Fredag

Denna veckan har gått så himla fort. Jag jobbade bara onsdag och torsdag på Elias Fries sen har jag varit ledig resten.
Igår var syskonen Örnstedt + Rickard hemma och grattade Joakim på hans 19års dag! Det blev en lugn tacokväll framför tvn.
Idag var det Jennys tur att agera modell :) Vi tog en runda till Lindekullen och fick några jättefina bilder. Det är verkligen skoj att ta kort och hitta nya sätt och "poser". Sen frös vi så mycket att fingrarna höll på att falla av så då var det läge att åka hemåt.

Nu sitter vi hemma hos mig och Rickard. Väntar på att han ska komma hem från sin träning så vi kan börja gotta oss med glass och persikohalvor till idol.
Imorgon ska vi fira Joakim igen, då bär det av in till stan för en fet köttabit på Wild West! Mumma!
Klicka för större
  

alot to do!

Jag njuter verkligen att få vara ledig några dagar denna veckan. Att kunna sova så länge man vill, sitta som en sunk i soffan hela dagen och inte göra någonting. Men det är väl egentligen meningen att man ska göra saker när man är ledig som man inte hinner med när man jobbar.
Därför måste jag nog ta tag i lite saker idag. Även om jag inte vill det!
Vi är fortfarande utan köksbord eftersom det blivit ommålat, så jag måste se till att få hit det idag. Jag måste vatten hos firrarna. Jag måste diska, städa och tvätta. och framförallt måste jag maila min familj i usa. Vi mailar varandra varannan månad ungefär och då har man så himla mycket att berätta om. Därför tar det minst en timme att skriva ett mail.
Hur ska jag hinna med allt?

ny vecka

Igår sov jag och Rickard hemma hos mamma och pappa. Det påminnde nästan om när man sov över hos kompisar när man var liten. Jag packade en liten väska med pyamas, tandborstar och allt det där. hihi! Mam & Pap åkte till Thailand igår igen men Jenny var hemma i hylte så därför hade vi en liten syskonkväll hemma.

Idag fick jag äntligen sova ut på morgonen. Det är så himla skönt att slippa bli väckt av klockan! Jag och Joakim käkade en ordentlig frulle och sen gick vi ut för att testa min nya kamera. Jag har aldrig varit intresserad av att fota eller sånt men vi lyckades få några jättefina höstbilder :)

 






matchdags

Igår var det dags för match igen. Denna gången mötte de Vingåker hemma. Jag hejade (och buade åt domaren) till min hals inte orkade mer. Blev ganska hes tillslut men det får man räkna med! Tyvärr förlorade de med 3-1.

Här kommer han... RICKARD AHLUND!

Jag når på sin höjd den undre delen av näten när jag hoppar. Fanskapet är påväg att dyka över hela nätet!

En helt vanlig lördagskväll!

Idag har det varit full rulle hos familjen Ahlund. Dagens projekt har varit att slipa och måla.
När målningen skulle dra igång så fick jag ta en hel del skit från miss Örnstedt, det slutade med att jag fick syssla med det jag dög till, DISK. Det känns ändå skönt att man kan göra någon nytta fast man får höra raka motsatsen i de flesta fallen.

Sedan var det dags att klä om stolsdynorna, det började jättebra men även där slutade det med att jag dög visst inte till det heller då jag häftade Jullan rätt i fingret. Oops!
Annars har dagen varit toppen fast det kanske inte låter så alla gånger.
 
 

dags att måla igen!


hihi, det ser ut som rickard har shortsen långt ovanför naveln på bilden!

Här tror man att man ska få sova ut på morgonen men nej, då ringer fanskapets klocka för att han har morgonträning inne i halmstad. Jag är iofs van vid detta men det är ju allid kul att klaga lite!
Lika bra att gå upp i tid så man inte sover bort halva dagen. Det hade ju hänt ganska lätt annars!
Snart kommer pappa hit så ska vi fortsätta med matbordet och stolarna. Jag trodde ju bara att det skulle vara till att slänga på lite färg och sen var det klart. Men nej då, här skulle man visst slipa ner allting, sen grundmåla det, slipa en gång till, måla med riktigt färg.. vänta på att skiten ska torka och sen måla en sista gång! WTF! Jag kommer ju aldrig bli klar med detta! Hade varit lättare att bara köpt ett nytt bord :) Men nu har jag ju gett mig in i det och då får jag ta och avsluta det med.. om jag så ska få sitta på golvet och käka ett halvår till!

friday :)


Jag är såå glad över att det är fredag. Det har varit en vecka med mycket jobb och jag har varit trött precis hela tiden. I helgen ska jag försöka sova ut och vila upp mig. Det är ju lov nästa vecka men jag ska jobba extra på Elias Fries då.

Idag efter jobbet började jag och pappa slipa ner mitt och rickes matbord. Vi har nämligt bestämt oss för att måla om det vitt. Jag hoppas att det blir klart över helgen för just nu får vi käka på golvet ;)
Ne, nu ska jag städa upp här lite innan idol börjar.

onsdag

När man kommer till onsdagen känns det verkligen som att man har klivit upp för backen och kan börja titta ner. Halva veckan har gått och det är bara två arbetsdagar kvar till helg! Härligt!

Pappa kom hit efter jobbet för att hjälpa mig med en sak. Funderar på att måla om matbordet och stolarna vita och därför tänkta jag att han kunde slipa till bordet. Så på fredag ska vi slipa bordet och då kanske jag kan sätta igång med målning till helgen.

Nu blir det bonde söker fru för hela slanten. Ricke har sin långa sena träning idag så jag hinner nog somna innan han kommer hem..

JAA!!!

Idag beställde jag en systemkamera. Det blev en Canon EOS 450D. Jag hoppas verkligen att jag blir nöjd med den för det sved utav bara tusan i plånboken!!! Hoppas att jag får den denna veckan! 

helgeni korthet!

Helgen var skoj men den gick så himla fort. i Fredags var vi hemma hos mamma & pappa och kollade på idol och filmen från Jugge! haha, var riktigt roligt att se!
I lördags åkte jag och Jenny till falkenberg för att kolla på Rickards match, tyvärr förlorade dem! Bättre lycka nästa gång!
På kvällen var jag och Rickard hos Johanna och Albert på spelkväll. Det var så skoj och måste göras om snart igen. Ricke blev den största losern eftersom han förlorade ALLA spel. haha!
På söndagen blev det en runa till gekås och sen var man helt slut

varför är mitt nylle på mattan?

När Jojjo har varit här och hälsat på har hon kommenterat våran dörrmatta. Hon tycker att tjejen till höger ser väldigt mycket ut som mig. Efter att ha tittat lite på den måste jag faktiskt hålla med henne!

what the fuck!!


Är det detta man vill se när man kollar ut? Va? VA?
När eleverna ropade 'det snööar ute!!!' under lektionen trodde jag inte en sekund på dem. När jag sedan slängde ett öga utåt såg jag skiten! Va fan! Jag avskyr snö, kyla, vinter och allt annat som har med sånt att göra. USCH! Jag vill bara ha sommar, sol och värme.
FAR ÅT HELVETET DUMMA SNÖ!!!

aj aj aj!

Jag har haft så himla ont i min stackars rygg idag!!! Det spänner väldigt mycket i stygnen. Så fort man böjer sig ner, sträcker sig upp eller lutar ryggen mot exempelvis en stol gör det ont! Stackars mig! Trodde att det skulle bli en hyffsat lugn dag på jobbet men det blev tvärt om. Jag hann knappt siita ner för att käka lunch.

Nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och kura ner mig i soffan med en kopp te och lite efterlyst.

ska jag ringa iprenmannen och be han ta bort min smärta?

bilder från landet

Jag har varit såå lat med att lägga upp bilderna från Jugoslavien men nu kommer äntligen några. Dessa bilder är tagna ute hos lillamoster och lillagubben på landet. Lillamoster är min mormors syster och bor bara någon minuter ifrån våran lägenhet. Även om vi bor ganska nära ligger hennes hus ute på landet. Det är verkligen ett av mina favoritställen att vara på när vi är i Jugge och hälsar på. De har massvis med djur på sin gård. Hundar, katter, getter, kaniner hönor etc etc. Så ni kanske förstår varför jag trivs så bra där? :)
 



Lillagubben och Jag. Han är bra mycket kortare än mig!

 


nyopererad!

Idag ringde jag till sjukstugan för att se om de hade någon tid i veckan då de kunde kolla mina leverfläckar på ryggen och två timmar senare var den första borta!
Det händer ofta att jag kliar på dem så de börjar blöda, därför ville jag att de skulle plocka bort dem. Nu har jag väldigt ont och vågar knappt röra mig. Har ju dåliga erfarenheter av det sedan innan (när jag opererade bort födelsemärket på kinden sprack hela ärret upp efter 2 veckor! Det gjorde ONT!!)

söndag

Idag har jag varit hemma hos mamma & pappa. De bjöd på lunch och det säger man inte nej tack till! Trodde knappt att jag fortfarande tillhörde familjen Örnstedt! Igår efter hårfärgningen sa mamma att jag passa mer in i familjen Adams :S och Jenny sa att jag blivit emo. Tack!
Annars händer det verkligen ingenting idag. Jag sitter här helt i min ensamhet nu och väntar på att det ska bli kväll så jag kan kolla på lite bra tv program.
 
Tråkig söndag!!

Lördag

Jag satt i valet och kvalet ifall håret skulle göras mörkare eller ljusare. Tillslut bestämde jag mig för det mörkare alternativet och mamma slängde snällt i det som skulle bli brunt. Efter en halvtimme var det dags att skölja ut och resultatet blev... LILA!
Mamma gjorde en ny häxblandning av hennes frisörvätskor för att få bort de lila från mitt huvud...
Ja, resultatet ser ni på bilden. Första tanken var att greppa trimmern och skalpera skallen. Kom efter någon sekund på att jag antagligen skulle ångra mig något grymt över att ha 'gjort en Britney', så jag skippade det.

Nu har jag vant mig vid den nya färgen och börjar tycka att det är helt okej. Jag bryr mig egentligen inte jättemycket om hur jag ser ut i huvudet men när det blev lila var jag bara tvungen att göra något åt det.
Nu är färgen nästan svart (mycket mörkare än bilden alltså) och slår lite mot det röda, som ni ser. Jag kan tyvärr inte välja så mycket annat än att det ska slå mot rött. Alla har ju speciella pigment i sina hår och jag har röda. Antingen får jag ha lite mot rött eller jätteblont som jag hade innan. Så jag får nöja mig med detta! 


Ikväll blir det bara lugnt här hemma. Rickard ska iväg till Örebro jättetidigt imorgon så det blev tyvärr ingen fotboll med vänner ikväll :(

fredagsmys!

Nu är det freeedagsmyyyys!
Jisses va denna veckan gick fort! Känns som det var måndag i förrgår. Hoppas bara att helgen inte går lika fort.
Ikväll blir det självklart idol tittning här hemma. När jag var nere och handlade tidigare idag köpte jag massa frukt så det är tänkt att jag ska göra fruktsallad och glass lagom tills det börjar.
Rickes träning slutar klockan åtta så jag hoppas verkligen att han skyndar sig hem efter den ;) Annars kan han glömma fruktsalladen!

Imorgon drar jag nog tummen ut röven och slänger i lite ny färg i min stackars kaluffs. Dock kan jag inte bestämma mig för vilken färg. Antingen blir det snäppet ljusare eller snäppet mörkare (det finns ju inte så mycket annat att välja mellan!) Det lutar lite åt mörkare men det kan ändras snabbt! Time will tell!

Dags att börja hacka frukter.
Later alligator!


varför??????

Fan fan fan! Jag trodde verkligen att vi skulle lyckas denna gången. Vi gör ju precis som de sa i djuraffären att man skulle göra. Vi matar dem sex dagar i veckan, en gång om dagen. Byter 1/3 vatten en gång i veckan och häller i de där sakerna man ska ha i vattnet för att firrarna ska må bra.
MEN, nu efter inte ens en vecka dog första fisken. När jag var hemma på lunch låg han död på botten (bilden). I vanliga fall flyter de på ytan när de är döda men denna fisken låg, som ni ser, på botten. Jag trodde först bara att den sov middag men insåg sen att den var död :(
Snälla du där uppe, ta inte mina fiskar ifrån mig!!!


Byta garderob? ja tack!

This is ridiculous!
Varför fick jag två små garderober och Paris Hilton fick en skohylla som är samma size som båda mina i princip. Världen är verkligen inte rättvis ibland.

Barnasinnet försvinner aldrig!

Jiho! Idag klickade jag hem Pippi boxen!
Jag må vara barnslig men Pippi är ändå Pippi och henne slutar man aldrig gilla!
En regnig söndagskväll kurar jag gärna ner mig under täcket och sjunger ikapp till 'femton gastar på dömans kista.. oh oh oh ohhh en flaska med rom'


onsdagskväll med mig själv!

Onsdag kväll, härligt! Nu har mer än halva arbetsveckan gått och man kan börja se fram emot helgen.
Jag stannade kvar på skolan två timmar efter jag slutade idag för att rätta proven. På två timmar fick jag rättat hälften av alla prov så jag skulle.. så jag antar att det blir några extra timmar där imorgon med för att rätta de sista. Gör jag det här hemma tar det dubbelt så lång tid eftersom jag hittar massa andra saker att göra.

Nu har jag bäddat ner mig här under täcket i soffan och väntar. Väntar och väntar på att Ricke ska komma hem från sin träning. Tittar ut genom föntret ibland men neej, ingen på ingång!
Jag får nöja mig med min kopp te och singoalla kakor istället!

onsdag

Har precis avnjutit säsongens andra desperate housewifes avsnitt. Oj oj va bra!
Jag har verkligen inte tålamod till att sitta hemma och vänta på att de ska bli tisdag kväll, då de nya avsnitten kommer hit. Istället kollar jag på det online när det släpps i usa.

Om en timme börjar nästa lektion igen. Eleverna ska bara göra prov. Skönt!
Det är skoj när de lagar mat med men det blir så himla mycket att plocka iordning efter och jag har massvis med prov jag måste rätta i eftermiddag.
Jag har ju varit hemkunskapslärare i nästan en månad nu. Det är så hiimla skoj! Lätt det ämnet jag har trivts bäst med. Tyvärr ska jag bara vara där i två veckor till.

So long!


trött!

måste.orka.hålla.mig.vaken!

Jag skulle verkligen behöva sova någon timme just nu men jag har två lektioner kvar innan jag slutar klockan halv 4 idag!


nya firrar :)

I söndags blev det som sagt tidigt uppstigning. Jag hade endel saker att göra i stan på förmiddagen eftersom jag gärna ville vara hemma till 14.00 då Rickard hade match.

Det fick bli en runda till ica maxi, shopping på eurostop och sen köpte jag våra nya älskade fiskar!
Alla andra dog ju och vi kan ju inte ha ett tomt akvarie.  Nu hoppas jag att jag valde parasitfria fiskar. (det var antagligen någon av de förra fiskarna som fick med sig parasit från affären och det gjorde att alla dog)  
Nu börjar vi om på en ny kula med fem nya guldisar.
De nya fiskar är riktigt häftiga, två av dem är vanliga guldfiskar, en är helvit (albino!) och de sista två är vita med oranga prickar på skallen.

När jag kom hem till Hylte gick jag direkt till Örnahallen för att titta på matchen. Åh vad jag tycker om att kolla på Rickards matcher. Önskar att de hade match varannan dag!!!



tjejkväll!

I lördags var det en riktigt girlsnight hemma hos Maria. Nikki från Lustgården kom dit och hade sexparty för oss. Vi hade otroligt trevligt hela kvällen! Vissa fortsatte ut och festade natten lång men jag åkte hem till Jenny istället. Var tvungen att komma upp i tid i söndags.


såå härligt med helg!

Phuu, vilken dag! Det har varit full speed från dess att jag gick upp 06.30.
Jag jobbade på Elias Fries från 7.30-16.00 utan en enda rast. Vi var en man kvinna kort i personalen så det fanns helt enkelt inte tid för vila. Dagen gick ändå superfort bland alla 5åringar och toppen arbetskamrater!
Mötte Rickard nere på ICA när jag var klar för att handla till kvällens dinner - tacos :)

Fanskapet är på träning så jag har fixat och donat här hemma. Vikt tvätt, tvättat, diskat, plockat iordning och lagat (tror jag!) handfatet i badrummet. Vattnet rann ner jättesakta men nu tror jag att rörmockaren i mig har kunnat laga det!

Imorgon ska jag och Jojjo åka till Gekås. Ska bli skoj att åka bara vi två eftersom vi inte ses ofta längre. Vi har ju ändå växt upp ihop och gått i samma dagis/klass från 1år - klass 9. Våra pappor har växt upp ihop och var bästa kompisar när de var små. Sen att de fick barn nästan exakt samtidigt (en månad mellanrum) kanske inte bara var en slump? Vad vet jag?
Jag hoppas att jag hinner kolla på Rickards match efter det för sen på kvällen kör jag in till halmstad. Då blir det ännu ett party för Jojjo som fyllde år för två veckor sedan. Ska bli riktigt skoj :)

Nu ska jag börja med maten.
Later!

dags för rosanadet igen

Var nionde kvinna i Sverige drabbas av bröstcancer.
20 procent dör av sjukdomen – siffror du kan vara med och påverka.
För idag och under hela oktober färgas världen lite mer rosa när Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj drar igång för sjunde året i rad.

Ja!, säger jag! Jag köper rosabandet varje år och har det på jackan tills det blir dags för ett nytt band. (man kan väl ändå ha det på sig hela året fest de bara säljs i oktober?) Ska passa på att köpa ett till oss var idag är jag åker till ICA.

Så ut och köp ett band allihopa! 


mitt romantiska jag!

Vem skulle inte vilja vakna upp på morgonen och öppna kylskåpet med en gullig lapp fasttejpad där? Det fick allefall min lilla Rickard göra. Jag satte fast den i kylen igår när Ricke hade gått och lagt sig så han kunde bli lite glad när han fick kliva upp klockan sex idag!
En liten liten gest kan betyda mycket! Mer gulliga lappar åt folket!

Nu ska jag bege mig till skolan. Har bara en lektion idag och de ska skriva prov så det blir inte så jobbigt. Kommer nog sitta kvar och rätta det sen så det blir nog några timmar ändå!