Söndags brunch


 Jag och Ricki kan endast äta gemensam frukost ca 2ggr i månaden, därför brukar jag försöka ordna något lite extra. Idag fick det bli nybakade scones, stekt ägg, kokt ägg och bacon.

Igår åkte jag in till stan för att träffa Halmstads nya Fredrik Ljungberg. Min kompis Fredrik Ljungberg flyttade till Halmstad i sommars för att plugga och vi har bara sett en gång sedan dess. Därför åkte jag in för att catcha upp och umgås.
Han var sig lik, lite tröttare än vanligt kanske. Nästa gång ska jag försöka att inte komma mitt i ottan!

Efter att Rickard hade tränat klart inne i stan åkte vi hem till min syster Jenny som bjöd på lunch och många skratt ;)
Robinson finalen vill vi inte missa för något i världen så vi körde hem, lagade våran traditionella lördagsmiddag - fläskfileé, egna klyftpotätet med skalet på, beasås, stekta champinjoner och fetaost med rödlök.. sen var vi redo för final!
Jag har hejat på Mats sen dag ett men det gjorde inte så mycket att Hasse vann - bara inte någon av Legba folket vann. Jag lider med deras familjer som måste skämmas för deras otroligt dåliga uppförande!
Kvällen slutade med att jag blev förbannad på Rickard för att han åt upp all glass utan att fråga mig om jag ville ha någon! (han kunde väl tagit den äckliga vanliga vaniljglassen så jag kunde få min vaniljglass med krossad choklad i? Nej, klart han inte kunde!)

Idag är det dags för match igen. Det verkar inte vara någon hemma som vill följa med mig förutom mamma o pappa men vi ska nog klara av att heja fram en vinst på egen hand!


älskade despe!

God Lord!!! Här har jag suttit hemma i snart två timmar och längtat till Ricki kommer hem från jobbet så jag får lite sällskap.. och vad ser jag på internet nu? Tre sprillans nya Desperate Housewifes avsnitt!
Nu är det ju bara 1½ timme tills fanskapet kommer hem igen och på den tiden hinner jag nog bara se ett avsnitt!

Ja ja, när han kommer hem blir det också lite roligheter. Det är dags för mig att beställa lite sommarkläder :) Skulle vilja elda upp alla koftor o byxor och allt sånt som jag inte gillar. Ge mig ett par shorts och en tshirt så blir jag aldrig mer på dåligt humör. Just nu vill man beställa hur mycket som helst eftersom man är så himla trött på kylan. Ändå måste jag nog försöka hålla i slantarna för jag har storslagna planer på G för dem!

To be continued...

WTF!

Okej att jag brukar tycka om de flesta djur som existerar.. men här går väl ändå gränsen?

En nakenmarsvin! Är det ens ett djur? En flådd råtta?
Är du sugen på ett nakenmarsvin så surfa in här:
http://www.blocket.se/halland/Nakenmarsvin_s_k_skinny_25673699.htm?ca=20&w=1


döden har kommit för att hämta mig!

Igår trodde jag att min sista dag var kommen. Jag mådde ganska så illa hela dagen på jobbet, men när det väl var dags att gå hem orkade jag knappt stå på mina stackars ben.
Jag hade den västa magvärken, yr i skallen, svårt att andas, huvudvärk, ont i hela kroppen, ingen ork, otroligt illamående.. ja, allt!
Och stackars Rickard hade lagat spagetti och köttfärsås till mig när jag kom hem men jag var oförskämd som inte åt. Istället fick jag gå raka vägen till sägen för att sova. Jag tyckte så synd om mig själv och mådde så illa att jag var tvunegn att gråta en massa. Det brukar hjälpa ibland!.. dock inte denna gången!
Jag somande klockan fem och vaknade idag vid halv åtta. Redo för att gå till jobbet. Kan väl inte påstå att jag mår prima, men jag kan inte ligga hemma och tycka synd om mig själv hela livet!


Måndag igen

Vilken rolig lördag det blev :)
Jag och Jojjo började korka upp så smått själva innan vi joinade Rickard och resten av hans lag för lite förfest. Resten av kvällen spenderade jag, jojjo och fyra killar från Rickis lag på Mårtensson! Det var synd att inte alla kom in på Mårten..men jag kan ju inte missa schlagergolvet för något i världen! :)
Jag hade med mig kameran men tog inte en enda bild på hela kvällen så jag har tyvärr ingen rolig bild att bjussa på.

Nu är jag på jobbet och sliter. Som det ser ut nu jobbar jag bara måndag - onsdag, men det brukar alltid fyllas på efter hand!

Later!

Lördag

Nu sitter jag i bilen påväg ner till Helsingborg. Min lilla kusin Cassandra fyller 2år och det ska självklart firas!
Jag hoppas att vi hinner inom Väla en runda med, innan det är dags att åka hem. Hade tänkt försöka hitta något grannt till ikväll ;) Jag och Jojjo ska nämligen ut på lite galej. Det blir nog att vi möter upp Rickard och resten av hans lag senare med!

TTYL!

då var det dags igen!

Holy macaroni! Jag har rastat fläsket!
När jag klev upp i morse hade jag en konstig känsla som jag nästan aldrig tidigare upplevt. Något sa mig att jag ville träna efter jobbet. Så jag packade med mig min träningsväska och pinade ner till skolan.

Och nu, många timmar senare är jag tillbaka hemma. Ni ska då inte tro att jag var på gymmet många timmar.. no no, en halvtimme fick räcka gott och väl. Jag kan ju inte slita sönder min kropp på första försöket. Nästa gång jag tränar kanske jag ökar passat med 5minuter. Tillslut orkar jag kanske vara där i en hel timma! Men mer än så kommer det aldrig bli. Jag får träningsvärk bara av att tänka tanken!

Dags för soffan. Den har jag gjort min förtjänt av idag!

läbbig bild!

Titta vilken läskig bild jag hittade! Jag sattoch försökte hitta lite info om någon psykologisktrappa (inte Maslows) och så kom denna bilden upp framför mina ögon!
Lite läbbigt att det ser ut som att de rör på sig fast att de egentligen är helt stilla.

Btw, om någon av mina läsare, de få som jag har, är grym på Psykologi så säg till mig snabbt som ögat! Jag behöver din hjälp! :)


Blä!

Kvinna, ta dig i kragen!
Man kan inte se ut som en gorilla under klänningen när man går på gala... och om man mot all förmodan måste se ut som en gorilla så för guds skull - keep you dress DOWN!

Min underbara andra familj

Åhh, jag fick precis mail från min mamma i USA. Hon skickade lite bilder från deras semester i somras.
Jag saknar dem så otroligt mycket!

Allison, Lisa & Maria


Allison, Maria & Bill


Bill, Lisa, Bills mamma Carol
Allison & Maria



Helgen som gick

De senaste dagarna har jag haft så fullt upp att jag inte ens tänkt på vad en dator är.
I fredags jobbade jag på förmiddagen och sen var det full fart in till Jennys examen. De hade verkligen en fin examen. Roliga och intressanta tal, inte alls långtråkigt. Efter cermonin i kyrkan åkte vi alla hem till Jenny för lite smörgåstårta.



I lördags döptes min kusin Cassandra. Jag och Jenny har fått den stora äran att vara hennes faddrar.




I söndags var det äntligen dags för volleybollmatch igen. Jojjo gjorde sin debut på läktaren och jag tror faktiskt att hon tyckte det var skoj :) Matchen kunde ju inte sluta bättre heller... Hylte, som ligger sist i serien, vann med 3-0 över falkenberg som ligger först i serien! Yeah!!!

Jenny tar examen!

På fredag tar min superduktiga syster Jenny examen. Gud vad härligt det måste kännas för henne. Då är hon en klar och färdig sjuksköterska! Ready to kick some ass at the hospital (inte bokstavligt talat förhoppningsvis!)
Iallefall, hon tar examen och det ska firas! Därför har jag nu ordnat hennes present från mig & Rickard (den är från Joakim också men han kommer antagligen inte lägga några pengar!) Jag är så himla avis på det hon ska få från mig.. hade gärna velat ha det själv men jag har inte råd med det.
Därför håller jag min ena tumme på att hon inte ska gilla det så jag kan ta det själv :)

intenationella veckan

Våran internationella vecka börjar leda mot sitt slut. Jag är lite stolt över vad vi (läs: jag) har lyckats med denna veckan.
Onsdag: Grekland: Grekisk soppa
Torsdag: Thailand: Sweet and sour ananas med kyckling och ris
Fredag: Jag var på tjejkväll i stan så här lagades ingen mat!
Lördag: Mexico: Tacos
Söndag: Tyskland: Schnitzel med pommes
Måndag: Jugoslavien: Chivape med makaroner

Nu har vi bara imorgon kvar och då får vi väl kanske satsa på något svenskt?


Desperate Housewifes

I vårens första avsnitt får vi följa med när fruarna tänker framåt på hur deras liv kan komma att se ut. Med gråa peruker och vuxna barn får vi se vad några av karaktärerna kan ha för sig om 10, 20 och 40 år.

- Bree drömmer om ett liv utan Orson.
- Lynette föreställer sig en framtid med sonen Patrick, drabbad av en cp-skada. 
- Gabrielles döttrar är i 20-årsåldern. Celia testar skådespelaryrket medan Juanita har blivit lesbisk.
- Angie föreställer sig ett liv i fängelse.
- Susan är fet.


Det utlovas också en resa till Angies förflutna, och vi kan nog räkna med att bråket mellan Lynette och Gaby snart är bortglömt. Desperate Housewives är tillbaka med nya avsnitt till våren, datum oklart.


Internationell vecka

Rickard föreslog att vi skulle ha en internationell vecka här hemma. hehe! Det innebär att vi ska laga utländska maträtter i en hel vecka.
Eftersom Ricki kom med förslaget fick han också fixa den första maträtten - Hans farmors grekiska soppa! Jag var lite skeptisk i början men det blev riktigt gott :) Jag skulle lite lätt kunna kalla det en citron, kyckling och rissoppa!

Jag gissar på att detta blir den enda rätten Ricki kommer laga så jag får nog börja fundera på de andra rätterna till hans internationella vecka. Thaimat är alltid ett safe card, samma med äkta svensk husmanskost. Slänger nog in något jugoslaviskt med. Och italiensk krämig pastasås, MUMS! Vad finns det mer?

Min lilla grek med hans lilla grekiska soppa (vi har soppa i ett år framåt nu!)


snö

Så mycket snö det har kommit idag!!! När jag vaknade såg man nästan bara vitt, det var faktiskt ganska vackert!
Jag brukar mest avsky snö och kyla men om snön bara får ligga kvar på marken och vädret är någonlunda okej så tycker även jag om vintern.
Därför begav jag och Joakim oss ut i snön för att försöka ta lite fina bilder. Efter en kvart höll vi båda på att frysa ihjäl och tyckte att det räckte med bilder. Jag kan inte riktigt påstå att vi fick några bra bilder.. men jag får visa några ändå!

Efter vårt photosession åkte jag hem för att laga mat. Jag skämde bort fanskapet med egna klyftpotatisar ihop med rödlök, rydbergs uunderbara beasås ock väl kryddad fläskfileé... all denna lyx och sen lämnade han mig igen. Träning, träning och träning!
Det har ju kommit 2 nya amerikaner till HylteVolley denna veckan och därför måste de träna måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, match söndag och träning måndag igen!!!!
Thank God för att jag inte spelar i Hyltevolleys herrlag!



vill ha

Thailand Thailand. Älskade Thailand.
Så fort jag får möjlighet att sticka så sitter jag på ett plan dit!!!

måndag

Och så var man tillbaka i vardagen på noll tid. Julhelgen har varit härlig men jag är faktist glad att den är över, nu är det bara att blicka framåt mot sommaren!!!
Rickard började jobba idag och jag är... mellan två jobb kan man säga! Jag ska jobba på skolan torsdag och fredag, sen börjar jag på mitt gamla jobb igen. Housewife AB!
Jag tjuvstartade lite smått på jobbet idag; storhandlade så hela frysen och kylen är full, städade och tvättade. Imorgon blir det nog till att kasta ut alla julgardiner, tomtar och annat julpynt.

Jaha, nu ska jag fortsätta försöka lära mig Photoshop innan Ricki kommer hem från träningen.  

bästa nyårshelgen!

ÅH vilken mysig nyårsafton vi hade igår!
Efter att vi gjort oss hemstadda på hotellet gick vi för att utforska Malmö. Det fanns ingen chans i helvetet för oss att hitta kinaresturangen vi hade spanat in så vi gick och gick tills vi hittade ett ställe att äta på. Efter en otroligt lång vandring kom vi fram till en kinarestungan som hade supergod mat! Mätta och belåtna gick vi tillbaka till hotellet.
När vi kom tillbaka gick Rickard en runda på hotellet och hittade relaxavdelningen så vi gick dit för att basta en liten stund.

Klockan 21.00 anlände vi till Atmosfär mat & vin för att äta den bästa nyårsmiddagen jag någonsin haft.

* Kalvbräss med 3x rödbeta
* Rotselleri ravioli fylld med hummer samt hummersmörgås
* Stekt torskrygg med talgiatelle i saffransvalouté samt en ört och bönsallad
* Oxfilé, rage på oxsvans, blomkålspuré samt bönsallad serveras med pommes rösti smaksatt med bacon, persilja ock lök
* Besserttallrik med:
- Bananparfait fylld med hallonsorbet och hasselnötscrunch
- Ganache på valrhonachoklad med syltad citron
- Mjölchokladglass med salt smörkola

Låter det inte helt underbart???

Efter maten gick vi en härlig (och välbehövd) promenad tillbaka till hotellet, hann hem lagom till tolvslaget för att skåla in det nya året med pussar och champange!!


Idag träffade vi min pappas supersköna kusin Madde som bor här i Malmö, sen gick vi bort till Casa Mia för en äkta italiensk lunch. Rekomenderar verkligen det stället!
Ikväll har vi varit på bio, Göta Kanal 3, kopplat en en timme på relaxavdelningen och nu krypit ner i sängen för att kolla på Ocean´s twelve.

Detta har varit en superhärlig nyårsghelg som jag gärna gör om nästa år igen :)