Lägge för oss bägge!

Precis som Jojjo gissade så har jag & Rickard blivit med lägenhet inne i centrala Halmstad! Exakt när vi ska flytta in är ännu inte helt spikat, men förhoppningsvis efter årsskiftet!

Äntligen!

Ungarna har lov denna veckan men vi jobbar både måndag, tisdag och onsdag... men ikväll när jag är hemma igen har jag en rolig nyhet att berätta!!!!
Ni kan säkert ana vad det handlar om :)

Roligt!

Kikade in på Jojjos blogg såhär innan läggdags och möttes av detta:
Otroligt roligt att du testade på denna efterrätt, som jag själv ännu inte testat.. och gav den bra betyg dessutom!
Ska försöka lägga upp recept lite oftare nu när de kommer till användning :)

Prov & visning

Imorgon ska jag skriva högskoleprovet för första gången någonsin. Jag ljuger om jag säger att jag har förberett mig, för det har jag verkligen inte gjort. Jag har inte ens tagit fram ett gammalt prov för att se hur det ser ut.
Mina dagar är fyllda med jobb, serbiska och psykologi så något annat har inte hunnits med..
Självklart kommer jag göra mitt bästa ändå men något toppresultat förväntar jag mig verkligen inte!!
Under lunchrasten blir det brådis för då ska jag på ännu en lägenhetsvisning. Förväntningarna är inte skyhöga här heller.. mitt främsta krav är att Rickard ska få plats stående!
Berättar om hur det gick imorgon när jag är hemma igen!

Helgen!

Jag har inte berättat för er ännu vad det var för spännande grej jag skulle göra i fredags efter jobbet. Det var nämligen så att jag var inne i stan (Halmstad!) och kollade på en lägenhet till mig och Rickard. Lägenheten var vår om vi ville ha den och mina förväntningar var skyhöga. Lägenheten var nybyggd, endast två år gammal, och låg väldigt centralt. Tyvärr möttes jag av något sin inte alls nådde upp till de förväntningar jag hade.
Planlösningen var inte alls vad jag väntat mig och lägenheten var så låg i tak att jag ärligt talat inte tror att Rickard skulle kunna stå rak i den. Han hade med all sannolikhet åtminstone inte kunnat gå rak under dörrposterna.
Så tyvärr blev det ett nej och vår jakt fortsätter...
Helgen var, till skillnad från lägenheten, toppen! Det är alltid kul att komma till Uppsala och träffa Rickards familj, och eftersom Rickards mamma fyllt år var hela släkten där på kalas i lördags. Vi åt god mat och begav oss alla sedan ner till stan för en 3-kamp på Bowlaget. Vi tävlade i bowling, bilkörning och skytte. Bowligen var mitt enda säkra kort och där kammade jag hem en andra plats av 12 tävlande. Något strålande reslutat i körningen och skyttet kan däremot inte skryta med. Mitt lag, ett så kallat dreamteam, slutade på en totalt delad andra plats... av tre lag! :)
Att lämna Rickard och åka tillbaka hem är lika tråkigt varje gång.. eller nej, nu ljuger jag. Det blir tråkigare för varje gång. Distasförhållande är botten och jag önskar att det snart kommer närma sig ett slut på det!

behöver mer tid!!!

Jag hänger med ett tag till, dock har dygnets timmar inte räckt till denna veckan och det börjar ta ut sin kraft. Idag var det tandläkarbesök innan jobbet, jobb mellan 8 - 15.45 och efter det en tenta i serbiska mellan 16 - 20... och inte ens då var jag helt färdigt och nöjd över vad jag åstadkommit. Nåväl, jag hoppas på ett godkänt resultat ändå!
Imorgon blir det nya tag!

Mycket att se fram emot!

Imorgon efter jobbet ska jag iväg på något oerhört spännande! Jag är otroligt förväntansfull och spänd så jag hoppas att det ska gå vägen och leva upp till mina förväntningar. Vad det är jag ska göra berättar jag om efteråt, ifall det skulle bli ett totalt fiasko!
Vad som däremot händer imorgon kväll ser jag ännu mer fram emot. Då sätter jag mig på flyget mot Arlanda och en helg i Uppsala hos Rickard!!! Det var längesedan jag var upp nu så jag ser mycket fram emot helgen!
Jag på Arlanda förra sommaren när vi flög upp.

Fluffig Tobleronemousse

Nu när helgen närmar sig bjuder jag på en dessert som jag hittat på nätet men mnnu inte testat själv. Det både ser och låter otroligt gott så om Du testar detta i helgen får Du gärna berätta om hur det blev!
Smaklig måltid!

4-6 port:
200 gram toblerone
2 ägg
3 dl grädde
1 msk flytande honung

Färska hallon

Gör så här :

Smält chokladen över vattenbad tillsammans med honungen och låt sedan svalna.
Under tiden vispar du grädden fluffig.
Ta fram en annan skål och vispa även de 2 äggen fluffigt.

Lite i taget så rör du ihop chokladen med äggen, rör hela tiden så att du blandar om till en chokladsmet.
Ta sedan lite grädde i taget och väder ner, vänd så lite som möjligt – men ändå så det blandar sig.

Du kan även hacka ytterligare toblerone och lägga ner i smeten för att få lite chokladkrisp i moussen!

Häll tillsist upp i fina portionsskålar och låt stå kallt i kylskåp i minst 2 timmar.

Servera den fluffiga moussen med färska hallon.


Britt forever ;)

Förra veckan hade Britney Spears hela två konserter i Sverige och jag måste erkänna att det känns lite i hjärtat när man ser bilder från konserten och inte själv var där. Jag kollade upp biljetter till både Malmö och Stockholms konserten men de passade inte alls in i mitt schema, tyvärr.
För två år sedan var jag i London tillsammans med Sandra, Mia och Malin för att se Britneys Circus turné (läs om det HÄR) och även om jag inte tyckte att konserten var någon direkt höjdare så är det ändå Britney herself och jag hade utan tvekan kunnat lägga en tusenlapp för att se henne igen, med eller utan hår!
Idag släpptes videon till hennes senaste hit Criminal och jag ger den ett mycket bra betyg. Det har tagit några lyssningar för att gilla låten men efter att sett videon blev låten helt plötsligt en riktigt hit!! Eller vad tycker ni? Kul också att Brittans pojkvän Jason har en huvudroll i videon!



Match dags!

Har bänkat mig i soffan framför datorn och följer Rickards match genom livescore online.
Ser att Tierp vunnit första set och Ricki gjorde precis sitt första poäng, härligt! Han blev bänkad första set för att låta den andra centern, som tränat hela försäsongen, få spela. Men nu är han på plan och jag håller tummarna för vinst!
Heja heja!!!

Julia tipsar - krämig skaldjurssås


Pasta
170 gram kräftor / räkor
1 röd strimlad paprika
1 pressad vitlök
saften av 1/2 citron ( Kan uteslutas om man inte gillar syrlig-smak)
1 tsk chili-pesto  ( kan ersättas av lite cayennepeppar )
1  dl vatten eller grädde
1 msk hummerfond
200 gram philadelphiaost / kan bytas mot creme fraiche
Ev. Maizena för redning. , salt och peppar.

Gör så här :
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning,
Lägg rensade kräftor och räkor på ett fat och pressa en halv citron över detta.
Värm upp en stekpanna och häll i philadelphiaosten, pressad vitlök, pesto och grädde.
När detta börjar sjuda så smaka av med hummerfond, salt och peppar.
Till sist rör du ner skaldjuren som bara ska bli varma innan de serveras med pastan.

 


Om maja får säga sitt!

Maja tycker att det får vara nog med artiklar om Herr Ahlund nu. Här ska inte klippas ut och sparas någonting säger hon, det duger bättre till att ligga på!

Tack :)

Jag blev så glad idag när jag såg att
Sandra hade kommentaret inlägget om maträtten jag tipsade om förra veckan. Superkul att du gillade det och jag ska självklart lägg upp mer favoriter!!!
Eftersom jag för tillfället är hemlös (bor hemma) toppas inte roligaste saker jag vet att göra-listan av matlaging. Det där suget om att testa på nya rätter och experimentera med smaker är borttappat.
Jag längtar enormt mycket efter att Rickard ska flyttna ner hit och vi ska kunna flytta ihop igen och damma av de gamla grytorna!
Jag har laddat upp med massor av nya recept som bara väntar på att bli provade. När jag fyllde år i augusti fick jag uteslutande matlagningsböcker och prylar. Allt från ungstermometer till chokladfontän till prenumeration av tidningen Fest Mat.
Så fram tills dess får jag bara titta på mina nya pprylar och drömma mig bort samtidigt som jag tipsar er om fler goda maträtter!

Volleypremiär utan Rickard!

Igår firades helgen med tjejmys hemma hos Frida. Det blev en riktigt trevlig kväll med god mat, underbart sällskap och självklart idol. Hur i hellskotta kan folk ringa och rösta på Linni och wannabe Hellström? Det borde finnas två nummer, ett där man kan ringa för att ha kvar personen och ett man kan ringa för att rösta ut personen. Jag hade lätt lagt hela min månadslön samt offrat vänstra lillfingret för att plocka bort dem båda!

Idag var det säsongspremiär för Hylte Volley, som tråkigt nog hade en laguppställning utan Rickard. Med eller utan Rickard var jag ändå på plats för att heja. Jag tänker inte dra någon recension av matchen utan överlåter det till experterna, även om jag skulle haft både en och två saker att säga till om. Jag är allt annat än ett volleyproffs så det är nog bäst att inte blanda sig i den biten för min del!!!
Det var en oootroligt spännande och jämn match som tyvärr slutade med en förlust för Hylte. Slutpoängen blev 16 - 14 till RIG Falköping i 5e och avgörande set. Jag må favorisera min egna pojkvän, med full förståelse, och tror att Hylte hade varit snäppet vassare med honom på plan.. men det är bara vad jag tror ;)
Imorgon spelar Rickard istället match med Tierp, Uppsalalaget som han förtillfället är utlånad till. Jag ska hålla både tummar och tår för dem och hoppas självklart på vinst där också.
Nu däremot ska jag iväg på ett efterlängtat besök. Jag ska träffa mitt nya lilla kusinbarn Ebba för första gången!

Stoppa pressarna!!!

Såg ni Rickard i tidningen idag? Jag dök ner i Hallandsposten så fort jag kom till jobbet för att kolla in dagens artikel. Bra text och bild men mest nöjd måste jag nog änså säga att jag är över att mitt namn lyckades tyckas in där. Jag tar det som ett plåster på såren för att jag inte fick vara med på bild. Helt okej lösning ändå!
Det har inte kommit upp något om det på HPs hemsida under dagen så istället visar jag två andra artiklar som fanns i dagens tidning i andra städer. Den första är från Uppsalatidningen UNT och den andra från.. hm, tror det är någon Gävletidning.
Läs resten av artikeln HÄR
Läs resten av denna artikel HÄR

tjyvajävel!

I brist på annat, eller egentligen var det mest något att sysselsätta mig med istället för att plugga serbiska glosor, klickade jag precis hem lite nya plagg. Det händer ytterst ställan att jag shoppar, de kläder som hänger i garderoben får oftast hänga med tills de faller i bitar.
Inte tala om fynden jag gjorde tidigare i veckan när jag var nere i källaren och rotade i mina och Rickards flyttlådor, där hittade jag "nya" plagg som jag helt glömt bort! Perfekt!
Jag handlade inte bara till mig utan även till Rickard den stackaren. Han hade nämligen inbrott i bilen när han kom tillbaka till Uppsala tidigare i veckan.. och i bilen låg hans väska med alla kläder och saker han haft med sig hit, alla hans nya volleybollkläder & skor och sist men inte minst två påsar hallongrottor som jag bakade i veckan.
Måtte tjyven gilla mina grottor!!!

De kanske inte är de vackraste grottor, men jag kan lova att den andra plåten blev mycket bättr
Förresten, glöm inte kolla i Hallandsposten imorgon eller på lördag. Då kommer förhoppningsvis Rickards intervju med!!

Poppis grabb!

Rickard den rackaren kom till flygplasten innan mig så det fick bli han som stod där med öppna armar. Dock fanns det inte massa tid över för att stå där och gosa för jag var inte den enda som var på halmstads flygplats och väntade på honom. Även Hallandsposten var där med reporter och fotograf för att göra ett reportage om Rickard.
Här hade man gjort sig fin och lagt på ett extra lager ansiktsförbättring men inte hjälpte det, någon bild kunde jag glömma att vara med på.
Håll ögenen öppna nästa vecka för då kommer det antagligen med i HP...bilden och texten om Rickard alltså. Inget om mig!

Private sitting!

Här kommer den utlovade bilden från förra veckan när jag, mamma och Jenny intog Hyltebruks biograf!
Vill man uppleva VIP-behandling för en billig peng kan jag varmt rekommendera att gå på bio i Hyltebruk!

bara några timmar kvar!!!

Nu kör jag in mot stan. Först ett pitstop hos min syster Jenny, hon hade namnsdag igår så jag har en kasse full med presenter.. eller åtminstone en present. Jag beställe en riktgt bra sak förra veckan, men eftersom jag beställde likadan till mig själv har jag inte kunnat berätta om det tidigare. Så det kanske jag gör imorgon!
Lite senre idag landar älskade Rickard på halmstads flygplats och då kommer jag stå där med öppna armar och kanske en liten glädjetår rinnandes ner för kinden :)

Julia tipsar!

Jag vet inte om jag delat med mig av detta recept innan och isåfall är det på tiden att jag gör det. Detta är en stående fredagsfavotit som jag förmodligen aldrig kommer tröttna på.
Receptet hittade jag här för länge sedan. Kika in på denna blogg med jämna mellanrum förresten, hon brukar bjuda på riktigt smaskiga (och ofta ganska onyttiga) rätter!
4 personer
500 gram pasta penne 
800 gram fläskfile
3 pkt bacon
3 dl grädde
1 pressad vitlök
4 dl creme fraiche
Valfri mängd skivade champinjoner
2 msk kalvfond
soja
ev. lite redning ( vatten + mjöl )
salt och peppar
Färska örter t.ex persilja

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Putsa filen och skär i fina bitar.
Bryn köttet, och även det strimlade baconet.
Tillsätt grädde och creme fraiche. Låt sjuda ett par minuter innan du tillsätter fonden och soja.
Stek champinjonerna och lägg sedan ner dem och finhackad persilja.
Smaka av med salt och peppar.  Låt sjuda ett par minuter innan servering.

Serveras med en härlig grönsallad.



utvärdering!

Bridesmaids var toppen! Rolig, men inte lika rolig som jag hade förväntat mig. Visst skrattade vi riktigt högt några gånger, speciellt när Annie (huvudperren) körde fram och tillbaka förbi polisen för att få hans uppmärksamhet! Galet skoj!
Sen hade jag föreställt mig att den mer skulle vara en kvinnlig version av baksmällan och det var den inte så då blev jag lite besviken. Baksmällan är enligt mitt tycke hysteriskt rolig och svår att toppa med visst, Bridesmaids för mer än godkänt! 
Jag tog en helt underbar bild från bion på mig och mamma, ska försöka få in den på datorn imorgon för den är värd att se :)

Jaaa!!!

Efter en ren helvetetsdag fick jag tillslut ett positivt besked. Min underbara älskade Rickard kommer till mig på fredag! Great! Han är enormt efterlängtad och väl behövd!
Distansförhållande är fruktansvärt och något jag hoppas snart få slippa om alla bitar faller på plast.
Fram tills dess får vi ta vara på de gånger vi har tid att träffas, vilket redan blir nu på fredag denna gång :)

Dags för bio!

Månader efter alla andra ska nu flickorna i familjen Örnstedt gå på bio för att se Bridesmaids. (ja, den visas tydligen fortfarande!)
Jag har bara hört och läst bra recensioner om filmen så jag hoppas att det blir en hit!