Fredag

Idag vaknade jag alldeles för tidigt. Var helt säker på att klockan var runt 9 men istället var den bara 7.30. Lika bra att komma igång med dagen I guess? För idag har jag endel att sysselsätta mig med. Rickards föräldrar kommer hit ikväll och ska stanna till måndag så jag tänkte städa hela lägenheten ordentligt. Ska även byta vatten hos firrarna, helst hinna kolla på några avsnitt av Will & Grace och laga mat innan Rickard kommer hem från jobbet.
Så det kanske är dags att sätta igång nu?

mobilbilder

På min födelsedag hade Rickard gjort denna vackra tårta till mig

Luget före stormen! När vi skulle ro tillbaka till land gick århelvetet sönder!!

Eftersom Rickard visade i Thailand att han har en feminin sida fick den fortsätta även i Sverige! ;)
Okej, det var kanske inte frivilligt från hans sida men efter lite tjat brukar man få som man vill!


Pappa & Rickard ute och plockar svamp på Pappas födelsedag

onsdag


Eftersom jag inte har jobb varje dag passade jag på att köra in till min syster i stan igår. När jag kom in träffade jag min kompis Fredrik Ljungberg som har flyttat till Halmstad för att börja plugga. Skoj att träffa honom eftersom det inte händer så ofta. Sen åkte jag och Jenny in till city för att spendera lite pengar. Kom hem med både två och tre kassar :)
Spang på Johanna H i stan med. Det är riktigt synd att vi inte bor närmre varandra för hon är någon som jag verkligen saknar att träffa varje dag!

Idag har jag inte gjort någonting i princip. Tvättat och lagat mat på sin höjd. Sen kom Rickard hem från jobbet och då kollade vi klart på Harry Potter 2 och hann börja på Harry Potter 3. Jag har aldrig riktigt sett de filmerna så nu ska vi försöka avklara allihopa denna veckan.
Men nu är jag ensam igen. Rickard har superlång träning idag så jag ska skicka ivög lite bilder från Thailand som ska framkallas och lite annat innan han kommer hem igen.

Bilden är från igår när jag skulle ta ut en fjäril från Jennys lägenhet men den ville hellre stanna på mitt finger. Tyvärr slog den precis ihop vingarna när kortet togs!

låt mig presentera; Rickardina!

Jenny skickade precis över lite bilder som hon tog i Thailand. Bland annat några bilder från när Rickard showade loss på transashowen. Jag filmade hela kalaset och Jenny tog bilder när han dansade loss.
Både jag och Jenny visste att de tog upp fyra killar när showen var slut som de klädde om till kvinnor och fick göra ett finalnumber. Så vi satte oss såklart längst fram och njöt av showen. Stackars Rickard satt där helt oviss om vad som komma skulle :)
När transorna hade plockat med sig Rickard bakom scenen frågade Jenny mig 'tror du verkligen han kommer våga detta?' Mitt svar blev snabb 'vänta bara så ska du få se ;)'

Förlåt Älskling, men jag kan inte låta bli att lägga upp dem :)







silverbröllop

Ett stort grattis till mina föräldrar som har varit gifta i 25 år idag :)

vackra naglar

Jag har en liten besatthet av att alltid ha lackade naglar. Och de bästa lacket (okej, de kanske inte är de bästa) enligt mig är depends nagellack. Deras små 'flaskor' är i perfekt storlek, färgen håller i sisådär 2-3 dagar, precis lagom så man hinner tröttna på färgen man har för att byta och de kostar bara 25kr/st.
Min nya absoluta favorit är en ny lila färg som precis kommit ut. Tror det är nr. 169.

Fredag

Idag fick jag rycka in och jobba, härligt. Jag hade tröttnat på det arbetslösa livet men nu har jag ny kraft till att vara arbetslös igen :)
Annars har det inte hänt så himla mycket idag. Jag har fortsatt på mitt Will & Grace marathon (vilket btw antagligen är den bästa serien ever efter Scrubs)
Rickard är och tränar nu.. som vanligt.. så jag ska återgå till min stand in pojkvän tvn.

Imorgon är det lördag och förutom att min pappa fyller år då är det något annat speciellt med den dagen. Vad kan det vara? Jo, att det är exakt ett år sedan jag kom hem från USA. Ett år? Herregud asså. Jag har nu varit i Sverige lika länge som jag var i usa.
I MISS THE STATES!

Våra bebisar

Som ni har läst har ju jag och min hubby skaffat bebisar. Det började med två stycken men nu har det utökats till fem.
De första två vi skaffade heter El Nazim och Mr. Shai. Den lilla svarta är El Nazim och den största av alla är Shai.
Nykomlingarna i gänget är Borat, Azamat Bagatov (såklart döpta efter rollerna i våran favorit film) och Jonny.

  

Onsdag

Änne en dag i det arbetsbefriade livet!  Idag hag jag fått lite gjort men ändå inte allt. Hur kan detta vara möjligt? Jo, kanske för att jag satt och kollade på friidrotts vm i fyra timmar? Var på skolan en timma för att bara lämna en sak? Satt en timme hemma och försökte ringa till usa och sen fick jag skynda mig till Rickard för att Millan skulle komma och hälsa på oss?
Så när Millan och Ricke kom hem från jobbet stod det färdiglagad korv stroganoff med makaroner på bordet. Efter det åkte jag och Millan hem till mig en snabbis eftersom det skulle komma hem en pytteliten hundvalp till oss och det kunde jag inte missa för allt i världen.
NU, efter 4 timmar, har Ricke kommit hem från sin träning så vi ska fortsätta kolla på Spiderman 3.

Thailand part 6

Sista soldagen på Koh Tao.
Mammi och Rickard

Jag & Rickard


Min fina syster Jonny

Mr. Shai, Koh Taos pannkaksmästare (en av våra fiskar är döpt efter honom!)

I Chumpon. Rickard sitter och väntar på tåget som var tre timmar försenat

Äntligen framme i Bangkok!

new shoes!


Tisdag

Idag började mitt arbetslösa liv igen! It sucks! Istället för att sitta och deppa gick jag upp tidigt och fixade med massa saker som behövdes ta tag i.
Jag och Rickard precis käkat, vi lagade en thailändsk rätt som Rickard åt typ varje dag i Thailand och det blev nästan lika gott. Well, det blev gott allefall.
Nu ska vi kolla klart på Hangover (baksmällan) som vi aldrig såg klart igår kväll.

Johanna H, jag vet att jag lovade att lägga ut bilder på våra fiskar men jag har tyvärr inte fixat det idag. Det får bli imorgon bitti. Våran familj har ju utökat till fem fiskar nu!

en bild till!

Hittade en annan bild från bröllopet på facebook som fotografen tog. Frida står i mitten med alla hennes tjejkompisar/släktingar runt sig.
Jag sitter nere till vänster.

Bilder från bröllopet

Mr and Mrs Heroman


Första dansen. (Fridas håruppsättning var såå vacker)

Pauls familj

Fridas familj


Frida och Pauls bröllop

Bröllopet igår var helt underbart. Frida och Paul gifte sig på Hällsnäs som ligger bara en liten bit utanför Göteborg. Det var antagligen ett av de vackraste ställerna jag någonsin varit på i Sverige. Och Frida var den vackraste bruden jag någonsin sett.
De vigdes utomhus vid vattnet och ja, jag grät nästan genom hela cermonin. Efter vigseln fick gästerna gå en tipspromenad medans Frida och Paul fotograferades. Frågorna handlade självklart som brudparet och vinnarlaget bestod av mig, pauls pappa samt fridas kusin :)
Under middagen hölls väldigt fina tal och maten var utsökt, hummersoppa till förrätt och nån kycklingsak med potatisgratäng, kantareller och portvinssås till varmrätt och bröllopstårtan var såååå god. Jag gillar inte tårta men denna var himelsk!
Efter middagen blev det dans och dricka. Hur skoj som helst, kanske inte för hon som vrickade foten under en crazy buggtur, men för oss andra fortsatte shakandet länge!


MIN FÖDELSEDAG!

Imorse vaknade jag upp av att min skönsjungade pojkvän sjöng 'ja må hon leva' och kom in med presenter :) Sen var han tyvärr tvungen att åka till jobbet och jag fick sova en halvtimme till.
Nu ska jag ha min sista lektion för dagen och sen blir det raka vägen till Göteborg. Jag tror att bröllopet kommer vara utomhus men jag är inte heelt säker. Isåfall hoppas jag att det är varmare i Götet än vad det är här.

Idag firar inte bara jag min födelsedag utan även jag och Ricke firar 6månader. Så dubbelgrattis till mig själv!


torsdag

Phu! Idag hade jag en jobbigare dag på jobbet så det var verkligen skönt att få komma hem och slappna av. När Rickard kom hem från sitt jobb åkte vi hem till mig. Jag ringde till mina föräldrar i Thailand för att kolla hur läget var med dem. På söndag är det dags för dem att komma hem, då har de varit i Thailand i två månader!
Efter den snabbvisiten åkte vi hem till farmor och farfar. Min faster Anneli är hemma på lite besök från Spanien med!
Nu ikväll har jag lackat naglarna, tagit fram kläder och packat lite inför bröllopet. Imorgon åker jag ju som bekant till Göreborg för att medverka på Frida & Pauls bröllop. Frida är en vän till mig som jag träffade i USA, hon arbetade i samma familj som mig, fast två år innan jag kom dit. Sen åkte hon tillbaka till USA för att plugga men också för att hennes pojkvän (blivande man!) Paul kommer därifrån. Så imorgon blir det ett svenskt/amerikanskt bröllop!! 
Och glöm inte vad som mer händer imorgon..... MIN FÖDELSEDAG!

Thailand part 5

Min favoritstrand på Koh Tao

och en av mina favoritbilder på oss

men för att få den så fin måste man fuska lite, man kan tex stå på en sten så att man blir tillräckligt lång för att komma med på bilden.

Sis & Ricke


Vi tog taxiboat ut till Nang Yuan

som ser ut såhär ovanifrån

My love!

Thailand part 4

Ricke & Jag - på resturangen där man lagar sin egen mat

Crazy party night med våran thaikompis Wie



Ja, som vanligt är det jag som får betala :P

Älsklingen min!

Ricke med Spriten

Transashow!!!

Jag och de andra "tjejerna" (ja, "hon" har opererat in rktiga pattar!)

helgen

I fredags var jag, som jag skrev om, hos Johanna och Albert i stan. Jisses va skoj jag hade det. Eftersom jag inte har träffat Jojjo på länge eller nån av  de andra som var där hade man endel att berätta. Riktigt skoj att träffa Alle och andra som jag inte sett på riktigt länge heller!
När det började lida mot utgång mötte jag upp Rickard i stan så vi kunde cykla hemåt.

För på lördagen var det viktigt att vara pigg (något som jag iofs inte var!!) för då nalkades det Liseberg! Efter en skagen baguett kände jag mig helt OK för att köra upp till Götet och en skojig dag!.. och skoj det hade vi ;)
Två minuter efter vi kommit in på Liseberg står Rickard med en Toblerone stjärnvinst i nävarna! Yeah! Mitt enda mål med dagen var att vinna dumle godis, som jag verkligen älskar. Efter ett antal bortspelade hundralappar och många timmar vann jag ääntligen!!

I söndags köpte vi våra små bebisar. Min guldiga guldfirre heter Mr. Shai (döpt efter koh taos bästa pannkaksgubbe!) och Rickards svarta guldfisk heter El Nasim (döpt efter en Egyptisk(?) volleybollspelare). Och de trivs som firren i det djupaste vattnet hemma hos oss :)

Got to go!... pics kommer!

jobb jobb

Då var det slut på hemmafru fasonerna - dags att börja jobba igen. Iallefall denna veckan. Jag går nu i rollen som matte/NO lärare. Det kommer antagligen blir en snabb vecka. Tisdagen är snart slut, bara en lektion kvar. Imorgon börjar jag lite senare och på fredag slutar jag tidigt.
Då är det som bekant min födelsedag och så ska jag upp till Göteborg för att gå på Frida & Pauls bröllop :)

Idag blir en hellugn dag. Jag och Rickard har inte stannat hemma och bara slappat nån dag, så idag blir det pizza, film och så mycket slappande jag bara kan bjuda på!

Thailand part 3 - under water

Då var det dags för undervattenskameran att göra debut


Musslor


Bjässefirren



En av hajarna



'julgranar' Väldigt fina men de åker in i stenarna när man kommer för nära

fredag

Nu kommer snart Rickard hem från jobbet och då ska vi åka in till stan. Han ska hjälpa till med beachvolley arenan på storatorg och jag ska på tjejkväll(?) hos Jojjo. Ska bli skoj att träffa henne igen eftersom vi inte setts på ett bra tag!
Imorgon styr vi kosan mot liseberg, blir skoj att hitta på något nu innan Rickards säsong drar igång för då har han inte en enda helg ledig!

Torsdag redan, veckan går fort!

Är det bara jag som har hört att choklad och apelsinjuice är bra för snuva? Det har allefall blivit min medicin idag när jag får springa och snyta mig varannan minut. Jag måste snart har blivit av med 5kg och 15 toarullar.
Förutom att snyta mig konstant har jag varit hemma hela förmiddagen. Ringt till de andra i familjen som fortfarande är kvar i Thailand, suttit ute och läst i min bok medans jocke fick slita med att klippa gräset.
Nu är jag hemma hos Rickard igen och ska snart börja med maten. Herregud vad jag skämmer bort honom! Igår rullade jag egna köttbullar och bakade en rulltårta och idag ska vi äta lax och potatis. Rickard äter tyvärr inte fisk eller andra saker som kommer från havet (förutom fiskpinnar!) men eftersom jag älskar lax får han snällt äta det som bjuds. Han måste ju lära sig någongång!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Vi har 70 nya filmer här hemma så jag ska nog kunna sysselsätta mig. Det får bli en riktig tjejfilm och ansiktsmask när Rickard går iväg för att spela lite beachvolley eller vad han nu ska träna. 


Thailand part 2

Familjen Örnstedt minus Joakim

Halvan och helan ;)

Uppe hos The crazy lady, Jula.


Jula herself, lär oss hur man ska lägga en pose

Mamma före...

Mamma efter!

Thailand part 1

Här kommer första delen av några av våra bilder från Thailand.
Rickad & Jag första dagen då vi åkte till en av utsiktplatserna på Koh Tao






Rickard, Jenny och jag tog en minigolf runda. Jag kom överlägset sist!

Ponken lär sig att dyka!

Jag och våran hund Sprite

sorry!


Rickeponken begav sig precis iväg för att gymma och jag lagar mat så det blir tyvärr inga bilder just nu. Istället ska jag fortsätta med käket och när han är tillbaka hemma så ska vi åka och fiska lite.
So long!

Tisdag


Bilderna kommer in senare idag. Hinner inte riktigt lägga upp dem nu.
Hemmafru livet har ju börjat ta fart igen så jag har endel att stå i. Ska hem till Maja en runda idag med hade jag tänkt.
 Joakim kommer hit och käkar idag med. Fiskpinnar och mos är det som står på menyn.
Ikväll när Rickard ska och träna lägger jag upp loite bilder!

tillbaka till verkligheten

I förrgår kom vi tillbaka till Sverige igen. Och resan hit var inte rolig kan jag lova er. Planet från Bangkok gick klockan fem på morgonen. Så i fredags sov vi länge och stannade på hotellet tills det var dags att checka ut. Under dagen besökte vi kungliga palatset och sen en runda bort till khosan för att se om Vicky, en vän till familjen var där. Resten av dagen gick åt till att shoppa, allefall för Rickards del. På kvällen gick vi på bio. The taking of Pelham 123 tror jag den hette. Riktigt bra film. Den kommer på bio i Sverige den 5 augusti så den borde ni se. Sen var det bara till att vänta på att klockan skulle bli två så vi kunde åka ut till flygplatsen.

Väl framme på flygplatsen fick vi veta att vårat nästa plan i Kiev var 8 timmar försenat. Helvete! Resan till Kiev gick varjefall bra. Ibland är det bra att ha en lång pojkvän så man får säten med extra mycket benutrymme ;) Eftersom vi hade varit vakna hela natten sussade man gott på planet.
När vi kom fram till Kiev väntade helvetetsväntan. Om ni har varit på Kievs flygplats så vet ni att det antagligen är världens tråkigaste flygplats (moskavs flygplats är som ett nöjesfält jämnfört med den!). Det fanns en liten taxfree affär. That's it i princip. Ingen resturang förutom nån liten pub som sålde torra frallor. Så där satt man och väntade och väntade och väntade. Efter 8 timmar och två frallor från flygbolaget visade det sig att planet var ytterligare en timme försenat. Vi fick också veta att planet egentligen inte var försenat. Ett plan till Frankfurt som skulle gå klockan 8 på kvällen var fullsatt medans Stockholms planet inte var helt fullsatt. Så då tyckte nån dum ukrinare att svenskarna kunde få vänta 8 timmar så tyskarna som fyllde ett plan kunde få komma hem först.
När vi tillslut fick komma på planet var det tre aspackade svenskar som var för fulla för att åka med. Så där fick vi sitta i en timme på planet för att de skulle hitta deras bagage. Efter 10 timmar i Ukraina fick vi äntligen lämna skiten.

På Arlanda stod Rickards föräldrar och hämtade oss. Vi stannade hos dem i Uppsala över natten. Igår flög vi till Göteborg där jag hade bilen och tillslut var vi hemma i Hylte.

Rickard den stackaren började jobba idag medans jag har fixat här hemma. Packat upp våra väskor, varit och handlat, varit hemma en runda och sen blir det till att laga mat.

Hemma bra men borta bäst..

Lägger upp bilder senare idag. Det har krånglat som bara den med att få in bilderna på datorn men jag tror att läget är under kontroll nu.