In Uppsala

Jaha, då var man i Uppsala igen! Det var inte precis något vi hade planerat, men saker man gör på impuls brukar ju bli de roligaste. Imorse, när jag fortfarande låg i sängen, kom Rickard in och frågade om jag var sugen på att flyga till Uppsala några timmar senare. Och vips så var vi här!
Rickards syster Sofia fyller år idag så vi passade på att överraska henne. Hon verkade bli väldigt glad över vår lilla suprise och bjöd på en otroligt god tårta :)

Monopol

I detta underbara regn satte vi oss och spelade en runda monopol. Efter en timme hade båda tröttnat och körde därför sten, sax & påse om vinsten! Jag vann!

Vi har visst bara en tennisspelare i släkten.. och det är inte jag!

Igår åkte jag förbi och hejade när min lillebror Joakim och Rickard lirade tennis. Även om jag inte var riktigt rätt klädd för att spöa skiten ur dem (jeansshorts och Converse) så fick jag vara med och slå några bollar. Tyvärr tröttnade de ganska snabbt på att jag var dålig och då fick jag inte vara med längre. Det är tacken för att man kommer dit och hejar!
Tur att Rickard är så duktig på att tvätta. Därför ska han få hjälpa mig med det hela dagen!

Nytt i Garderoben från ASOS

Idag var det sista dagen på ASOS sommarrea så jag passade på att fynda lite plagg och accessoarer till både mig och Rickard. Jag köpte alla dessa saker för bara 1600kr. Ganska bra pris va? Jag har bara beställt från ASOS en gång innan, då köpte jag denna klänningen som jag var supernöjd med. Så jag håller mina tummar för att även dessa kläder ska sitta som en smäck!

Snabba Cash

Vi var antagligen de sista i hela Sverige men ikväll såg vi äntligen Snabba Cash. Tyvärr måste jag säga att jag blev besviken. Jag hade ganska höga förhoppningar på filmen men den kom knappt i närheten. Det hände inte speciellt mycket och slutet var uselt!  Ingen film att rekommendera!
Nu ska Snabba Cash snart spelas in i Hollywood och JW ska spelas av ingen mindre än Zac Efron. Mums! Bara det gör att man måste se den amerikanska versionen, även om jag inte var ett big fan av den svenska!

Julia mattipsar!

Som ni vet älskar jag att laga mat. Oftast väldigt onyttigt (men dubbelt så gott!). Att prova och hitta på nya rätter är också lite av en nördhobby jag har. 
Ikväll testade jag fyllda kycklingfiléer för första gången. I know, det är ingen nyhet direkt men jag har aldrig gjort det förr. Jag tryckte i smulad fetaost, finhackade soltorkade tomater samt pressad vitlök i filéerna. Till dem hade vi homemade klyftpotatis, stekta champisar och lite extra fetaost med soltorkade tomater.
För att vara första försöket blev detta över förväntan. En mycket smarrig rätt som jag säkert kommer laga igen!

rumpkaos!

Blåbärsplockning gick superbra fram tills jag råkade sätta mig i en myrstack. Jag hade suttit där i nån minut när jag tyckte att det nöp till i rumpan. Så jag flaxade med handen och försökte slå bort pinnen jag trodde rev mig på stjärten. Efter ytterligare någon minut och det fortfarande nöp mig i rumpan ställde jag mig upp och såg 1miljon pissmyror precis där jag suttit. Det sved så in i helvetet att jag nästan fällde en tår och vägrade plocka mer blåbär.
Trots min avbitna rumpa lyckades vi få ihop tillräckligt många blåbär för att göra en paj. Vi bjöd hit min lillebror Joakim och hade en mysig fika med många skratt :)

26 juli

Motivationen för att blogga just nu ligger på minus. Kan bero på att jag inte har så himla mycket att berätta om.
Nu är vi allefall tillbaka hemma i Hylte och försöker planera resten av semestern. Om vädret skärper sig en aning åker vi förhoppningsvis upp och hälsar på min mormor på Tjörn. Blir nog också en runda ut till Kungshamn för att hälsa på Rickis släkt!
Nu hade vi tänkt köra ut till skogen för att plocka lite blåbär medans solen glimtar fram.
Later!

en supermysig tjejkväll i skrea!

Tack för igår, tjejer! En riktigt lyckad fredagskväll på skrea strand tillsammans med ett underbart gäng flickor!

tjejkväll!

Falkenberg och skrea strand nästa - tjejkväll står på schemat!

Beachhäng!

I onsdags mötte jag och Ricki upp Sandra, Malin och Steve (Sandras engelska b-friend) på afterbeachen. Eftersom Sandra numera bosatt sig i England ses vi inte så ofta,  därför måste man ta vara på de gånger hon kommer hem! 
På kvällen hade The Ark konsert på solgården i Tylösand. Det kunde inte missas men istället för att köpa biljetter till konserten gjorde vi som halva Halmstad, satte och i sanddynorna och bara lyssnade istället. Lika trevligt det :)
Inte trodde jag att det skulle vara så mycket folk på after beachen en onsdag!
Sandra, Steve, Malin & Rickard. Vi borde ses oftare!
The Ark bjussar på gratiskonsert!
Rickard & Jenny

love her!


Torsdag

Dåligt uppdaterat, I know! Därför gör jag som alla andra och skyller på sommaren. Skönt att man har något att skylla på tycker jag!
Idag har jag faktiskt lite saker på min agenda. Ska åka på klänningjakt åt Jenny, ta en runda förbi fiskaffären och fråga varför mina älskade fiskar har fått halva fenorna avkapade (misstänker att krabban Axel har knipsat av dem!) samt cykla in till för en fika med Joanna & Lisa :)
Later!

drömmer mig bort!

Efter att ha varit hemma i Hylte i helgen är vi nu tillbaka i Halmstad. Jag har inte mycket planerat för veckan men vi ska försöka hitta på så mycket vi kan när Rickard inte har körlektion. Förhoppningsvis blir vädret bättre än vad det har varit idag!
Snart bara 2 månader kvar - vi får försöka hålla ut :) Snart kommer jag förhoppningsvis kunna berätta för er vad det är för planer vi har på gång för hösten!

Schlagerfredag på Leffes

 

Igår var det dags för Schlagerfredag på Leffes i Tylösand. Charlotte Perelli uppträdde och det kunde inte missas för något i världen. Jag, Rickard, Jenny och Therese åkte dit och självklart stod vi längst framme vid scenen och sjöng (okej, skrek!) med till både Hero och Take me to your heaven. Är man ett schalgerfan långt ut i fingerspetsarna kan man bara inte låta bli!
Charlotte körde bara 4 låtar tyvärr, men jäklar vilket bra drag hon hade och vilken grym artist hon är. Och snygg!!! Den kroppen hade man inte sagt nej tack till när man börjar närma sig 35 och klämt ut två ungar! Go Charlotte!!!
Bilder kommer senare!

en sann vinnare!

Självklart vann jag minigolfen. Att jag vann med fusk har inget med saken att göra. Det är vinnandet som är det viktiga. Inte hur man vann!
När vi hade spelat klart satte vi oss och tog en varsin glass och då upptäckte jag någonting jag läänge letat efter - Mint Chocolate Chip. Min absoluta favorit glass som jag tidigare bara ätit i USA. Nu kommer det blir en tripp till mitt nya favvohak på Östra stranden minst varannan dag!

wake up!

Bara vila, in my a**!
Planen var att vi skulle käka lunch och sedan cykla bort till stranden för att spela minigolf. Rickard ville bara vila lite medans jag vattnade blommorna och nu, en timme senare, vilar han fortfarande. Det straffas med en sovbild i bloggen samt ett mindre ljuvt uppvaknande!
Dags att vakna - nu vill jag minigolfa ;)

Nageltips!

 

I veckan köpte jag ett Beauty lack från Depend som jag är supernöjd med!
Jag vill inte lägga hundratals kronor i månaden på mina naglar så denna budgetvarianten passar mig bättre.
Det enda man behöver göra är att lägga 2-3 lager lack ute på tippen och sen avsluta med ett lager glanslack när tippen torkat.
Vad tycker ni om resultatet då? Inte så illa pinkat för 40kr va?

Kusinträff!

Emmelie, Jenny, Jag & Elinora

Nu åker jag och Jenny ner till Skottorp för att hälsa på våran kusin Ellinora och lille Oliver. Jenny har redan träffat honom men inte jag. Han föddes när jag var i USA så då passade jag på att köpa en supergullig pikétröja från Ralph Lauren till honom! Hoppas han gillar den ;)

härliga sommar

Som sagt åkte vi tillbaka till stranden för att njuta av solens sista timmar. När Jenny hade jobbat klart på sjukhuset kom även hon och gjorde oss sällskap. Tylösand och alla wannabes kan slänga sig i väggen. Östra Stranden is the shit. Och vattnet på Östra är så härligt. Vi låg i och plaskade i över en timme! Underbart!

Chill på Ballen

Sitter ute på balkongen och njuter av värmen. Tänk att Sverige kan vara så underbart på sommaren! Synd att resten av året är rena pesten.
Rickard kommer strax hem från sin körlektion och då åker vi förhoppningsvis tillbaka till stranden. Var där i förmiddags och käkade lunch. Det börjar bli obligatoriskt med lunch på stranden! I Like!
Som ni kanske förstått bor vi inne i Halmstad nu. Rickard tar en intensivkurs här så han kan få sitt körkort. Inte så konstigt att han inte har tagit det ännu kanske? Har man vuxit upp i en storstad, spenderat 90% av all sin tid i en idrottshall och i princip bara behövt åka runt i en spelarbuss.. vad ska man då med körkort till?
Annat är det om man vuxit upp i Hyltebruk, dit de bara kommer in och ut en buss om dagen. Okej, där pepprade jag storyn lite, men jag har verkligen varit beroende av mitt körkort. Men snart är det min tur att åka snålskjuts!!
Time for the beach!

Lovekiller!

Såg ni Allsång på Skansen igår? Darin framförde sin sprillans nya låt och jag är redan ett fan! Love it!


gårdagens lunch

Måndagslunch på Östra Stranden sanddynor borde ske oftare!

Frukost på balkongen

Frulle på balkongen by myself.
Jenny jobbar, Rickard är i stan och jag sitter här och funderar på vad jag ska göra resten av dagen. Det lutar åt ett fotdopp på Östrastranden.

lördagsgrille

Lördagskväll spenderades hemma hos Caroline och Fredrik. Det var invigning av deras nya altan som firades med vänner och grillning. En mycket mysig kväll som slutade en bit efter midnatt då jag och Rickard cyklade hemåt. 
På tal om cykling. Rickard hade av någon anledning hängt ett spännband i min pakethållare så när vi var påväg dit fastnade bandet i min kedja och det blev totalstopp för mina pedaler. Tur för Rickard att bandet inte fastnade i hjulet, då hade det antagligen blivit totalstopp på hela cykeln och jag hade flugit all världens väg! Jag hade inte velat vara i hans kläder om det hade hänt!!

Flytt!

Idag är det flyttdags för mig och Rickard. Vi ska bo inne i Halmstad de kommande två veckorna så halva förmiddagen kommer ägnas åt att packa.
Kläder ska packas, cyklar ska lastas på bilen och mina små fiskar ska självklart få följa med! Det kommer bli ett jäkla meck att flytta hela akvariet men jag kan ju inte lämna fiskarna hemma i två veckor.
Senare i höst då jag och Rickard ska flytta kommer vi inte ha möjlighet att ta med oss firrarna så min syster Jenny kommer få adoptera dem redan idag. Det blir för krångligt om jag ska ta med dem in till Halmstad idag, tillbaka hem sen.. och tillslut in till Halmstad igen. 
Nu är det dags för Rickard att vakna och eftersom han inte gör det av sig själv får jag hjälpa honom!

Lycka!


Vi ska till Spanien v. 34

YES! Nu är resan bokad och jag är så otrolig glad att det ska bli av. Sista veckan i augusti åker jag, Rickard, Sara och Jenny ner till vårt underbara hus i Torrevieja, Spanien.


After Beachen på Tylö

Hittade precis denna bilden på facebook. Den är tagen på after beachen på Tylösand förra lördagen. Och vilka fann jag där i folkmassan om inte mig och lilla Rickardo. Jag ser ut att digga!

Bilden tackar vi Caroline för :)

8 Juli 2010

Sådär, nu har jag flängt runt och gjort lite nytta. Sitter just nu hemma hos mina föräldrar, de är ju som jag tidigare berättat i Thailand, så jag åker hit lite då och då för att kolla så min lillebror inte river lägenheten. Allt verar vara under kontroll här och min lilla Maja hade mat i sin skål. Hade det inte varit för att Rickard hade varit allergisk mot katter så hade hon fått bo hos oss istället.

Senare idag får jag finbesök utav Emilia. Det var säkert 2 måndader sedan vi träffades sist så jag gissar på att vi har mycket att ta igen! Jag har ännu inte bestämt vad för gott jag ska bjuda på men det lyckas jag nog klura ut innan hon anländer :)

Hoppas ni har en bra torsdag!

Roliga planer på gång!

Nu har vi storslaga planer på gång. Det blev ganska impulsplanerat och det är mycket som går emot oss men om några timmar vet vi ifall det blir av eller inte. Håll era tummar och tår, så har jag förhoppningsvis en rolig nyhet att berätta senare!

Underbara Thailand

Älskade Thailand. Snart ses vi igen. Då kommer vi för att stanna!

min sötaste kusin Cassandra


Krämig bacon- och fläskfileégryta

Just det! Jag har ju glömt att berätta om den nya rätten jag provade att laga!
Jesus Kristus, så god den blev. Helt klart en ny favorit hos oss, blir nog att jag slänger ihop den denna veckan också ;) Men som jag sa, hos oss räknar vi inga kalorier. Detta är en riktigt kaloribomb. Kanske därför jag gillar det så mycket?

4 personer
500 gram pasta penne 
800 gram fläskfile
3 pkt bacon
3 dl grädde
1 pressad vitlök
4 dl creme fraiche
Valfri mängd skivade champinjoner
2 msk kalvfond
soja
ev. lite redning ( vatten + mjöl )
salt och peppar
Färska örter t.ex persilja
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Putsa fileén och skär i fina bitar.
Bryn köttet, och även det strimlade baconet.
Tillsätt grädde och creme fraiche. Låt sjuda ett par minuter innan du tillsätter fonden, ev. soja.
Rör ner champinjonerna och fin hackad persilja .
Och smaka av med salt och peppar.  Låt sjuda ett par minuter innan servering.


Vilken toppenhelg!

WOW! Vilken otroligt härligt helg jag har haft. Antagligen en av de bästa på väldigt väldigt länge.

Jag körde in till stan tidigt i lördags för att hinna med lite shopping innan det var dags för playan. Mitt mål var att hitta nya plagg till Rickards garderob. Att jag sedan kom hem med en skjorta, två dressy shorts och ett par skor var över förväntan. Men det bästa av allt var att allt passade perfekt. Jag kan lova er att det inte är lätt att shoppa till en 2 meter lång man!
Efter shoppingen åke jag och Jenny ut till Tylösand för lite pressning innan after beachen drog igång. Vi blev tvugna att sätta oss inne på solgården redan klockan 2 (2 timmar innan det började) för att säkra en plats. Jisses var folk det var! Rickard och Joakim kom även dit när det började.
På kvällen cyklade vi hem till världens bästa tandläkar-Johanna för lite förfest. Åh, det är alltid lika kul att träffa henne! Natten avslutades på Mårtensson och jag måste nog säga att det var en av de bästa nätterna på Mårtensson jag någonsin haft! Rickard som hade fått hänga med oss tjejer hela kvällen träffade lite Volleyboll killar på Mårten, bla sin landslagspolare Marcus Nilsson, som också är en av världens bästa spelare.
Inte den bästa, men enda, bilden att bjuda på från kvällen

Grekland i sommar?

Egentligen borde jag ligga ute i solen och pressa nu men jag har fastnat framför datan. Det var först meningen att jag bara skulle kolla en sak lite snabbt och sen var ju tvungen att kolla en annan sak och nu har en timme bara försvunnit. Ups!
Jag skulle först bara skriva ut ett dokument som jag behöver till en kommande resa och när jag ändå hade resor i tanken kunde jag titta upp lite andra resor som man kan tänkas göra i sommar. Jag är sugen på att åka till Thailand några veckor, men bara om en superbillig resa av någon anledning kastar sig i ansiktet på mig.

Annars är planen att åka på min livs första sistaminuten. Att ha en väska packad i några dagar, sitta hemma och vänta på en riktigt billig ospecificerad (det måste ju vara ospec om man åker sistaminten. Lite spänning ifall man ska komma till ett skitställe eller paradiset!) och sen bara dra när den dyker upp!
Jag har inte riktigt lyckats övertala Rickard ännu men jag jobbar fortfarande på det. Min vision är att en resa till Grekland ska dyka upp och det kan han ju inte tacka nej till? Rickards pappa är från Grekland så det blir ju nästan som att komma hem för honom ;) Plus att jag aldrig varit i Grekland och det måste ju vara ett bra argument?

Om det blir verklighet eller ej återstår att se. Håll tummarna för mig!

Jag säger som i Sunes sommar: Men Grekland då? Grekland.. ja, det var tydligen för dyrt så att.. jaa. vi får va blekast i kvarteret iår också. Som alla andra år!



Älskar att vara ledig (arbetslös!)

I vanliga fall tycker jag att dagarna går otroligt sakta när man är ledig men nuförtiden bara rusar de förbi. Man hinner knappt börja på något innan dagen är slut. Okej, nu överdrev jag lite men dagarna går faktiskt väldigt fort.
Hela dagen idag har jag i princip spenderat hemma hos Mamma & Pappa. De är i Thailand fram till slutet av augusti så jag åkte hem för att ringa dem. Vi pratade i säkert 2 timmar om allt de gör där nere och om hur lite jag gör här hemma. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är avis på dem, men den som väntar på något gott :)
Rickard är ännu inte hemma från jobbet så jag skulle gissa på att han jobbar över även idag, den lille stackaren. Därför tänkte jag nu köra ner till ICA och handla diverse tillbehör för kvällen måltid. Jag hittade ett nytt recept på internet för ett tag sedan som jag ska prova ikväll, krämig bacon och fläskfileé gryta med penne makaroner. Ser det inte underbart gott ut? Här räknas det inga kalorier inte!