NU KÖR VI!!!

Jag skickade iväg Joakim och Rickard för att fixa någon typ av utstyrsel. Sen kommer Rickard hem med gul färg och säger "denna köpte jag till dig, Jag tänkte att du kunde vara en sol"
SOL? Vad fan snackar han om? Trodde han att det är midsommar? Glöm det! Jag fick försöka göra det bästa av den gula färgen och vet inte riktigt vad jag ska kalla mig själv.
Rickard fick tyvärr inte vara med på bild för han står ute och torkar! Haha! Vad han är får ni se imorgon!

Happy halloween!

Skål på er kära läsare ;)
Är det Halloween så är det och då kan tom vi tråkfisar festa till det!
Vi körde inom 7eleven och köpte några breezer (jag ville mest ha dem för den roliga strumpan man fick till!) så nu ska vi bara byta om och se om man kan pimpa till sin look lite. Man kan ju inte gå på Halloweenfest utan att klä ut sig. Hade vi bara tänkt på det kunde Ricki tagit med sin Elvis kostym och jag hade packat ner favoritperuken.
Happy Halloween!


Det finns då saker och ting som aldrig ändrar sig!


Joakim 20 år

Idag gick vi nästanupp i ottan för att sjunga och gratulera min lillebror som fyller 20 år. Jag och Rickard gav oss ut på en panik-present-köpning igår kväll för att hitta någonting till honom. Vi hade även tänk bjuda ut honom på fin restaurang ikväll men han skulle ut och käka med sina dykelever så vi får ta det imorgon.
Efter frukost fattade Rickard äntligen lite mod och bad mig klippa honom. Väldigt djärvt av honom måste jag
säga.
Jag har tidigare bara klippt två personer innan. Den ena fick använda keps i två veckor och den andre blev
riktigt nöjd. Jag har bara berättat om den som blev nöjd för Rickard!
MEN! Jag tycker själv att jag gjorde ett riktigt bra jobb och Rickard blev nöjd med resultatet.
Nu ikväll var vi och testade den mexikanska restaurangen här på ön och jisses vad god mat de hade. Vi
testade olika mexikanska rätter så som tacos, enchiladas och fajitas. Det var en riktigt hit så El Gringo är nog
min nya favorit restaurang!
Ja må han leeeva!

Klipp klipp... det kunde ju inte bli värre än var det var allefall ;)


Regnstället på när man ska ut och köra med moppen


rain rain rain!

För att ni skulle kunna förstår hur regnet fullständigt öste ner igår (och hela natten inatt) tog jag en bild. Det var så mycket regn att man knappt kunde se vår närmsta lilla ö!


dagens rätt


its raining!

Igår när vi kom tillbaka till Tao öppnade sig himlen fullständigt. Regnet öste ner i flera timmar. Vår gräsmattan tackade och bockade för att få bli vattnad och vi klagade inte speciellt mycket heller. Vi bestämde oss för att stanna hemma hela kvällen så Rickard stekte amerikanska pannkakor till oss alla.
Idag regnade det lite på morgonen men resten av dagen har varit lugn. Det är lite molnigt på himlen men fortfarande väldigt varmt. Regnperioden ska vara mellan oktober - november så det är bara till att förbereda sig på mer, mycket mer, regn de kommande veckorna.
Vi var och käkade lunch på ett nytt ställe idag, som jag tror kommer bli lite av ett favvisställe. Vi åt båda pasta
men de hade många goda sandwich och annat på menyn som ska provas. Ännu har vi bara testat en bråkdel
av alla restauranger som finns på ön så vi har många kvar att utforska innan vi åker hem.
Ikväll ska pappa och Joakim iväg med dykklubben och spela bowling. Jag och Rickard kommer nog stanna
hemma och titta på den senaste Twilight filmen Eclipse. Vi beställer nog hem lite mat och bara tar det lugnt.


chumpoon bildbomb!

Nu är vi tillbaka på Koh Tao efter en snabbvisit i Chumpoon. Trotts att vi bara varit på Koh Tao i en vecka var det ganska skönt att komma över till fastlandet och lite civilisation. Det är ju lågsäsong här fram till december så något vidare drag på ön är det inte.
Vi fick köpt det mesta vi skulle ha. Allt från tvättmedel, till amerikansk-pannkaksmix, till duschset till lägenheterna, till träfärg.
Igår kväll var vi ute och käkade med vår vän Auy. Det var superroligt att träffa henne igen.

Här kommer en bildbomb från de senaste dagarna!.. ursäkta för lite halvrörig text men jag är så himla trött.
Vi hade en rosablå himmel över Nanguan i förrgår. Mycket mysigt!

Bamse & Jag



Fireshow på modelvisningen

Bikinimodellerna

What? Cirkus?

Uppe med tuppen och väntar på båten till Chumpoon


Världens tråkigaste resesällskap som antingen läste eller sov hela vägen!!!!

En liten bussfärd för att komma in till city

Vi hade en thailändsk vän som körde oss till alla affärer.
Det var antingen att sitta på flaket eller tycka ihop oss i bilen. Vi valde att trycka ihop oss. Ha ha! Rickard fick
inte ens plats med huvudet! Och benutrymme kunde man bara drömma om!

Vi spanade även in lite möbler till trädgården.. pga av storlek valde vi inte denna bänk!


Rickard and the GoldenHeffa

Vi fick en extrasäng till Pappa på rummet. Cozy cozy!

Rickard, som avskyr allt från havet provade en mussla för att impa på Auy! He he!



dagens rätt - Rickard


julia aka the shrimp!

Idag måste jag göra er besvikna kära läsare. Det blir en supertråkig dag i bloggen utan bilder. Jag är nämligen helt slut och längtar ihjäl mig efter att få slänga mig i sängen. 
Idag har vi äntligen fått en hel förmiddag på stranden. Det känns om jag säger så! Okej, det syns mer än det känns. Jag hade lätt kunnat extraknäcka som tomat i någon pjäs. Men om några dagar lägger det nog sig och då är det bara till att brassa på med ännu en dag i solen. Vi har ju som sagt bara 180 dagar kvar här snart så det gäller att man hinner få sig en schysst bränna innan det är dags att åka hem! 
Nu ikväll var det modevisning nere på Bans. Ganska skoj var det faktiskt men ingen Kate Moss så långt ögat kunde nå. De hade snarare raggar upp några lönnfeta killar från stranden som försökte modella! Hi hi! Vi fick oss några bra flabb.. men jag hade nog inte gjort det så mycket bättre själv. Så jag ska inte sitta här och försöka vara kaxig!
Nej. Nu är det dags för sängen. Imorgon bitti tar vi båten över till fastlandet för att storhandla. Vi kommer stanna i Chumpoon tills på onsdag så något bloggande innan dess kommer det tyvärr inte bli. Men när jag väl är tillbaka lovar jag att bjuda på massa bilder.
En annan sak jag tänkt på, eftersom jag tror att några av Rickards vänner läser min blogg. Det skulle väl vara kul om Rickard också slängde in några inlägg ibland? Jag försöker tjata på honom men vi måste nog jobba tillsammans, kära läsare. Ni som håller med mig kan väl slänga in en kommentar så röstar vi fram ett svar. Ja eller Nej?
Jag räknar med er nu!!!

mygghelvete!

Mina myggbett tar kål på mig. I vanliga fall brukar jag knappt få några bett alls men denna veckan har myggorna fullständigt attackerat mig. Jag har 22 bett på högra benet och 26 på vänstra benet. Helt otroligt!
Tro nu inte att jag bara fått bett på benen. Nej då, även under fötterna, i händerna, på rumpan.. You name it and I got it!
Folk som ser mig måste tro att jag har skabb eftersom jag konstant kliar mig. Jag kliar så mycket att jag river hål på dem. Vilket säkerligen kommer resultera i supersöta ärr på hela benen. Jättefint!
Imorgon ska jag bada i myggspray. Hade jag haft en sån där dräkt man har på sig när man ska gå till bikupor hade jag med glädje haft det på mig!

dagens rätt


en väldigt slapp dag!

Idag har det inte direkt varit någon slitsam dag. Vår trädgårdsmästare var här och klippte gräset och lyckades då kapa internetsladden men det löste sig senare under dagen som tur va!
Rickard den galningen var ute och sprang en runda på eftermiddagen. Vad tänkte människan med egentligen? Vill han ta livet av sig måste det väl finnas bättre sätt?
Ja, det är väl i princip det som hänt idag. Vi har planerat en dag på stranden imorgon så vi siktar nog in oss på det. Jag ska nog åka och köpa ett set bandminton så vi kan spela lite. Det får bli min exercise för denna veckan.
På måndag tar vi båten över till fastlandet för storhandling och övernattning i Chumpoon innan vi åkte tillbaka till Koh Tao på tisdag.

mycket gjort idag :)

Det blev mer gjort idag än vad jag trott. När Rickard kom hem från fiskningen utan fisk åkte vi istället ner till närmsta stranden för lite lunch. Vi stannade inte jättelänge men vi hann allefall med ett dopp i det 30 gradiga havet. 
Väl tillbaka hemma satte vi igång med, vad som kändes som, världens längsta vandring runt Viking Village (områder på Koh Tao där vi hare vårt hus). Det finns nog inte en enda torr fläck på oss när kom hem hem igen! Efter en liten paus och vätskepåfyllning fortsatte vi upp till våra lägenheter för några timmars arbete.
Kvällen har vi spenderat i soffan och tittat på veckans Bonde söker fru och Robinson. Det är verkligen guld värt att
ha internet i huset. På tal om huset ska jag försöka visa er lite bilder på det i veckan.

Stranden närmast oss

Vilar magen efter lunchen

Våra underbara hundar Bamse och Loppan




dagens rätt



fredag

Godmorgon!

Idag började jag dagen med frukost ute på balkongen. Helt underbart! Efter att vi ätit tog Rickard moppen och körde iväg för att testa fiskelyckan. Han och Joakim körde runt på ön igår eftermiddag för att hitta bra fiskeställen så forhoppningsvis kommer han hem med lite mat :)

Jag har putsat fönsterna på bottenvåningen. Hälften va dem allefall. Det är ju så himla svettigt så nu har jag togit en paus och ligger i soffan och kollar på Bonde Söker Fru.

Annars har vi väl inga speciella planer för dagen. Kanke åker ner till närnsta stranden och tar ett dopp!!

dagens rätt - sweet and sour chicken with rice

Ny kategori - Dagens rätt.
Jag har lovat mig själv att åtminstone försöka prova en ny rätt varje dag. Annars blir det lätt att jag käkar Padthai chicken i ett halvår.
Vi får helt enkelt se hur många dagar det tar tills jag testat allt.. okej, självklart inte allt. Utan sådant jag kan tänk mig att testa. Superstark mat är ett big no no för mig. Det får Rickard testa istället. Så om det är någon asiatisk rätt som ni länge funderat över hur den
smakar, bara säg till. Rickard ställer upp på allt! Varesig han vill det eller inte. Vad gör man inte för sin
flickväns läsare?

Här har ni dagens och historiens första rätt:


Bjässe Gecco på besök

Ja, fiskningen kunde väl gått bättre om man säger så. Efter att ha kört över ön till Au Leuk (som inte är den lättaste vägen kan jag lova er) och är redo för lite fiske kommer en thaigubbe springandes och skriker no fishing from the rock, no fishing from the rock!!!!
Så vi la våra handdukar på stranden och tog oss ett dopp istället! Ganska skönt med tanke på att vi inte badat sedan vi kom fram.
Nu ikväll var vi iväg alla fyra och käkade och det är egentligen helt sjukt hur billigt det är med mat här. Vi beställde sammanlagt fyra olika rätter thaimat, en stor öl och två stora flaskor vatten. Och priset på det? 325 bath dvs ca 75kr. Det är nästan vad man får betala för en rätt hemma i Sverige.
Holy Shit! Jag såg precis en bjässe gecco sitta på rutan jämte mig. Höll nästan på att lägga en sats i brallan så rädd jag blev! Fick ropa ner killarna som sitter på mellanvåningen och kollar film så jag kunde våga mig ut och ta några bilder till er :) 
Efter en felkörning fick vi stanna för lite kartläsning.. vägen är fortfarande ganska bra här.

Sen är det bumpy ride som gäller!



Min favoritstrand på Koh Tao - Au Leuk

Här ser ni en normalstor geccoödla och en bjässe!





glasögonbyte och fiske

Har precis vart hos optikern och beställt ett par andra glasögon än de jag bestämde mig för igår. Jag valde ett par lila istället med väldigt tunna bågar. De ser i princip exakt likadan ut som de första bara att detta paret är lite lite mindre. Nåväl, ikväll klockan fem är de fördiga för att hämtas.

Nu ska jag och Rickard köra bort till vår favoritstrand Au Leuk. Jag ska nog mest chilla på standen och ta ett dopp medans Rickard fiskar. han köpte nämligen upp halva fiskaffären igår. Spö, lina, drag, låda, taffsar, vikter.. ja, all skit ni kan tänka er. Kameran följer självklart med så får han något på kroken så visar jag det senare.

lite text för omväxlingsskull!

Nu har jag bara bjudit på massa bilder så jag får väl ta ock skriva lite också. 
Vi har det superbra som ni kanske förstått. Vi har haft riktigt fint väder både igår och idag. Igår var det strålande sol hela dagen och idag eftermiddag kom det en liten skur på ca 10 minuter. Men det gjorde inte så mycket för då satt vi inne och spelade uno!
Nu ikväll har jag var hos optikern och beställt glasögon. Jag provade säkert 100 par innan jag valde. Eftersom mitt ansikte är i samma size som en 5åring fick jag i princip beställa ett par barnglasögon. Jag valde ett par ganska tunna bågar i mörkgrått. Jag tror de var den färgen allefall.
Efter kvällsmaten körde jag, Joakim och Rickard bort till Bans bar för några öl. Precis när vi bestämt oss för att åka hem träffade vi två svenska tjejer som Joakim undervisar i dykning så vi stannade ytterligare några timmar med dem. Trevligt!
Nu har vi pratat både med min mamma och syster samt Rickard föräldrar på skype och nästan glömt bort hur sent det är. Vilket påminner mig om att jag borde ändra tiden på datan från svensk till thailändsk!
Godnatt!

ännu mer bilder

haha, min lillebror Joakim är sig fortfarande lik efter en månad i Thailand
Jag brukar blåsa lite lätt när jag inte får fart på elden.. här är det andra bullar!
Ganska härlig utsikt över havet när vi satt och åt kvällsmat
Idag har jag övat och övat på att göra handdukar till svanar och andra saker... om några dagar ser det nog okej ut!
Våra underbara hundar som bor hos oss. Den ljusa heter Loppan och den mörka heter Bamse

mer bilder

Here we come!!!
Det första man ser när man kliver av båten (förutom pappa som kommer springande på bryggan för att kramas) är en snubbe med ett spjut genom munnen...
och en annan, iklädd kjol och taggtråd som står och skär sin tunga på ett svärd. Jag frågade vår taxichaffis vad det var som pågick men han kunde inte riktigt förklara. Något med kinesisk högtid var det allefall. Thank God att man inte är kines!
Sniff sniff. Loppan var först lite osäker på om hon gillade grisörat jag hade med till henne
men efter första tuggan var hon fast :)
I vanliga fall är jag ingen märkessnobb.. men när det gäller hjälmar vill jag självklart ha de mest exklusiva märket
första stoppet med moppen blev självklart ett besök hos vår hund Sprite

första bilderna

Maja kom självklart och vinkade av mig innan avfärd!
Mellanlandning i Doha. Jag var tvungen att käka efter att Rickard lurat i mig att ta fiskrätten på planen. Never again!
Äntligen framme i Bangkok och några timmars sömn innan vi drog ut på stan
Madame Tusaude hade precis öppnat i Bangan och självaste Pitten var där för invigningen.
Vilopaus på MBK
Vi hittade den omtalade våfflan mamma hade tipsat om. Måste säga att inget slår Spaniens våfflor..
Däremot hittade vi supergod Kebap precis jämte våfflorna. Mums!!!
I Chumpoon och väntar på katamaranen till Koh Tao

inga bilder idag..

Efter att ha rest hela natten har jag varit ganska så trött idag. Därför orkar jag inte lägga upp några bilder nu. Vi spar det till imorgon istället!
Jag tänkte faktiskt att jag skulle lägga upp en bild här men efter att ha väntat i 5 minuter ger jag upp. Håll tummarna för bättre lycka imorgon stället.
Nu kallar sängen!

flammeee! (thaiaccent)

Nu har vi varit i Thailand i ett dygn och det kanns verkligen superbra! Flygningen gick helt okej men man ar verkligen slut i kroppen efter att ha flugit i 15 timmar.
Val framme pa hotellet la vi oss och sov i nagra timmar innan vi gav oss ut pa stan.

Jag hittade mitt efterlangtade forever 21, och vanner, jag var i himlen och vande. Herre min skapare vilken enormt stor affar!!! Tyvarr kopte jag ingenting denna gangen. Istallet hittade jag en underbar klanning i en annan affar som jag visar er senare.

Nu ar vi pavag till IT center for att kopa ett nytt objektiv till min kamera. Vi ska aven forsoka hitta vaffel-fiket som mamma tipsat om!

Ikvall ar det antligen dags att aka mot Koh Tao. Eftersom vi redan testat flyga och aka tag ska vi enna gangen ta nattbussen. Att det skilde ca 1500 i priset  gjorde det ocksa mer lockade. Sa vi kommer aka buss hela natten till Champoon och darifran ta baten till Koh Tao. Sa imorgon nar vi ar hemma i huset ska jag anvanda min enga data och bjuda pa lite bilder fran de forsta dagarna!

Hej sa lange fran oss!
Ni behover inte vara avundsjuka for idag ar det inte sa varmt, runt 25 grader bara.. natsan sa man maste ha kofta pa er!

Nu hinner jag inte mycket mer

Nu kommer jag säkert vara supertråkig i bloggen de kommande dagarna. Imorgon ska jag jobba till 14, efter det åker vi in till Halmstad för en sista ride på stan. Klockan sju lyfter planet från Halmstad flygplats mot Arlanda.
Väl framme kommer min sista prio vara att sätta mig vid datan och skriva ett inlägg. Då ska jag bara umgås med Rickard och hans familj.
Och på lördag.. ja, då åker vi. Planet lyfter 11.25 och sen landar vi söndagmorgon i Bangan. Så kanske kanske att jag slänger in ett inlägg då. Annars får ni tyvärr hålla er till tisdag då vi är hemma på Koh Tao!
Dont let me down, readers!

till mina underbara elever!

Här kommer en hälsning till mina gulliga elever som idag avslöjade att de är flitiga läsare av bloggen.
Det har varit ett sant nöjde att få undervisa och lära känna er! Var nu lika snälla mot er nya lärare som ni varit
mot mig! Och är den nya läraren inte snäll mot er så hör ni av er till mig. Då vet ni att jag sätter mig på
första bästa plan hem igen... eller inte!
Om inte annat så kommer jag tänka på er nästa vecka när ni ska skriva ert 4sidor stora prov om konsument-
ekonomi som jag så snällt förberett åt er :)
Då kan ni samtidigt skänka mig en tanke när jag ligger på playan och solar och har det svettigt och jobbigt!!!
KRAM PÅ ER!!!!!
Jag kommer sakna er massor!

myskväll med mina söta flickor

Jag har haft en supermysig kväll tillsammans med Johanna & Emilia. Johanna bjöd på god tacos och Millan satt mest ocg glänste med sin bränna efter en vecka i Turkiet :)
Kom gäärna och hälsa på mig i Thailand, tjejer!
Det märks verkligen på mina elever att jag är inne på min sista vecka. De uppför sig exemplariskt och vi har alla ett stort kramkalas i slutet av lektionerna. Idag var jag faktiskt väldigt nära på att fälla några tårar när jag sa hejdå till en elev. 
Tänk Thailand, Julia! Eleverna gråter då inga tårar för att jag ska åka.. det skulle vara glädjetårar isåfall. He he!
Nu ska jag bädda ner mig i sängen.
Godnatt!

nya bilder på poolen

Nya bilder på poolen! 
De har kommit en bra bit på kaklet och börjar lägga terassen runt om poolen. Det ska självklart inte vattnet vara grått i barnpoolen. Det är bara det nu för att se så inte poolen läcker någonstans.
Förhoppningsvis är poolen helt färdig tills vi kommer fram.
Jag kommer nog tillbringa många timmar på trappen med en bok i näven :)

hur ska jag hinna?

Idag efter jobbet åkte jag och mamma till Gekås. Vi hade en hel lista på saker jag skulle köpa med mig till Thailand och jag tror jag hittade allt.. plus lite till :) Jag måste packa färdigt min väska till fredag och det kommer bli ganska stressigt för jag är uppbokad varje dag efter jobbet.
Tisdag - träffa Millan & Johanna.
Onsdag - hem till farmor & farfar. Träffa Kim efter det.
Torsdag - tjejkväll hos Kim.
Fredag - flyger till Uppsala och min älskade lilla Rickard!
Ja, som ni ser är dagarna bokade så jag får försöka klämma in lite packning i alla luckor. Ska även hinna boka hotell i Bangkok de första dagarna innan vi åker ut till Koh Tao. Har lite svårt att bestämma om vi ska stanna i två eller tre dagar. Hm, jag får väl ringa och höra med Rickard.. måste väl låta honom vara med och fatta några beslut!

måndag igen!

Godmorgon!
Idag har jag bara en lektion och den börjar 13.40 så jag tog mig en välförtjänt sovmorgon! Har dock några saker som måste fixas innan jag åker till skolan så jag får snart sätta fart på dagen.
Jag tror knappt att jag har förstått att min sista jobbvecka inleds idag. Det kommer faktiskt bli tråkigt att lämna mina
elever. Även om jag inte alltid är superglad på dem så trivs jag otroligt bra med att vara hemkunskapslärare.
Jag kanske kommer tillbaka en vacker dag, även om jag ber till högre makter att så inte ska bli fallet, men vem vet!
Nåja, slut snackat!


Cassandra

Idag har min underbart söta kusin Cassandra varit på besök! Hon är så mysig och härlig att man nästan vill ta ett litet bett :)

det närmar sig!

sen touchar vi thailändsk mark!!!!!!

new hairdo!

Ibland är det bra att ha en gammal avdankad frisör till morsa. Ibland alltså. Idag var det inte lika bra. Det var meningen att vi skulle fixa min utväxt men sen råkade vi experimentera lite för mycket och vips så var jag gråhårig. Hi hi, så hade jag säkert sagt om det gällde någon annan. Fan sa jag istället. 
Skit samma tänker jag nu. Jag har redan haft alla hårfärger man kan tänka sig och då kan jag väl lika gärna testa grått också?
Jag får köpa mig 10 liter citron och bleka skiten ur håret när jag kommer till Thailand istället :)

gårdagen

Jag har delade meningar som gårdagens personalfest. Förfesten var trevlig. Kul att träffa kollegorna utanför skolan! Väl på byås fick vi ett stort bord som gjorde att alla lärarna från högstadiet kunde sitta tillsammans. Vi klämde i rejält i allsången och skrattade mycket.
Det serverades hamburgertallrik, men hamburgaren var så stark att jag trodde munnen brann upp på mig! Jag klarade av några tuggor men när jag såg min tunga ligga på tallriken insåg jag att det var färdigkäkat för min del!
Efter att Hylte kommuns personal hade ätit färdigt plockades bord och stolar bort, dörrarna öppnades för allmänheten och dansbandet Zeconds tog plats på scen. Jag hade väl egentligen tänkt stanna och shaka loss men vid halv 12 hade jag fått nog. Dansband i all ära men det funkar inte att spela lugna låtar när vi var 90% kvinnor där.
Så jag och mamma åkte hem, kröp ner i sängen och tittade på IDOL istället :)


personalfest - im ready!


Microphone

Varför har ingen talat om för mig att det är Darin som sjunger 'idol-låten'? Har ni vetat om detta hela tiden och velat hålla det för er själva?

Ibland vill jag vara 14år och kunna gå på söta-pojkar-konserter och skriva halsen av mig!

tummen upp allihopa!

Tummen upp för helgen! Tummen upp för inledningen av min sista vecka i Sverige på ett halvår!
Arbetsdagen gick både snabbt och bra. Eftersom åttorna hade orientering hade jag bara en nia idag. De stackarna har teori denna veckan så de fick snällt sitta och lyssna på mitt babbel om konsumentlagar i 80 minuter. Jag tycker det var toppen för då blev det inte massa disk och stök i köken!
Nu hade jag tänkt krypa ner i sängen en timme och läsa senaste Cosmopolitan innan jag sätter igång och lockar håret inför kvällen!
Trevlig helg!

Bajsa i en bur

Det var visste inte bara jag som reagerade på livet i buren.


kunde man inte fått veta det tidigare?

Vilken bra start på fredagen! Kommer till skolan och får reda på att två av tre lektioner blir inställda pga att eleverna ska orientera. Skönt, för nu hinner jag åtminstone planera liite inför nästa vecka.
Har precis kopierat upp kycklingrätterna som eleverna ska laga nästa vecka och ska nu sätta lite betyg på förra veckans köttfärsrätter. Eleverna fick nämligen betsämma helt själva vad de skulle laga, bara det innehöll köttfärs i ena rätten och kyckling i andra.

Ikväll är det som sagt personalfest på byås. Det blir min första personalfest så jag är allt lite nervis! Jag får se om jag hittar någon gammal trasa att slänga på mig, alla mina kläder är ju nerpackade så det kanske blir till att jag får gå ner i källaren och börja rota och ha mig. Phu.. kämpa Julia!

robinson 2010

Hallå mina vänner.

Är nu tillbaka hemma i soffan efter en supertrevlig kväll hos Johanna. Det märktes tydligt att det var längesedan vi sågs för vi hade en hel del att ta igen. Jag är inte ens säker på att vi blev färdiga så jag måste nog boka in en ny träff nästa vecka!

Ni kollade väl på Robinson? Kul att det dragit igång igen, det kommer nog bli riktigt spännande i år. Mina bästa föräldrar har ju skaffat interner till vårt hus i Thailand så nu kan jag fortsätta följa det där med!
Jag lider med de satarna som fick hoppa in i buren. Jag skulle gärna inte bajja och urinera när det sitter två polare en meter ifrån mig. Och framförallt inte sitta jämte någon annan som gör det. Sen funderade jag också på ifall de har tillgång till toapapper? Hur gör de annars? Speciellt när man sitter fast i en bur, då kan man ju inte kila ut i skogen och torka sig med ett blad. Nåja, det tåls att fundera på. Är dock tacksam för svar om någon har det!

Nu är det dags att sova så jag är utvilad till morgondagens personalfest!


 


tacka vet jag skolmat!

Det bästa med att arbete på en skola måste vara att man får äta skolmat. Det är blande det godaste jag vet. Idag vräkte jag i mig av kålpuddingen. Orden ta till du skäms ekade i mitt huvud. Och tog till jag skämdes, det kan ni skriva upp att jag gjorde!

Såg på matsedeln för nästa vecka att det ska serveras pasta med champinjonsås på onsdag! En ny rätt på skolan! Yes! Jag ska börja spara plats i magen redan nu, för på onsdag, då ska det ätas!


snaaart!

Jag längtar så jag nästa spricker!!! Tänk att min dröm sak bli verklighet!


i behov av att sova

Efter en lång fight med mig själv är jag nu uppe och påklädd. Jag borde egentligen inte klaga eftersom jag kan sova hur länge jag vill det kommande halvåret, men jag är i stort behov av sovmorgon nu.
Inte konstigt att mina stackars elever sitter tysta på lektionerna, de måste ju tro att de ser ett spöke när jag öppnar dörren! 
Nu på morgonen jag hemkunskap med en 8a. Jag hade tänkt prata lite om tallriksmodellen och matcirkeln innan vi sätter igång med matlagningen. De ska göra grekisksallad denna veckan. På mina lektioner måste man prova äta allt. Förutom denna veckan. Oliverna får de hoppa över om de vill. Jag kan ju inte tvinga dem att äta något jag själv aldrig skulle stoppa i munnen!
I eftermiddag är det konferens på jobbet och efter det ska jag besöka Johanna. Vi har inte träffats på gud vet hur länge så det ska bli skoj.
Dags att rycka upp sig!
Later!

Wok a'la Julia

När jag redan skrivit om mat kan jag lite gärna fortsätta. Jag måste nämligen tips om en supersmidig och god rätt. Wok a'la Julia. Det tar bara 15 minuter att slänga ihop och är en smakupplevelse utöver det vanliga :)
Det ni behöver är: kycklingfilé el. biff,  valfria grönsaker (zuccini och broccoli är mina favoriter), cashewnötter, böngroddar, vattenkastanjer, mycket bambuskott, cocosmjölk, oystersås, sweetchilisås och nudlar.
Först börjar man med att woka kycklingbitarna. När de är klara tar man bort dem från pannan och lägger istället i grönsakerna och nötterna. Woka på högvärme i några minuter till grönsakerna blivit sådär lite halvmjuka. Lägg sedan i kycklingbitarna igen.
Häll sedan på cocosmjölken (jag brukar använda en hel burk), sweetchilin och oystersåsen. Självklart lite salt & pepper på det också!
Inga mått är nödvändiga, det är bara till att höfta på att gå efter vad man själv tycker om.
Bon appetite!

Spanien - Aquapark


i <3 purjolök

Den senaste veckan har jag fått en tjing på purjolök. Stekt purjolök. Jag har ätit det varje dag och kan knappt få nog av det. Idag hade jag en liten bit kvar som bara väntade på att få stekas så jag kunde inte motstå.
Jag kokade bandspagetti och slängde ihop en purjo & bacon röra. Ett tips är att inte ha i alla sorters peppar man hittar.  Det blev ganska så starkt men gott ändå :)

ingen drömmåndag!

Nu är jag tillbaka i livet efter helgens alkoholförgiftning! Det var en hård lördag som resulterade i att jag blev sängliggande HELA gårdagen. Men värt var det, det var det verkligen! Tack Kim för att du övertalade mig :)
Idag hade jag en lång dag på jobbet med endast 20 minuter rast på 9,5 timmar. Efter denna helgen var det inte riktigt en drömmåndag men jag överlevde.
Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på det nya Desperate avsnittet!

världens vackraste maja


Titta vad smidigt!

Jag hittade precis en sida på internet med otroligt smidiga och roliga uppfinningar man kan köpa. Här är några av mina favoriter. Checka in sidan H Ä R
TALLRIKSVÄRMARE - Perfekt för mig som alltid är rädd för att maten ska bli kall innan jag hunnit äta upp!
AUTOMATISKT OMRÖRARE - hur underlättat hade inte livet varit om man slapp röra om i såsen! Just det :)

MULTIÖPPNAREN - skitbra för sånna som mig som aldrig lyckad öppna burkar!
PERFEKTA ÄGG - en sån här äggtimer fick vi av Rickards föräldrar och den kan jag rekommendera varmt. Den använder vi varje gång vi kokar ägg.

Forever 21

Några av plaggen jag hoppas väntar på mig på Forever 21
Som jag skrev innan är det precis två veckor kvar till vi lyfter mot Bangkok. Vi har inte riktigt bestämt oss ännu, men det lutar åt att vi stannar i Bangkok i två dagar innan vi fortsätter ut till Koh Tao. 
Jag hade nämligen tänkt besöka Forever 21 för att bränna lite lappar medans vi är där. 
Shoppingmallet där F 21 ligger brann tyvärr ner i maj när det var oroligt i Bangkok men jag såg precis på hemsidan att de slog upp portarna igen förra veckan! Jippie! 
Jag har verkligen försökt snåla och spara så mycket pengar som möjligt det senaste året så jag ska ha råd att vara iväg i sex månader utan någon inkomst.. men lite shopping ska jag unna mig efter den långa flygresan!

Rickard has left the building!

Igår flög Rickard hem till Uppsala för att spendera de sista veckorna innan Thailand med sin familj. För idag är det exakt två veckor kvar tills vi lämna kylan och Sverige för sex månader i värmen och Thailand. Också två veckor kvar till Jag & Rickard träffa igen. En av oss måste ju jobba och tjäna pengar!