del av sunkfallet!
Efter rekommendationer från min syster käkade vi kvällsmat på Erik's, en svensk restaurang, i Lamai.
Min förrätt - Toast Skagen - 150 bath
Vi tog båda en plankstek för 250 bath till middag. Väldigt billigt! Tyvärr levde inte bean upp till mina förhoppningar!
Vi avslutade dagen med en låda full av donuts och senaste solsidan-avsnittet!

det kommer mera

Gör er beredda på en bildbomb.. imorgon!
Vi är helt slut efter dagens bravader så nu ska vi lägga oss och somna till någon halvkass film på tvn.
Natti!

Samui dag 1

Första dagen på Samui är avklarad! Jag spar mitt utlåtande om ön tills denna vistelse är avklarad, men hittills har det bara varit bra!
Det var sorgligt att säga hejdå till Loppan i morse, även om jag vet att hon klarar sig utmärkt när vi inte är på ön.När vi kom ner till hamnen slog det mig, KAMERAN! Vi hade glömt kameran hemma. Som tur var tog vi moppen ner till hamnen så Rickard hann köra hem och hämta den innan båten gick. Båten över till Samui gick galant. Vattnet var stilla och vi satte på en film på datan som höll oss sysselsatta hela vägen.
Jag hade en liten överraskning till Rickard när vi kom fram, jag hade bokat ett av de dyrare rummen på hotellet. Det var inte bara Rickard som blev överraskad, även jag! Rummet var mycket finare än vad det såg ut på bilderna och sängen är en dröm. Himmelsängar är det finaste jag vet så jag svimmade nästan när jag såg den! Som ni ser på bilderna har vi ett kontor, sovrum och öppet badrum med både badkar och dusch. Lyx!





Magen kurrade på oss båda så vi hyrde en moppen och körde iväg mot Rickards önskemål, McDonalds! Jag måste säga att även om jag klämde i mig en Big Mac och 6 nuggets njöt jag inte så mycket som jag hoppats på! Första och sista gången det blev donken på denna resa tror jag!
Efter att magarna var proppade åkte vi tillbaka till hotellrummet och tog en välbehövlig siesta. Kvällen spenderade vi i området där vi bor, Lamai. Det fick bli några grillspett till kvällsmat och sen gick vi bara runt och strosade!
Godnatt för idag. Imorgon ger vi oss ut på nya äventyr!

semestern närmar sig!

Nu ska det packas inför den kommande semestern. Vi tar morgonbåten över till Koh Samui imorgon och så fort vi lämnar Koh Tao ska det slappas!
Alla tankar på att vattna växterna, städa poolen, betala räkningar, borsta gångarna etc kommer vara som bortblåsta. Det enda jag ska tänka på är att jobba på brännan, vilken god mat jag ska äta och hur lat jag ska vara (som vanligt då egentligen!)
Datorn och kameran hänger självklart med så håll tummarna för internetuppkoppling på rummet!
Tack förresten för alla tips om Samui.. Nej, just det, jag fick ju inte ett enda!!!

sängen kallar

Nu är vi hemma efter en kvällsmiddag tillsammans med våra hyresgäster Johan & Sara. De tog med oss till en nyrenoverad restaurang som vi aldrig varit på tidigare, ett mysigt ställe precis på stranden. Maten var också god!
Jag åt en ginger chicken för första gången på ressan (tog en tugga för dig också, Pappa!)
Nu kallar sängen. Imorgon är det mycket som ska hinnas med eftersom vi åker till Samui på måndag!
Later!

ingen skön massage!

Den senaste veckan har jag haft lite ont i ryggen. Jag misstänker att det beror på våra sängar. De flesta som varit i Thailand vet kanske att de thailändska sängarna är inte kända för att vara speciellt mjuka.. snarare stenhårda! Mina föräldrar köpte ändå madrasser som ska vara extra soft. Hur är då de som inte är soft?
Nåväl. Jag ville självklart få ordning på ryggen så jag moppade ner till mitt favorit-massage-hak, Infinity Massage. Något jag ångrar enormt idag. 
Jag var helt säker på att hon plockade ut hela ryggraden, hoppade på den och sen satte in den igen. Hon knådade så hårt att jag trodde hela massagebordet skulle ramla ihop. Ni fattar va?
Trots att hon knådade hårt som fan gjorde det inte jääätteont. Förens idag! Jag är så jäkla öm!!! Rickard fick undersöka mig rygg efter blåmärken, han sa att jag inte hade några men jag tror inte honom riktigt!

Såhär såg det ut igår


Vi ska till Samui

Som jag berättat tidigare åker vi till Malaysia på en snabbsemester den 10e mars. Vi flyger från Koh Samui och därför tänkte vi passa på att göra ett längre besök på den ön medans vi är där. Så igår bokade vi hotell på Samui från 7 - 10 mars. 
Det ska bli kul att komma till en annan ö, som ingen av oss tidigare besökt. Hotellet vi bokade ligger i Lamai, vilket ska vara den lugna delen av Samui. Tror det kommer passa oss perfekt!
Om någon av mina läsare har varit på Samui så ge oss gärna några tips, allt från platser att besöka till restauranger!
Här är några bilder på hotellet.

Sorg!

Idag har det varit sorgens dag. Ekk, Skalman, Lanzerlott, Sköldis, (ja, kär sköldpadda har många namn) tackade idag för sig och begav sig till andra världen.
Senast igår lekte jag, Loppan och Sköldis ute på altanen och idag är han död. Jag och Loppan blev riktigt ledsna när vi upptäckte att han inte längre vad i livet.
Rickard såg inte så berörd ut.. Han har även skämtat om att han har lagt klor från poolen i Sköldis vatten. Ska jag ta detta skämt på allvar? Har Rickard ännu en gång mördat min vän? Ni kommer väl ihåg när han dödade mina fiskar, läs om det HÄR annars.
Varför gör Rickard såhär? Några teorier? Kan det vara så att han är avundsjuk? Måste jag börja sätta upp spionprylar över hela huset för att avslöja honom?
Loppan & Skalis gillade att eskimåpussas!