härligt med friidayy!

Gårdagens provrätting gick åt hell. Jag fastnade framför tvn istället så idag efter jobbet har jag inte gjort mycket annat än rättat prov.  Ändå har jag bara fått hälften rättade. Phu! Eleverna borde göra sin prov på samma sätt som man gör teoriprovet till körkort. När man är klart klickar man bara på en knapp och vips så kommer resultatet. Vi hade ju tjänat in massvis med timmar på det!

Vi får finbesök av Jojjo och Albert ikväll så jag har även fått sätta tassarna i berget med disk som väntade i köket. Mount Everest kan slänga sig i väggen, ojss! Nästa gång jag flyttar hoppas jag att den lägenheten har en diskmaskin.

Nu ska jag fortsätta rätta proven så kanske jag hinner klart med det idag. Har verkligen inte tid att sitta med det i helgen eftersom syskonen Örnstedt + fanskapet ska baka julgodis och julhandla imorgon. På söndag är det väl julskyltning om jag inte är ute och cyklar och sen har Rickard match hemma och då måste jag ställa upp med min enmanna hejarklack :)


mitt nya kontor :)

Jag har fått ett kontor här hemma! Jippie! Eller ett halvt kontor allefall, vi delar ju på det. Man kan tydligt se vilken sida som är min. Nej, det är inte den högra sidan som är min.
Ricke har det prydligt och fint på sin sida medans min sida ser snäppet värre ut. Jag som oftast är ganska organiserad av mig. Man ser inte ens min data under alla prov och pärmar.. (tacka vet jag rickes data!) Jag ska försöka rätta alla 9ornas prov och 8ornas inlämningsarbeten idag, då kanske det ser lite bättre ut sen.
Wish me luck!

Ikväll har inte aset någon träning så jag ska bjussa på finmiddag och kanske en film till det? Jag köpte en mumsig entrecote bit igår. Den ska stekas lite halvdan så blodet rinner ur den, så ska en riktig köttabit ätas. Till det serveras klyftpotatis, beasås och fetaost med rödlök. Nu blev ni alla, utom Jojjo, avis va?

Julia filmtipsar!

Varför har inte det nya Desperate avsnittet släppts? Funderar på om de kanske har uppehåll i usa men är det inte lite väl tidigt för det?

Förresten, igår kväll kollade vi på Cloverfield. Se aldrig den filmen! Är glad att jag inte gick på bion när jag bodde i staterna. Kommer ihåg att jag gärna ville se den då. Jag hade precis varit och hälsat på Sanky i NY när den kom ut och jag tyckte det verkade coolt när självaste Gudinnas head ramlade av.
Jag hade ganska höga förväntningar innan vi satte på den. Den började riktigt bra, avtog lite då monstret var väldigt overkligt. Men slutet! HALLÅ! Hur i hell kan man ha ett så dåligt slut?
Tacka vet jag romantiskakomedier, de kan man alltid lita på (ok, slutet i the break up suger med!).

För att ni ska slippa se kassa filmer kommer nu min toplista på bra filmer.

1.
How to lose a guy in 10days
2. Armageddon
3. Walk the Line
4. Pearl Harbour
5. Con Air
6. Batman - the dark knight

Tisdag

Idag blev det ännu en dag i ledighetens tecken. Dock vaknade jag av en tjutande lastbil. De håller på att lägga om taket här och lastbilen tjuter så att fönsterna skakar varje gång den backar!

Även om man kan tro att jag legat i soffan hela dagen så har jag faktist inte gjort det. Mina stackars 9or ska ha prov denna veckan och jag har suttit halva dagen med att slänga ihop ett lagom svårt prov. Det är ingenting man gör på en kvart, kan jag lova!. Detta provet handlar om konsumentekonomi, dvs reklam, olika köplagar etc.

Snart kommer fanskapet hem från jobbet med. I vanliga fall brukar jag stå vid spisen vid denna tidpunk för att ha det klart till han kommer hem.. men, igår gjorde jag köttfärsås till halva hylte så här blir ingen matlaganing mer under 2009!!!

Äntligen dags för soffan!

lite bilder

Jag har inte tagit mycket bilder på sistonde men här kan juag bjuda på några få. Ska ta ett kort på min nya frilla med, inte för att det är så himla stor skillnad egentligen, men vad gör man inte för Sanky! ;)

A pretty awesome cake, or what? Jag kanske ska satsa på bagare istället för att läsa någon lång utbildning?
 
Vårt vardagsrum har fått lite nyheter under förra veckan. Den hängande bollen med ljus i gav jag till Rickard på hans födelsedag. (Den var mest till mig själv!) och ljuslyktan i fönstret fick jag av Rickards mamma. Blev superglad för jag har varit på jakt efter precis en sådan.

helgens hemlis!

Sådär, nu är jag hemma efter helgens bravader och kan snällt berätta vad det var vi gjorde. Vi besökte nämligen en spåtant/medium, you name it. Mamma har varit hos hennes 3-4ggr innan men denna gången följde även jag och Jenny med. Självklart tänker jag inte berätta vad hon sa till mig, men hon sa en hel del intressanta saker.
Hon berättade om saker i mitt liv som inte hade kunnat ha en aning om eftersom hon aldrig träffat mig innan. Jag är ju lipsillen itself och brast i gråt efter att hon var klar. Jag vet inte riktigt varför men känslan var så otroligt konstig. Där satt jag med en helt främmande människa som berättade om mig som person och personer i min närhet.
Det var verkligen en upplevelse som jag inte kommer glömma. Jag börjar redan planera in nästa besök dit!

Lördag

Är precis klar efter 2,5 timmar hos frisören (mamma).  Halva hårsvallet försvann och färgen ändrades en liten nyans. Jag har varit trött på mitt långa hår och därför klippte jag av det. Det blev inte jättekort, ungefär vid axlarna, men jag ska känna på det tills imon och isåfall blir det lite kortare då.

Rickards föräldrar och syster har varit här sen i onsdags så det har varit full rulle hela tiden. Ricke visste inte om att de skulle komma så det blev en väldigt lyckad öevrraskning. Jag är superstolt över mig själv att jag lyckats hålla det och inte berättat :) Det har varit några riktigt lyckade dagar med gekåsbesök, lunch i halmstad och en heel del buzzspelande, där jag utklassade dem allihopa!
Nu har hela familjen Ahlund åkt tillbaka till Uppsala (även Ricke). Hylte Volley möter Tierp (som ligger vid Uppsala) imorgon och därför åkte laget upp idag. Jag hade antagligen följt med om det inte varit så att jag, Jenny och Mamma ska iväg imorgon :) Det ska bli såå spännande!

Nu ska jag nog åka hem för en helt ensam kväll :( Kanske beställer jag en pizza, kollar på Robinson och tycker synd om mig själv! Har en hel drös med prov som behövs rättas med.. phu!

Grattis Ricki!!!!

Ett STORT grattis till min älskling pälsking som fyller 21 år idag :)
Jag kom insjungande med frukost på sängen i morse.. dock misslyckades jag lite. För det första glömde jag bort texten i 'ja må han leva'. Den går ju egentligen 'ja visst ska han leva, ja visst ska ha leva...' men jag tappade helt bort ordet leva och fick istället improvisera med att sätta dit ett sjunga. Så det fick bli 'ja visst ska han sjunga, ja visst ska han sjunga'. Rickard märkte som tur var inte att jag sjöng fel men jag var tvungen att berätta det så han kunde hjälpa mig hur det riktiga texten gick.
Sen var han inte så hungrig när jag snällt hade gjort leverpastejsmacka med ett hjärta på, så jag åt upp den själv.

Ikväll har han match så då får jag bege mig till hallen för att heja fram en vinst på självaste bemärkelsedagen. På kvällen kommer sen familjen till oss för lite tårta som jag har bakat. Ska visa kort på den sen för det måste vara den finaste (och enda) tårta jag någonsin gjort!

Nu kommer snart mina små elever. Det är spagetti & köttfärsås som ska lagas idag :)

time for cake

Rickard fyller år imorgon och jag har tagit på mig uppdraget att baka en tårta. Shit, jag som inte ens tycker om tårta.
Funderar på att göra något i stil med denna.. vi får se hur det slutar :)

Måndag

Ikväll tappade jag upp ett bad och la in en inpackning i håret. Det är verkligen skönt att ta ett bad med man blir så himla trött efteråt, så nu har jag krypit ner mig i soffan för att kolla på Biggest Loser.
På tal om soffa är jag sugen på att köpa ny.
Denna ligger högst upp på julklappslistan :)

I helgen ska jag hitta på något riktigt spännande. Jag har sett fram emot denna dagen i flera år och nu ska det äntligen ske. Jag vill inte riktigt berätta om det ännu eftersom jag inte själv ver exakt vad som kommer hända men jag lovar berätta om det efter helgen!

Dags för glass!


helgen är redan över!

Varför går helgen så himla fort? Man hinner ju knappt börja slappna av innan det är dags att gå tillbaka till jobbet igen.

Efter IDOL i fredags kom Albert och hämtade oss för en spelkväll hos Mia. Jag och Jojjo kickade ass i Alias och vann överlägset över Albert&Rickard och Mia&Lisa. Vi är verkligen ett dreamtem i ordgissarspel :) 

Igår körde jag in till stan för att möta upp Rickard efter hans träning. Vi tog en runda på Eurostop och Stenalyckan. Det blev lite shopping för oss båda två men vi kom tyvärr inte hem med det vi var ute efter; en födelsedags present till Ricke.
Efter det hälsade vi på min syster en snabbis innan det blev dags för oss att åka hemåt.

Idag lämnade min pojkvän mig ensam hemma när han åkte till Linköping för träningsmatch! Jissus, varför ska de sätta in en träningsmatch när de är lediga typ en gång i halvåret? och i Linköping med för den delen! Jag förstår mig nog inte rikitgt på volleyvärlden.
Istället kom Millan till mig för lite mys. Vi lagade en mumsig middag och var ute i skogen en runda :)

Hur jag ska sysselsätta mig resten av kvällen är fortfarande en gåta men jag kommer nog på något skoj. Kanske kör ner och köper ett par bingolotter och lite glass? Eller så tittar jag klart på filmen jag började på för några dagar sedan? Vi får helt enkelt se.

Hoppas ni haft en trevlig helg!


lördag

Jag har hela morgonen tänkt att det är söndag idag men nu kom jag på att det faktiskt är lördag! Jippie!
Vet inte riktigt hur planerna ser ut för dagen men jag hoppas på en slappig lördag.
Later!


torsdag

Hade bara en lektion på förmiddagen och sen kunde jag gå hem. Har dock endel skolarbeten och dylikt som behövs rättas så helt klar är jag inte ännu.
Känner mig fortfarande lite krasslig så nu håller jag på att koka en kantarellsoppa och ska lägga mig under täcket och kolla på en film.

När mamma slutat jobbet ska vi iväg en runda och ikväll ska jag förlänga naglarna. Då får man känna sig lite fin igen!

so long!


Onsdag

Idag började dagen dåligt. Vaknade av att jag hade en djävulsk magvärk och trodde att min sista stund var kommen. Efter en stund fick jag försöka rycka upp mig och gå ner till skolan för att jobba.
Därefter blev dagen bättre. Efter jobbet gick jag hem och bakade morotsmuffins till Rickard samt lagade tacos till han kom hem! Ibland är jag allt en bra flickvän!
Nu ikväll har Mia Herman varit och hälsat på mig! Sist vi träffades var på konfen i London så det var verkligen på tiden för lite antitalk! Tyvärr saknade vi medlemmar :(

Nu är det time to hit the bed och hoppas på att jag mår bättre imorgon!

vårat "nya" köksbord

Före

Efter

Lördag

Igår hade jag en supertrevlig kväll! Millan fyller år i veckan så vi var hemma hos Sabina för att fira henne. Det blev tacos, singstar och dans innan vi gick fram till Gästis. Jag gick i princip inte ens in eftersom jag träffade massa gamla kompisar utanför!
Kvällen avslutades med efterfest hemma hos Sabina och Patrik innan jag åkte hem till Ricke som väntade (okej, han väntade inte alls.. han sov!) där hemma.

Idag har jag inte dirket mått prima. Har ändå försökt göra det bästa av dagen. Vi låg mest i soffan och kollade på Pippi Långstrump hela förmiddagen innan det blev dags för en liten siesta ;)
Tillslut fick man rycka upp sig och bege sig in till stan eftersom vi hade bokat bowling på Rejmes. Jag, Jenny och Rickard hade en spännande match. Rickard vann första serien och jag den andra. Tyvärr hade fanskapet bättre totalpoäng än mig så han blev stormästare (antar att det var lite fusk inblandat!) Han är ju så lång att det räcker med att slänga fram näven, då har han ca 50cm kvar till käglorna!

Nu ikväll har vi gjort egen pizza och ska snart bege oss till säng. Imorgon ska vi gå upp tidigt för att åka till Göteborg. Vi ska först ta en runda på IKEA innan det blir dags att åka ut till Landvetter för att hämta mamma & pappa som kommer hem från Thailand.



gristigrar!

Idag fick jag mailat ett par jättegulliga bilder. Jag vet dock inte vem det är ifrån men jag antar att det är någon thailändsk vän eftersom mailet var på thailändska :)


Tisdag

Äntligen får jag slappna av lite. Lektionerna hart gått i ett hela morgonen och det har nästan varit lite smått kaos! 9orna har planerat egna kycklingrätter, så alla lagar olika rätter samtidigt. Det säger ju nästan sig själv att det blir kaos! Men jag har överlevt och har nu bara två lektioner kvar innan det är dags att gå hem.
Känner på mig att jag kommer slockna ganska så snabbt när jag väl lägger mig i soffan hemma. Innan dess måste jag åka till apoteket för att hämta ut Majas meducin.

Ne, nu är det dags att göra sig klar inför nästa lektion. Livet på skolan är hårt!

Måndag


Det är verkligen inte kul att se sin kisse lida :( men nu ska hon förhoppningsvis bli bättre!
Två veterinärer undersökte Majsan och konstaterade att hon har skadat sitt korsband i vänster bakben. Hon kommer gå på smärtstillande veckan ut, blir det inga framsteg efter denna veckan måste hon opereras. Så håll alla tummar ni kan för att hon ska bli bättre!

Nu är jag hemma hos mig och Rickard, de känns verkligen att man inte har varit här på ett tag. Eftersom jag jobbade på Elias Fries förra veckan blev det att vi sov hemma hos mamma & pappa. I helgen sov vi i stan, men nu får man nog börja komma in i vardagen igen.
Hela denna veckan ska jag vara på Örnaskolan. Onsdag, torsdag och fredag har jag hemkunskap (kommer ha det fram till jul, härligt!) och de andra dagarna får jag knega åt Mamma eftersom de fortfarande är i Thailand och har det härligt!

Nu börjar strax Ullared,  ett nytt program på 5an som handlar om.. ja, Gekås! Ska bli riktigt skoj att se ;)


min lilla maja!

Nu är jag hemma lite snabbt för att käka lunch men framförallt för att titta till Maja. Stackaren ligger på precis samma ställe som jag lämnade henne på för 4 timmar sedan. Har tagit fram hennes bur och bäddat den med hennes favorit filt så att hon är klar att åka när jag slutar jobbet!
Hon tycker verkligen inte om att åka i hennes bur, eller i bil för den delen heller. Dock är hon illa tvungen nu :(


Söndag

Igår när jag och Jenny kom hem upptäckte vi något jättretråkigt. Min lilla kisse Maja haltade och kunde inte gå på sitt vänstra bakben. Jag blev såklart jätteorolig och började gråta så Jenny fick ringa in till Slöinge veterinärklinik. De tyckte att vi skulle avvakta några dagar och se om hon blev bättre, om inte skulle vi komma in med henne.

På kvällen hade vi ju bokat bord på Wild West så vi fick åka in till stan, funderade lite på om vi skulle avboka och stanna hemma hos Maja, men vi kunde ju inte bara sitta inne en hel kväll och titta på henne.
Maten var som vanligt utsökt! Vi åt tills magen inte pallade mer och sen blev det raka vägen till Kamilla, Jennys kompis som hade förfest.
Jag, Jenny, Rickard och Matt (ny kille i Rickards lag som kommer från LA) gick till tre hjärtan och hade en riktigt skoj kväll :)

Idag åkte vi hem så snabbt vi kunde för att kolla till Maja. Inga förbättringar :( Så jag ringde till veterinären och fick en tid imorgon. Min stackars kisse :( :(
Hoppas verkligen att det inte är något större fel på hennes lilla tass!