the one and only!

Älskade Britney, hur kunde du glömma både att lämna tillbaka gamle mormors glasögon OCH sätta på dig en BH?
Skärpning nu!

Parisare

Parisare. Hamburgare med ägg. Det är vad jag har ätit ikväll. Har ni inte testat det borde ni verkligen ge det ett försök. Ägget på toppen gör verkligen hamburgaren så mycket godare!
Nu ska jag cykla iväg till Kim som bjudit in till tjejkväll!

äntligen har det börjat igen!

Sjunde säsongen av Desperate Housewifes drar igång på tisdag men jag var bara tvungen att tjuvkolla på första avsnittet. Ni hittar det här.

bowling!

Nu är vi precis hemkomna från bowlinghallen. Idag var det jag, mamma, Jenny och Rickard som var där och spelade. Det gick väl helt okej för min del men jag briljerade inte lika mycket som förra gången ;) 
Det är synd att man inte bowlar oftare för det är verkligen skoj! Även om jag är död i armen efter en timmes
slängande med klotet är det värt det. 
På Koh Tao har vi också bowlingbanor. Skillnaden mellan dem och 'vanliga' banor är att de är helt manuella. Det
finns alltså ingen maskin som ställer upp käglorna igen. Istället är det en liten thailändare som ställer upp dem
efter varje slag. Vi själv därför aldrig testat bowlingen på Koh Tao. Vi har helt enkel inte haft mage!

och vinnaren är... Vietnam!!

Efter många timmars övervägande kom vi tillslut fram till att åka till Vietnam. Trots mina negativa erfarenheter!
Vi kommer åka till Ho Chi Minh i södra Vietnam och stanna där i fem dagar, 10-14 januari, och sedan återvända till Thailand.

När det kurrar i kistan!

Frukost har alltid varit den måltiden på dagen jag gillar minst. Det är den iofs fortfarande men nu har jag hittat något som gör frukosten lite bättre! ICA Crynchy! MUMS!

fixat!

Allt är bokat och klart så nu är det bara visumet kvar att fixa!
Jag har spenderat halva dagen framför datorn för att hitta rätt flygbiljett (och lyckades ändå boka fel tid) och ett passande hotell som inte kostar skjortan men ändå har bra läge och fina rum. Och jag tror faktiskt att vi lyckades ganska bra, förutom att jag bokade fel tid på planet då.
Vart vi ska åka berättar jag imorgon för nu ska jag fortsätta kolla på ensam mamma söker och smälla i mig lite fruktsallad med glass som Rickard dukat fram!

Spanien


resa hit och resa dit!

Här är några bilder på hotellet i KL. Vi ska åka till Malaysia den 10 mars och stanna i 4 dagar. Efter det flyger vi tillbaka till Koh Samui, Thailand och stannar där några dagar för lite extra minisemester. Sen blir det till att ta båten hem till Koh Tao.
Idag ska vi försöka boka den andra utlandsresan. Vi har pratat om bla Vietnam och Hongkong men inte kommit överens om något vettigt. Jag har redan varit i Vietnam en gång och har inte många positiva minnen från den resan. För det första luktade det urin överallt och ingen kunde engelska och för det andra låg min syster på sjukhus med livshotande sjukdom efter att ha blivit stucken av en mygga. Vi kanske bara hade extrem otur? Well, jag ska kika runt på lite resor nu så får vi se vad vi hittar och kommer överens om!
Såhär ser våran resplan ut:
16 okt - 10 jan = Thailand
10 jan - 14 jan = inte bestämt
14 jan - 10 mars = Thailand
10 mars - 14 mars = Malaysia
14 mars - 29 apr = Thailand
Som jag nämnde igår måste vi lämna Thailand för att få ett visum på 6 månader. Vi får då 60 + 60 + 60 dagar i
Thailand och måste lämna landet mellan varje 60 dagars period. Egentligen är vi tvungna att lämna Thailand runt
mitten av december men eftersom min familj kommer till Thailand då ska vi försöka förlänga vår första 60 period
med 30 dagar så vi slipper lämna Thailand då. Det kostar 1900 bath (ca 450kr) och ska nog inte vara
superkrångligt. Hängde ni med? ;)
Nu ska jag leta resor!

första resan fixad!

Ja! Nu har vi bokat resa samt hotell i Kuala Lumpur och jag är sååå nöjd! Vi passade på att lyxa till det och bokade ett femstjärnigt hotell!
Visar er bilder imorgon för nu ska vi hem till Kim & Robin på filmkväll!

Later!


helg helg helg helg

Helg!! Jisses vad härligt!
Mina elever tjurade över allt de behövde skriva på lektionen idag, så jag sa till dem att antingen skrev de klart det under lektionen eller så kom tillbaka imorgon, fredag, och skrev klart det efter skolans slut!
Fredag?? Det är fredag idag sa dem då. What? Jag har varit helt säker på att det är torsdag idag! Kan man få höra något bättre?
Planen för helgen är att fixa slutstädningen i lägenheten samt boka utresor i Thailand. Vi måste nämligen lämna Thailand
två gånger för att få ett visum på 6 månader. Vi har pratat om Malaysia och Vietnam. Förhoppningsvis är det bokat och
klart imorgon!

Trevlig helg!

Familjebowling!

Familjebowlingen i tisdags blev lyckad. Pappa kom på första plats. Jag kom på andra plats. Mamma kom på tredje plats. Sen fick Jenny, Joakim och Rickard dela på bottenskrapet!

Jag har blivit blind

Jag har helt glömt bort att berätta för er att jag var hos optikern förra veckan. Som jag nämnde tidigare har jag haft extrem huvudvärk i över ett år och inte vetat varför. Jag har misstänkt att det kan bero på dålig syn men ändå inte varit säker. Så jag satte mig i bilen och körde till optikern i Torup för att kolla upp det.
Jo men visst, jag har dålig syn. Ett fel på mitt högra öga som med största sannolikhet orsakar min huvudvärk. Eller huvudvärk är det egentligen inte. Tinningsvärk är ett bättre ord.
Nu är nästa problem att välja glasögon. Jag vill ha ett par med väldigt tunna bågar. Kanske helst utan bågar?


inneboende!

Håll ut, hörrni! 
Jag har nästan ingenting att berätta om och då känns det ganska meningslöst att skriva massa blajja.
Vi har tömt nästan hela lägenheten och har nu flyttat hem till mina föräldrar, i väntan på Thailand.
I helgen är det storstädning som gäller. Förhoppningsvis blir vi helt klara och kan lämna tillbaka nycklarna. Det hade varit
skönt att slippa stressa med det de sista dagarna. . och eftersom Rickard åker hem till Uppsala nästan helg måste vi få det
gjort denna helgen. Han vill ju inte missa städningen för något i världen!! Och det tänker jag inte låta honom heller!
Nu ska jag mysa ner mig i soffan och titta på idol!


Godmorgon

I vanliga fall brukar jag vara ganska pigg när klockan ringer på morgonen. Så är det inte idag! Jag fick kräla på golvet till duschen, äta frukost halvsovande i sängen och göra allt för att hålla ögonen öppna medans jag tittade på vakna med voice. 
Nu börjar jag vakna till liv och ska bege mig till skolan. Först en lektion med en 8a och två 9or i eftermiddag. Det ska jag nog klara!
Ikväll blir det bowling med hela familjen Örnstedt!

oväntade gäster

En av våra byggare hittade i sommras en liten orm som ringlade förbi. Den var tyvärr inte särskillt välkommen och fick därför en smäll i huvudet.



Thailand - Poolen

Väldigt snart bär det av till Thailand och det ska bli så otroligt skönt.
Många frpgar mig vad jag ska göra där i ett halvår. Något riktigt svar ¨på den frågan har jag inte. Men eftersom mina föräldrar har byggt sex lägenheter på Koh Tao kommer, förhoppningsvis, min och Rickards huvudsyssla vara att hyra ut dem och se till så att gärsterna har det bra.
Jag ska därför visa er lite bilder på "området" så ni kan få er en bättre bild på mitt kommande halvår, vad det är jag ska syssla med och vart jag kommer befinna mig!

Bilden är tagen från vårt hus. Pinnarna närmst på bilden är grunden till poolen. Huset där bak är våra sex lägenheter.


Samma pool - annan vinkel. Huset ni ser på denna bilden är vårt egna hus.


Poolen


Poolen


Poolen börjar se hel ut


måndag - min lediga dag som ändå alltid innehåller jobb!

Nu har jag legat i sängen och dratt mig alldeles för länge. Dags för frukost! Ett litet problem bara - vi har inte ens en smörkniv kvar i köket så jag får snällt åka hem till mamma & pappa i hopp om att de har något att bjuda på.
Sen fortsätter flyttningen resten av dagen. Väskan till Thailand måste börja packas så jag vet vilka kläder jag inte ska lägga i sopsäckar, badrummet ska tömmas och alla småsaker måste bort!
Jag kanske bjuder på någon bild från kaoset sen!

Jag gillar olika

Jag är så otroligt ledsen och besviken på svenska folket. Jag har aldrig varit speciellt intresserad eller involverad i politik, men vi inser alla när något är fel. Att välja in ett gäng nynazister i riksdagen är FEL. 
Om någon av mina vänner röstade på SD så stå upp för det - och hitta en ny vän!
Jag gillar olika - Jag är olik.

Att Alliansen vann tycker jag är helt rätt. Jag röstade själv inte på moderaterna utan ett annat parti inom det blocket. Men att arbete ska löna sig är för mig en självklarhet!

Ursäkta röran - vi flyttar ut!

Jag lovar att snart komma tillbaka med lite inlägg. Just nu har vi fullt upp med att flytta så jag hinner tyvärr inte.
Planen är att vara helt klara till på onsdag, så då återuppstår jag!
Later!

skoljoggen

Godmorgon!
Idag måste jag dra på mig stövlar och traska ut i skogen. Eleverna ska nämligen springa skoljoggen och min uppgift för dagen är att dela ut vatten när de kommit halvvägs.
Resten av dagen kommer vi få ägna åt packning. Imorgon är det bara en månad kvar tills vi åker. Och en vecka tills vi planerar vara ute ur lägenheten.
Later!

tisdag

Nu sitter jag här, ganska trött efter dagens arbete och proppmätt efter kvällen måltid.
Medan jag lagade mat drog Rickard igång med packningen. 
Thailand närmar sig med storsteg och lägenheten ska tömmas. Jag har nog inte insett innan hur mycket det egentligen är som ska packas ner. Vad vill jag behålla och vad kan man slänga?
Det kommer nog bli till att behålla det mest... för vi kommer ju förhoppningsvis hem till Sverige nångång :)

The one and only Oprah!

Holy Cow! I gårdagens Oprah Winfrey avsnitt bjöd hon med sig hela publiken till Australien! 
Ja, pengar är väl till för att användas?

up and shine

Sådär, nu har jag äntligen fått på mig riktiga kläder efter att ha vandrat runt i pyjamas hela dagen. Fast vandrat runt har jag egentligen inte gjort. Jag har legat i sängen större delen av dagen med en enoorm huvudvärk. Jag måste försöka kolla upp vad det är för fel på min skalle, innan vi åker till Thailand.
Rickard åkte precis in till Halmstad för att hämta sitt nya pass och jag ska bege mig till ICA för veckans storhandling. Jag har en lång lista med saker som behövs inför veckans mumsigheter. Här ska ätas både wok, pannkaksrulle och bulgurpanna!
Later!

snygga-klackar-tips!

Idag fixade jag till klackarna på mina favoritpjux. Det är superlätt och i princip helt gratis. Det enda du behöver är lite svart tejp och en sax.
Ni känner kanske igen att klackarna ofta bli ganska slitna och söndriga? Då är det supersmidigt att klä in klackarna i svart tejp och vips så ser ut som nya igen.
Självklart håller det inte hur länge som helt, så när tejpen börjar slitas ut är det bara till att byta ut den igen. På detta sätt har du alltid fräscha och fina klackar!!

en underbar helg i helsingborg!

Glöm fotoboken. Wallmans var tortyr på allvar. Här tittade vi på en underbar show med den bästa schlagermusiken genom tiderna.. och man var tvungen att sitta still! Ni förstår kanske att det ryckte ganska rejält i fingrarna och helst av allt ville man kasta sig upp scen och köra en gammal dänga! Men jag fick snällt sitta kvar vid borde och låta de som faktiskt kan sjunga sköta showen!
Vi åt otroligt god mat och njöt av en helt underbar show. När showen var över, runt 23.30, togs borden bort och dansgolvet öppnade. Vi hade först planerat att gå hem efter showen men det blev att vi stannade, någon måste ju visa gamlingarna hur man rockar nu för tiden!
Tack lilla Rickard för en otroligt mysig helg! Love You ♥
Igår innan hemfärd åkte vi inom min moste Jasmina för att hälsa på henne och min älskade kusin Cassandra.

dresses for success

Ja, det var som jag trodde. Hylte hade inte en chans utan Rickard på plan ;) Skämt o sido, danskjävlarna var försenade så matchen drog inte igång förens efter 21.00 och efter en förlust i första set gav vi upp och gick hem! Danskarna var faktiskt ganska bra så det blev nog ändå tre raka för dem.
Vi hann träffa några bekanta ansikten och det var trevligt.. sen lockade soffan för mycket!
Nu ska jag försöka välja klänning till morgondagen. Så mycket mer behöver man inte ha med sig!

Helgens planer

Nu kickar vi igång helgen med lite volleyboll! US Open kan slänga sig i väggen för här har vi Hylte Open, den omåttligt kända volleybollturneringen.
Rickard skulle egentligen hoppat in och spelat kvällens match men nu blev det visst inte så. Istället får han sitta på läktaren med mig och heja när Hylte möter det danska laget Middelfart. Japp, ni läste rätt. Dem heter Middelfart på allvar! 
Imorgon styr vi istället kosan ner till Helsingborg. Vi ska nämligen gå på Wallmans Salonger och bo en natt på hotell. Mysigt va? Jag fick nämligen det av Rickard i födelsedagspresent så jag har längtat i nästan en månad nu! God mat, endast schlagermusik och min älskade Ricki.. bättre än så blir det knappast!
Trevlig helg!

What hurts the most!

Man kan verkligen hitta många roliga och galna klipp på youtube och jag har hittat den skönaste killen ever. Lås in honom och mig i ett rum med endast en karaokemas kin och jag lovar att det blir den roligaste kvällen någonsin.
Checka in klippet och ni kommer garanterat hålla med mig!

fotoboken har kommit!

Vi beställde en fotobok med bilderna från Spanien för 2 veckor sedan och idag har den kommit! 
Rickard kommer hem om 30 minuter och förhoppningsvis har jag inte öppnat den innan dess. 
Detta är lika mycket tortyr som på julafton när man måste sitta och vänta på att alla julklappar ska delas ut innan man får öppna dem.
Jag kanske får kika in i paketet lite? Bara lite!!

fredag fredag!

Nu sticker jag till jobbet! Jag har tre kompakta lektioner med bara 10min rast mellan dem så fredagarna är ganska stressiga. Det ska lagas potatis och purjolökssoppa med 8orna och de stackars 9orna kommer ha teori i 80minuter om konsumtion och reklam!
Later!

tacka vet jag 195cm!

Jag brukar ibland klaga på Rickard att han är för lång. Att jag får nackspärr när jag ska prata med honom efter som jag måste kolla upp i taket.

Nu är det över med sånt trams. Jag ska inte klaga igen. För se på denna killen, han är 208 lång! Det kan inte vara någon hit alltså! Okej, han är nog långt ifrån värdens längsta man, men att vara 208 när man är 17år kan inte vara superskoj!

Läs hela artikeln HÄR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bullensfest :)

Mitt besök hos käkkirugen gick helt okej. Jag fick svar på de flesta av mina frågor, vissa svar var jag mer nöjd med än andra. Tänderna satt allefall där de skulle och käkarna kommer nog hålla ihop ett tag till!
Nu ikväll kommer Kim, Lisa & Frida hem till mig för att frossa i bullenskorv och förhoppningsvis titta på Idol. Jag skulle nästan kunna offra vänster lillfinger för att få se idol istället fotbollen. Kommer vi inte överens får vi spela buzz istället! Det funkar det också!

Liseberg

Det blev verkligen en toppendag på Liseberg tillsammans med Rickards kusin Rasmus. Tyvärr ingen stjärnvinst.. men som sagt. Vi hade skoj ändå!

 


det var på tiden!

Nu ska jag äntligen, efter att ha väntat på tiden i 6 månader, åka till sjukhuset i Halmstad och träffa min tandläkare.
Jag har en hel lista med frågor som jag hoppas att jag ska få svar på!
Later!

bilder från dopet


fin ska det bli!

Jag förtjänar en paus. 5 maskiner tvätt är körda och lägenheten är uppstädad. Jag har fortfarande lite tvätt kvar, sängkläderna ska bytas och dammsugaren ska få visa vad den går för innan jag är helt färdig.
Efter Oprah kör jag ett sista ryck!
Dagens lunch

ledig.. men ändå inte!

Vi hade verkligen en superrolig dag på Liseberg igår men det berättar jag mer om senare.
Idag är det min lediga dag så jag passade på att sova ut så mycket jag bara kunde. Till 7! Vad händer? Börjar jag bli gammal? Varför ska det vara så svårt att sova bort halva dagen?
Well, det är bara till att sätta igång med dagen sysslor. Städning, tvätt och ett besök till skolan för att hämta några böcker är vad som står på dagens agenda.
Nu kör vi!

Liseberg på dagens schema!

Det är lite exalterad stämning nu precis innan avfärd till Liseberg. Nu är bara frågan hur många stjärnvinster vi kommer hem med, förra året blev det två men nu hoppas vi på tre eller fler. Jag återkommer hur det går!

Olivers dop

Idag har vi varit i Skummeslöv på dop. Mitt kusinbarn Oliver skulle döpas och vi ville självklart vara på plats när familjen Örnstedt utökas! Det blev en heldag tillsammans med släkten och jag lyckades smutsa ner min klänning på både ett och tre ställen! Trots en smutsig klänning fick han sitt namn, Daniel Oliver Örnstedt. Bilder kommer!
Imorgon åker jag och Rickard till Göteborg för att gå på Liseberg tillsammans med Rickards kusin Rasmus. Jag har lovat mig själv att ha en spelpott på max 300kr. Men det är väl bara till att inse att jag kommer spela tills jag får hem min dumle-stjärnvinst! Eller kexchoklad! Eller vilken som helst. Bara jag vinner!
Later!

Hallonpaj!

Hallonpajen jag bakade igår blev supergod! Jag hade även tänkt ta en bild tillsammans med vaniljglassen när allt var upplagt på tallriken, men när pajen väl kom ut ur ugnen slängde vi oss över den och helt plötsligt var det ingen paj kvar!
Här har ni receptet:

Du behöver

  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 deciliter hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.

För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


fredagsmys!

Äntligen helg! Min första arbetsvecka är över och jag är helt slut! Det är skönt att vara tillbaka bland alla elever och jag trivs otroligt bra som henkunskapslärare. Nej, inte så bra att jag skulle vilja utbilda mig till det!
Man borde kanske tro att jag är less på allt som har med mat att göra eftersom jag sysslar med det hela dagarna, med icke! 8orna har gjort råkosttallrik hela veckan och 9orna har bakat smörgåsgifflar. Grönsaker är ingen favorit hos mig så det har inte lockat speciellt mycket. Gifflar är väl ingen stlrre hit det heller. Så ikväll ska jag försöka lyxa till det och laga något riktigt onyttigt och gott. Hittade även ett recept på en hallonpaj jag hade tänkt testa. Resultat kommer senare!

Spanien - stranden


dyr men snygg :)

Här har ni den, min första designerväska. Den kostade en smärre förmögenhet man ack så nöjd jag är över mitt köp. Jag har länge velat ha en snygg designerväska och denna föll rakt in i alla kriterierna jag sökte. Klassisk, stilren och helt underbar!
Googlade väskan och hittade en bild på fd. Spice Girls bruttan Emma med likadan väska som jag köpt!
Sen hittade denna underbart matchande kuvertväskan. Hade den inte kostat 800 dollar hade jag inte tvekat en sekund. Om man ändå hade obegränsat med pengar... ;)

home sweet home!

Ikväll är Rickard inne i stan på bio så jag har våldgästat mina kära föräldrar. Det lika bra att börja göra sig hemma stadd efter som jag kommer få flytta in h är i 2 veckor innan jag åker till Thailand.
Vi har sagt upp lägenheten f.o.m sista september och eftersom vi inte åker till Thailand förens den 16 oktober kommer jag få bo här fram tills dess.
Rickard som slutar på sitt jobb sista september kommer istället åka hem till sina föräldrar i Uppsala och bo hos dem.

Det kommer bli såå mysigt att sova på mamma & pappas soffa i 14dagar :)

gung gung gung!!

Jag måste få visa er vad jag fick av mina föräldrar i födelsedagspresent! Eftersom de var i Thailand när jag fyllde år så fick jag inget av dem den dagen. Så i söndags när vi kom hem från Spanien fick jag äntligen min present. En hammock!!!
Ända sedan jag var väldigt liten har jag velat ha en hammock och nu fick jag min alldess egna. Självklart tog de inte med den hem till SVetige utan den står kavr uppe på min terass i Thailand!

Nu ska jag ligga och gunga i den i 6 månader :)