Framme

Nu är vi framme i Malmö! Jag var som vanligt orolig att hotellet inte skulle vara bokat eller något annat trassel men allt har gått bra!
Vi ligger i sängen just nu och kollar på barnen i bullerbyn, men Rickard klagar på att hans mage kurrar ihjäl så det är nog bäst att vi beger oss ut på stan för lite lunch. Vi kollade upp en kinaresturang som vi ska testa. Måste dock spara lite plats i kaggen för ikväll är det ju fem rätters som gäller!

Gott Nytt År Allihopa!


malmö here we come

Nu är det bara ett fåtal minuter kvar tills äventyret börjar!

Imorgon åker vi :)

Nu börjar man komma tillbaka in i livsrytmen igen. Rickard är tillbaka från Uppsala och julen känns ganska över för detta året!

Imorgon åker vi, som jag tidigare berättat om, till Malmö för att fira nyår och bo på hotell :) Jag börjar redan få lite resfeber, hehe!
Det kommer förhoppningsvis bli tre riktigt mysiga dagar!

strålande jul!

Blogglusten har hel försvunnit för tillfället men jag kan allefall meddela att vi hade en otroligt mysig jul :)
Jag blir så förbannad på min dator för den vill inte fungera som jag vill att den ska göra.. så jag skriver lite mer när Rickard kommer hem från Uppsala med sin dator imorgon!

Nu ska jag hem till mamma och pappa för lite kvällsmat.

antagliegn årets film!

Vill ni se an av de bästa filmerna på länge? Då måste ni bara hyra Taken med Liam Neeson.
Jag, Rickard och Jojjo kollade på den i söndagskväll och alla blev väldigt tagna av filmen. Den handlar om en före detta CIA (Liam Neeson) agent åker till Paris för att rädda sin kidnappade dotter från den albanska maffian.
SE DEN!!!!

Cancer Ängel

Titta vilket vackert smycke jag fick av min kompis Emilia i julklapp. Det är en cancer-ängel. Köper man en sådanhär ängel går hela kostnaden till cancerforskning. Jag blev jätteglad när jag öppnade presenten och kommer använda den flititgt!
Tack Millan ♥


jul i akvariet :)


tisdag

Nu är ALLA julklappar inhandlade och jag är redo för att fira julafton! Själv har jag inte önskat mig något speciellt men någon klapp under granen får jag förhoppningsvis!

Idag när Rickard kommer hem från jobbet ska jag nog ha lagat någon smarrig middag eftersom det är våran sista dag ihop innan han åker hem till Uppsala. Sen ikväll åker vi in till stan för att sova hos Jenny. Ricki åker nämligen tidigt imorgon och då blir det smidigare om vi slaggar i stan!

mysig lördagsmorgon!

Rickard lämnade mig tidigt i morse för att åka på match i Linköping. Det gjorde inte mig så himla mycket för istället kom Jojjo hit för att äta frukost och prata strunt! Det är inte ofta man får besöka sådär på morgonen men det var mysigt så du får gära komma hit på frulle fler gånger!

Nu ska jag försöka ta tag i denna dagen. Har precis städat lite, sökt ett jobb och ska åka neråt för att handla en liten juklapp.


Nytillskott!

Jenny kom inte bara hit med två malar, hon hade även med sig två presenter :)
Låt mig presentera nykomlingarna i akvariet... PRICKEN OCH PRICKIS!

GRATTIS JENNY 25 ÅR

Idag fyller världens bästaste syster 25 år!
Grattis på födelsedagen.
LOVE YOU!


housewife igen!

Snyft! Idag hade jag min sista dag på jobbet och det var nästan lite sorgligt. Jag har trivts enormt bra med att ha varit hemkunskapslärare och skulle gärna fortsatt. Nästa termin börjar istället en ny, utbildad, manlig hemkunskapslärare och jag tror det kommer bli bra. Det behövs lite män i sånna ämnen med!

Istället får jag återgå till mitt housewife arbete, med början just precis nu! Här behövs damsugas men framförallt måste jag städa akvaritet eftersom vi får två nya inneboende idag! Jag har skickat bud med Jenny som kommer hem från stan i eftermiddag. Hon ska köpa två
malar åt oss, som förhoppningsvis ska käka upp lite alger så att jag inte behöver städa där så förbannat mycket!



 

död!

Fy fan!
Igår hade vi julbollen på skolan. Det är en turnering mellan 9orna och lärarna. Det tävlas i volleyboll, innebandy och fotboll. Jag var med i både innebandyn och fotbollen. Något jag ångrar enormt just nu!!
Det var så otrligt jobbigt att jag höll på att dö. Speciellt för oss tjejer eftersom vi inte hade några avbytare!
Jag kämpade gärnet och vi lärare kickade skiten ur eleverna! Vi vann finalen med 6-2!
Jag visste dock att jag skulle få träningsvärk eftersom sist jag spelade någon tuffare idrott var på gymnasiet. men sånhär träningsvärk trodde jag inte ens fanns. Jag har ont på stälen jag inte ens visste existerade på min kropp!
Det gör som mest ont när jag sätter mig ner, reser mig upp eller bara går.
Helst av allt skulle jag vilja ligga helgipsad i en säng så jag inte kan röra på mig!!!

är det bara jag som hoppas att Tigern ser ut såhär just nu???


middagstips ;)

Och så var det dags för mig att få sätta mig ner och ta det lite lugnt. Har varit full rulle på jobbet, varit och handlat och sen pysslat om Rickard när han kom hem från jobbet. Stackaren har fått feber och ligger just nu småsnarkande i soffan ;)
Jag fixade iordning en supersmidig kvällsmat till oss. Pizza Kit! Man rullar bara ut pizza degen, smörjar på tomatsåsen som följer med förpackningen och sen väljer man bara själv vad man vill ha på!
Idag tog jag tex fläskfile, champinjoner, lök, skinka, ost och beasås på min del.
Det var min syster Jenny som rekomenderade mig att testa göra sån här pizza och de blir verkligen toppengott!

Nu ska jag krypa ner i soffan och vänta på att Jojjo kommer hit och våldgästar mig :)


Nyårssupé bokad!

Nu har vi bokat bord för nyårsafton. Kvällen kommer spenderas på Atmosfär i Malmö. Vi vet egentligen inte så himla mycket om det stället men vi kommer nog lyckas få en trevlig kväll i vilken fall. Om inte så kommer vi nog blir otroligt mätta efter den 5-rätters middag som kommer serveras!

sista veckan

Goder Morgon!
Har precis slängt i mig en apelsin och börjar bli redo för att gå ner till skolan. Min första lektion börjar inte förens 10.30 så jag kunde ta en liten sovmorgon, härligt!
Efter denna veckan får jag sovmorgon varje dag eftersom skolan slutar på fredag. Det är inte bara eleverna som slutar, även min anställning går ut då :(
Jag har sökt annat men det är ju inte direkt lätt att få jobb just nu.. well well, det löser sig.

Ha en bra dag fans!

förlust igen!

Jahopp.. det blev förlust igen! Det går inte något vidare bra för Hylte denna säsongen. Jag har ju aldrig ens kollat på en volleyboll match innan jag träffade Rickard, men som jag har förstått det har Hylte alltid varit ett topp lag. Kanske är det på tiden att de får känna på lite motgång? Vad vet jag?

Nu får vi glömma den matchen och laga lite god mat istället. Hade tänka slänga ihop bandspagetti, kycklingfileé och lite currysås till det!
Såg att The Holiday går på 3an ikväll så det blir nog att man kollar på den :)

matchdags!

Titta så stilig min pälskling är!
Jag hoppade av glädje när de blev tvugna att använda kostymerna på matchdagar igen! Det ser så mycket bättre ut än overallerna!

Som sagt är det match idag och nu är det på tiden för en vinst! Jag älskar matchdagar! Då brukar jag klä upp mig lite extra, alltid samma matchkjol på mig och någon söt topp. Om håret har riktigt tur blir det lite lockat med!
Eftersom mitt liv inte är speciellt glamoröst får jag glamma till det själv. Jag får låtsas att jag är nån rik volleyfruga som sitter där i sann Victoria Beckham anda!

Tyvärr blir det inte lika glammigt idag eftersom jag ska sitta i kiosken (nackdelen med att vara en Volleyboll-Victoria Beckham!).
Som tur är lyckades jag muta en duktig matteelev från skolan så jag slipper sköta räkningen. Ibland är jag allt bra smart!

Dags att börja göra mig ordning. Jag hoppas inte de räknar med att jag ska brygga kaffe och sånt för det vet jag inte ens hur man gör! 

Wish me luck!


Hos oss just nu


que sera sera

Ibland får jag lite ågren över att sitta hemma i Hylte. Det är ju inte min plan för framtiden att bo kvar i lilla Hyltebruk och jobba på Örnaskolan. En drastisk förändring hade jag nog behövt. Lämna allt här och börja om på nytt. Ny stad, nytt folk och nya sysslor.

Jag har hittat en utbildning som jag tror skulle passa mig. Även valt vilken stad jag skulle kunna tänka mig att flytta till. När det kommer ske är en helt annan fråga. Jag kan ju inte bara tänka på vad som passar mig eftersom jag har lilla Rickard att tänka på med. 

Tids nog kommer även jag lämna denna metropol och förhoppningsvis aldrig flytta tillbaka. Fram tills dess får jag gilla läget och tänka på alla fantastiska saker jag redan har fått uppleva i mitt liv. Alla underbara resor jag har varit på, mitt bästaste underbara år i USA,  mina stora (bokstavligt talat) kärlek och allt annat jag har blivit blessed med.

  
  

  



Vad hände?

Erik i all ära med vad fan hände när han skulle sjunga vinnarlåten i slutet? Jo, hans flickvän hoppar upp på scenen och tror att hon är vinnaren. Hon sjunger med i låten och dansar så pimsamt att jag knappt kunde kolla.
Jag både skämdes och blev förbannad. Okej om hon hade gjort som Eriks pappa gjorde, gick upp på scenen, gav honom en kram och sen tackade för sig. Men nej, hon skulle ju stå kvar där som en mupp och skämmas! 
Det var ju Eriks time to shine och inte hennes 15 minutes of fame.
Jag hoppas att hon skäms riktigt ordentligt idag och inser att hon gjorde bort sig inför halva Sveriges befolkning. Stackars tjej! 

skafferistädning på en fredagskväll.. hmm?!

Det var egentligen meningen att jag bara skulle sätta på lite musik på datan men som vanligt fastnar man! Jag är i full färd med att städa skafferiet (lärde ju ungarna om kökshygien förra veckan och hur viktigt det är att ha ett städat skafferi så man inte får mjölbaggar där.. kom då på att jag aldrig har städat skafferiet här hemma!) Så nu är allt utspritt på köksbordet i väntan på att få komma tillbaka till ett städat boende!

Rickard kommer hem från träningen om en halvtimme så jag planerar att vara klar tills dess. Okej, inte för att Ricki kommer hem utan mest för att det är final i Idol då :)

Jul mys i vårt hys!



min rickard är bäst!

Har jag den bästa pojkvännen? Ja, det verkar faktiskt vara så.
Kolla bara in denna otroligt vackra bukett jag fick av honom idag när han kom hem från jobbet. Det var nästan så man fällde en liten tår. Jag menar, hur ofta får man blommor egentligen?
Mer blommor åt folket.. allefall åt alla flickvänner!
TACK HONEY!

Jag kunde ju inte vara sämre så jag fick komma på en snabb lösning. Vad gillar Rickard? Jo, godis och allt annat sött. Vad är det nu? Jo, jul! Så jag slängde ihop lite chokladknäck till honom. 
Vips så hade både fått en liten present och var glada!


Tisdag

Klockan ringde 5.15 i morse. INTE SKOJ! Jag kände mig som ett lik när jag började jobba 5.45. Trots det har dagen gått väldigt fort. Jag var egentligen ledig men de ringde igår och frågade om jag kunde hoppa in på dagiset. Det är nästan omöjligt att tacka nej till det eftersom det jobbar otroooligt härlig personal där!

Nu har jag precis avnjutit kvällens Desperate Housewife avsnitt. Jiiiisses va bra detta avsnittet var. Precis ett sådant avsnitt som man förväntar sig när det är säsongsavslutning! Can't wait tills nästa säsong börjar :) Vilka dog egentligen? Kommer de bli vänner nu? Ja, fortsättningen är verkligen spännande!

Måste hoppa in i duschen nu för klockan 6 är det dags för julbord med jobbet. Jag har sparat en rejäl plats i kaggen så jag har mycket rum att fylla!


Dagens to do!

Nu är det dags att sammanställa 9ornas hemkunskapsprov. Vilka nådde inte G gränsen och måste därför gör omprov i veckan? Jag är glad att jag tog den största biten förra veckan och rättade alla proven! Tror dock att de flesta klarade provet som tur är. Jag har verkligen blivit lyckligt lottade med bra klasser, de är så himla duktiga och snälla.

Time to start...


lite tankar om otrohet

Mitt i sanningen om Tiger Woods dubbelliv börjar Jag tänka lite. Hur i hell kan en människa lyckas leva ett sådant liv och varför? Hur kan man sjunka så lågt?  Man måste ju vara enormt egoistisk och respektlös. Jag förstår inte hur man kan stå ut med en konstant lögn och känslan av att hela tiden såra en annan människa.

Jag kollade runt lite på nätet och hittade denna texten om otrohet. Tyckte att den var ganska bra. Jag har ganska lika värderingar som personen som skrev texten.

Jag sitter och funderar på otrohet, det största sveket en människa kan göra mot sin partner. Vad är det som får en människa till att ta ett steg för långt? Finns där ingen respekt eller har gnistan tagit slut för att inte orka göra en nytändning igen? Tycker man om att spela dubbelspel och struntar i dess konsekvenser? Är man uttråkad?

Ju äldre man har blivit desto mer annorlunda har ens persektiv på otrohet blivit. Förr hade man aldrig någonsin kunnat förlåta men nu när man ser världen på ett helt annat sätt, ser hur människor egentligen beter sig och inser att kärlek inte är en dans på rosor så har man ändrat sitt tankesätt. Jag predikar inte för att man ska förlåta och överse med otrohet i ett förhållande. Det förstör mer än vad man tror och att bygga upp en tillit för sin partner kräver både styrka och glöd. Man måste kämpa, tillsammans. En fråga man bör ställa sig om man besluter sig för att förlåta är om det verkligen är värt det.

Men om man är på andra sidan då? Man är den som har svikit och förrått sin partner, vad händer då? Borde man sätta sig ner, tänka igenom varför man gjort det här och om det var en ringande väckarklocka som talar om för dig att du inte finner ett intresse av att dela ditt liv med denna människa längre? Vad och hur tar man sig till om man inser att man gjort ett misstag? Min största fråga som snurrar runt i huvudet är om man har varit otrogen en gång mot sin partner, kommer man göra om det igen?


nyår fixat!


Nu är nyårsplanerna spikade!
Eftersom nyår är en enda helgen Rickard har ledigt fram till April (förutom jul, men då är han hemma i Uppsala) bokade vi in oss på hotell i Malmö då. Två nätter och tre dagar.
Det ska bli så otroligt skönt att få komma iväg på en liten mini weekend och bara vara. Sova i en mysig hotellsäng och äta hotellfrukost tills jag skäms!
Vi har ju i princip aldrig haft möjlighet att åka iväg en helg eller knappt en dag pga volleybollen så därför känns det nästan lite konstigt att vi har tre hela dagar utan träning eller match :)
Jag kommer njuta av varje sekund!!


Lilla kusinen

Förra helgen hade vi finbesök i Hylte. Min lilla kusin Cassandra kom och hälsade på oss :)





nyheter i garderoben

Jippie!! Idag kom mitt paket från H&M. Kjolen och blusen som jag beställde förra veckan passade perfekt :)
 

ont i armen!

Jag hade egentligen bestämt mig för att inte ta svinsprutan. Främst för att jag är otroligt rädd för sprutor. Ändå gjorde jag det igår.. Jag får som vanligt skylla på Rickard. Hade jag inte följt med honom när han skulle ta sin hade jag antagligen inte gjort det. Själva sprutan gjorde faktiskt inte så ont.. men NU! F.I.H vad ont jag har i armen. Hade heller legat som ett sjukt svin i sängen än att ha såhär ont! Hoppas det går över snart!