vrålåkar'n Loppan!

Har jag redan visat dessa bilder? Hmm, tror inte det?!
Vår hund i Thailand, Loppan, älskar att åka moppe. Men eftersom hon bara kan gå på tre ben och är rädd för precis allting vågar jag inte åka med henne på några långresor. Istället får hon nöja sig med att åka en liten runda på vår gata!
Here we come!!!



Lite stretching är ett måste efter åkturen..
Likaså en puss till Jenny!


Darawan

Om du någon gång ska till Koh Tao måste du besöka restaurangen Darawan. Det är ny restaurang som ägs av Ban's Resort och ligger på Ban's område i Sairee ovanför Main Road.
Jag var där tillsammans med min familj en av de sista kvällarna. Vi beställde in 10 olika thairätter som vi i vanliga fall aldrig skulle testat men vi blev så glatt överraskade allihopa!
Darawan ligger otroligt fint med en underbar utsikt över Koh Tao och solnedgången!











Veckan

Även denna veckan har gått i ett med massa roligheter. Veckans tre höjdpunkter var helt klart de första dagarna som jag spenderat med underbara vänner!
Måndag - Tjejkväll på Harrys tillsammans med Sandra, Mailn & Ida
Tisdag - Middag på Bulls med världens bästa syrra och en lika bra Sara :)
Onsdag - Gjorde som halva Halmstad och gratissnyltade på Hoffmaestros konsert från stranddynorna i Tylösand. Kvällen fortsatte på Bond tillsammans med Kim & Joanna. 
Ida, Sandra & Jag på bakfickan


Resten av veckan har väl inte varit sådär SUPERskoj. Jag har varit hemma och försökt vila upp mig
och bli av med min ständiga hosta!
Jag ska ge mig ut en runda idag och se om det finns några hallon kvar och förhoppningsvis kunna
slänga ihop en liten paj!

Later!

Sista kvällen på Koh Tao

Min sista kväll på Koh Tao firade(?) jag tillsammans med mina bästa thaivänner. Min allra bästa vän Muek hade tom köpt med sig rosé till Ban's som vi pimplade innan vi fortsatte till Lotus.
Muek, Sally, Jag & Jenny
Muek & Jag ♥
Världens mest underbara Oil hängde med till Lotus där vi träffade Robin
Miss youuuu!
Jag hoppas inte att det dröjer allt för länge tills jag är tillbaka på Ban's dansgolv, tillsammans med mina vänner och vrålar efter Waka Waka! :)

Varning om du är känslig för blod och köttiga sår!

Helgen har gått i ett med massa roligheter! Efter att jag kom hem från Uppsala åkte min syster Jenny med hem till Hylte och då var det självfallet svampplockning som stod på schemat.
Vädret har ju inte varit speciellt bra
så vi var bara ute en lite stund men hittade ändå endel kantareller!


På fredagskvällen var vi ett stortgäng på 10 pers som träffades hemma hos Joanna och hade det mysigt! Vi hade lite mer tur med vädret och kunde sitta ute ända in på småtimmarna!
I lördags nalkades det utgång i Halmstad. Jag, Kim och Lisa dansade loss inne på mårtensson och hade superskoj. En liten stund innan det var dags för stängning kände jag hur något skar i min fot..(antagligen kastade någon en krossad flaska eller sparkade till en flaska som låg på marken, rakt på min fot?) Det kom en massa blod men gjorde inte speciellt ont så jag struntade i foten och fortsatte svänga loss (spelas Bengtzing på högsta volym är det inte läge att sticka!).
När det stängde mötte jag upp Jenny, som är sjuksköterska, och bad henne ta en titt på min tass. Äsch, det är inte så farligt, det räcker med ett plåster, sa hon. Jaha, hon vet väl bäst tänkte jag!
Igår söndags tyckte jag ändå att såret såg lite väl köttigt ut och gick vill vårdcentralen. Kom därifrån
300kr fattigare men 4 stygn rikare!


Nu ska jag göra mig iordning och bege mig in mot stan igen. Ikväll blir det middag på Harrys tillsammans
Sandra, Malin & Ida!
Höres!


tillbaka

Att lämna Rickard och åka tillbaka hem är aldrig roligt men nu är jag tillbaka hemma i Hylte. Jenny åkte med till Hylte igår så idag ska vi ut och se om vi kan hitta lite svamp och hallon! 
Ikväll blir det tjejmys med hyltetjejerna, ska bli himlans trevligt!
Later!

Ibland är livet bra härligt!

Åh vilken härlig dag jag & Rickard hade igår! Vi tog tåget in till Stockholm på förmiddagen, käkade en god lunch på ett tacohak och begav oss sedan mot Gröna Lund. Rickard var sugen på revansch efter förra årets förlust på 7-kampen då jag sopade mattan med hela famlijen Ahlund!
Vi strosade runt på Grönan i flera timmar och njöt i solen samtidigt som vi kampade för fullt. Och van vann då? Självklart vann jag även denna gången! :)

Efter Grönan tog vi spårvagnen och mötte upp mina vänner Mia & Eve som jag inte träffat på länge, på en uteservering. Även min granne i Thailand, Anton, joinade oss ett tag vilket var superskoj! Det blev en superlyckad kväll med enormt mycket skratt och härliga minnen önskar att vi kunde stannat längre men det får bli nästa gång! 

Tack för en underbar dag och kväll mina härliga vänner och bästaste Rickard!


mot uppsala!

Godmorgon!
Senare idag flyger jag till Uppsala och det ska bli toppen. Har endel som behövs fixas innan det dock, som vanligt är man ute i sista minuten :)
Jag hoppas innerligt på fint väder där uppe i norr eftersom vi i princip haft regn här nere sedan jag kom tillbaka från Thailand. Om solen tittar fram blir det antagligen besök till både Grönan och Skansen på tisdag!
Jag har endel Thailandbilder kvar att lägga upp. Är det någon som är intresserad eller ska jag skita i det?

Mot Uppsala!

Efter sex veckor ifrån varandra är det på tiden att ses! På måndag flyger jag till Uppsala! ÄNTLIGEN!

Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Johan svek mig och åkte vill Växjö när jag behövde honom som mest. Så istället åker jag in till min syster i Halmstad och går på Schlagerfredag ute på Leffes! När allt annat går emot en är det bara Carola som kan rädda mig!
Later!

Fredag

Jaha, då var men uppe med tuppen idag också. Igår slog mina små gröna upp vid 05.00, helt klarvaken och redo att gå upp. Idag blev det ett litet framsteg då jag inte vaknade förens vid 07.00.
Får hoppas att denna jetlag går över snart så jag kan återgå till mina normala vanor och sova bort hela dagarna istället.
Nu blir det köttbulle-lunch hemma hos Farmor & Farfar med min lillebror Joakim och senare idag kommer min bästaste bästis Johan hit. Vi får passa på att träffas mycket nu när vi båda är hemma för en gångs skull!
Johan & Jag i Spanien 08


lunch

Idag känner jag för allt annat utom en längre update så istället blir bara tre bilder.
Hemmagjord krabbsallad på ballen till lunch
Jag & Loppan den lilla flirtaren!

Då var man tillbaka

Ville bara säga att jag är hemma och det känns lika deprimerande som jag trott! Ska iväg till mig vän Kim nu så det blir antagligen en längre update ikväll!
Kram!

Sista dagen!

Detta får bli ett kort inlägg för jag måste sova. Imorgon lämnar jag & Jenny Koh Tao och det känns väl sådär måste jag säga. Vi skulle egentligen gått ut ikväll men två av mina närmsta thaivänner Muek och Ekk kom hem till oss istället så satt vi uppe vid poolen och tjatade fram tills nu. Även våra franska hyresgäster kom ut och tog några glas tillsammans med oss.
Jag har fullt med bilder kvar som ska läggas upp här så nu hoppas jag bara att det är internet på mitt hotellrum i Bangkok för annars får ni vänta tills jag är hemma i Sverige igen. Vilket jag är på tisdag!
Later!

Ao Leuk

I min familj tar vi inte mycket kort.. vi tar jävligt mycket kort. Allt ska fotas. Helst flera gånger. Vi älskar också alla att ta kort precis lika mycket som vi älskar att vara med på kort.
Här har ni en bråkdel av vad som fanns på minneskortet efter dagens strandhäng på Ao Luek, helt klart en av de finaste stränderna på Koh Tao!

Efter 34år tillsammans är det fortfarande lika kära :)
Jag & Mamma
Ett stim fiskar bet mig konstant under foten så jag och mamma försökte hitta de jävlarna!
Pappa
Mamma
En av de vackraste ständer jag vet!
Nästan så att jag blev sugen på ett dyk när man såg dykarna.. men bara nästan!
Underbara föräldrar!
"Mamma, säg till när du tar bilden"
Sist men inte minst.. en hälsning till min underbara pojkvän Rickard som jag saknar och längtar efter såå mycket!

vamos a la playa

Nu när de sista dagarna är här för mig & Jenny gäller det att passa på att vara på stranden så mycket som möjligt. Jenny är duktig och ställer klockan varje dag medans jag sover tills jag vaknar (vad ska man annars ha semester för?) Så jag brukar vara siste man att inta brassestolen. Jag brukar be någon kär familjemedlem att väcka mig innan solen gått ner helt och hållet men det går inte alltid som planerat.
Idag gjorde Jenny två tappra försök att få upp mig i lagom tid och när inte det funkade försökte mamma dra sitt strå till stacken men det hjälpte inte heller. Sover jag så sover jag.. Varesig jag vill det eller inte!
Jag vaknade tillslut (rekordtidigt!) av mig själv vid 11.30 och kom ner till stranden någon timme senare för att bättra på brännan. Den börjar likna något men några veckor månader till hade inte suttit fel!
Pappa som konstant lyssnar på sin absoluta favvo Lady Gaga och mamma smilar upp sig som aldrig förr!
Jag & min underbara moder
Ja, det posades en hel del i vattnet kan jag lova!
Skrattade så jag grät när Jennys brasse helt plötsligt tyckte att "Nej, nu får det räcka.. Jag packar ihop!"

Middag på Whitening

Ikväll åt vi på Whitening. En supermysig restaurang som ligger nere på stranden i Mae Haad, alltså nere i vårt hood.
De två populäraste områdena på Koh Tao är Sairee Beach och Mae Haad och Sairee är den mer vilda delen av ön där alla partyställen och de flesta restauranger finns. I Mae Haad där vi bor är det däremot ganska lugnt på kvällarna och ingen hög musik som stör halva natten!
La Familia .. en del av den åtminstone!
Ikväll bjöd jag och då passades det såklart på att beställas in både vårrullar och friterad bläckfisk till förrätt :)
Skål!
Visst ser det mysigt ut?
Ikväll höll jag mig till en rätt och det fick även idag bli en köttabit!

Why?

Varför välja när man kan ta båda? :)

snart mat!

Hemkommen från stranden och vrålhungrig ligger jag nu inne på mitt rum.. eller okej, Joakims rum! Jag har ju inget tak över mitt rum så jag får snällt slagga i Jockes.. och väntar på att resten av familjen ska duscha och bli klara.
Ikväll blir det ett besök på Hippo Bar & Grill. En av mina favoritrestauranger här på ön. Vad jag kommer stoppa i magen senare är ännu inte bestämt men det lutar åt antingen en rejäl köttabit med pommes, bea och ett glas vin för 200 Bath (40 kr) eller en otroligt god pastarätt med champinjoner, sparris och kyckling.

Julia the food lover numero uno! 20 köttbullarsmenyn på IKEA satt som en smäck när jag kom hem från Thailand sist!
Mer köttbullar åt folket!!!!

love this!

En hälsning från tidigare idag!
Jag har det bra och kan inte klaga över någonting! :)
På återseende!
Och YES, brassen har hängt med hela vägen från Sverige och den hälsar också att den trivs och inte vill klaga! :)