Spanien - poolen


nu kör vi ett ryck fram till oktober :)

Någon uppdatering hann jag tyvärr inte med idag. Fångarna på fortet och lektionsplanering inför veckan tog över all tid.
Det känns ganska skönt att vara tillbaka på jobbet igen efter en riktigt långsemester sedan slutet av maj. Och idag fick jag för första (och antagligen sista) gången i mitt liv vara med på lärarnas bild till skolkartalogen. Jag slängde på mitt bästa smile så nu håller jag bara tummarna för att jag inte blundade på bilden!
Imorgon ska jag försöka ta mig lite tid och lägga upp några av bilderna vi tog i Spanien. Jag ska även visa er vad jag shoppade. Det blev lite av ett impulsköp som gjorde att hela min resebudget sprack som en bomb! Så tyvärr blev det inte mer shopping än det.. men smakar det så kostar det! Det tycker allefall mina nyfunna vänner Dolce & Gabbana!

plikten kallar igen!

Nu är vi tillbaka hemma efter en underbar vecka i Torrevieja, Spanien. Tyvärr har jag lektion om en timme så en bättre uppdatering kommer förhoppningsvis senare ikväll!

Spanien nästa

Sådär! Nu ska allt förhoppningsvis vara ner packat och jag är helt redo för att sticka. Jag har varit på otroligt kasst humör ikväll och slängt ur mig både de ena och andra till stackars Jenny & Rickard. Jag skyller på stress(?). Efter att inte ha jobbat sedan slutet av maj kan de ju inte räkna med att jag ska vara på bra humör såhär när jag haft massa saker att göra. Med massa saker att göra menar jag att packa mitt handbagage!
Jag hann även med att laga en utsökt kvällsmat till oss alla. Jag passade på att vara lite internationell nu när vi ska iväg, så jag gjorde jugoslaviska fyllda paprikor i tomatsås. Domaći! Det är min mammas specialé recept så det tänker jag inte dela med mig av!
Nu är det dags att stänga ner datorn och sova. Uppstigning imorgon 05.00! Yeah!
Nästa uppdatering blir antagligen när vi är hemma igen!

bäst för honom!

Jag såg precis en artikel på Hallandsposten om Hylte Volley och den kommande säsongen. Det verkar visst finnas ett frågetecken kring lille Rickard. Har jag missat något? Bäst för honom att han hänger med mig till Thailand :)


Jag har fått jobb!!!!

JAG HAR FÅTT JOBB!!!! Utan att ens söka jobb!!! YES!
De ringde precis från Örnaskolan här i Hyltebruk och erbjöd mig jobb som hemkunskapslärare på högstadiet hela terminen! Jag förklarade klart och tydligt att jag ska flytta till Thailand den 16 oktober och trodde därför att hoppet var ute. Där trodde jag fel! Jag kommer få jobba ända fram till dagen jag åker!!!!
Åh vad glad jag blev nu!!!!
Tack alla gulliga kollegor & elever som sagt så fina ord om mig :)

Spanien -08

För två år sedan, när jag kom hem från USA, åkte jag & Johan till Spanien i en vecka för att ta vara på oktobers sista sommardagar. Vi hade en supermysig vecka tillsammans med otroligt många skratt. Jag tittade precis igenom bilderna för att bli lite extra laddad inför morgondagens resa!

dan före doppare!

Imorgon åker vi äntligen och jag har endel som ska fixas innan dess. Först hade jag tänkt åka hem och ringa mina föräldrar. De åker hem från Thailand imorgon, efter att ha spenderat 3 månader där. De landar bara någon timme efter att vi lyfter så vi hinner tyvärr inte ses innan vi är hemma från Spanien.
Packningen har jag inte ens börjat ta tag i så det borde också göras idag. Fick hem mina kläder från H&M igår, de passade perfekt! Så de klänningarna ska med allefall! Eftersom vi åker med Ryanair kommer vi bara ha handbagage. Vi har beställt en väska, som vi alla ska dela på, som ska checkas in men där i kommer vi framförallt lägga de saker man inte kan ha i handbagaget! 
Vi ska ju bara vara borta i en vecka så man behöver egentligen inte packa så mycket. Några klänningar, bikini och sandaler. Sen är jag ready to rock! 
Sådär ja, då drar vi igång denna dag!

sooon!


Kläder till Röda Korset

Sådär! Nu har jag äntligen lyckats klurat ut vart röda korset i Halmstad ligger. Det var inte så svårt att hitta när man väl försökte!
Jag har nämligen tvingat mig själv, Rickard och Jenny att göra en megarensning i våra garderober och efter det lyckades vi få ihop fyra svarta sopsäckar med kläder. Därför ska jag idag köra till Röda Korset och be dem skicka alla våra kläder till katastrofområden i världen!

kalle johansson!

I söndags var vi ute och plockade svamp. Inte så illa pinkat va?

vem är vem?

Ha ha! Vad tycker ni? Gömmer det sig en mini Per Gessle i Rickard? Jag tycker faktiskt att han påminner lite om honom när Rickard var yngre!

13 Augusti

Fredagskvällen på Pios blev en big hit! Vi åt otroligt gott och hade det supertrevligt! När de andra fortsatte hemåt efteråt fortsatte jag mot en partykväll! Jag mötte först upp Alle & Kim för att sedan fortsätta in till stan där vi mötte upp Kims pappa Glenn :)
Efter några glas på Harrys slutade vi på Bond. Jisses, tur att man inte hänger på Bond i vanliga fall. Jag, Alle och Kim drog ner medelåldern ganska rejält och var i princip de enda tjejerna på stället. Inget ställe att gå till om man är tjej och upptagen alltså!

Nya kläder till Thailand

När ni andra dödliga spanar in höstens varma och gosiga kläder passar jag på att reashoppa inför min höst. Det är ju perfekt att alla sommarkläder reas ut nu. Idag fyndade jag 4 kläninngar och ett par shorts på H&Ms rea!  Great!


Födelsedagsfirandet börjar redan ikväll!

Imorgon är det min födelsedag men vi börjar fira så smått redan ikväll. Jag, Jenny, Joakim & Rickard ska till Pios för en förhoppningsvis utsökt måltid. Vad som händer efteråt vet vi inte ännu.
Imorgon ska vi självklart på Roxettes konsert och sjunga oss hesa. Vad jag kommer få i present vet jag dock inte. Oftast brukar jag ha ganska bra koll på vad jag ska få.. självklart har jag mina aningar. Vi får hlet enkelt se imorgon ;)

Hoppas ni frå en trevlig fredagen den 13e!

Maneter invaderar semesterparadis

Sara berättade för Jenny igår att dödsmaneter håller på att invadera Costa Blanca stränderna. Osis för oss eftersom vi har vårt hus på Costa Blanca. Tur för oss att vi har pool :)


Taylor Swift - Mine

YES! Taylor Swift har äntligen släppt en av låtarna på hennes nya album. Hennes låtar är för mig feel good music och när man väl börjat lyssna på en låt kan man inte sluta :)
Enjoy!

ett halvår i Thailand - ja tack!

Rickard höll med mig om att det var den perfekta biljetten så vi bokade direkt! Jag kan knappt förstå att resan äntligen är bokad. Vi har planerat det i flera månader och försökt spara så mycket pengar vi har kunnat för att ha råd att stanna så i 6 månader.
16 oktober - 29 april. Så länge kommer vi befinna oss i Thailand!
Det kommer bli underbart och jag ska njuta av varje dag. När ni andra sitter här hemma i i kylan kan ni tänka på oss, för då sitter vi antagligen uppe på terassen en ljummen decemberkväll med en drink i handen ;)
Ni undrar kanske vad vi ska göra där i 6 månader? Det gör vi också! Vi har tänkt ta dagarna som de kommer och göra det vi vill göra när vi väl är på plats. Men framförallt kommer vi hjälpa mina föräldrar med uthyrning av deras lägenheter. Vi kommer alltså befinna oss på ön Koh Tao större delen av tiden men även försöka resa runt och besöka nya platser.
För att uppehålla vårt visum måste vi även flyga ur landet. Den resan har vi inte börjat planera ännu men länder som Malaysia & Bali kan vara möjliga resmål. Vi får helt enkelt se!
Vi har sagt upp lägenheten f.o.m. 1 oktober, Rickard har sagt upp sig från jobbet och jag som bara vikarierar på skolan kommer helt enkelt inte jobba mer. 
Nu är det bara till att räkna ner, men först sticker vi till Spanien nästa lördag.. så efter det får nedräkningen börja!


Håll tummar!

Jaa! Nu tror jag att jag har funnit en resa som skulle passa mig och Rickard perfekt! Ska föreslå den för honom idag när han kommer hem från jobbet och förhoppningsvis bokar vi den dirket!

Återkommer med resultat senare!


USA-shopping del 2

Lacoste strandhanddukar. En till mig och en till Rickard. Jag köpte den lila till mig och den blåa till Rickard. Först köpte jag den gröna till honom men jag gillade inte riktigt färgen på den så jag körde tillbaka och bytte den mot den blåa. Fin färg till en kille tänkte jag... tills jag kom hem och insåg att den inte alls var blå. Den var också lila fast i en helt annan nyans än min! Ha ha!
Även om den visade sig vara ganska flickig blev Rickard glad och det var ju det viktigaste!
Inom en snar framtid kommer ni få se bilder på oss när vi ligger på stranden och glassar med våra nya handdukar!

USA-shopping del 1

Här kommer en liten del av min USA-shopping. En näve full med Ralph Lauren tröjor var ett självklart inköp. Jag har sedan tidigare en svart och en marinblå så nu var det på tiden att köpa några med lite färgchock! Köpte även en superfin i lila men den gav jag till min syster i present.
Jag älskar dessa tröjor mest för att de är klassiska och himlans komfortabla :)

abborre till kvällsmat!

Titta vad vi har ätit för smarrigt ikväll! Ny filéad abborre! Jag filéade den helt själv, med lite hjälp från en video på YouTube! Rickard som är havets största motståndare och inte äter någonting från havet djup, förutom fiskpinnar, smaskade också i sig några bitar och tycker att det var gott :)
Nu har vi ett bra fiskeställe som vi får besöka nästa vecka igen för ytterligare fångst!


19 augusti

Idag har jag spenderat halva dagen hos min Farmor & Farfar. Jag hade önskat en köttbullar med potatismos-middag och det bjöds det självklart på!
Resten av eftermiddagen har jag ägnat åt något så tråkigt som att rengöra ugnen. Jag har säkert gnuggat i över 2 timmar och den blir ändå inte skinande ren. Tillslut fick jag kramp i fingrarna så jag får fortsätta imorgon istället. 
Jag har även tänkt visa lite saker jag köpte i USA imorgon. Har helt glömt bort att göra det. Japp, det ska jag göra imorgon. 
Nu kurrar det i kistan så jag ska stuva lite makaroner och steka mig en korv!

sommaren som försvann & au pair intervju!

Nu känns det som att sommaren börjar gå mot sitt slut och man kommer mer och mer tillbaka in i en lagom trist vardag. Vädret har sagt sitt och vägrar ge oss sol. Sen när bestämde Sverige att vi vill ha det sämsta sommarvädret i världen? Jag var då inte med när det beslutet togs, det kan jag skriva under på!
Idag medan Rickard hade sin uppkörning hade jag intervju med en blivande Au Pair. Det är verkligen kul att möta nya au pairer. Jag kom själv ihåg hur förväntansfull man var över att få åka till The Big US and A.
Intervjun idag tog ganska lång tid, 2h och 30min. Den blivande au pairen gör ett personlighetstest som tar ganska lång tid och sen pratar jag på större delen av tiden. Jag berättade det mesta man behöver veta och gav lite tips på vad jag tycker är extra viktigt när man t.ex. ska välja familj. Hon ställde även frågor till mig som jag svarade på så gott jag kunde. 
Förhoppningsvis blir jag klar med min rapport till Au Pair förmedlingen imorgon så familjer kan börja kontakta tjejen så snabbt som möjligt! Åh så mycket roligt hon har att se fram emot. Jag önskar ibland att jag kunde spola tillbaka tiden och göra om mitt år i USA :)
Nåväl, drömma kan man. Jag har åtminstone min extrafamilj i staterna som jag kan hälsa på precis när jag vill.. eller när plånboken tillåter det!

Grattis till körkortet, Rickard!

Jippie! Nu kan vi äntligen gratta lille Rickard till sitt körkort. I torsdags fixade han teoriprovet och idag klarade han uppkörningen! Kul för honom att han äntligen kan få känna sig vuxen och inte behöva sitta som en kärring jämte när jag kör! Nu är det min tur att sitta i kärringsätet och låta Rickard köra mig vart jag än vill åka!

snart är jag tillbaka

Jag lovar er att jag fortfarande lever och snart är jag tillbaka med lite nya inlägg. Ska bara samla ytterligare lite ork till det!
Ni står väl ut?


Bilder - Gröna Lund

Här börjas 7-kamspen. Sofia gick ut starkt och tog hem första kampen..

Jag började istället med att ta hem en stjärnvinst. 1 spel = 1 vinst. Sen var jag färdigspelad för dagen. Rickard visar även stolt upp sin vinst. Ser ni? Ja, det är ett svärd!

Luftgevär var inte riktigt min gren. Minas den lille linslusen ville visst också vara med på bild. Och då låter vi honom vara det!

Rickard däremot var ett Real Pro när det kom till luftgevär. Han satte alla 5 skotten i mitten och fick därför ett pris..

En sheriffstjärna som matchade hans svärd blev tacken för bra skytte!

Här har Carina äntligen lyckats marklyfta geväret. Hon siktade och sköt.. Synd bara att hon missade måltavlan!

De försökte och försökte och tillslut lyckades även Rickards mamma vinna en stjärnvinst.

Sa jag förresten att det var jag som vann 7-kampen?


Bilder - Sigtuna

Mysiga Sigtuna

Ricki, den självutnämnde paparazzon!

Tjejligan
Självklart en bild med Tant Brun

En sann vinnare!

Åh vad roligt vi har det i Uppsala! Igår var vi på sightseeing i Sigtuna. Hem åt Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin men även åt Systrarna Graaf. Några blonderade systrar såg vi inte men däremot var vi och fikade hos Tant Brun! Ett riktigt mysigt fik!
Idag var det dags för 7-kamp på Gröna Lund för mig och hela familjen Ahlund. Om de bara visste vad de gav sig in på! Självklart sopade jag banan med hela familjen och vann! Det är alltid lika härligt att vinna.
I min familj är det oftast jag som förlorar därför är det kul att jag har hittat en familj som man lätt piskar skiten
ur!
Har tagit massa bilder under helgen men de lägger jag antingen upp ikväll eller imorgon.