poolcollect!

Dagarna bara springer förbi och jag har knappt tid till att sitta vid datorn och uppdatera vad som händer här i Thailand. Tro inte att jag har glömt er bara för det. För ni vet ju att jag kommer tillbaka! Det gör jag alltid!
Igår hade vi en heldag vid poolen. Kim pressade på som vanligt, vi spelade Yatzy som resulterade i poolcollect-tävligt. Kim och & Rickard var tävlande och jag & Robin fick vara funktionärer då vi inte var så sugna på att bada.
He he, tävlingen gick till så att jag & Robin kastade i 13 tärningar i poolen som Kim & Rickard sen skulle hitta.. men självklart fanns det några små hakar. Beroende på vilket tävlingsmoment de gjorde (vi blev riktigt avancerade och körde olika grenar och reglar för varje deltävling) fick de inte använda cyklop, bara plocka en tärning i taget innan de hämtade nästa osv. 
Jag & Robin fick oss riktigt många härliga skratt när vi följde Kim & Rickards jakt på liv och död efter
tärningarna! Vem vann då? Rickard vann med minsta lilla marginal sista deltävlingen och tog därför
hem hela matchen med 5-4.













pissväder!

Idag hann vi med en snabbvisit på stranden innan det började regna. Superttråkigt att vädret har varit kasst de senaste dagarna och tyvärr kan jag inte göra något åt det.
Nu ska vi till Morava och äta lite ordentlig mat, köttbullar, mos och lingon. De är inte i närheten av farmors hemmagjorda köttbullar, men det bästa Koh Tao har att erbjuda!
Jag har försökt övertala mitt pensionärsgäng till en kväll i festens tecken.. jag har fått med mig noll personer än så länge men då har jag inte lagt till mitt vassaste vapen ännu: hundögonen! Funkar inte det.. då hotar jag dem med att de inte får bada i min pool. Det måste ju funka!
Imorgon får ni veta svaret!
Jag och Kim tillsammans med Anna Bergendahl! Varför vi har likadana kläder på oss berättar jag en annan gång!


som fisken i vattnet

Här är några bilder från Rickard och Robins fiskeutflykt. I veckan ska de ut på nattfiske och då håller jag tummarna för att de får upp en riktigt bjässe som de kan ta hem grilla.


aldrig mer!

Jisses vad vi inte har mått bra idag!!!
Igår blev Robin klar med sitt dykcert och det skulle självklart firas. Vi höll oss på Ban's hela kvällen där vi hade riktigt skoj. Anna Bergendal var där igen och denna gången vågade jag faktiskt gå fram och fråga efter en bild.
När klockan började närma sig 05.00 snåret och vi hade beställt in på tok för många buckets var det läge att åka hem.
Vi har varit sängliggande hela dagen förutom ett litet break på eftermiddagen när vi käkade bullenskorv och pulvermos!
Ikväll lyckades vi med nöd och näppe stapla oss ner till Pranee's för lite käk!
Det kostar att ligga på topp... men i fortsättningen håller jag mig gärna på botten. Inget mer festande för min del! Kom ihåg det kära läsare!
Tyvärr tyvärr blir det inga bilder idag heller. Kim har alla bilder på hennes kamera men imorgon ska jag lägga över dem!

grattis johanna

Idag vill jag passa på att gratulera en av mina bästa vänner, Johanna Hallström på födelsedagen.
Jag hoppas du får en underbar dag!
Kram!


Im back!

Jag ber om ursäkt för min enormt dåliga uppdatering de senaste dagarna. Jag ska försöka gott göra er med ett saftigt inlägg om de senaste dagarna.. då det faktiskt har hänt en hel del kan jag lova!!! 
När vi kom tillbaka till Bangkok efter helvetetsdagarna i Vietnam mötte vi upp min vän Kim och hennes pojkvän Robin. Vi hann med både shopping och en urusel partykväll bland inbitna bangkok-bor.
Sedan vi kom till Koh Tao har dagarna varit späckade. Rickard, Rickard (Claudias styvpappa som fortfarande är kvar på ön) & Robin har varit iväg på en fisketur. Medans de var iväg passade jag och Kim på att ta en timmes oljemassage för 60 spänn! Underbart!!
I förrgår var vi alla på Freedom Beach där vi fick celebert besök när vi satt och käkade lunch, Martin Stenmarck med fru och barn. Rickard (inte min Ricki alltså) är tjenis med både Stenmarck och hans fru.. och jag måste erkänna att det pirrade lite när jag hade en tvättäkta schlagervinnare vid bordet! Jag var för feg för att be om en bild så istället tog jag en smygbild när de var i plurret, he he.
Gårdagen blev däremot inte alls som planerad. Jag och Kim skulle egentligen kört en tjejkväll på restaurangen Hippo med det slutade med att vi alla fem åkte till Seashell och åt grillspett istället. 
Efter det fortsatte vi bort till Ban's där det var meningen att vi bara skulle stanna och ta en pannkaka. Pannkaka blev det och efter det en drink på stranden, som blev till en drink till, som blev till två buckets, som blev till en buckets till!!!
Robin åkte hem i hyffsad tid eftersom han skulle upp och dyka idag med vi andra fyra stannade kvar till 04.00 och var sista personerna att lämna stället. 
Det var nämligen Full Moon Party på Koh Phangan igår så det var ganska dött på ön men vi hade ändå riktigt skoj och blev lagom runda om fötterna!
Efter Martin Stenmarck i förrgår har jag haft min schlager-radar på högsta volym och det resulterade
i ännu en melodifestivalvinnare. Ingen mindre än Anna Bergendal befann sig också på Ban's igårkväll!
Visst älskar vi Martin och Anna, men inget slår ändå vår egna homie Rickard Häger som fick den
otroliga äran att spela på Kronprinsessan Vicorias bröllopsefterfest i somras. Självaste Daniel Westling
ringde faktiskt upp honom bara för någon dag sedan för att tacka för spelningen!
Jag dog nästan lite när han berättade det!
Nu ska jag ta mig en välbehövd siesta!
Bilder kommer imorgon!


Dagens rätt

Det enda positiva med Vietnam var frukosten. Inte vilken frukost som helst heller, Leverpastej!!! 

imorgon smäller det!

Idag har vi inte gjort mycket vettigt. Vi gick upp i tid för att inte missa den underbara frukosten (den är bra på allvar!) och efter det gick vi tillbaka upp till vårt rum. Ingen lust till att turista eller ens vistas bland de bittra vietnameserna.
På eftermiddagen fick Rickard tummen ur och lyckades dra ut oss båda två. Det blev ett snabbt besök på Ben Thanh Market, som för övrigt inte är något att hänga i granen. 
Nu ska vi fira att det är vår sista kväll i detta pissland med lite donuts och en kopp te! Jippie, det ska bli sååå skönt att komma tillbaka till Thailand imorgon!

Här kommer Vietnams slutbetyg!

Vietnam har inte varit den bästa tiden i vårt liv om jag ska vara helt ärlig. Här kommer positiva och negativa sidor av Vietnam.

Därför ska du inte åka till Vietnam:
  • Trafiken är livsfarlig
  • Befolkningen är rent utsagt sjukt otrevlig och bitter
  • Maten smakar f*n.
  • Påflugna försäljare överallt, t.o.m när man äter på restaurang. (De fattar inte att ett nej är ett nej)
  • Det luktar skit i större delar av Saigon
  • Folk glor som om man vore från en annan planet
  • Kass shopping
Därför ska du åka till Vietnam:
  • Allt är otroligt billigt efter att man prutat oftast 70% av priset
  • Varmt
  • Det finns goda möjligheter till att vara kulturell
  • Du lär dig uppskatta alla andra länder du någonsin besökt
Vietnams slutbetyg får 1 av 5 stora starka!
Nu kan ni välja själva om ni vill åka hit eller inte!

bowling!

I förrgår tog vi en taxi till vad som skulle vara Saigons bästa varuhus, Diamond Plaza, men precis som allt annat i detta land var det rena skiten. Tre våningar fyllda med skit.
Den enda guldklimpen i varuhuset var bowlingdelen. Vi gjorde en liten miss när vi skulle betala banan för vi sa att vi ville spela två serier.. så efter första serien släcktes banan ner. De menade att två serier var en varsin och vi trodde att det skulle vara två serier.
Jag förlorade tyvärr med ett poäng.. fast egentligen vann jag eftersom datorn gav Rickard 9 poäng på 5e
slaget innan han ens hade rullat iväg klotet.
Det får bli en rematch när vi är tillbaka i Bangan imorgon!

dags att vara lite kulturella del 2

Här försöker Rickard trycka ner sig i en av de riktiga tunnlarna...
För mig gick det lite lättare!
Hej hej!
Rickard avlossar en AK-47a från kriget
När man skulle krypa i tunnlarna fick man börja med att gå ner i den som var gjorde för turister, ganska rymligsom ni ser. Ville man fortsätta till den storleken som var under kriget skulle man bara fortsätta gå framåt. Vi gick upp vid första öppningen för jag ville inte riskera att Rickard skulle bli kvar där nere!

Dags att vara lite kulturella del 1

Idag var det dags för oss att vara kulturella och besöka Cu Chi-tunnlarna. 
Första stoppet på resan var en fabrik där bara handikappade jobbar.
De gjorde otrooligt vackra saker som tyvärr var för dyra för min plånbok.
Rickard lyckades fånga denna min precis efter att jag höll på att riva ner hela krukan!!!
THANK GOD att den inte gick i tusen bitar!

Vi gick vidare till cigarettfabriken där de packade in ciggen i paketen för hand men en
jäkla fart!
Den "moderna" delen där limporna blev inpackade i plast

usch för Vietnam!

Vi befinner oss i Saigon, Vietnam och jag kan väl inte direkt påstå att vi älskar detta land. Jag som varit här tidigare hade låga förhoppningar om denna vistelse och hittills har de inte höjts.
Rickard försökte verkligen ge det en chans igår men efter att han betalade taxichaffisen 300.000 istället för 30.000 gav han också upp hoppet! He he!
Vi har bara varit där i ett dygn och ska inte åka tillbaka till Thailand förens om 3 dagar. Vi vill ju inte sitta på hotellrummet och deppa resterande tid så vi får försöka hitta på någonting. Nu ska vi åka bort till ett större shoppingcenter och bowla och se om vi kan hitta någon vettig restaurang. Maten här är verkligen kass. Vi beställde vårrullar igår men jag kunde inte ta mer än en tugga. Rena skiten!
Imorgon ska vi antagligen besöka tunnlarna från Vietnamkriget. Det ska faktiskt bli roligt. Jag var där förra gången jag var här i Saigon, men det var ganska många år sedan så det kan vara bra att friska upp minnet lite.
Skriver mer ikväll när vi är hemma igen! Då ska jag visa mitt väskköp från Bangkok. Min andra designerväska är köpt och jag är supernöjd!!!
Efter att ha vandrat runt i en timma och inte hittat ett enda vettigt ställe att käka på gav vi upp och gick in på Swendsens och åt glass!!
Moppetaxichaffisarna som tjänade en rejäl hacka på att Rickard inte kan räkna nollor! ;)
Framåt kvällen hittade vi en "italiensk" restaurang som såg mer mysig ut än vad det var gott!

imorgon sticker vi!

Jisses vad dagarna har gått fort! Imorgon åker vi till Bangkok tillsammans med min familj och två dagar efter det åker de hem till Sverige igen. Deras veckor här har gått alldeles för snabbt. Vi har knappt hunnit umgås och mamma & pappa har inte ens varit på stranden! 
Vi har haft fullt i lägenheterna under jul och nyår och eftersom mina föräldrar har varit här har jag och Rickard haft "semester" och låtit dem arbeta istället.
Det har varit stressigt och mycket att göra men ändå kul att testa på hur det är när det är fullt med gäster och massa saker att göra. 
Men nu börjar som sagt deras tid lida mot sitt slut. Imorgon kl 14.45 går båten till Chumphon, fastlandet. 20.44 kommer tåget in som ska ta oss till Bangkok. Tyvärr var vi inte ute i tillräckligt god tid (1 vecka i förväg) när vi skulle boka biljetterna så istället för 1:klass ska vi åka 2:klass. 
Skillnaden på 1a & 2a är att i 1:klass är det en sovkupé för 2 personer och i 2:klass är det en sovkupé för 4 personer. Det hade varit helt okej om det inte varit så att vi fick tre olika kupéer. Det kommer antagligen bli så att jag och Rickard tar den ena, Jenny och Joakim den andra och mamma och pappa den tredje. 
Det är väl helt okej egentligen, bara inte jag och Rickard får dela kupé med någon som snarkar!!! Då är sömnen körd för min del på dirren!
Efter att familjen lämnat oss är det vår tur att flyga vidare. Den 10e flyger vi över till Vietnam för en snabbvisit på 4 dagar. Som jag berättat tidigare är jag inget vidare fan av Vietnam men jag hoppas ändå att vi får det roligt!
Nu kallar min väska som väntar på att bli packad!
Jag tar med min datorn så vi får hoppas att de har internet på hotellet!
Kram på er!
Har ingen ny bild så jag lägger upp en gammal.
Någon jag kan sakna nu när vi varit iväg är att få klä upp sig. Man kommer lätt i den slappa och härliga livsstilen som råder på Koh Tao. Folk skulle stirra på en om man drar på sig värsta sminket, högklackat och någon flådig klänning här!

måla måla

Idag satte jag och Rickard igång med ett litet projekt här hemma. Vi har nämligen tagit på oss att måla om alla altanräcken på huset. 
Efter någon timme och med halva färgburken över oss var vi klara.. med en av tre våningar!
Det var meningen att vi skulle fira första avklarade etappen med en varsin banansplit ikväll men efter att ha smällt i oss en varsin Gordon Bleu med pommes var vi för mätta. Det får bli imorgon istället!
Jag målar och sliter medans Rickard tar "paus"!!!

Nan Guyan

Igår var det superfint väder så vi passade på att åka över till Nan Guyan. 


never again!!!!

Igår bestämde vi oss för att åka till stranden. Vi valde att åka till Saireebeach eftersom den är ganska nära oss. När vi kom dit låg det folk överrallt. Helt packat! Inte en chans att vi skulle lyckas trycka oss in där bland alla andra.
Istället bestämde vi oss för att testa en ny strand. Vi har i princip besökt alla stränder förutom två stycken på Koh Tao, Sai Daeing beach och Thian og Bay. Vi valde den förstnämnda och jisses vad vi fick ångra oss!!!
Vägen dit var helt "okej". Vi kom åtminstone fram utan några större problem eftersom det mest var nedförsbackar. Väl framme möts vi av en smal och ganska ful strand, vattnet var inte heller något att hurra över! Skitbesvikna satte vi oss i en varsin solsäng, tittade på varandra, sa 'Okej, detta är skit! Ska vi dra?'
Sen började helvetet! ALLA BACKAR! Eftersom vi hade åkt ner visste vi vad som väntade så vi tog rejält med fart för att orka upp i alla backarna.. Det gick sådär! Efter bara några meter sa moppen ifrån. Jag fick hoppa av och Rickard fick fortsätta själv. Efter ytterligare några meter var det Rickards tur att hoppa av och springa upp för alla backar med moppen! Ha ha! Jag skrattade samtidigt som jag var så jäkla förbannad och trött i benen av att gå upp för en helvetes lång backe i gassande sol med en förbannad badring runt mig!!!
Efter typ 15 minuter hade även jag kommit upp till toppen och då var jag så yr i huvudet att jag knappt visste vart jag befann mig. Trots helvetet lära vi oss något lärorikt - att aldrig någonsin åka dit igen!!!
Kära turister, åk aldrig hit!
Jag hann inte en ta av mig till bikini innan vi drog
Ha ha! Här springer han upp för backen med moppen!!!

nyårsafton del 3

Här kommer de sista bilderna från vår u n d e r b a r t roliga nyårsafton tillsammans med Joakim och Claudia. Vi rockade som bara den på Ban's fram till 04.30 då folket började avta något. Vi kände oss inte riiktigt redo för hemgång då så vi fortsatte vidare till AC-bar där det tyvärr var ännu mindre folk än på Ban's.. Dock har de den skönaste DJ'n som både lät oss bestämma vilka låtar som skulle spelas samt lät Rickard sjunga en trudilutt i micken!


nyårsafton del 2

Här kommer fler bilder från nyårsafton... det ser ut som det blir en del till ikväll!


Till min bästa vän Emilia

När jag träffade Calle (IDOL ni vet) på nyårsafton så berättade jag för honom om min bästa vän Emilia som varit svårt sjuk. Det är nämligen så att Emilia har älskat honom från dag ett som hon såg honom på TV.
Jag själv var ett Maryjet-fan och tyckte faktiskt inte om Calle något vidare, Millan däremot, hon hejade på honom in i det sista.
Calle blev ganska berörd när jag berättade för honom om Millans story och han ville gärna göra något för
henne.
Så här har du det Millan; en alldeles egen hälsning ifrån Calle Kristiansson!

Lappen tog jag självklart med mig hem så den ska du får när vi ses i maj!

nyårsafton del 1

Som jag skrev tidigare blev det en vild och galen nyårsafton tillsammans med Rickard, Joakim och Claudia. Det är svårt att beskriva kvällen i text så bilderna får tala för sig själva!
För säkerhets skull tog vi taxi ner till stranden!
12-slaget nere på Ban's som blev ganska misslyckat då jag och Claudia inte kunde hitta Rickard och Joakim. Vi fick kramas och skåla med varandra och krama killarna när vi tillslut hittade dem i baren!!
Joakim och Calle. Ni kanske känner igen honom från förra årets IDOL?  Hans bror jobbar på Ban's (samma dykklubb som mina föräldrar och lillebror jobbar på) och där igenom har Joakim och han blivit polare!
Sen hittade vi Filip och Jens och då sattes festandet igång riktigt ordentligt!!!
Joakim beställde 4 shot och fick en bricka med 12 st! Ibland är det (o)tur att känna bartendern!
Jag, liksom många andra, hade helt missat att de hade WHITE-TEMA....
Lillebror Joakim
Filip, Jocke, Jens & Rickard
Mer bilder kommer!!!!

Gott Nytt år!

Vi hade en underbar nyårsafton som började lugn och slutade vild :)
Nyårsmiddagen hemma hos oss tillsammans med vår granne Benny och hans flickvän Linda
Efter middagen gick vi alla upp till poolen för att skicka iväg Khom Loys. Det gick väl sådär... Jag och Rickard skulle göra första försöket
Efter att hållt uppe den ett bra tag gav jag upp och lät Misen och Pappa ta över mitt uppdrag. Man måste nämligen hålla i den väldigt länge så den kan klara av att flyga iväg
Jippie.. äntligen iväg! Trodde vi!
Istället för att lyfta rakt upp i himlen blåste den rakt upp i ett träd
Rickard var snabbt efter för att rädda den
Räddningen blev misslyckad så istället för att skicka upp den igen kom han tillbaka med den.. halvt uppbrunnen!
Mamma och Jenny gav sig på nästa försök
Jippie! Efter många om och men flög den upp!
Sen började det småregna så vi fick trycka ihop oss inne i salan
När tolvslaget började närma sig lämnade vi ungdomar gamlingarna hemma och begav oss ner till stranden för att fortsätta firandet hela natten lång!
De bilderna bjuder jag på lite senare idag för nu ska vi åka till playan!