Estelle Bernadotte

Välkommen till världen Prinsessan Estelle!
Jag glädjs otroligt mycket åt nyheten och ser fram emot att få följa uppväxten av den blivande drottningen!

Testing testing!

Jag testat nu att blogga från min nya telefon, som kom i måndags och som jag hittills är mycket nöjd med ;)


De börjar närma sig!

Imorgon är det inte vilken dag som helst. Imorgon är dagen då Charlotte Perrelli kliver på schlagerscenen igen, en dag jag väntat på sedan 2008. 1 minut av låten ligger som vanligt ute på expressen såhär dagen innan och det har jag självfallet lyssnat på. Låten satte sig ganska snabbt och jag ska hålla alla mina tummar och tår för att den ska ta en plats i finalen!!!
Perrelli forever ;)


MELODIFESTIVALEN DELTÄVLING 3 - SUMMERING

Youngblood - Youngblood
Ganska töntigt. Jag hade förväntat mig en bättre låt med tanke på att Fredrik Kempe var upphovsman. Killarna har ganska dåliga röster, konstiga kläder (speciellt killen i söndrig skjorta!) och det kändes som en sämre version av Eric Saades Manboy.

Maria Ben Hajji - I mina drömmar
Årets webbjoker Maria ställde upp med en bra låt. Jag har gått och nynnat på låten för mig själv nu i veckan och det är ett bra betyg. Tyvärr klarade hon inte av de höga tonerna och rösten sprack lite ibland. Klänningen var fin men hade slitsen varit lite lite högre hade man kunnat se rakt in till muffen, inte så glamoröst!
Mattias Andreasson - Förlåt mig
Helt klart en av årets sämsta låtar. Låtar som varken är uptempo eller lugna går inte alls hem hos mig. Nej, den enda som fixar det är Justin Timberlake och honom kan du, Mattias, tyvärr inte jämnföra dig med. Nej, otroligt dåligt och att han svär gör det bara ännu trashigare.. och inte tala om harembyxan eller linnet som utan tvekan toppar sveriges-fulaste-linne-listan. Jag säger som jag sa om Alcazar-Andreas: gå tillbaka till dina kollegor i EMD (om de vill ha dig tillbaka efter denna flopp) och skippa svenskan!
Love Generation - Just a little bit
Tufft. Bra. Snyggt! Full pott från mig minus outfiten. Jag älskar inte att de glömde ena benet hemma, annars har jag inget att klaga på. Väldigt synd att de missade både finalen och andra chansen, de hade hört hemma i båda två.
Carolina Wallin Perez - Sanningen
Ganska speciell och udda låt. Inte min stil. Jag tänker P3 och människor med lite retrostil. Fattar ni? Jag fattar knappt själv men det jag vill komma till är att den är väldigt långt ifrån min typ av musik. Klänningen var fin på henne men att ha en lugg som börjar i nacken är väl ingen frisyr jag kommer ta efter!
Andreas Johnson - Lovelight
Jag har aldrig riktigt gillar Mr. Johnson men när jag hörde Lovelight första gången tyckte jag den var ganska bra... fram till jag insåg att tjyven snott den rakt av den här låten. Hur många gånger har du ställt upp? 7? Hur många gånger har du vunnit? 0, va? Jag tror Andreas har gjort sitt på mello scenen!
Molly Sandén - Why am I Crying
JAA! Vilken revansch Molly gör. Hon är inte längre ett litet barn som står där och sjunger mesiga kärleksballader i någon rosa klännig. Detta var nytt, tufft och faktiskt otroligt gripande. Jag satt som ett ljus under hela framträdandet och bara njöt! Full pott till Molly! Jag ser henne gärna på en 2a plats i finalen!
Björn Ranelid feat. Sara Li - Mirakel
Och när vi ändå är inne på revansch passar ju ingen bättre än Ranelid som skrällade totalt och slog alla kritiker på fingrarna genom att gå direkt till final. Vad tycker jag om detta då? Helt okej! Låten i sig är ganska omodern men ändå katching och sätter sig direkt. Sara Li hade bra tryck i sin pipa och gjorde sin del av låten med barvur. Ranelids kärlekssnack funkar det också, men han kanske kunde skippa det där med att mannen ska sprida sitt säd i 60år? Svenska folket gjorde ju sitt val och de valde att rösta den till final. Hade jag fått välja hade jag hellre sett honom i andra chansen och Love Generation i final.. men nu röstade inte jag och då accepterar jag svenska folkets beslut!

Då vart det klart!

Jag kom inte hem med någon telefon igår, men den är beställd och anländer förhoppningsvis imorgon! YAY!

Dags att ta steget mot framtiden!

Whats up readers?
Jag testar för första gången att blogga ifrån ipaden. Jag misstänker att denna app är till för iphone eftersom fönstret är lika stort som det är på en iphone! Ups, det gick visst att förstora fönstret, great!
På tal om iphone... Idag har jag tänkt ta det stora steget och inskaffa mig en ny mobil. Jag har länge krigat för min gamla Sony Ericsson, som jag fick ta över när Jenny skaffade iphone och min fd mobil gick till graven. Så idag är dagen med stort D, jag ska köpa ny mobil. Jisses, jag tror knappt själv att det är sant! Jag hoppas att senare idag kunna gå hem från stan med en vit iphone 4s!
Keep your fingers crossed!
Nu ska jag bara komma på hur man postar inlägget...


GILLA

NI SOM INTE RIKTIGT VILL KOMMENTERA INLÄGGEN UTAN TYCKER ATT DET RÄCKER MED ATT BARA GILLA DEM, NI HAR MÖJLIGHETEN NU!

New taste!

Idag testade vi en ny Creme Fraiche här hemma. Jag har inte haft någon bil idag och kände inte för att traska bort till ICA Maxi, så jag fick slänga ihop lite av det vi hade hemma.. och gott blev det! Riktigt gott!

2 finhackade lökar
Tärnad kassler
Skivade champinjoner
Creme Fraiche - senap, vitt vin & schalotten lök
Redning på mjölk och mjöl
och till det nykokt färsk pasta

Big Brother is back

Gårdagens melodifestival skapade många rubriker och rabbalder i tidningarna, jag kommer självklart ge min syn och mina åksikter om bidragen, men det spar vi till imorgon.
Nu ikväll ska jag traska över till Johanna & Robin där vi ska se första avsnittet av säsongens Big Brother. Rickard är påväg tillbaka från match i Jönköping så han joinar oss så fort han är hemma. Vi saknar tyvärr TV 11 så i fortsättningen får vi följa avsnitten från datorn. Förra året gjorde vi likadant, då var vi i Thailand och hade inte något annat val än att se det vid datorn och det fungerade utmärkt!
Later!

nu vänder vi blad!

Jag är otroligt less på kylan, snön, slasket och att man är så påklädd att man knappt kan röra sig när man går ut. Måtte vädret vända snart! Jag längtar efter att få använda converse, slippa frysa om öronen, kunna åka ut och fiska och plocka bär!!!

Östertulls Blomman

Kära Vänner,
Förra veckan gjorde jag ett otroligt efterlängtat besök i min vän Johannas blomsteraffär Östertulls Blomman i Laholm. Det är alltid en fröjd att träffa Johanna men det var extra roligt att se henne i action och att äntligen få tid till att åka ner till, vad som visade dig vara ett väldigt mysigt, Laholm!

Klicka på länken här nedan och gilla Östertulls Blomman på facebook och beundra bilder på Johannas mästerverk!
Se så, klicka klicka!
http://sv-se.facebook.com/pages/Östertullsblomman-Blommor-inredning/210512015660157

MELODIFESTIVALEN DELTÄVLING 2 - SUMMERING

Ulrik Münter - Soldiers
Låten var det egentligen inget fel på. Jag gillade den och det var en typisk radiolåt. Ja, vad ska man säga. En bra låt helt enkelt.. Kommer den ha någon chans i Eurovision? Nej!

Top Cats - Baby Doll
Förra året deltog The Playtones med låten The King som enligt mig var en hit, jag älskade den. Top Cats tillhör väl lite samma rockabilly-genre.. men denna gången blev jag inte lika entusiastisk! Ut och åk lite epa-traktor istället!

Sonja Aldén - I din himmel
Att Sonja skulle köra en ballad var ingen chock direkt. Hon gör det bra och låten är fin, jag har alltid gillat Sonja och tycker att hon har en väldigt vacker och behaglig röst. Det räckte inte hela vägen till finalen, inte ens till andra chansen... tyvärr, där hade hon gärna fått ta Top Cats plats!

Andreas Lundstedt - Aldrig Aldrig
O Herre Gud! Jag visste knappt om jag skulle skratta eller gråta. Låten var urusel. Att texten var på svenska gjorde inte saken bättre heller. Gå tillbaka till dina kollegor i Alcazar, skippa svenskan och det där med falsett är kanske inte riktigt din grej?

Timotej - Stormande hav
Bra jobbat tjejer, ni levererade som vanligt! Tjejen med kedjorna hängandes som värsta krigarprinsessan borde stämma stylisten, annars full pott! Synd att de inte gick till final, de kunde skickar Münter till Andra Chansen istället för han hade haft större chans att gå vidare därifrån än Timotej, men vi får se!

David Lindgren - Shout it out
YES! Vilken kille! Jag är kär.. och inte nog med det, låten var helt suverän den också. Men David då, vilken charmig kille! Han log för fulla munnar och såg ut att ha riktigt roligt på scenen. Dessvärre gillar jag inte breakdancen i kostym, skippa det! Tror att det kan gå riktigt bra för honom i finalen. Vinst? Fråga mig igen efter att jag hört Perrellis låt!

Mimi Oh - Det går för långsamt
80-talet ringde och ville ha sina tre minuter tillbaka...

Thomas Di Leva - Ge aldrig upp
Di Leva är Di Leva och han bjöd på en typisk Di Leva-låt. Som egentligen inte var någon vidare hit men han får ett extra plus för att han verkar vara en härlig prick! Klänningen är väl inte direkt fashion men han klär fint i den :)

tre år

Tack för tre underbara år, Rickard ♥


MELODIFESTIVALEN DELTÄVLING 1 - SUMMERING

Det är egentligen alldeles för sent för en återblick av förra veckans schlagerdeltävlingen, då jag nästintill glömt bort vad jag tyckte om bidragen, men jag tänker ändå skriv några ord om det jag kommer ihåg!
Afrodite - The boy can dance
Afrodite är ändå Afrodite och låten var vad man förväntade sig av dem, en dansglad, trallvänlig låt som hade lämpat sig väldigt bra... för 10 år sedan! Detsamma gäller outfitsen..

The Moniker - I want to be Chris Isaak
Efter förra årets deltagande hade jag höga förväntningar på Moniker, som tyvärr krossades ganska snabbt. Låten var tråkig och hade inget lyft. Nej, shame on you, bättre kan du!
Abalone Dots - På väg
Jag ljuger om jag påstår att det var den bästa sångröst jag någonsin hört, för det var det inte. Däremot är jag ett big fan va låten! Jag älskar refrängen, sticket och tonartshöjningen på sista refrängen. Däremot är det ingen låt jag skulle vilja skicka till Eurovision, men den passar bra att lyssna på här hemma!
Torsten Flinck - Jag reser mig igen
Vem i hellskotta bjöd in honom? Jag minns inget av låten för det enda jag kunde focusera på var hans enormt gula och vidriga tänder. Fy fan!
Loreen - Euphoria
En mestadels fantastiskt låt. Det jag däremot inte tyckte om var att den var väldigt lugn under verserna. Jag kan se mig själv på Mårtenssons dansgolv under refrängen.. men versen då? ska man dansa tryckare då? Nej, förutom det var låten toppen. Och hennes röst är otrolig!
Marie Serneholt - Salt & Pepper
Vilken flopp! Jag hade verkligen hoppats på en riktig hit men det blev pannkaka av allt. Hon som är så charmig och snygg hade förtjänat en mycket bättre låt. Låten var omodern med töntig text, den hade platsat i Lilla Melodifestivalen och hade då likaväl kunnat heta Ketchup & Senap. Synd synd, kom gärna tillbaka nästa år med en bättre låt. Då kan det nog gå vägen.. inte hela, men kanske halva!
Dead by April - Mystery
Inte precis min typ av genre men jag diggar låten.. så länge han som bara skriker är tyst! (no offence, Sebastian!) Den andre sångaren, han som faktiskt sjunger, är väldigt duktig och melodin på låten är bra. De förtjänar sin plats i finalen!
Sean Banan - Sean den förste bananen
Wow, I love! En skitskön låt som kommer spelas mycker här hemma. Självklart hade jag inte velat se Sean Banan representera Sverige i Azerbadjan men låten är så härlig att jag tycker att han borde få gå vidare när han tävlar i Andra Chansen!

<3


Äntligen hemma deluxe

Allt är långt ifrån färdigt i lägenheten men mina knegargossar hjälper till så gott de kan med mans-görat!

I need you!

Hej,
Mina uppdateringar är ännu inte på topp och det känns ganska avlägset att de kommer förbättras. Både under tiden jag bodde i USA och när jag och Rickard förra året bodde i Thailand fanns det en anledning och ett syfte med att blogga - att berätta och visa för mina för kända och okända läsare om min vardag. På den tiden var min vardag mer händelserik än vad den är just nu. Idag åker jag till jobbet, kommer hem mellan någongång mellan 16-17, lagar mat, intar soppläge för att se vad tv-underhållningen har att erbjuda och vid 22.00 är det läggdags. Roligare än så är inte mitt liv just nu.
Jag tror inte att någon av er som läser är speciellt intresserad att läsa om "dagens outfit" (som oftast består av någon gammal HM-trasa), mellan vilka tider och vad jag gjort på jobbet eller om jag ätit köttbullar eller falukorv till kvällsmat.
Vad annars har jag att berätta om just nu? Ingenting?! Jag hade kunnat berätta om den lilla hamstern vi (jag) köpte (lyckades tjata till mig) men det känns kanske något barnsligt! Varför skulle det intressera er?
Nej, motivationen och idésprutan ligger inte på topp. Vad vill ni att jag skriver om? Vill ni att jag skriver något? Jag har ju inte precis ett hav av läsare så det kanske räcker med att jag skickar ett sms till mina vänner och berättar om vad jag ätit?