freedom beach

Det har varit mycket text på sistone. Idag är det enkelt och kort; Vi har varit på stranden!

Linda B.

Jag ligger och tjyvlyssnar på morgondagens melodifestivalbidrag på SVTplay. Hittills har jag bara lyssnat på Melody Club och Linda Bengtzing och jag gillar båda två. You just gotta love Bengtzing! Ge mig några lyssningar med hennes låt och sen kommer jag stå och vråla så fort jag hör den!
Bara hon har på sig anständiga kläder. Kläderna hon drog på sig för Alla flickor var under all kritik.
Antagligen bland det fulaste jag sett på schagerscenen!

Hörde Love Generations låt nu också, helt okej den med! Åh vad jag önskar att jag satt hemma imorgon.
Bara imorgon klockan åtta. Efteråt vill jag vara tillbaka här!

Loppan!

Jag har tidigare fått några frågor om vem Loppan egentligen är, så det är väl på tiden att vi får klarhet i den saken?
Loppan kom till oss för ca 3 år sedan när vårt hus här i Thailand var färdigt. Hon dök upp här på dagarna och försvann igen på kvällarna. Vi hade först ingen aning om vart hon kom ifrån men efter ett tag fick vi veta att hon egentligen tillhör några thailändare som bor ganska nära oss.
När vi är i Thailand bor Loppan hos oss och är vi är hemma i Sverige bor hos sina ägare. Det tar ett tag för henne att förstå att man har kommit så hon brukar komma hit någon vecka efter oss. 
Hon är fortfarande hos oss på dagarna men går hem på kvällarna. Hon brukar komma tillbaka mitt i natten, ibland möter man henne när vi har varit ute och festat och är påväg hem.
Det finns ganska många hundar på Koh Tao. Vissa är i bra mycket bättre skick än andra. Loppan tillhör den skaran som är i riktigt bra skick. Jag är noga med att lusa av henne titt som tätt ifall hon skulle ha löss, borstar pälsen varje dag och se till att hon håller sig fin och fräsch!
Hon är världens bästa hund och är snäll mot alla!
Jag älskar min Loppa och kommer gråta floder när vi åker här ifrån!




fråga!!!!

FRÅGA:
Vilken mysig och bra blogg du har :) hittade hit och har läst igenom mycket i bloggen. Vilket drömliv du lever. Hur mycket pengar lever ni på i veckan i thailand? och hur mycket hade ni sparat ihop för att ha med er till thailand? 

/// A
SVAR:
En fråga till, superskoj!
Vi hade sparat ihop ganska mycket pengar innan vi kom hit, men planen var att vi skulle klara oss på 50,000kr var.
Hittills har vi gjort av med ca 20,000kr var (vad vi har lagt alla de pengar på har jag ingen aning!) under 4 månaders tid.
Hur mycket pengar vi gör av med i veckan varierar väldigt mycket. När vi har haft kompisar och familj här har det självklart gått mer pengar då de har blivit mycket festande, massage och andra aktiviteter.
Nu när vi är själva gör vi av med extremt lite, den senaste veckan har vi snittat 300bath om dagen på oss båda.
Så förhoppningsvis har vi lite pengar kvar till Bangkok och kan shoppa rejält de sista dagarna!


nähä!

Satan, inget regn. Eller nu ljuger jag, för det regnade på Koh Tao. På andra sidan ön, det som visas på bilden i förra inlägget, där regnade det men hos oss kom det inte en droppe.
Så istället för att sitta inne och njuta av regnet tog vi moppen och åka iväg för att få några saker gjorda. Vi käkade lunch på bingos, hälsade på vår vän Muek på Ban's, betällde mer sand till trädgården och köpte väster till min terass på tredje våningen! Vi hittade två superfina krukxäter med gula blommor. Visar dem imorgon

Nu ska vi se Big Brother!
Later!


kanske snart!

Det ser lovande ut på himlen men än så länge har vi inte fått något regn! 
Kom igen! Hur svårt kan det vara att regna lite?

lite regn tack!

Vädret lovar regn i morgon och jag håller alla tummar som går att hålla för att det ska bli så. Det har varit varmt så inåt helvetet de senaste två veckorna så lite regn hade bara gjort oss gott.
Regnar det på riktigt ordentligt kanske i lyckas fylla våra vattentankar vilket hade varit toppen då det är ganska dyrt med vatten på Koh Tao. Och det bästa av allt hade varit att vi slipper vattna i trädgården, bara det hade jag nästan kunnat betala för!
Kim, har du lust att göra regndansen för oss? Du var ju så bra på den :)
Nu är det dags för kvällsmat. Vi har varit för lata för att köra iväg och käka den senaste veckan så det har blivit mycket matlagning här hemma. Ikväll är det spagetti carbonara som står på menyn!

inget middagstips!

Jag lovade att berätta för er vad jag lagade för kvällsmat igår. Här kommer det - köttfärfyllda toasts (eller som jag själv säger, köttfärsfyllda klämmackor)

Jag gillar inte att gå efter recept så jag försökte mig på ett eget hemmakok och det blev väl inte sådär jättegott måste jag erkänna.
Såhär gjorde jag iallafall, jag började med att steka lite lök, i med färsen för att steka den också. Samtidigt förberedde Rickard toasten genom att lägga på ost och skiva tomat.
Sen är det bara till att klämma ihop mackan och lägga den i toastsaken.
Jag trodde verkligen att det skulle bli en hit..  men det blev snarare shit!
Nästa gång, för självklart ska jag ge det ytterligare ett försök, ska jag istället gör mer som en köttfärssås. Det blir nog mycket bättre. 
Eller om ni har någon annat tips på köttfärstoast så ge mig gärna det!
Ikväll däremot körde jag på ett riktigt säkert kort. Fläskfilé, potatismos och beasås! 


vi knegar på!

Vi är helt slut idag! Detta har varit värsta knegarveckan för oss och vi är inte färdiga än på långa vägar. Även om vi bara jobbar några timmar per dag så är det slitsamt i 40 graders värme!
Idag målade vi räcket på nedersta våningen. Ni kommer väl ihåg att vi målade räcket på översta våningen i julas? Nu har vi bara mittenvåningen kvar men eftersom förgen tog slut idag får vi göra färdig där nästa vecka.
Efter målningen blev det en runda ner till Sairee för att spela biljard. 2 - 2 i matcher så det lutar nog åt att det blir ännu några spel imorgon. Vi körde vidare bort till Ban's och kollade på när folk spelade Beach Volley. Jag var bara tvungen att stanna kvar för det var fyra svenska tjejer som ville spela och de gick in för det som fan, nu snackar vi lindade in låren, vevade igång axlarna, viskade taktik till varandra, klagade på bollen och annan skit. Jag var helt inne i filmen som de höll på att visa rakt framför ögonen på mig och kunde inte gå därifrån!
Vad gör de när de väl får spela? Servar under när och slår sedan bollen rakt ut i havet! HAHA! 
Ni tycket säkert det låter skittrist men det roliga var att de gick in för det så hårt att jag trodde det va grymma brudar som skulle lira lite beach... och så får jag se folk som slår värre än mig, som är rädd för volleybollar!!
Nu ska jag laga kvällsmat! Ska testa på en ny rätt ikväll som jag aldrig gjort tidigare. Ska försöka ta lite bilder och lägga ut receptet om det smakar någorlunda!

Visst blir det fint?


min lilla loppis!

Idag har vi varit superduktiga! Jag började plocka undan lite här hemma och fick plötsligt den utmärkta iden att städa hela huset! Rickard hakade självklart på med dammsugaren i högsta hugg! Efter första våningen började vi ångra oss.. Det är ganska slitsamt att städa ett hus på 200 kvm och 3 våningar! Men vi lyckades och nu är det skinande rent och man får inte massa sand under fötterna vart man än går :)
Eftermiddagen blev däremot mycket slappare. Vi köpte hem lite mat, både till oss och Loppan eftersom
hennes mat tog slut igår, spelade kort och badade lite i poolen.
Jag sa till Loppan att ställa sig jämte sin nya matpåse så jag kunde ta en fin bild till bloggen.. Hon ställde sig
snällt men såklart blundade hon.

Ja, men sätt dig då. Men se till att hålla ögonen öppna nu, du vill väl se bra ut för bloggen?
Nej, det ville hon uppenbarligen inte!

Okej Loppis, sista försöket! Du kan väl försöka se ut som hunden på påsen? Bra, nästan!!


fullmoon

Idag är det fullmåne, vilket innebär att det är stort fullmoon party på Koh Phangan, vilket innebär att Koh Tao är tomt på folk!
Ifall Koh Tao är tomt på folk vet jag faktiskt inte, men att det nästan alltid är mindre folk på ön just under fullmoon stämmer. 
Jag och Rickard övervägde faktiskt att åka med killarna över till Koh Phangan men jag fegade ur. Att festa natten lång på en smockad strand, inte bara smockad av folk utan även full med droger skrämmer mig. Festar gör jag gärna, men då håller jag mig på trygga Koh Tao där jag kan ta en taxi hem precis när jag vill!
Jag är allt en liten fegis!
Hoppas dock att ni får det skoj ikväll, killar! Och ni vet att vi gärna ser er komma tillbaka hit om 2 dagar när ni börjar nyktra till!!

Dagens rätt


bra då... dåligt nu!

Middagen igår på Morava var super! Det bjöds på en 15 rätters middag så vi bokstavligt talat rullade därifrån!! Det var inga stora portioner utan små miniatyrer av saker från menyn. Mina favorit var helt klart minihamburgaren och pumpsoppan men mest imponerad var jag av Rickard som vågade sig på att prova sushi!
Tyvärr är inte denna dagen lika bra. Jag har blivit magsjuk eller något annat trams och kan inte behålla någon mat. Vi gjorde ett försök i förmiddags och körde ner till Bingos för lunch. 100 meter efter att vi börjat köra hemåt var det bara till att vända och jag fick springa till toaletten!
Resten av dagen har jag bara legat i soffan. Vågar inte befinna mig mer än 2 meter ifrån toaletten ifall något otrevligt skulle inträffa!!!
Dock kan jag inte stämma någon restaurang för att ha gjort mig sjuk. Jag tror det var resterna från alla
hjärtans som jag vräkte i mig igår till lunch som är boven...
Jag och vår hund Loppan

Favoriten från igår, minihumburgare.. hade jag inte varit proppmätt när de kom in hade jag klämt ner några till!



vi har en vinnare..

Folket har röstat. Igen! Rickard har vunnit. Igen!
Vad är det med er läsare? Jag trodde att vi var ett team? Ni sviker mig gång på gång..
Fast ska jag vara ärlig så håller jag med er denna gången. Rickard klådde oss andra med hästlängder!
Congrats Superhero!!



morava 6 år

Idag firar Koh Taos i särklass bästa restaurang Morava 6 år och vi ska självklart på festen. Biljetten kostade 300 bath per person och då får man en drink och mat under hela kvällen.
Rapportering kommer efteråt för nu har jag lite brådis!!!

det spontana är ofta det bästa

Fördelen med att känna bartenderna på Koh Tao är att man får bra mycket bättre pris och gratis shots instuckna i handen lite då och då.
Nackdelen med att känna bartenderna på Koh Tao är att man får bra mycket bättre pris och gratis shots instuckna i handen lite då och då.
Igår blev den en spontan utgång och som vanligt grät jag när de andra tvingande hem mig 04.00. Vi började med en biljard på AC där min transa-kompis gav oss en kanna strawberry daiquiri för 300 bath! Toppen! Rickard och Timmy gaddade ihop sig och sköt ner mina bollar så jag hade inte så mycket annat väl än att sätta mig vid bordet och sippa i kannan.
När AC stängde fortsatte vi vidare till Ban's, satte oss i saccosäckarna på stranden och beställde in ytterligare lite dricka. Vi stannade där tills dem också stängde och sen körde vi en sista runda på Cave bar innan de fick slita hem mig!
Idag tog vi en lång och välbehövlig sovmorgon (mest jag eftersom Rickard bara drack vatten igår) sen åkte vi
med grabbarna ner till hamnen för att vinka av dem. De ska vidare till full moon party på Koh Phangan.
För er som inte vet vilka grabbarna är så är det vår granne Jonas som har varit här tillsammans med två
killkompisar.
Nu ska vi ner och spela några matcher biljard!!

Vem är bästa superheron?

Skriv namnet på den Du tycker klädde ut sig bäst i en kommentar. Tävlingen pågår i 2 dagar.
Jag döljer rösterna tills tävlingen är avslutad!
RÖSTA RÖSTA!

julia + rickard 2 år!

Idag när ni andra firar alla hjärtans dag firar jag & Rickard vår 2 års dag. Två år! Tiden går verkligen fort
när man har roligt!
Rickard,
Jag älskar dig till oändligheten och ser fram emot massvis med mer år tillsammans med dig. Du är underbar
alla sätt som finns och jag är tacksam för att få vara en del av ditt liv!


nu kör vi!!!


superhero!

Det är superhero-tema på Ban's. Vi har varit i affären och gjort vårt bästa för att hitta varsin kostym. Det kunde gått bättre - men huvudsaken är väl ändå att man är utklädd?
Vi ska iväg och käka nu sen ska jag ta en bild med webkameran så ni får se oss :)


friday im in love!

Idag har vi hade en ganska slapp dag. Jag och Rickard oljade ett andra lager på solsängarna och sen har det varit poolhäng för hela slanten. Killarna körde håll-andan-tävling som Rickard kammade hem vinsten med 2,48 minuter!
Jag struntade i deras tävling och frågade om någon ville vara med i min tävling istället, vem-blir-brunast-tävlingen, men ingen ville vara med så det blev ganska lätt seger för mig!
Nu ska jag vila en liten stund för ikväll blir det party. Jag ska göra mitt yttersta för att ta det ganska lugnt....
Några bilder från förra fredagen - det var värre än det ser ut!

bilder

Vi fick äntligen tummen ut i förrgår och köpta träolja. Så nu oljas det för fulla muggar. Vi har redan avverkar en bänk och fyra solsängar!
Träolja var inte det enda jag köpte. Efter att Rickard hoppat sönder vår andra badring köpte jag en ny. Och hur bra är inte denna badringen då? Vill man ha skugga så lutar man sig bakåt...
.. och vill man ha sol så lutar man sig framår! Superfiffigt!!!

VINNAREN ÄR KORAD!

Först och främst, vad i helvetet Patrik Bertilsson? Jag tar det INTE som en komplimang att du trodde att Rickard gjort mitt bidrag :) Det måste vara den största förolämpningen jag fått genom hela mitt matliv!! ;)
RICKARDS BIDRAG

FÖRRÄTT
Toast Rickard
En röra gjord på yoghurt, skinka och vitlök (ja, ni läste rätt, yoghurt!)
VARMRÄTT
Grillmästarns underverk
Grillad kyckling fylld med paprikaost & bakpotatis
EFTERRÄTT
Desertkungens frästelse
Chokladpudding med grädde
JULIAS BIDRAG

FÖRRÄTT
Bruschulia
Bruschetta med tomat, basilika och vitlök
VARMRÄTT
Vikingahövdingens homemade recept på fläskfilé
Fläskfilé i senapssås tillsammans med pasta
EFTERRÄTT
Banandrömmen
Bananer stekta i en karamellsås
Vem vann nu då? Det blev oavgjort! Vår egna tävling baserad på smak, upplägg och svårighetsgrad vann jag.
Bloggtävlingen med era röster vann Rickard.. ganska överlägset!
TACK för alla era röster och ett stort tack till vår sponsor Tony & Vericas kontokort som stod för båda
middagarna!
Har ni något förslag på någon ny tävling vi kan köra? Vi ställer upp på det mesta!

time to vote!

För att man inte ska kunna rösta på sin favorit säger vi inte vem som har gjort vilket bidrag.
BIDRAG 1
BIDRAG 2
Kom igen nu och rösta. Gamla som unga. Anonyma som öppna. Hjälp oss att utse en vinnare i Halv åtta hos mig goes Thailand.
Det enda ni behöver skriva är birgar 1 eller bidrag 2 i en kommentar!!!
Jag kommer dölja kommentarerna till denna tiden imorgon. Ni har alltså ett dygn på er! Be alla ni känner gå in och rösta!
RÖSTA RÖSTA!

ikväll gäller det!

Godmorgon!
Nu är min mage uppvilad efter Rickards tre-rätters. Ikväll är det min tur och jag ska göra allt för att kamma hem segern! Men innan dess måste vi handla träolja för att olja in våra solsängar vid poolen.
Morgonhälsning från oss

nu börjas det!!

The game is on - Rickard har serverat förrätten.
Jag tänker tyvärr inte ge er något utlåtande ännu. Vi hade tänkt be er läsare att hjälpa oss utse en vinnare. Vi själva kommer betygsätta upplägget, smak och svårighetsgrad... så tänkte vi att ni, bara med hjälp av bilderna ska få hjälpa oss med vem som tar hem tronen!
Man är ganska begränsad vad gäller mat här på Koh Tao. Det finns inte precis något ICA MAXI att kila iväg till för att gör en storhandling. Vi har ändå lyckats snickra ihop en varsin meny av det som går att få fatt i på ön! Och självklart ska ni få ta del av allting!
Ni ställer väl upp som gästdomare???

just nu!

Lunch vid poolen. Chicken in oystersauce with rice för 50 bath!

Halv åtta hos oss!

Idag när jag och Rickard låg och kollade på förra veckans Halv åtta hos mig kom han med den utmärkta idén att vi ska köra vårt egna Halv åtta här hemma.
Imorgon drar vi igång och Rickard är först ut!!!
Jag ska ta massa kort så ni också får följa tävlingen!


män män män!

Män! Vad är det som gör att män inte är lika duktiga som oss kvinnor? Hur mycket de än försöker så blir det bara fel!!!
För det första, i förrgår frågade jag Rickard om han hade lust att köra ner o köpa några nya filmer medans
jag gjorde hallonpajen! Visst sa han. Du kan väl ta filmer som jag tycker om, typ en romkom? sa jag då!
Vad tror ni han kommer hem med? En film om kvinnorna under andra världskriget och en film om relationen
mellan Bill Clinton och Tony Blair!!!!
J: Skojar du?
R: Vadå?
J: Komedi sa jag!?
R: Ja, jag köpte det!
J: Komedi? Vad är kul med andra världskriget och USA's politik?
Herregud! Jag vet inte hur många gånger jag bett honom att läsa på baksidan av filmen och inte BARA kolla
på omslaget!

Andra incidenten. Det var min tur att vattna trädgården i morse. Något som jag inte tycker är sådär jätteskoj.
Så jag muttrade till och sa till Rickard att om jag måste vattna så måste han tvätta en maskin tvätt.
Dagen gick och tvätten skulle hängas upp och disken skulle diskas. Vi körde sten, sax & påse om sysslorna
och som vanligt förlorade Rickard och fick ta disken!!!!
När jag tog ut tvätten luktade jag lite lätt och kände att den inte luktade mer än vatten. Vad ser jag då? Jo,
självklart har han hälla tvättmedlet i helt fel fack! Haha!
Stackars Rickard! Han försöker och ändå blir det bara fel! Tur att han är bra på massa andra saker förutom
att välja filmer och tvätta!!!

en lugn dag i poolen!

Denna söndag har spenderats såhär:
Jag erkänner - jag har det jäkligt bra asså!

fråga!!!!

madeleine:
hej! 
bor du i thailand? jobbar du och så eller vad gör du där? och hur gör du med uppehållstillstånd och sånt? :)
Svar:
Hej Madeleine!
Kul med en fråga, det händer väldigt sällan att jag får det!
Ja, jag bor i Thailand. Närmare bestämt på ön Koh Tao i södra Thailand. Jag och min kille Rickard kom hit i mitten av oktober och ska åka tillbaka hem i slutet av april. (Jag hade gärna stannar 6 månader till!)
Jobbar och jobbar. Jo, jobbar gör jag faktiskt. Mina föräldrar äger en lägenhetsresort här och jag är den enda ansvariga skulle man kunna säga. Jag hämtar gäster i hamnen, städar, sköter poolen, vattnar i trädgården mm. Det är faktiskt ganska skönt att ha något att göra, även om det ibland bara blir någon timme om dagen.
Att ligga och pressa på playan i ett halv år hade jag nog tröttnat på ganska snabbt!
Ang. uppehållstillstånd har vi ett tripple entry visa vilket innebär 60 + 60 + 60 dagar. Vi måste alltså
lämna landet var 60e dag, med flyg ska jag också tillägga! Vår första 60dagars period förlängde vi med
+30 dagar. Det kostar ca 2000bath och går att göra på immigration office lite överallt i Thailand.
Hoppas du fick bra svar på dina frågor och fortsätt gärna fråga saker! Jag svarar mer än gärna
på thailandsfrågor och ger tips!


why God? WHY???

Mitt hjärta gråter. Jag är i sorg! Jag har försökt neka det in i det sista men nu håller det inte längre. Jag måste inse faktum - jag kommer missa årets melodifestival!
Jag lever för melodifestivalen och skulle lätt kunna välja bort både min födelsedag och julafton för en hemmakväll med Perrelli och gänget!
Jag har endast missat det en gång tidigare, det var när jag bodde i usa. Men då fick jag faktiskt ledigt de lördagarna för att inte gå under!
Vi får väl se hur det går denna gången. Bara jag kan se det i efterhand på SVTPlay är jag nöjd!! Håll tummarna!
Nu ska jag försöka tänka på något annat och göra något jag suktat efter länge - baka en hallonpaj!!!

som jag sa; aldrig mer!

Det blev ingen vidare utgång igår. Vi åkte ner till Ban's men stannade inte vidare länge. Varken jag eller Rickard hade minsta suget och då är det lika bra att åka hem och sova.
Idag har vi endel saker som behövs fixas. Ganska skönt att komma igång igen efter några dagars slappande. Först och främst ska vi fylla våra kaggar med lite käk, sen ska det handlas, städas, hämtas en TV mm.
Later!

jaha.. då var man där igen!

God Lord! Igår blev det hårt. Igår blev det riktigt hårt!
Vi körde förfest hemma hos oss innan vi fortsatte vidare till Ban's där det sveptes buckets både till höger och vänster. Den usla DJn hade inte waka waka så vi lämnade Ban's och gick till AC istället. Där blev det drag kan jag lova!
Timmy pallade inte trycket som oss andra så han tog en taxi hem vid 2 snåret men vi andra blev kvar och rockade till 05.30. Vid den tiden hade Rickard tröttnat och ville hem.. Jag däremot var inte färdig på långa vägar. Tyvärr fick jag ge med mig och hoppa in i taxin jag också. Något jag är ganska glad för idag!
När jag vaknade idag lovade jag mig själv, som så många gånger tidigare, att jag aldrig ens ska vara i närheten av alkohol igen. Vi får väl se hur det kommer gå med den saken. Det är white-tema på Ban's ikväll och jag bara rååkade slänga på mig en vit klänning kvällen till ära. Jag kanske kan ta en drink bara för att komma i rätt stämning! Jag har ju ändå semester :)

bebis nummer 2

Hur kan jag ha glömt visa er något så vackert? Ni kommer väl ihåg att jag berättade om mitt senaste väskköp för ett tag sen?
I Bangkok la jag nämligen vantarna på en helt underbar Marc By Marc Jabobs väska, eller kuvertväska, eller stort kuvertväska skulle man kunna kalla den - skit samma. I Love It!
I somras blev jag med min första designerväska, en Dolce & Gabbana som jag också fullkomligt älskar och längtar efter. Den kostade, precis som denna, en liten förmögenhet så min Marc får snällt ligga och vänta i sin påse tills dess att jag kommer hem till Sverige!
Jag köpte även en Balenciaga Weekendbag, men det var en kopia som jag köpte på MBK så den skiter
jag i att visa. Kopior kan ju vem som helst ha råd med men mina dyra väskor har jag knegat och slitit
för så de är jag lite mer stolt över!
Nu kommer det nog ta ett bra tag innan jag har sparat ihop till nästa offer. Jag skulle inte precis
kunna påstå att jag torkar mig med sedlar här i Thailand ;)
Vad tycker ni?

gamla bilder!

När det inte händer mycket nytt får man ta till med det gamla. Här är lite bilder från Bangkok. Familjen skulle hem till Sverige och jag och Rickard skulle vidare till vår pest-resa i Vietnam men vi hann med lite shopping och annat skoj innan dess..

Såhär kul har man när man sitter och väntar på tåget som alltid är försenat!
1a-klass var tyvärr slut så vi fick ta 2a-klass istället. Jag kladade inte det minsta för det. Rymliga säng och ett gott gäng på 39 pers i samma vagn! Det är livet det!
Rickard däremot kunde inte riktigt hålla med om det där med rymliga sängar... ha ha!
Nya brillor? Någon?
Mamma & Pappa tillsammans med världens bästa Vicky!
Medans vi dödliga låg hemma och sussade försvann Joakim och Rickard ut i natten o bowlade!

veckor fyllda av fest & skratt!

Sedan Kim & Robin kom har vi festat på som aldrig förr.. åtminstone som aldrig tidigare under denna resan. Jag har för en gångs skull varit den som fått tjata och be på min bara knän om att de andra ska hänga med ut och svepa lite buckets och tjata på DJn att spela Waka Waka för 5e gången!
Det har nästan också varit de enda tillfällen då vi (Kim) haft med kameran och knäppt lite bilder. Och eftersom jag igår lovade er bilder så ska ni självklart få dem. Det blir i collage för annars tar det få förbaskat lång tid att lägga upp!
Första kvällen i Bangkok, bowling och massvis med öltorn.. som gjorde att hela gänget blev partysugna

så vi tog en taxi till RCA, som vi trodde skulle vara värsta stället. Väl framme vägrade bartendern servera oss eftersom vi inte var thailändare och när vi tillslut fick beställa (och betala på tok för mycket) stängde stället! Inte så lyckat!

Tillsammans med Richard satte vi oss på Ban's för att ta "ett glas"..


TEMAkväll på Ban's - skoluniform! Vi fick göra det bästa av situationen.. dock var vi de enda som gjorde ett försök!
In i dimman igen!
Sista kvällen var det snål med bilder men rikt med buckets!
Nu är jag i behov av en rejäl rehab... fram tills imorgon för då nalkas det antagligen fest igen!

Bungalow hör? Bungalow här?

Även thailändarna lär sig stava tillslut :)

till mina underbara elever!

Innan jag går och lägger mig så måste jag skicka en hälsning till de underbara eleverna i 9B som frågar mina föräldrar varför jag inte uppdaterar bloggen så ofta. 
Svaret är ganska enkelt.. Jag har ju fullt upp med sånt här

och sånt här

och sånt här (även om jag gärna sluppit just detta!)

och när jag har fullt upp med detta.. då måste ni förstå att jag behöver vila upp mig :)

Vi ses i maj när jag kommer hem igen, Tjejer!



im here!

Vilka dagar vi har haft! Min kropp är hel mörbultad och det enda jag skulle behöva just nu är en riktigt mjuk säng och sömn i minst 1 vecka!
Igår vinkade vi av Kim och Robin som skulle vidare till Bangkok i 2 dagar innan de åker hem till kalla Sverige igen. Det har varit supertrevligt att ha dem här och jag längtar redan till nästa gång vi ses.. som förhoppningsvis blir i deras nyrenoverade hus!
I förrgår kom också alla palmer, buskar och andra växter till vår trädgård så jag och Rickard hade fullt upp med att plantera och slita. Jag har haft en enoorm trä(d)ningsverk i hela min kropp och igår när jag tillslut la mig i sängen trodde jag att chansen om att få uppleva morgondagen var minimal!!!
Till råga på det ställde jag mig och lagade en brakmiddag utan dess like - pulvermos, brunsås, pannbullar (pannbiffar i size av köttbullar) och lite stekt lök på det! Det smakade kan jag lova er. Äkta svensk husmanskost gör susen och efter det klarar jag lätt av ytterligare några månader utan minsta hemlängtan!
Nu ska vi upp till vår granne och vän sedan många år tillbaka, Jonas, som kom idag.
Imorgon blir det mer bilder!!!
Det ska fullkomligt bada i brunsås - satan va gott!!