Dag 1 & 2 - underbara!!!

Fy fan, nu sitter jag i Sankys säng och kollar på movie. Har precis slingat hennes hår och det blev superbra! Kan inte fatta att jag äntligen är här, så som vi har längtat efter denna helgen!


Igår när jag kom hit åkte vi och käkade glass med kidsen, sen när vi slutat åkt vi bort för att shoppa lite men det blev inga fynd. Lika bra det!

Idag slutade vi jobba klockan ett så vi åkte till 6 flags, ett jättestort nöjesfält! Det kostade skjortan för min del men Sanky hade ju VIP (tyyypiskt). Men det var lätt värt varenda öre. Jag hade svinskoj och åkte allt.. Sandra fegade ur (skyllde på lång kö) på den farligast attraktionen men jag kunde inte motstå. Ångrade mig precis när den satte fart men då var det försent! Den gick spiiikrakt upp (det är världens högsta attraktion) sen spiiikrakt ner igen. Nu snackar vi tuffa grejjer! Jag trodde jag skulle lägga en pöl i brallan men kom ut levande och torr. Sen blev det ju såklart regn och då stängde de alla banorna så vi drog hem, pallade inte vänta på skiten.



Så nu är vi hemma hos Sandra igen och ligger här med en varsin fruktskål. Imorgon kommer MALIN hit, ska bli så sjukt roligt asså. Då blir det raka vägen in till manhattan för turistning och sen party. Vi ska antagligen till tenjune som är kändisstället numero uno!

Tisdag

Idag hade jag ingen bil så jag fick stanna hemma med kidsen hela dagen. Då slängde jag ut dem så jag kunde glassa inne. Efter 5 timmar tyckte det inte det va lika roligt att cykla i cirkeln längre så då fick de komma in.
Jag slutade egentligen vid 4 idag men man vill ju inte gå ner på sit rum DIREKT när man slutat så jag hängde med fammen till 8 ikväll. Kollade på tv, käkade thaimat och snackade skit! Mia frågade hur det kan komma sig att ett barn kan vara lik sin pappa eftersom det kommer från mamman :) Då skulle Lisa förklara hur ett barn blir till och jag kunde inte hålla mig. Stackars Lisa, hon skämdes lite. Lisa sa att ett barn kommer från mycket kärlek.. då sa mia ''Ja, jag vet hur man får en bebis.. mamman och pappan gosar i mer än 10 minuter. Sen finns det en bebis i mammans mage''

Nu är väskan nästan helt packad till New York. Pratade precis med Sandra och planerade det sista! Vilken jävla helg det kommer bli asså! Full fläkt varje dag!

julias hårhistoria

Dagarna innan jag åkte till USA tog mamma saxen och klippte av mitt långa hår. Jag ångrade mig precis när det var försent. Sen den dagen har jag inte klippt mitt hår, bara låtit det växa och bli slitet. När jag kommer hem ska mamma få klippa det igen, men jag vet inte om jag ska gå back to short eller om det blir att spara det lite längre igen. Eller kanske rent ut sagt färga det brunt? Engång i tiden hade jag faktist brunt hår (eftersom sandra och mia färgade det rosa så jag hade inget val). Men veckan efter var jag tillbaka i gamla vanliga Julia.




Måndag

JAA! Idag hoppade Lisa av hennes klass som hon skulle börja ta imorgon. Hon hinner inte med det nu eftersom det är så himla mycket med renoveringen.. och vad tjänar jag på att hon hoppar av? Framförallt blir det inte lika jobbigt med glinen... men det bästa, jag får ledigt torsdag och fredag!!!
Långweekend i NY - here I come!
Sandra och Malin, fy fan va kul vi ska ha det. Shopping, turistning, festande och antisnack.. can it be better?

Nu har jag precis varit ute och gått. Det blev en liten runda eftersom att jag inte är så jävla vältränad. Älskar att gå i skogen för där kan jag sjunga hur högt jag vill. Jag tog i så jag sprack när mamma mia med Ateens började spelas. Hann även köra lite schyssta moves så jag hoppas att ingen gick bakom mig!

Ska kolla på Over her dead body med Eva Longoria nu. Det blir sovning tidigt idag hoppas jag!

jobbigt

När jag opererade sa läkaren att jag skulle få tillbaka känseln i överäken efter bara någon månad. Det var däremot inte säkert att jag skulle få tillbaka min känsel i underkäken över huvudtaget.
Efter några veckor kom känseln i underkäken tillbaka. Jag väntade och väntade på att jag skulle börja känna något i överkäken men nej, ingenting... förens NU! 1 ½ år efter jag opererades!
Det är så sjukt irriterande och jobbigt att det börjar kittla i gommen framme vid tänderna. Det var nog bättre att inte känna någonting.

Söndag

Idag har jag och Eva häng vid poolen. Glömde smörja in mig så nu ser jag ut som Rudolf eller ett stoppljus, välj själva!
Efter det åkte jag bort till affären, köpte mig en tidning, gick bort till starbucks, köpte mig en latte och en fruktskål och satte mig i solen helt själv. Helt underbart att sitta där, läsa skvaller och glassa.

När jag kom hem käkade jag med familjen och pratade lite med Lisa om hur jag ska göra. Hon sa att jag kan åka hem, fixa ett visum, komma tillbaka som turist och OM jag vill stanna så gör jag det. Då är det bara att lämna landet (åka till canada) och komma tillbaka på mitt studentvisum! Annars är det bara att åka hem!

Nu ska jag kolla på Die Hard 4 och sen försöka sova. Jag är så sjukt glad nu så det kommer inte vara lätt! Min mun håller på att spricka av det största leendet jag haft iår!!!!

Lördag

Nu blir jag galen. Jag har letat som en galning efter en film jag var tvungen att return idag. Vänt upp och ner på hela mitt rum men den är verkligen inte någonstans. Helvete!
Skit i det nu, för resten av min dag har varit väldigt bra. Jag jobbade mellan 10 - 4 idag. Kidsen var hemma hos grannarna och lekte så jag fick mig ett snack med både Johan och Mia på skype. Har inte hört Mias röst på evigheter så nu saknar jag henne ännu mer än jag gjorde innan. Önskar att hon kunde komma till New York med oss i helgen.
På efter middagen hängde jag och glinen vid poolen och när vi kom hem satt jag ner och pratade med Lisa och Bill lite. Bill sa att de verligen vill att jag ska stanna men det är helt klart mitt val, jag ska göra det som känns rätt för mig men att jag är välkommen och stanna hos den huuur länge jag vill. Jag är en av dem, en i familjen.

Sen kom Eva och hämtade mig och då åkte vi bort till Marshalls. Hur har jag kunnat vara här i snart 10 månader och missa att vi har den affären så nära? Hittade både ett och fem par Steve Madden skor där, men jag snålade eftersom jag inte behöver nya pumps. Därimot hittade jag en snygg Ralph Lauren tröja och en sportbag från Lacoste. Jag kanske visar bild på skiten nån annan dag om nån vill se det?

Nu har jag precis ätit en slice pizza och ska lägga mig och kolla på en film. Jag skulle hyrt en ny film ikväll men det sket ju sig eftersom jag inte hittar den andra så jag tog en film här hemma, Djävulen bär Prada.

Fredag

Bill kom hem från Tyskland/England idag så då blev det present utdelning. Alltid när min hostfamilj varit på semester eller likanande får jag presenter. De senaste gångerna har jag fått tröjor men idag fick jag choklad. Mörk choklad. Det är inte min favorit precis så jag får väl ge det till någon annan.

Nu ikväll var jag med Frida, Paul och 6 andra killar och spelade cornhole. Mycket trevligt game men jag sög. Det är nästan som boule men man kastar rispåsar i ett hål och så är man två olika lag. jag spelade fyra gånger och mitt lag förlorade varje gång.

Nu ligger jag i sängen och käkar glass. Mint chocolate chip från Baskin Robbins, det kan inte bli bättre! Jag ville inte väcka familjen när jag jag kom hem genom att gå upp och rota efter en sked så jag snodden en i tjejernas leksaksrum, det funkar lika bra!

Imorgon jobbar jag mellan 10 - 3 men jag ska försöka kasta ut glinen så jag kan ta det lilla lugna. Hoppas på fint väder för då är det poolen som gäller :)


Glad midsommar

Igår upplyste Mia mig om att det var exakt ett år sedan vi satt i bilen påväg till smögen. Klockan 7 skulle vi komma iväg och är jag kom för att plocka upp mia var hon inte klar på långa vägar. Efter midnatt någongång var vi framme i smögen. Då blev det smått party och kärt åtreseende med Ayia Napa killarna.
Mia, kommer du ihåg de killarna som körde oss? haha, det hade jag glömt av! Har för mig att vi plockade med oss både en och två flaskor från deras bil!

Själva midsommar firade vi med en stor pizza och förfest i ett tält med Lund-hunkarna Erik och Fredric. När jag och Mia skulle in på tältområdet ville vakten att vi skulle betala 200 spänn typ! Fuck heller att vi betalade 200 spänn för att komma in på en camping! I äkta anti-anda började vi då klättra upp i skogen/berget för att komma in. Pumpsen var på så jag kan lova att det inte var det lättaste, men in kom vi tillslut!

  

Hade jag varit hemma i Sverige just nu så hade jag antagligen firat midsommar i smögen igen. Eller vad säger du Mibb? Men nu vet ju de flesta att jag inte är hemma i sverige så istället ska jag på grillfest hos Frida & Pauls kompisar!
Hoppas ni alla får en trevlig midsommar!

Movie night

Nu har jag precis kollat klart på den sista The Bourne filmen. På tre dagar har jag nu sett alla filmerna och jag måste nog säga att den första och tredje var bäst. Jag har bara hört bra saker om de filmerna men jag måste dock säga att jag är lite besviken. Hade högre förväntningar!

Imorgon ska jag nog hyra Die Hard 4. Jag såg den på bio i Thailand när den kom ut men det var ju ett år sedan, precis innan jag flyttade till DC. Så ska bli roligt att se den nu igen eftersom den är inspelad här.

Nu måste jag sova för jag börjar klockan 7(!) imorgon. Jag lovade att hjälpa Lisa på morgonen eftersom hon ska iväg till läkaren.

torsdag

Vilket jäävla tjat det är om detta beslutet. När jag precis hade bestämt mig för att stanna dyker något upp från ingenstans och sätter hela tanken i snurrning!
Jag ska sluta tänka på detta nu och fatta ett beslut den dagen då jag måste göra det.

Håller på att steka fläskfilée nu. Det bästa med att vara au pair (läs kock) i min familj är att jag lagar precis den maten jag är sugen på! Är jag sugen på fläskfilée så lagar jag det. Är jag sugen på kycklig så lagar jag det. Är jag sugen på soppa så lagar jag det. Jag bestämmer - de äter!

onsdag

Igår efter 'jobbet' åkte jag hem till frida. Hon visade alla hennes papper som hon fixade för att börja plugga här. Hon berättade hur jag ska gå tillväga och allt sånt.
Sen kollade vi på filmen Lars and the real girl , riktigt bra film :)

Det är så himla svårt att fatta ett beslut. Ena sekunden är jag svin taggad.. och andra sekunden tvekar jag lite. Det som framför allt får mig att tveka är min katt Maja, man kan inte bara svika sitt djur sådär. Min familj kommer ju hälsa på mig och jag kommer försöka komma hem till jul om jag stannar. och vännerna? Är de riktiga vänner så är det klart att de finns kvar när jag kommer hem... om jag kommer hem!

Jag tycker nog att det är bättre att jag provar på det, trivs jag inte så kan jag ju alltid åka hem! Man måste våga lite här i livet.
När Bill kommer hem från London ska vi tre sätta oss ner och disskutera allt och försöka fatta ett beslut.

pratat med lisa

När Lisa kom hem ikväll berättade jag för henne om mina tankar på att stanna. Jag frågade självklart om de vill att jag stannar, om de vill att jag bor hos dem i ett år till. Lyckligtvis ville de ha mig!
Nu måste jag kolla upp vad som finns att plugga, om det är någonting jag vill plugga, hur lång tid det tar att fixa studentvisum etc etc. och framför allt; VILL JAG STANNA!?

Det känns lite jobbigt att hela min familj är i Thailand nu och inte kommer hem förens i mitten av augusti, så det är ju inte världslätt att ha en snabb konversation med dem. Det är ju ett rätt stort beslut jag måste ta så jag skulle behöva mammas rådgivning :)

Måndag

Idag har Lisa varit iväg hela dagen så jag har inte jobbat. Istället har jag pratat med kompisar hemifrån och ringt till Sandra. Snart åker jag upp till New York, bara 10 dagar kvar!!!
Sen ringde Greg mig :) Han kommer hit om 3 veckor igen antagligen och ville att vi ska fira 4 July ihop :)

Nu ska jag hämta glinen!


bilder från i lördags

Jag, Eva och hennes polare

Hon som fyllde, Eva, Jag och två andra

Lag 1, Eva och Greg

Lag 2, Jag och min polske teammate

Greg :)

Jag, Eva och Daisy(?)

The Waterfront

Heey
Idag har jag o kidsen vatt vid poolen med Eva. Kräfta.nu för min del :)
Sen nu ikväll har jag och Eva vatt vid the waterfront inne i georgetown. Väldigt trevligt men det visade sig att på söndagar nere vid vatten är det bara svarta människor. Jag kände mig inte som en i mängden precis. För det första så hade vi inte tänkt festa så vi kom dit i linne, shorts, flipflops, utan smink och med britney toffs. Men va fan, ser man inte ut som alla andra så kvittar det ju.
Eva hade the best time ever eftersom hon älskar svarta killar. Jag spanade istället in boysen som satt ute i en båt. Häva som fan va dem så jag försökte flirta mig in lite lätt.. sen såg jag att de började krama och pussa varandra! what the fuck! De var ju bögar hela högen. Jag hade missat att det var homosexuellfestival i DC i helgen!
Jag lägger upp bilder imorgon för nu måste jag slagga

Fattat beslut?

Jag lovar er att 80% av min tid går åt till att fundera på om jag ska stanna i sverige eller inte. och efter MYCKET tänkande tror jag att jag har fattat ett beslut. Jag vet inte om det kommer sluta så eller hur det kommer blir. MEN, jag vill börja plugga här.
Jag ska prata med Lisa imon och se hur hon ser på det hela och hur möjligheten är för dem. Isåfall planerar jag att komma tillbaka när terminerna börjar i januari igen.

btw, jag hade riktigt skoj ikväll :)
Sandra, jag har försökt ringa dig. Om du ser detta så ring mig :D

Lördags update

Hela förmiddagen har jag legat inne på mitt rum och kollat på The Hills. Så nu är jag klar med hela tredje säsongen. Ska lägga mig och ta ett varmt bad nu och sen kommer Eva och hämtar mig så ska vi på grillfesten. Ska bli skoj att klä upp sig lite och få sätta på mig lite smink. Det händer inte så ofta nu för  tiden.

Imorgon jobbar jag lite. Hoppas det är bra vädet så jag kanske kan ta med glinen till poolen. På kvällen ska vi ha farsdag middag med mormor och George.

såå svårt

Nu har jag haft stor diskusion med både mamma och Johan om ifall jag ska börja plugga i USA. Jag ska försöka prata med Lisa om det och se ifall det är möljligt att jag åker hem och kanske kommer tillbaka efter jul igen.
Jag känner bara att om jag stannar här och börjar plugga en utblidning på några år då kommer jag vara fast här resten av mitt liv.
Stora beslut som måste fattas nu.
Anna, som skrev en kommentar. Min mail adress är
[email protected] du får gärna maila mig och berätta mer om din situation.

Tips till blivande Au Pairer

Hej!
Har läst din blogg ett tag, men har varit ganska dålig på att kommentera..men jag har iallafall funderat på åka som au pair när jag tagit studenten, ett år kvar, skulle du kunna berätta lite mer, hur du gick till väga, hur första tiden var..ja, och lite praktiskt? hade varit jättegulligt av dig =) kram!

Ja, nu ska jag försöka dra hela storyn kort! I början ville jag verkligen inte åka som au pair men min kära vän Sandra fick mig att skicka in en ansökan till
Au Pair in America. Så vi åkte på intervju i Göteborg och då blev jag ännu mer taggad. Jag och Sandra sa att vi BARA ville till L.A och om vi inte fick en familj där tänkte vi inte åka. Efter nån vecka när alla papper var klara började familjer ringa. Jag tackade ja till den fjärde famijen.

Den första tiden var jag orolig för att jag inte skulle hitta någon kompis eftersom jag inte kände någon. Sen träffade jag min kompis Sofia som blev min bästa vän. I början var man väldigt blyg och vågade praktiskt taget inte göra någonting.  Familjerna gillar om man inte är så blyg och vågar säga till kidsen om de dampar.

Jag kom ju till Washington DC och inte L.A som jag ville från början. men eftersom jag var orolig att inga skulle ringa mig sa jag ja till dem. Jag valde en familj med två döttrar på 5 & 7 år. Mamman Bridget är hemmamamma och Pappan Paul jobbar som lobbyist. Allt lät jättebra när jag pratade med Bridget i telefon och jag trodde de var den perfekta familjen för mig. Men redan efter några veckor märkte jag att det inte funkade med Bridget eftersom hon krävde mer av mig än vad jag kunde ge henne. Så vi gjorde en rematch efter 6 månader. Jag pratade med våran granne nere vid bussen och berättade om situationen för henne och tillslut frågade jag henne om de ville ha en au pair. Så här är jag nu, hemma hos en familj som jag antagligen inte skulle valt i början men som visade sig vara den mest underbara familj någonsin.

Nu efter 9 månader kan jag ge miljoner med tips, som jag tycker är viktiga, till blivande au pairer.

  • Var kräsen när familjer ringer. Välj INTE första familjen bara för att du är orolig att fler inte ska ringa. Det viktigaste är inte hur många resor en familj åker på eller hur mycket pengar dem har.
  • Försök hitta en familj med ETT barn. Det är helt klart bäst och mycket lättare. Då slipper man allt bråk, glin som springer åt olika håll etc
  • Vart dem bor är inte det viktigaste men självklart vill man inte bo in the middle of nowhere. N.Y är verkligen en underbar stad, hade jag skaffat ny familj skulle jag valt att flytta dit.
  • Fråga familjen om du får egen bil, det är viktigt och en stor frihet.
  • andra saker som är bra att fråga är vilka tider man jobbar, ifall man jobbar helger, vad de kräver av au pairen, vad som ingår i dina arbetsuppgifter, om de haft någon rematch innan och anledningen till det.
  • Jag skulle rekomendera att välja en familj som inte har en hemma-mamma. Två arbetande föräldrar är det bästa för då slutar man jobba när de kommer hem.
  • VÅGA STÄLLA FRÅGOR NÄR FAMILJERNA RINGER.
  • Plocka inte med dig för mycket skit när du åker hit för man shoppar grymt mycket här.
  • Planera dina semester dagar. Jag och Sandra ångrar att vi inte planerade det bättre så vi kunde åka på semester ihop över en långweekend (tors - sön). Lite småresor runt om i USA skulle vara toppen.
  • Kan du fixa med dig ett bra falskleg är det inte helt fel eftersom man måste vara 21 för att dricka alkohol :)

Ja, det var väl allt jag kunde komma på för tillfället. Hoppas det var till lite hjälp allefall. btw, lönen suger. Så har du möjlighet så ro ihop några tusen innan du kommer som du ex. lägger undan bara för resor är det väldigt bra.


Vill jag stanna?

Idag funderade jag så sjukt mycket på ifall jag ska stanna i usa så jag var tvungen att prata med Lisa om det. Hon sa att jag är mer än välkommen att bo med dem. Jag kan åka hem till Sverige som planerat och sedan komma tillbaka på ett studentvisum och börja plugga här. Jag kan inte förlänga mitt au pair visum eftersom jag inte har pluggat någonting detta året.
Som jag sa igår så har jag ju verkligen ingenting att komma hem till. Alla kompisar är borta. Jag har inget jobb. Inget att göra. Inga pengar. Ingenting. Vad ska jag göra hemma? Vandra 7 varv runt hylte varje dag? Festa på B&B? Shoppa på Vero moda? Nej, tacka fan för USA.

Det enda är väl att skolan kostar skjortan här. Men om jag bor hos Lisa och Bill betalar de mina studier istället för att betala au pair förmedlingen. Sen jobbar jag hos dem som vanligt när jag inte har skola.
Shit, jag blir bara mer och mer sugen!

när kommer du tillbaka?

Nån som vill komma och äta thaimat med mig? FIA ? Jag bjuder :)


Stanna i USA?

Nu har jag precis kommit hem från Eva, min nya polare. Vi hängde hemma hos henne och jag slingade hennes hår. Det blev riktigt lyckat. När jag körde hemåt började jag fundera på en sak. Vad har jag att komma hem till egentligen? Vill jag verkligen åka hem? Eva har varit här i 4år, hon började som au pair men är här på studentvisum nu. Hon trivs hur bra som helst och vill stanna resten av livet.
Så när jag satt där och funderade fick jag för mig att jag vill stanna. Jag vet att Lisa och Bill vill att jag förlänger och stannar längre hos dem. Jag tycker om dem så himla mycket och hade verkligen inte haft något emot att bo ett år till med dem. Nu har de ett helt nyrenoverat hus som kommer bli riktigt nice. Jag trivs med allt som har med dem att göra. 
Och vad har jag hemma? Alla kompisar har flyttat till olika städer. Jönköping, Växjö Stockholm, Oslo etc. Det finns inte en jävel kvar i halmstad. Sen har jag familjen, men jag har inte haft något problem att vara ifrån detta året. De hade ju hälsat på mig om jag stannat. Sen Maja såklart, det hade varit jobbigt. Men annars? Jag har inget jobb där hemma, inga pengar, ingenting. Vad ska jag hem och göra?

Detta måste jag fundera riktigt mycket på de närmsta dagarna innan Lisa och Bill hittar en ny au pair. Jag hade ju kunnat åka hem som planerat den 27e. Men sedan kommit tillbaka hit. Shit, jag vet inte hur jag ska göra!!

ny bag


starbucks dejt!

Trotts glinen vid poolen var det ändå lite trevligt. Jag träffade samma tjej igen som jag berättade om sist. Vi bestämde att vi skulle ses på starbucks på kvällen. Nu är kvällen över och jag är hemkommen. Riktigt trevligt hade vi det. Hon är hur härlig som helst. Vi ska ses på torsdag med för då ska jag färga hennes hår. Sen ska jag hänga med henne till en av hennes kompisar födelsedagsfest på lördag! Hon bjöd även med mig till nått ställe på 4th July.

När jag kom hem vid halv 11 var Lisa fortfarande vaken så jag stannade och pratade med henne. Vi diskuterade allt om de amerikanska och svenska stereotyperna. Hon tror att alla i Sverige går omkring nakna!
Sen hämtade jag min data och visade massa bilder på min familj och kort från när jag var liten. Tillslut var klockan halv 1 och då kom Bill hem från flygplatsen. Jag har de bästa värdföräldrarna i världen. Det går inte att hitta bättre. Omöjligt. Finns inte på kartan.
Lisa berättade för Bill att jag träffat en ny kompis och han va säker på att jag ljög och sa att jag har vatt på dejt och ville veta allt om "killen" :) Jag kan sitta och prata med Lisa i flera timmar. Hon är så himla nyfiken och vill veta allt. Hon älskar när jag berättar historier om när jag var barn och allt jävelskap jag pysslade med. Jag har ju endel att berätta :)

ungjävlar i poolen

Idag när glinen kom hem var det dags för poolen igen. När vi kom fram dit såg jag den perfekta spoten för mig att sitta. Mitt i solen och bra uppsikt så jag kunde se glinen. Underbart tänke jag! Så jag lägger mig ner och börjar pressa på bästa möjliga sätt. Sen kommer det en ungjävle och hoppar rakt ner i plurret. Självklart skvätter det vatten på mig. Idiot! Då kommer en unge till och hoppar. Idiot! Igen och igen och igen. Det är stor jävla pool. Måste de hoppa bomben precis där jag ligger? Ni vet när man får ca 5 droppar på sig och det är svinkallt. Ber hellre någon hälla en stor hink med vatten över mig istället för lite droppar här och där.  
Nästa gång ska jag ta med mig en stor skylt där det står NO JUMPING WHERE IM SITTING. Eller så ska jag hoppa bomben på dem när de ligger och pressar. Då ska vi se hur jävla kul de tycker att det är.

HEJA SVERIGE


Inte lång tid kvar

Snackade med Lisa idag och jag kommer antagligen kunna åka till Sandra torsdag - måndag! HOPPAS! Fy fan va kul vi kommer få det. På fredagen ska vi kanske på en nöjespark. Lördagen kommer MALIN! Ska bli skoj som satan. Då bär det av till city. Blir antagligen party på Marquee på kvällen :)
Söndagen blir det hem till Sandra i Princeton och sen åker jag hem på måndagen. Längtar så jag spricker! Detta kan bli en av årets helger!!! Club Anti goes New York city!!

Nya bekantskaper

Idag var jag och Lisa vid poolen med glinen. De hade trampolinträning och vi låg och stekte. Det kom fram en brud till mig och började snacka. Tror det eller ej, men hon var snygg OCH au pair. Ingen äckeltysk här inte. Fast hon va från Lettland typ, inte det flashigaste landet kanske. Men allefall, vi snackade ett tag. Hon är 23 bast och har vatt här i  4år. Började som au pair men nu pluggar hon och bor fortf kvar hos familjen. Hon berättade att hon känner de flesta promoterna i DC så nu kanske det blir en festlig sommar ändå. Ska börja hänga med henne!

Ska kanske träffa en annan svenks brud i helgen med :) Kul att träffa lite nytt folk. Heja heja!

need your help

Kära läsare. Vad tycker ni om dessa tröjorna? Ska jag slå till? KOMMENTERA!


Söndag

Jag jobbade idag från 10-3. Inte det roligaste precis. Blev dock lite roligare när Familjen ringde mig, fick mig ett samtal med både Jenny, Joakim och mamma :) Herrejissus vad jag saknar min familj och Maja.
Efter jag jobbat var det dags för au pair möte. Vi skulle hem till någon familj som jobbar heltid med att vara volentärer (hur fan det nu stavas). Så vi hjälpte dem och packa kläder som ska skickas. Jag går inte så ofta (läs aldrig) på våra au pair möten men detta kändes lite mer betydelsefullt eftersom man gjorde en god gärning.
Satt och snackade med gubben i slutet och han vill att jag ska åka med och öppna en skola i Honduras (tror det heter så) och undervisa engelska där. Jag skulle jättegärna syssla med volentering ett tag men jag kommer nog aldrig ta mig de tiden tyvärr.

Nu ikväll har jag chillat och kollat på the hills. Jag ska försöka stänga av datan tidigt ikväll för jag är lite sugen på en morgonpromenad imorgon. Vi får väl se hur det blir med den biten. OM det händer kanske jag tar med mig kameran så ni får bevis på det! Annars är det ingen som tror mig. Jag brukar få nypa mig i armen ibland när det verkligen händer för att se så jag inte drömmer.

ny shopping

Idag var det dags att lätta på plånboken igen. Så efter en timmes samtal med Sandra åkte jag bort till Tysons. Jag fyndade det ni se här nedanför. En tröja, en klänning och en söt vårjacka med kort arm. Det är på tok för varmt för den just nu, men den kan funka när jag kommer hem till Sverige. Jag köpte 3 kepsar från Ralph Lauren eftersom jag inte kunde välja färg :)





Nu är jag hemma och ligger i sängen och kollar på The Hills. Det har verkligen varit äckligt varmt idag. Över 100 grader farennånting. Fast nu blixtrar och åskar det som fan.

är det verkligen fredag idag?

Nu är Fia garanterat hemma. Det fick jag se live i webcameran idag. Väldigt tråkigt men jag är glad för hennes skull att få vara hemma i tryggheten igen.

Idag var jag och Lisa borta vid huset och kollade. Det kommer bli så otroligt fint när det är klart. Jag önskar jag kunde få bo där ett tag. Men eftersom Lisa och Bill har bestämmt sig för att skaffa en ny au pair efter mig så blir det någon annan som får bo där.
Annars har dagen flytit på ganska bra. Det känns verkligen inte som att det är fredag, När jag slutat jobba gick jag ner och kollade på The Hills som jag började med igår, nu är jag klar med säsong 1 & 2. Lite larvigt program ändå eftersom man inse hur uppgjort allting är men det går ändå inte sluta kolla. Jag tog dock en liten paus för en timme sedan och körde bort till posten i pyamas för att posta ett brev till min syster.

Imorgon är jag ledig så jag ska försöka komma ut ur huset lite granna. Jag kan ju inte gömma mig här bara för att Fia har åkt hem. Så jag ska nog gå på bio. Jag och Fia konstaterade att det är en fördel för mig nu när jag är själv, det är mycket lättare att få ett säte då :)


tomt utan min fia

'Kom igen, du kan väl allefall offra en tår för mig?' sa en gråtande Fia när vi stod på flygplatsen och kramade varandra hejdå. Men på den 3e kramen kom mina tårar. Jag skulle bara vilja sätta mig i ett hörn då och skrika. Skrika högt som fan. Och gråta ett hav av tårar.

Nu åtta timmar senare sitter jag här i min säng. Helt ensam. Ingen Fia som sitter nere vid mina fötter. Men så kom jag på en sak; Brevet! Fia och jag skrev ett varit brev till varandra igårkväll. Jag hade helt glömt bort att läsa det innan idag. Så fort jag började läsa de första raderna fick jag en klump i magen. Herregud vad jag saknar henne redan. Hon är en otrolig vän som jag kommer ha kvar hela mitt liv. Jag kommer antagligen inte inse hur mycket jag behöver henne vid min sida förens om ett tag. För hon har väl inte åkt hem på riktigt? Hon kommer väl tillbaka om några dagar?

Kommer ni ihåg?

Idag är det studertdags där hemma. Det känner verkligen inte som ett år sedan det var vi som stod där och skrek och hade en uuunderbar dag. Jag skulle så gärna göra om det igen.

Au Pair Frågor

Nu har jag fått i uppgift att svara på några frågor till Au Pair in America. Här kommer mina svar:

Förnamn: Julia

Stat i USA: Virginia

Antal barn: 2st

Åldrar: 7 och 9

Har varit i USA i (månader): 9


  1. Varför ville du bli au pair?
    Jag ville inte börja plugga direkt och då tyckte jag att det var en bra möjlighet att komma iväg ett tag. Lära mig nya saker och bli en erfarenhet rikare.
  2. Berätta om din värd familj:
    Min nuvarandra familj består av 4 personer. Pappa Bill, jobbar som advokat. Mamma Lisa, hemmafru och världens underbaraste person. Allison, 9år och Maria 7år.
  3. Beskriv området du bor i:
    Jag bor i ett väldigt fint bostadsområde med många fina hus. Det är lite för långt till matäffär och shopping om man frågar mig. Annars kan jag inte klaga på någonting.
  4. Hur ser en vanlig dag för dig ut?
    Eftersom Lisa vill ta hand om barnen är inte det mitt största ansvar. Jag börja jobba klockan 1, då går jag oftast och bäddar barnens sängar om det behövs, slänger in lite tvätt och sen frågar jag Lisa vad planen för dagen är. Oftast åker jag då och handlar mat för dagen. Vid 4 hämtar antingen jag eller Lisa barnen vid busstoppet. Sen lagar jag en middag till familjen. Vid 7 slutar jag och då sitter jag antingen vid datan, åker till starbucks eller shoppar.
  5. Vad pluggade du och varför valde du den kursen?
    Jag pluggade ingenting. Man måste egentligen göra det, men jag hade varken ork eller lust jag så skippade det. Jag behövde inte betala någon avgift innan jag åkte som jag sen ska få tillbaka när jag kommer hem om jag har pluggat, så jag sket helt enkelt i det.
  6. Berätta om någon resa du har gjort eller som du planerar att göra:
    Jag åkte till Puerto Rico med min första värdfamilj i 5 dagar. Helt underbart ställe. Sen har jag varit uppe i NY 4 gånger och hälsat på min kompis Sandra. i slutet av Maj åkte jag med min nuvarande familj till Florida i 5 dagar.
  7. Vad har du lärt dig under året?
    Framför allt att tala bättre engelska. Jag har även lärt mig att respektera andra bättre, att ha ett stort tålamod. Jag har insett hur viktig min familj och mina vänner är. Jag har lärt mig att vara självständig och hantera jobbigt situationer. Sen har jag blivit mycket bättre på att laga mat :)
  8. Vilken har varit den bästa erfarenhetern hittills?
    Väldigt svårt att säga. Men framförallt att blivit starkare som person. Har man klarat att bo i ett främmande land med en främmande familj så kan man klara mycket.
  9. Hur har du spenderat dina fickpengar?
    Eftersom detta jobbet inte är någonting man blir miljonär på så har man fått hålla hårt i mynten. Mycket av mina pengar har gått till att äta ute, shoppa och annat strunt.
  10. Vad tycker du ha varit det mest utmanande med att vara au pair.
    Att bo hos en annan familj och rätta sig efter deras regler och vardagsrutin. Att aldrig känna sig riktigt hemma och helt avslappnad. Att alltid vara på bra humör.
  11. Vad tycker du om skandinaviska institutet/Au Pair in America?
    Jag kan bara säga bra saker om förmedlingen, har ingenting att klaga på. När jag bytte familj hjälpte förmedlingen mig och så fort jag har problem kan jag kontakta min counsler Dominiqe och hon ställer upp. Jag kan däremot INTE rekomendera Culturale Care, det är den billigare förmedlingen för värdfamiljerna. Utifrån vad min kompis har erfarat är de inte bra, ställer inte upp och bryr dig INTE om au pairen. 

lääängtar

Under hela året har jag försökt haft småsaker som man kan se fam emot så att tiden ska gå fortare. Det har varit allt från Puerto Rico, Jul, mina syskons besök, Spice Girls, Florida etc.
Den senaste tiden har jag inte haft mycket att se fram emot förutom en sak. Ett datum. 27 Augusti. Min hemresa. Men mitt i allt elände måste det ju komma något bra. Och det är precis vad det har gjort; Sista helgen i Juni. Då ska jag upp till N.Y igen för att fira Sandras födelsedag. Och inte bara det. Malin kommer också :) Jag längtar så jag håller på att spricka. Vi tre i N.Y ihop. Kan det bli bättre? (ja, om mibben hade vatt med) Nu håller vi alla tummarna för att tiden ska susa förbi.


2 timmar kvar

Igår eftermiddag var det storm i Arlington så vi var utan ström fram tills imorse. På grund av det kunde jag inte laga avskedsmiddagen till Fia som jag hade planerat och förberett :( Vi alla åkte och käkade thaimat istället vilket funkade väldigt bra det med.

Nu ligger jag här i sängen. Om 2 timmar ska vi åka bort till flygplatsen. Då ska Fia åka hem till Sverige. Och jag ska stanna kvar i USA.

Fias sista dag

Godermorgon kära läsare.
Jag kan börja med en fråga till pappa; jag har råkat ta sönder mitt K på tangentbordet. Det funkar fortf men jag måste trycka hårt. Det hänger typ löst och är snett. Kan man beställa ett nytt eller? Isåfall, gör det!

Idag ska jag jobba som vanligt. Glinen kommer hem tidigt vilket inte är så skoj. Men det får väl funka. Annars blir det till att laga mat och ikväll ska vi ha avskedmiddag för fia här. Jag har gjort en liten present till familjen som tack för att de ställt upp så mycket. I Florida plockade jag massa snäckor som jag limmat fast på en ram och förstorat ett fint kort på tjejerna. Hoppas de tycker om det.

Nu ska jag vika tvätt. Jippi, det är så himla roligt att vara au pair :)

frugan och jag

Eftersom jag varit så generös med bilder på den senaste tiden så är det ju bara till att fortsätta den trenden. Ikväll var det dags för mig och fisen att ha våran sista middag på tu man hand. Vi åkte bort till faccia luna och käkade italienskt. När jag var väldigt mätt och belåten (efter att både ätit upp min och fias mat) tyckte fisen att det var dag för efterrätt. Jag sa bestämt nej. Men vill frugan ha glass så ska hon bannemig få det. Så bort till Baskin Robbins för att handla delikatesser. Väl inne i paradiset ber jag om att få smaka lite glass av snubben som jobbar där... och det hela slutar med att jag har en kopp med två stora kulor glass i.

    

  

inte långt kvar nu..

2 dagar kvar. 2 ynka dagar kvar. Det känns helt overkligt att Fia ska åka hem. Jag kan verkligen inte förstå det. Hur mycket jag än vill att hon ska stanna vet jag ju att det inte kommer bli så. För på torsdag klockan 1.30 pm är det jag som kör henne till flygplatsen för att säga adjö.
Just nu står hon framför mig på mitt rum och packar om sin väska. Plockar ur sån skit som hon inte behöver. Sånt som tar för mycket plats och väger för mycket.
Jag vill ju vara kvar hela året men jag önskar inne någonstans att jag med fick åka hem. Eller att Fia skulle stanna. Vi ska ju inte dela på oss ännu. Det är för tidigt.
Jag har bett Fia att inte prata om att hon ska åka hem. Vi är ju båda meedvetan om det så det finns ingen anledning att prata om det.
Usch vad jobbigt att bli lämnad själv... Jag och fia har försökt komma på saker som är bra med att vara själv. Jag listar dem lite senare...

äkta vänskap är som god hälsa; man förstår sällan dess riktiga värde innan man förlorar den.

                 

ny frilla

Jag måste bekänna en sak. Jag har inte klippt mitt hår på 9 månader. Det är äckligt och väldigt dåligt av mig. Men har man en mamma som är frisör så har man lite svårt att lita på någon annan frisör. 
  När jag och Fisen va på tysons kunde jag inte hålla mig länge,. Där stod han. Helt underbar. Han såg verkligen ut att kunna nå upp till mammas nivå.

.. nej, självklart har jag inte kapat mitt hår. Jag ska hålla mig borta från frisörer tills jag kommer hem igen. Jag kan ju inte svika min bästaste frisörmamma.

dagens bilder

på väg till banken för att sätta in lite casheter :)


fia står och tjuvläser tidningar när vi handlar

ny klänning


Last time on tara thai

Kvällen avslutade jag och Fia med thaimat. Sista gången vi intog tara thai ihop :(

image975

Lördag

jag och sambofia somnade inte förens efter 3 snåret igår. så går det när man tar vara på tiden innan hon lämnar mig. Sen var det early morning for me eftersom jag började jobba 9.30 am.
Våran grannar bjöd med oss till poolen så där spenderade vi förmiddagen. Jag och Fia glassade på strandstrolarna medans badvakterna höll koll på kidsen :)

Alla  var tvungna att lämna poolen sen eftersom det började åska. Så vi sprang hem och spreci när vi var hemma började det PISSREGNA och blixtra som attans. Så Jag, girlsen och fia kröp ner i soffan och kollade på lejon kungen.