Första personen avklarad!

Då var Rickards fjärde och sista julklapp inslagen. Jag vet inte vad han har gjort i år för att förtjäna så fina klappar som jag köpt honom, men han måste ha skött sig bra i Uppsala, lille Rickard.

Will & grace

Äntligen! Efter flera års letande fann jag till slut den åttonde och sista säsongen av Will & Grace!
När jag bodde i USA köpte jag de sju tidigare säsongerna eftersom de var de enda som fanns ute då. Jag har sett den åttonde säsongen tidigare men då har boxen haft fel omslag.. och den måste ju ha samma utseende som mina tidigare boxar!

a letter to America :)

Det var längesedan jag mailade till min familj i USA så ikväll vid halv 12 tyckte jag det var läge att börja skriva ihop en update om vad som hänt det senaste året.
Nu, en timme senare, har jag på två A4 sidor berättat om min och Rickards vistelse i Thailand, så det får räcka för idag. Imorgon ska jag försöka bli klar med resten av mailet och hoppas att de blir någorlunda förståeligt på min numera halv knackiga engelska!

Min underbara amerikanska familj. Jag är otroligt lyckligt lottad över att få vara en del av deras fantastiska familj!

tjejhelg i götet

En underbar bild på mig och mina underbara vänner ♥

serbien del III

Dragi moji rođaci iz Zrenjanina. Ovo su zadnje slike od naše lepe uspomene sa rodbinom dragom.
Puno vas volimo i falitenam. Jedva čekamo da se ponovo svi sretnemo!!
Cmok cmok! Volimo vas puno!
Lugnet före stormen.. sekunderna senare hade vi hela lägenheten full med juggesläktingar :)

räksallad, tack!

Jag förvånade även mig själv igår när jag lagade mat till familjen och bjöd på.. sallad!
Men fin blev den och gott var det :)

mina fina syskon!



Serbien del II

På middag hos lillamoster & lillagubben ute på landet
Hänga gubben på serbiska var en riktigt hit!!

Banoffepaj


Botten:
200g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
1 burk söt kondenserad mjölk, ca. 400 g
2-3 Bananer
2 dl vispgrädde
Lite mörk chocklad
Ta bort etiketten på burken med den kondenserade mjölken. Lägg en kokbar trasa (t ex. en kökshandduk du inte är rädd om) i botten på en stor kastrull, lägg i burken och fyll på med vatten tills burken är helt täckt.
Låt koka utan lock i ca. 3 timmar och fyll på med vatten varefter det kokar bort.
Under tiden som burken kokar kan man roa sig med att göra botten. Kör digestivekexen till smulor i en matberedare, smält smöret, tillsätt det och kör ihop det med smulorna. Tryck sedan ut det hela i en springform på ca. 24 cm och ställ kallt tills det är dags att fylla bottnen.
När burken kokat färdigt läggs den i kallt vatten en liten stund för att svalna. Öppna den sedan och bred ut kolan i pajskalet. Skiva bananerna och lägg ut dem över kolan, vispa grädden och bred ut den över alltihop. Vill man göra pajen ännu mer fancy river man lite mörk choklad på toppen av den. Låt pajen stå i kylskåpet tills det är dags att äta av den.
Receptet hittade jag här.

Serbien del I

Första stoppet var självklart mat!
Vi åt en utsökt middag på restaurangen vid Sporthallen. Är någon av mina läsare någonsin på besök i Zrenjanin bör ni gå dit.
Jag beställde självklart pljeskavica (hamburgare) i size större än mitt huvud!!

Ny säng - check!

I torsdags var jag nere i skåne för att hämta hem min & Rickard nya och helt underbara säng från ILVA. Inte nog med att sängen är en dröm, även madrasserna är höj och sänkbara i både rygg och för benen.. Jisses vad gott vi kommer sova!
Den 1 januari får vi tillträde till vår nya lägenhet inne i Halmstad. Jag längtar oerhört mycket efter att få ett eget hem igen men allra mest längtar jag såklart efter Rickard!

Tack tjejer!

Helgen tillsammans med mina underbar tjejkompisar var svårslagen! Vi hade en helt fantastiskt kväll och natt tillsammans och det är nästa helt ofattbart att ALLA kunde komma.
Folk åkte från Stockholm, Uppsala, Jönköping, Växjö, Kalmar, Hylte och Varberg för en natt i Göteborg tillsammans. 
Jag längtar redan till nästa år ♥

i väntan på bilder..

Nattan har ännu inte lagt upp några bilder från helgen så änsålänge hittar jag bara denna från helgen.
Jojjo, Eve, Mia & Jag på Park Lane i lördagskväll

Kär och Galen.. men kanske inte så galen?

För ca ett halvår sedan gjorde de reklam för nyinspeningen av Kär & Galen. Jag blev helt till mig och sa till Rickard att "detta måste vi bara söka in till". Tiden gick och jag glömde smått bort programet och att söka in över huvud taget.
Någon månad senare ringer Rickard till mig och säger att vi är antagna till programmet och frågar vad jag tycker om att ställa upp. Egentligen är det bara mening att den som sökt in ska veta om att man är antagna eftersom frieriet ska vara hemligt.. men eftersom hela programmet går ut på att man faktiskt ska gifta sig, om man nu vinner, så kan det vara smidigt att fråga sin partner om den vill gifta sig i TV.
Jag blev minst sagt förvånad när jag fick veta att Rickard själv sökt in och hållt det hemligt fram tills dess. Vi övervägde fram och tillbaka och beslutade oss tillslut för att tacka nej. Om vi i framtiden ska gifta oss vill vi att det ska ske under våra omständigheter och efter våra önskemål. Visst hade man kunnat bli vigd av självaste Runar Sögaard (eller vem som nu ska viga paren) och sedan haft en fest vid senare tillfälle med de gäster vi ville ha där... men det är ju inte det bröllopet man drömmer om. Iallefall inte jag!
Kanal 5 leder överlägset kanalen med mest förnedrings-tv. Allt från Wipe Out, Dating in the Dark, Kungarna av Tylösand, Gekås, Kaos i Båstad ect ect.. listan kan göras lång, och eftersom vi inte visste exakt hur upplägget av programmet skulle se ut vågade vi inte chansa.
Imorgon har Kär & Galen premiär på kanal 5 och jag kommer självklart sitta klistrad framför tvn och hålla tummarna för att jag inte inser att vi gjorde ett misstag som tackade nej!
Och på tal om Wipe Out så blev vi, efter att ha tackat nej till Kär & Galen, uppringda av kanal 5 som erbjöd oss en plats i Par-Wipe Out.. Och jag måste erkänna att vi kanske var lite dumma som tackade nej till en resa till Argentina. Vad skulle lite förnedring göra för det? :)
Så vår tv-debut lär dröja!

en helg att se fram emot!

Nu ska jag hem till Kim för lite fredagsmys och IDOL. Jag har inte sagt att hon är på smällen va? :) Tänk att två av mina vänner är på smällen och snart ska bli mammor! Overkligen men otroligt spännande!
Helgen är fullspäckad med roligheter och saker som jag sett fram emot länge nu. Imorgon bitti ska jag bli spådd för tredje gången. Har ni aldrig spått er rekomenderar jag att testa det någon gång, vare sig ni tror på det eller inte. Har man aldrig testat kan man egentligen inte ha någon åsikt om det. Nåväl, imorgon är det som sagt tredje gången för min del. Jag har tidigare blivit spådd av två olika medier (medium?) och de har båda varit pricksäkra och berättat samma saker för mig, saker som man inte bara kan "säga till vem som helst" utan saker som verkligen stämmer in på mig, saker om hur jag är som person och om personer i min närhet.
Mediet jag ska träffa imorgon har jag aldrig varit hos tidigare och därför är det extra spännande.
Så fort jag fått veta hur min framtid ska se ut hoppar jag och Kim in i kärran för att styra mot Göteborg, där hela tjejligan väntar! Åh, det ska bli så kul att träffa alla tjejer att jag knappt kan bärga mig! Tänka att alla kommer vara samlade på ett och samma ställe och ha en underbar dag, kväll och natt tillsammans!!!
På söndag får jag träffa Rickad en kortis eftersom han har match i Falkenberg :) :) :)
Jag & Kim på Koh Tao i februari, då blev det många blöta kvällar på Ban's!

till alla farsor!

På söndag är det farsdag och då tycker jag att ni ska baka dessa härliga delikatesser, som jag hittat här, till era pappor! Jag har själv inte testat dessa än, men de ser otroligt goda ut!

Ingredienser
Chokladkaka
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg, ekologiska
1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor

Gör så här

1. Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.

3. Rör ner kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.

7. Låt kakan svalna.

8. Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.

9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.

10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.


Miss you!!!!!

Är nu tillbaka hemma efter några underbara dagar hos släkten i Serbien. Jag lovat att lägga upp fler bilder men just nu har jag ett berg av plugg som jag måste ta igen.

I jugge

Vi är hos släkten i Serbien och har det toppen! Är tillbaka på måndag.


Time to leave!

Jag kommer åka på semester och är inte tillbaka igen förens på måndag.. bara så ni vet! Förvänta er inga inlägg under den tiden men räkna med en bildbomb när jag är tillbaka! :)