Roxette den 14 Augusti

Woho, min födelsedags-syssla är spikad! Den 14 Augusti kommer jag, Jenny och Rickard befinna oss på Anderstorps Raceway för att se Roxette live!
Jag har alltid varit ett stort fan av dem så jag ser verkligen fram emot min födelsedag detta året. Första och enda gången jag sett Roxette live tidigare var för massa år sedan, jag tror det var när de senast spelade i Sverige, för 9år sedan, då var hela min familj på deras konsert i Globen. Fråga mig inte hur, men av någon anledningen stod vi allra längst fram vid scenen!

Denna gången spelare det inte så stor roll vart jag står, bara jag inte har Rickard framför mig :)


Inte visste jag att liljor doftar så gott!

Denna veckan har varit så otroligt intensiv och långsam. Jag har varit i säng redan klockan 21.00 varje kväll, då har jag ändå pinat de sista två timmarna genom att försöka hålla ögonen öppna.
Vissa ljuspunkter har det dock funnits - Inför Eurovision Song Contest och Familjen Bernadotte har båda börjat visas denna veckan. Så nu kommer jag sitta bänkad framför tvn varje tisdag och torsdag i några veckor framöver!
Men det bästa på hela veckan var i tisdags. När jag kom hem från jobbet hade Rickard varit nere i blomsteraffären och köpt otroligt vacka liljor till mig! Inte bara det.. han hade även lagat en middag. Du gör mig så glad Lille Ricki!

Igår när jag kom hem från jobbet tänkte vi först gå till gymmet en timme, men eftesom det var soligt och varm passade vi på att ta en tripp ner till ica. På vägen hem stannade jag och plockade lite vitsipper som nu pryder matbordet i köket.

Idag har jag varit hemma och storstädat lägenheten. Nu är det skinande rent överallt, men varför ser det ut som hell en dag senare?
Vi hade egentligen tänkt grilla när Rickard kommer hem från jobbet men eftersom det regnar ute så är det nog ingen bra idé. Jag har dock redan köpt all maten så det kanske blir att jag steker köttet istället. Det är inte alls samma sak med stekt kött som grillat men what the heck, det får funka.
Efter maten styr vi kosan in till Halmstad för en sleepover hos min syster Jenny. Hon ska ut och festa ikväll, vi därimot stannar nog bara hemma och tittar på en bra film.

Nu ska jag börja njuta av helgen och kolla på ett nytt Desperate Housewife avsnitt!


Onsdag

Denna veckan jobbar jag måndag - torsdag från 8.00-17.00 utan minsta lilla rast. Jag är inte van vid att jobba fullt så intensivt och långa dagar så det har verkligen tagit hårt på mina små krafter. När jag väl kommer hem är jag slut. Det är jag fortfarande och orkar därför inte skiva mycket mer..
Ska försäka ta igen det på fredag då jag förhoppningsvis är ledig!!


The best day of my life ;)

Jag är så himla stolt över mig själv just nu! Efter lite knepande och knåpande igår kväll hade jag tillslut satt ihop min allra första egna recept. Jag visste att jag ville göra någon typ av kasslergratäng som man kunde servera tillsammans med bandspagetti.

Så idag efter jobbet åkte jag inom ICA och handlade med mig alla de ingredienserna jag skulle behöva till min nyfunna rätt... och efter en timmes kockande var äntligen Julias Utsökta Kasslergratäng färdig att smakas.
Det enda jag kan säga är Oh My Freaking GOD! Det var helt ärligt bland det bästa jag någonsin har ätit (och då kan jag tala om att jag har ätit mycket i mina dar!) Jag tycker oftast att det jag lagar är gott men detta var verkligen något utöver det vanliga!
När även Rickard sa att detta är hans nya favoriträtt visste jag att det var en hit!

Receptet kommer jag självklart inte ge ut för jag vill ju ha min egna rätt hemlig. Vill någon därimot komma hit på middag så kan jag lova att bjuda på Julias Utsökta Kasslergratäng!


Uppsala i Maj

Efter att ha funderat på det ett tag bokade vi äntligen våra flybiljetter till Uppsala igår. Den 12-16 maj kommer vi befinna oss hos Rickis föräldrar i norra Sverige ;)
Den första och ända gången jag och Rickard varit i Uppsala ihop är förra sommaren när vi skulle åka till Thailand. Då hade vi bara en heldag där så det känns skönt att vi nu har tre hela dagar att utforska staden!




Madde och Jonas bryter förlovningen!



Kanske inte så oväntat, men nu är det bekräftat att Prinsessan Madeleine och Jonas bryter sin förlovning! Jag antar att Kung Calle har ett litet finger i beslutet och tycker det är helt rätt de går skilda vägar.
Det otrogna svinet förtjänar inte våran fina Sessa! Go Madde!

Nu kan vi istället glädjas åt Victoria och Daniels kommande bröllop. Jag kommer sitta spikad framför tvn den 19 juni. Kommer kanske dra på mig min gamla balklänning så man kommer lite i stämning? Det ska jag allt göra!

äntligen fredag!

Efter en slitsam arbetsveckan är det ganska så skönt att äntligen få ta helg! Fredagar är ju egentligen min lediga dag men idag fick jag hoppa in på Örnaskolan. Och jag har bara en sak att säga om dagens arbete: tacka fan för att man inte arbetar på Bruket! (det stora pappersbruket som finns här i Hylte). Istället för att hålla i någon lektion fick jag idag följa med en klass för att få en rundtur på bruket. Tro det eller ej men det var första gången som jag var inne på bruket, ändå har jag haft det framför ögonen i 22 år.

Det var så himla dystert och tråkigt där inne. Det dånade konstant och det fanns inget skoj över hela stället. Nej, tacka gudarena alla ni som inte arbetar på bruket.
Jag allefall, skulle aldrig vilja arbeta på ett sådant ställe!

Nu ska jag lägga mig i sängen och fortsätta kolla på Will&Grace fram tills Ricki kommer hem från gymmet.
So long!

Flintis!

Allt som vi inte ville behålla i flytten (när mina föräldrar sålde huset) skänkte vi till Röda Korset här i Hylte. Av misstag råkade mamma även ge bort min lilla svarta peruk. Så idag efter jobbet körde jag full speed dit för att köpa tillbaka min perre. Inga problem tänkte jag, den är ju ganska ful så det är väl ändå ingen som vill ha den. Tro det eller ej, nån stackars jäkel går just nu runt med min fula gamla peruk på skallen!

Planen var att jag skulle ha den på mig i helgen när vi ska på 50tals fest. Rickard beställde sin outfit igår och jag kommer antagligen skratta mig till döds när han tar på sig den (bilder kommer!!). Jag får min outfit av Millan imorgon som hon och Sabina har ordnat till mig. Det kommer nog bli en kanonkväll på lördag! :)

Country Music Awards

Se vilka sagolika klänningar Taylor Swift och Carrie Underwood hade på sig på Country Music Awards.
Nicole Kidman däremot borde stämma sin stylist omgående!!!



Söndag

Efter jobbigt tjatande från Rickard fick han tillslut med mig till gymmet. I 40 minuter stod jag ut innan jag gav upp och gich hem. Men jag måste erkänna att det var ganska skönt när helvetet väl var över!

I eftemiddags var vi ute på årets första fisketur. Tur hade vi dock ingen. Inte ens ett napp lyckades vi få fast att vi var tre pers (pappa hängde också med!). Mitt tålamod höll inte så länge under fiskningen heller, efter några kast och inga napp började jag frysa och satte i mig i bilen istället.

Nu ikväll har jag haft ett megadeppigt anfall. Jag gråter varje dag av alla möjligt tvprogram men att jag dundergråter så mycket som jag gjort ikväll, över sånt som inte har att göra med sorliga ögonblick på tv att göra är ytterst sällsynt. Nu ska jag försöka ta mig i kragen, torka tårarna och göra Ricki sällskap framför tvn!

Förra årets abborrlycka då vi drog upp fyra små firrar som vi skänkte till Örnaskolans Biologilektioner :)



Nicklas Bäckström



När jag bodde i USA umgicks jag lite med det svenska NHL-proffset Nicklas Bäckström som spelar för Washington Capitals. Såg precis på sporten att han gjort ett hattrick i nattens match mot Montreal. Kul att se att det går så bra för honom!

Från
aftonbladet idag:
WASHINGTON. Nicklas Bäckström hade ingenting mindre än en magisk natt i natt.Han fullbordade ett hat trick – och hann avgjorde den andra matchen mot Montreal i sudden death.
– Väldigt kul. Det är roligt att man får vara med och leda sitt lag till nånting, säger den svenske hjälten till Sportbladet efter 6-5-segern.

I wish!


Slappelördag!

Vilket tråkigt väder där är ute nu! Varför ska det vara mulet och halv regnigt när man äntligen är ledig och kan njuta av solen utomhus?
Hela förmiddagen har passerat och jag har inte gjort mycket vettigt. Just nu sitter och kollar på Desperat Housewifes samtidigt som jag väntar på att Ricki ska komma hem från jobbet.

Mamma ringde innan och frågade om vi ville komma över och käka lunch med dem. Det skulle serveras älg så jag tackade ja!
Annars tror jag att dagen kommer bli ganska lugn. Hade det varit fint väder idag hade vi säkert åkt ut en runda för att fiska lite men det får nog bli en movienight hemma istället. Avatar och hemmagjord pizza :)

Halva listan klar!

Phu! Nu har jag kört full speed med städningen i 3 timmar och äntligen doftar här ljuvligt! Tvätten är nere i tvättstugan så med den är jag inte helt klar med ännu. Slängde i sängkläderna också. Det är så gott att få sova i nytvättade sängkläder! 

Nu hade jag tänkt se om jag hittar något skapligt till lunch och sen är det dags att göra mig iordning för mitt möte på banken. Om det inte tar allt för lång tid hinner jag plocka mina vitsippor också.
Ska nog handla lite med, så vi kan äta en varsin tunnbrödsrulle ikväll. Rickard har varit sugen på det hela veckan så det får det bli ikväll!
                                               

Ledig fast ändå inte!

Denna veckan har jag haft långa arbetsdagar och därför varit helt slut när jag kommit hem. Trots det har vi ändå hunnit med årets första grillning i tisdags. Tyvärr bestod köttbiten av 90% fett så vi fick mest njuta av känslan än smaken!
Igår fyllde min älskade mamma år så då var vi hemma hos dem för att gratta henne.

Idag är min lediga dag och det tänkte jag fira med att sova ut länge. Vad händer då? Jo, jag vaknar 07.30 och är klarvaken. Än har jag inte börjat ta tag i dagen men det måste göras ganska snart för jag har en hel lista som ska hinnas med. Lägenheter är i stort behöv av att blir städad plus att jag har lite tvätt att tvätta samt stryka. Kl 14.00 har jag möte på banken. Åka och se ifall alla mina papper har kommit från
skandinaviska institutet (Au Pair förmedlingen jag åkte med) så jag kan börja dra igång med intervjuerna i Halland.
Ifall jag har hunnit med allt detta innan det är dags för Rickard att komma hem hade jag även tänkt åka ut i skogen och plocka lite vitsippor till köksbordet!


Bilderna från stranden







Helgens konstanterande

Efter denna helgen kan jag konstatera att:
→ Solen verkligen är en humörhöjare
→ Monopol inte är ett bra spel ifall man vill förbli vän med spelkamraten
Änglavakt borde inte ses på bio (kanske inte ens överhuvudtaget?)
→ Vi har haft en superhärlig helg hos min syster i Halmstad

Imorgon ska jag lägga upp lite fler av bilderna vi tog på stranden. Jag har tyvärr inte hunnit göra det idag eftersom vi gick på bio med mina föräldrar så fort vi kom tillbaka till Hylte nu ikväll.
Nu kallar sängen på mig, jag behöver vara utvilad till morgondagens jobb.

Hoppas ni haft en trevlig helg :)


Photosession at the beach!

Här kommer en liten sneak peak på vad vi sysslade med idag!
Eftersom solen var framme och alla var på glatt humör lyckades jag få med mig Rickard till stranden för att ta lite nya bilder.
Denna bilden blev en av mina favoriter, men jag lovar att lägga upp ytterligare några imorgon när vi kommer hem.

Nu blir det bio. Filmen hette visst Shutter Island!

Halmstad nästa

Nu beger vi oss in till stan och jag har antagligen lyckats övertala Rickard till dagens aktivitet. Inte illa!!! Bilder kommer senare!

kanske dags nu?



Nu är det dags att börja ladda inför Beach 2012. Det närmar sig med bara två år kvar och då känns det lägligt att kanske sätta åtminstone min ena fot på gymmet. 
Idag gjorde jag allefall ett steg i rätt riktning - jag köpte en present till Ricki. Inte vilken present som helst utan ett halvårs gymkort :) Nu kanske ni undrar varför jag köpte det till honom och inte till mig, jo, det är ju självklart för att jag redan har ett... som jag "tappat bort". Så jag tänkte att ifall jag köper ett till Rickard så kanske han kan tvinga med mig.
Resultat återstå att se!

DC, im coming home ;)

Jag har helt glömt bort att berätta att..... JAG SKA TILL USA IGEN!
Den 1-23 Juni befinner jag mig i Washington DC hos min älskade familj, Frida & Paul och Jane. Det ska bli så sjuktskoj att jag knappt kan förstå att det är sant!

Helg!

Vilket härligt väder vi har haft idag! Jag var ute med barnen i några timmar och njöt. Jag som lider av kronisk trötthet blir mycket piggare av att vara ute. På tal om min trötthet har jag köpte naturläkemedlet Chi San för att se ifall jag lyckas bli piggare. Jag må blir lite piggare med fy i hell vad det smakar skit!! Man har klökningar ett halvt dygn efter man tagit det!

Nu kom jag bort mig lite från denna härliga dag. Ja, det har varit toppenväder och hejohå vad glad man är att det äntligen är helg. Det får firas ikväll med en riktigt god middag och softande i soffan.
Imorgon ska vi utnyttja påskpresenten som vi fick av Rickards föräldrar. Det blir ett bio besök i Halmstad där vi ska se... shit, nu kommer jag inte ihåg vad filmen hette, men det var den nya med Leo DiCaprio.
Om det är fint väder även imorgon har jag planerat in en annan sak för oss men det beror helt på vädret och ifall Jenny kan ställa upp med lite hjälp :) Time will tell!

Trevlig helg!

Sorg på Mossen



Jag är så himla trött nu att jag hade kunnat somna stående!
Eftersom jag visste att var tvungen att gå upp 06.00 idag ville jag så gärna somna fort igårkväll. Jag hörde att Ricki slocknade bara någon sekund efter att vi sa godnatt men jag kunde verkligen inte somna. Jag kollade på klockan både 23, 00 och 01 men icke, inte en sekunds sovande!
Tillslut lyckades jag somna men vaknade igen runt 04 av att jag behövde gå på toaletten.. då såg jag att det var fullt med snö ute! Så när jag sen kom tillbaka till sängen igen låg jag där och undrade hur det kunde vara snö ute. Vart mina termobyxor fanns och vilka skor jag skulle bli tvungen att ha på mig på jobbet. Vid halv fem somnade jag och vaknade sen 05.50 och var sur över att det inte var lönt att somna om.
Att sedan jobba en hel dag med springande och tjoande skolbarn blir man inte precis piggare av :)

Tacka vet jag att vara nerbäddad i soffan en dag som den här!

Måste även berätta att en av Rickards nya fiskar dog idag :( Jag hittade inte den i akvariet när jag kom hem från jobbet men efter typ en halvtimmes letande såg jag att den satt fast, död, i pumpen. Jag hade ingen chans att rädda han liv, då jag snabbt insåg att han redan hade lämnat oss för Fisk-Nangijala.

εμπρός! Ελλάδα (Heja Grekland!, tror jag)

Nu ikväll när jag kom hem från stan provade jag en helt ny maträtt. Fetahamburgare. Ja, bokstavligt talat var hamburgaren fet, men det är inte fet fet jag menar. Utan hamburgare med fetaost i. Det var en kollega till mig som tipsade om det så jag var tvungen att prova. Vi fick även chansen att hylla Rickardikkis fadersland såhär en onsdagskväll :) 
Om du vill testa en smarrig fetaburgare så blandar du alla ingredienser som vanligt (lök, ägg, färs, salt & peppar) och sen tillsätter du bara smulad fetaost. Sen tar du fram ditt bröd och alla de tillbehör du vill ha till och...
Volía, så har du en supersmarrig middag :)



Som sagt var jag inne i stan idag med mina föräldrar. Det blev en mysig lunch på Blue Thai och en massa virrande för att hitta frisöraffären Mirage som hade flyttat! Sedan släppte de av mig hos Jenny så jag kunde ta den andra bilen hem. Jag och syrran hann med en runda på djuraffären Grizzly och jag köpte fem nya fiskar i present till Rickard. Han har tröttnat lite på våra guldisar så nu har han fått egna ickeguldisar :)


Påsken är över!

Påsken är över jag jag har omedvetet hållt mig borta från bloggen i några dagar. Ända sedan i torsdags har det varit full rulle så jag har helt enkelt haft tankarna på annat håll. Istället för att berätta vad vi gjort i helgen lägger jag istället upp några få bilder!
  
   

Nu ska jag istället njuta så mycket som möjligt av mitt påsklov, så att jag känner mig laddad till att börja jobba på måndag igen. Lovets första dag har dock inte varit så slapp. Tvätten har ropat efter att bli ren i några dagar nu så det var på tiden att jag tog tag i det. Hade även tänkt vandra neråt för att handla med så mycket smärta kan jag inte utsätta min kropp för på samma dag. Det får bli imorgon istället!
Ricki kommer snart hem från jobbet och då hade jag tänkt att ha pasta med korvstoganoff (med riktigt stark och god korv) färdigt på bordet.
Jag som är lite huslig av mig brukar även göra en matsedel för varje vecka. Idag har vi ju tisdagen färdig så jag ska nog försöka hitta på goda maträtter till resten av veckan. Kanske detta, detta eller detta receptet? (att jag älskar pasta med rikitgt feta såser är ingen hemlighet!)

1 April

Change of plans! Det blir inget GBG för våran del. Ricki börjar känna sig krasslig och då är det inte passande att vara iväg på tävling i två dagar. Istället kommer vi nog bara vara hemma fredag och lördag. Det är ju äggaspelen hela dagen imorgon så vi kommer antagligen vara där ganska mycket och titta.

Idag hade jag min sista arbetsdag på Örnaskolan för att tag framåt. Nästa vecka är det påsklov och veckan därefter och fyra veckor framåt kommer jag vara på Elias Fries. Skönt med lite byte ibland.. men mest skönt att det är lov nu. Jag kommer njuta av varenda sekund som jag kan sova ut!

Nu ska jag snart börja förbererda inför kvällens mat. Hampus kommer till oss ikväll för att kolla på film och ha det trevligt och då hade jag tänkt bjuda på bandspagetti med fläskfilee gryta i senapssås :)