Världens godaste cheesecake!

Jag är långt ifrån ett fan av dessert, det är inte mycket jag tycker om, men när jag såg bilderna av denna cheesecake visste jag direkt att jag skulle älska den. Helt klart en av de godaste efterätter jag någonsin ätit!

Laga & Njut!

Receptet hittade jag HÄR. Jenny Warsen har en väldigt bra matblogg och bjuder ofta på smarriga recept!



Du behöver:

200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4  pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör

Chokladtryffel :

200 gram mjölkchoklad

1 1/2  dl grädde

3 msk smör

Gör så här :

Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret.

Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. )

Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.

Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Annars går det inte vispa dem tillräckligt fluffigt. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet.

Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum.

Vispa sedan  äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut )  och vänd sedan ner denna i smeten också.

Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig.

Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.

Då kan du börja med chokladtryfflen:

Bryt chokladen, i mindre delar.

Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät.

låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta  över cheesecaken.

Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar.
Ta fram den 20 minuter innan den ska serveras.


Kommentarer
Postat av: Jo

Söndagens dessert?=)

2012-05-10 @ 08:51:05
Postat av: Jenny

Helt klart den godaste cheesecake jag ätit!!

2012-05-10 @ 17:03:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback