gotte-tips!

Rickard står just vid detta ögonblick i köket och steker, vad jag hoppas kommer bli, smarriga pannkakor. Och då kom på ett recept jag bara måste dela med mig av.
Eleverna jag hade i elevensval (hemkunskap) tjatade om att få gör kladdkaka en lektion. Så på sista lektionen innan jag åkte till Thailand så överraksade jag dem med att få göra kladdkaka. Inte vilken kladdis som helst heller! Jag lät dem göra tre olika sorters kladdkakor för att sedan utse en vinnare!
Här har ni vinnaren:

Kolakladdkaka

Du behöver:

  • 125 gr smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och rör ner socker, ägg och sirap. Blanda torrvarorna i en bunke och blanda ner i smeten. Slå smeten i en smord långpanna eller ungsfast form.

Grädda i 180 grader i 18 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

 


 

Den låter inte helt fel va? Mitt tips är att servera den varm när det är riktigt kletig och härlig! Sen är det bara till att njuta!

Bon appétit!


Det är ju inte torsdag men ändå!

Nu sticker vi till affären och köper lite mjöl, nutella och jordgubbssylt. Ikväll ska det gräddas pannkakor :)

Pimp my ride!

Jag brukar ofta fundera på hur mammas gamla saab kan gå igenom bilbesiktningen varje år, med tanke på att den inte är av den nyaste modell precis. Det var fram tills jag såg denna bilen igår!!!!

tack :)

WOW! Tack för alla kommentarer, jag blir nästan lite rörd! Inte en enda som tyckte att jag ska lägga ner skiten heller! Great! Kul också att få veta att jag även har läsare i Danmark!
Det har hänt endel sedan sist jag skrev. I lördag fick jag ett mindre utbrott på vår byggmästare. Som jag berättat tidigare är de försenade med vår pool och det går ju inte snabbare om det inte är en enda person här som arbetar på den. Så jag sa några väl valda ord och bara kvarten efter hade vi minst 10 snubbar här som slet!!
Jag förstår att de inte vill arbeta när regnat öser ner, men när solen skiner finns det ingen anledning till att de inte ska jobba.
Mina ord gjorde verkligen nytta och de har jobbat riktigt bra sedan i lördags, t.om igår när det regnade!
Idag är alla arbetarna ledig eftersom det är den sista denna månaden. Så imorgon hoppas jag att de gör ett ordentligt ryck! Jag längtar efter att få ta ett svalkande dopp i poolen!
Bild tagen 13 november


Såhär såg det ut i lördags

Denna bild tog jag nyss. Som ni ser är taket nästan färdigt på salan, staketet är satt (innan staketet är färdigt ska det målas, lampor ska sättas på pelarna och pelarna ska gjutas ännu en gång) och mönsterna på golvet har börjat cementeras. Därför hänger det presenning lite överallt, ifall det skulle komma regn.

Här ser ni ett av mönsterna de lagt på terassen. Det har fyllts med grå/svart sten innanför mönstret. I ringarna och på övriga delen av terassen kommer det fyllas med beige/gul sten. Jag tror det kommer blir superfint! Det kanske är lite krångligt för er att skapa en bild av det men jag ska ta nya bilder få fort man ser lite bättre!


UPDATE. De var inte alls lediga idag! De fick däremot sovmorgon eftersom de regnade lite på morgonen. De kommer inte vara lediga förens allt är färdigt! Så nu hoppas jag bara att det inte kommer regna för mycket så de inte kan arbeta!

I need your help!

Vi hade en trevlig stund på stranden idag. Vi stannade inte mer än någon timme men det räckte för att en av oss skulle bli rejält röd... Gissa vem! :)
Men det var faktiskt inte det jag tänkte att det här inlägget skulle handla om. Detta inlägget ska handla om min blogg.
Jag skulle inte vilja påstå att jag tycker det är superroligt att blogga. Det är inte för min skull jag sitter vid datorn varje dag och skriver. Inte till största del åtminstone. Jag gör det för er skull. Jag gör det för att jag vet att detär många där hemma som vill följa min och Rickards resa, vilket jag självklart tycker att toppen att ni vill! 
Men när man nästan inte får någon respons är det urtrist! Det händer inte särskilt ofta att någon kommenterar mina inlägg och om det nu är någon som gör det är det oftast min egna mamma.
Jag kräver verkligen inte att alla som läser ska kommentera varje inlägg. Det är inte det jag menar. Men när man inte får många kommentarer så känns det nästan som att det inte spelar så stor roll om jag fortsätter blogga eller inte. Då har jag ju ingen aning om ifall mina inlägg uppskattas eller inte.
Därför funderar jag nu på om jag ska sluta blogga eller inte? Så snälla, vill ni att jag ska fortsätta så gör
jag självklart det. Men är det ingen som bryr sig så finns det ju ingen anledning till att lägga ner den tiden.
Kommentera gärna anonymt om ni vill det, det spelar inte mig någon roll. Men utan feedback är det inte
roligt!

Ska jag fortsätta eller är det dags för bloggen att gå i graven?

SOOOL!

Strålande sol på himlen idag! YES! Vi har precis firat det genom att äta frukost ute på lilla balkongen!
Nu stickar vi till stranden någon timme. Tar med kameran så det kanske blir en ild eller två i eftermiddag!
Later!


Nytt i garderoben!

Eftersom jag sabbat min favoritklänning i tvätten förra veckan så bad jag min syster beställa hem en ny från H&M idag. Den var på rean så jag bad henne köpa både den blå och den rosa. Hittade ytterligare en klänning som hon beställde åt mig men när jag gick in på hemsidan nu för att knycka en bild på den fanns den inte kvar. Jag beställde antagligen den sista! Den ska jag visa er när den kommer till mig i jul!

upp till er kära läsare!

Sådär! Nu har jag precis avslutat den dagliga uppdateringen med mamma & pappa på skype. Dagens diskussion handlade om vart duschen till poolen ska vara placerad.
Vår pool, som blivit försenad tack vare monsunperioden, ska stå klar om bara någon vecka. Så imorse traskade jag runt med byggmästaren för att försöka hitta en bra placering för duschen.
Några dagar innan poolen är färdig ska jag & Rickard åka över till fastlandet för att handla solsängar till poolterassen. Sist vi var över i Chumpoon spanade vi in två offer och jag tänkte be er läsare om en liten tjänst. Vilken av dessa två solsängar skulle ni vilja ligga och glassa i? Antingen den i trä, där det också ska komma på en marinblå dyna. Eller den flätade solsängen som är i mer "plastigt" material. 
Den i trä har fördelen att det går att fälla ryggen och höja för benen om man känner för det. Den i plast, nja, plast är det inte riktigt men ni kanske förstår vad jag menar ändå? Den går däremot inte att justera men den är otroligt skön att ligga i.

Så hjälp oss lite! Vilken skulle ni föredra?

Idag blev det sol!

Det var inte helt molnfritt idag men tillräckligt bra väder för ett besök på stranden. Vi stannade bara någon timme men det räckte gott och väl. Något dopp blev det inte heller. Vi har verkligen blivit kräsna med vattentemperaturen. Är det inte över 30grader så badar vi inte :)
Ikväll har vi avnjutit en god måltid på Porto Bello. Det blev en krämig och fin carbonara för min del och Ricki tog en Calzone.
På vägen hem stannade vi på Ban's och pratade med Nji, som jobbar där. Både jag och Rickard har varit lite småsugna på att gå ut och festa ikväll så vi hörde med Nji om han trodde det skulle bli något ös. Han sa att det är väldigt många som tar dykcert just nu och imorgon har de avslutning på kursen så det blir nog att vi går dit imorgon iställe! Det brukar vara ganska bra drag när folk firar sina dykcert!
Det får bli LOST och en glass ikväll istället!

städning!

Tråkigt värre så blev det faktiskt städning idag. Vi gjorde ett ordentligt ryck uppe på vårt rum. Allt från att dammsuga till att byta sängkläder. Och framförallt så plockade jag upp alla miljoner klädesplagg som låg utslängda över golvet, vek och hängde in dem i garderoben!
Inte precis det roligaste att göra men fint blev det. Det blev så fint att jag förtjänade en slappestund i min hammock tillsammans med en kitkat!
Vädret blev bättre och bättre under dagen och det var nästan helt molnfritt precis innan solnedgång. Nu
önskar jag att molnen håller sig borta i flera dagar så min kropp kan få den solbrännan som den
förtjänar!


Såhär vill jag ligga och njuta nu.. dock inte på östra stranden i Halmstad!

smådugg och moln!

Godmorgon!
Vädret blev inte alls vad vi hoppats på idag. Smådugg och helt molnigt. Skittråkigt verkligen men det är bara till att gilla läget.
Rickard är på gymmet nu och jag ligger här i soffan. Käkar frukost och kollar på förkväll.
Det blir ju ingen bränna för oss idag så jag ska försöka hitta på något annat roligt att göra. Kanske städa här hemma? Inte för att det är roligt, men när man väl är färdig och det ser fint ut blir man lite glad!
Hörs senare!

inte mycket!

Hej läsare!
Idag har vi inte så mycket att berätta om. Så är det vissa dagar. Ibland har man massor med saker att berätta och ibland ingenting.
Nu ska vi gå upp till mitt egna penthouse, sätta oss uppe på terassen och spela en omgång Chicago. Vi måste nämligen hålla oss vakna ikväll för vid midnatt ska vi prata med min vän Kim på skype :)
Imorgon håller vi alla tummar för sol! Då vill vi nämligen inte se ett enda moln på himlen. Min kropp behöver nämligen få känna på en rejäl bränna.

bilder från gårdagen!!

Har jag sagt att jag ska lägga upp många bilder så måste jag ju göra det. Här kommer en bildbomb så det är bara till att sätta dig ner och njuta :)

På förmiddagen åkte vi och hälsade på underbara Sprite
vika vika vika.. jag vek säkert hundra bananblads-saker
Denna är inte min ;)
Inte denna heller...
och denna är verkligen inte min!
Rickard drog sitt strå till stacken och hjälpte till han med.. fram tills han såg att en volleyboll landskamp mellan Thailand - Indien visades på TVn. Sen såg vi inte honom mer!
Jippie! Äntligen färdig! Visst blev den fin?
Min är den till vänster och den jag försökte efterlikna är den till höger. Jag skulle inte vilja kalla mig proffs riktigt ännu men jag var mer än nöjd!
På kvällen var det fest på skolan. På scen var det uppträdande av alla möjliga slag. Allt från någon kärringdans till knattedisco till koh taos egna transor!
Det fanns mat att köpa, tivolispel och annat. Alla pengar som de fick in under kvällen gick till skolan.
För latmaskar, som inte är lika flitiga som jag och orkade göra en egen bananflotte, fanns det massor att köpa.
Vid midnatt körde vi ner till stranden för att skicka ut flotten

vattenbudda!

Godmorgon!
Idag tog jag mig en rejäl sovmorgon. Precis som alla andra dagar, men idag kändes den längre eftersom Rickard gick upp två timmar tidigare än mig.
Idag är det vatten-budda-dagen. Jag vet inte riktigt innebörden av det men thailändarna firar det och då gör vi likadant. Vi ska därför möta upp vår thaivän Oh i eftermiddag för att fläta korgar av bananträd-blad. Det är iallefall vad jag tror att vi ska göra. Sedan är det stor fest på skolan där de bjuds på mat och dricka samtidigt som vi ska dansa och de är uppträde på scen. Vid midnatt ska man ta sin korg, tända ett ljus i den och sedan skicka ut den i havet. 
Det ska bli spännande att se hur dagen kommer sluta - eller om den ens kommer gå till på det sättet jag tror. Vi ska försöka ta många bilder som jag lägger upp imorgon!

storshopping!

Idag drog vi på spenderarbyxorna och körde ut på en riktig storhandling. Jag var först ut med att köpa. Eftersom jag använt samma linne sedan vi kom kände jag att det var på tiden att kosta på mig ett nytt. Det fick bli ett rosa Rolling Stones linne som kostade 150 bath - 40 kr. Jag är mycket nöjd över mitt köp och satte på mig det redan i butiken!!
Rickard har så mycket kläder med sig så honom slösade vi inga pengar på. Istället köpte vi massor med mat. Det blev apelsinmarmelad, rostbröd, paprika, broccoli, morot, cocosmjölk, 10 liter vatten och en hel del andra saker. Inte nog med det, vi beställde även homedelivery mat ikväll. Okej, jag beställde genom Rickards så fick han köra och hämta. Det blev alltså homedelivery för min del och selfdelivery för hans del! 
Vi spräckte budget med det dubbla så nu får vi leva fattigt i en vecka istället, men vi är lika glada för det :)

taco!

Ser ni vad vi lagade för mat igår? Precis, TACOS! Efter att besökt alla affärer på hela Koh Tao lyckades vi hitta allt från köttfärs till tacobröd. Det var ljuvligt gott!
Vi brukade ha som tradition hemma att äta tacos när Robinson visades på lördagar förra året. Så vi gjorde samma sak igår. Lagade tacos och såg Robinson på tv4play!

hjärtligt välkomna :)

Sedan vi åkte till Thailand har besökstatisktiken här i bloggen ökat ganska mycket, vilket är super kul! Det är ju faktiskt för er skull jag skriver, så det är roligt att så många vill följ vår resa.
Vissa av er läsare känner säkert både mig och Rickard. Andra kanske aldrig har träffat någon av oss utan
har hittat hit av någon annan anledning. För er som inte känner oss, eller som inte har en aning om varför
vi befinner oss i Thailand och vad vi gör här tänkte jag berätta det.
Efter att länge har pratat om det och sagt upp allt vi hade hemma bokade vi våra biljetter till Thailand.
16 oktober - 29 april. Ett halvår alltså.
Vi kände båda två att det skulle vara roligt att sticka iväg en längre period och vi kände båda att just
nu var helt rätt tillfälle att göra det.
Så här sitter vi, på ön Koh Tao, som ligger utanför Thailands östra kust. Vi bor i mina föräldrars
villa, som ligger i området Viking Village, just området säger kanske inte er så mycket och jag hade
faktiskt tänka skriva ett inlägg om just Koh Tao lite längre fram. Så det tar vi inte nu.
Främsta anledningen till att vi åkte var för att ha en riktigt lång semester men också för att hjälpa
mina föräldrar. De har en nyöppnad resort här och själva befinner de sig i Sverige. Så vi hjälper
till här lite då och då. Hälsar gäster välkomna, kollar så allt går till som det ska och håller ett
öga på vår pool som håller på att byggas (och ska vara klar om 3 veckor, Jippie!) bla.
Vissa dagar har vi fullt upp och andra dagar är lugna. Idag är en väldigt lugn dag!
Vi kommer befinna oss på Koh Tao mesta delen av tiden. För att kunna få stanna i Thailand i 6
månader måste vi lämna landet två gånger. Så i mitten av januari åker i vi till Vietnam och i mitten
av mars åker vi till Malaysia.
Hoppas ni fick en lite bättre inblick nu... och är det någon som undrar något så fråga
mer än gärna!
KRAM FRÅN OSS


ingen grek.. förutom Rickard

Zorbas? Vilken Zorbas? Restaurangen var totaldöd. Helt igenbommad. Jag antar att grekmat inte gick hem på Koh Tao. Lite tråkigt att restaurangen gått i graven för jag var lite nyfiken på grekisk mat. Det enda grekiska jag har ätit är tsatsiki..  Jag hade också övat in den enda grekiska frasen jag kan. Yasou! Orea visia!
Nåväl, Rickard valde istället att vi skulle åka till Seashell så blev det grillspett med bakpotatis istället. Inte helt fel det heller!
Nu ska vi gå upp en våning och börja på andra säsongen av LOST! Luckan är äntligen öppnad så nu börjar det hända lite saker på ön!
Förra året gjorde jag en helt egen tårta till Rickard.. den må vara fulare men jag måste ändå säga att den
var snäppet vassare vad gäller smak!


Tårta!

Eftersom vi befinner oss på en ganska liten ö i Thailand är inte utbudet av diverse presenter det största, men jag var på presentjakt igår och hittade några saker som jag kunde ge Rickard imorse, då jag sjöng ja må han leva för honom. Självfallet sjöng jag helt fel, precis som förra året han fyllde år. Rickard (som rävsov när jag kom in!) märkte nog inte ens att jag sjöng ja visst ska han skjutas versen istället för ja må han leva ut i hundrade år.
Nu i eftermiddag överraskade jag den lille gottegrisen med en specialbeställd tårta. Det uppskattades verkligen! Ikväll är det grekiskt som gäller. Födelsedagsbarnet har fått välja restaurang och det blev Zorbas, Koh Taos eget grekhak. Vi har aldrig varit där tidigare så det ska bli intressant att se hur det smakar!
Grattis igen min älskade Rickard!


RICKARD 22 ÅR!

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR DET RICKARDS FÖDELSEDAG! HURRA HURRA HURRA HURRA!

mygghelvete!

Jag är trött på dessa jäkla myggor. Just vid denna tiden, runt 17.00, är de som galna och biter allt det kan. Idag fick jag nog och plattade till den jävlen riktigt ordentligt! Om han bara visste vem han hade att göra med!

dagens rätt


det blev en dag på stranden!

Behöver jag säga att vi hade en u.n.d.e.r.b.a.r dag på stranden? Solen gassade på ganska bra så vi stannade inte mer än tv timmar då vi inte hade någon solskyddsfaktor med oss, men det räckte gott och väl med det ynka timmarna för att en av oss skulle bränna sig :)

Lika barn leka bäst? :)


listan är lång!

Igår spenderade jag och Rickard en timme med min syster på skype. Eftersom hon kommer hit i jul så passar vi på att skicka med en beställning. Vi har pratat tidigare om vad vi skulle vilja ha från Sverige och vad vi saknar, det enda vi kom på var någon chokladkaka från marabou och bullens pilsnerkorv.
När vi satt här och pratade med Jenny flödade tankarna vilt och vi bara matade på med saker vi
önskar oss. Vår lista på två saker blev betydligt längre. Betydligt!
I vanliga fall hemma i svedala äter jag exempelvis inte särskilt mycket choklad, men när man befinner sig
någonstans där det inte går att få tag på blir suget så mycket större. Man vill alltid ha det man inte kan få.
Är det inte så?
Vi har, just idag, bara varit iväg i en månad och det kanske kan tyckas lite töntigt att man redan saknar
saker från Sverige, men så är det faktiskt. Borta bra med hemma bäst? Nja, den svenska maten och
godiset är det åtminstone världsklass på! Så enkelt är det!


mys!

Regnet öser ner och jag har unnat mig apelsinkrokant g två rutor hoppat i mitt Juicy-set och njuter till fullo. På tal om Juciy så ångrar jag inte en sekund att jag la 3000kr för en mjukisdräkt. Det är värt varenda öre ;) 
Det finns många velour-set-kopior som säkert också är sköna och mysiga att ha på sig - men inte ens i närheten av underbart underbara Juicy!
Jag skulle nästan kunna kalla det en investering :)

vamos a la playa!

Nu sticker vi till stranden :) Hoppas verkligen att solen håller sig framme så man kan få lite bränna!
Hörs senare!

glöm snöbollskrig! Här kastar vi koksnötter!

Som jag skrev i tidigare inlägg kan det vara ganska farligt med koksnötter. Därför bestämde vi oss förra veckan för att försöka kasta ner några nötter från palmen på vår tomt. Inte för att vi så ofta går under just det trädet men vår hund Bamse ligger ofta nedanför och han vill inte heller ha någon nöt i skallen!
Rickard tog sig ann uppgiften. Han samla ihop material (dvs nötter som redan ramlat ner), visade upp materialet för kameran och sedan kastade han. Han kastade och kastade. Tro ni han fick ner några? Ja, om man frågar honom fick han ner en hel del.
Frågar ni mig så måste han ha kastat hårt så i in att hela nötterna sprängdes, för jag såg inga nötter som ramlade ner. 
Men vad hade jag räknat med när jag gav uppgiften till en volleyboll spelare? Man behöver ju inte ens bollsinne för den sporten. Det är lika svårt som att kasta gris ungefär. Jag däremot, en gammal avdankad handbollsspelare skulle tagit på mig uppgiften! Då hade ni inte sett en nöt på hela Koh Tao! Men jag kan ju inte al all hans manlighet ifrån honom? Eller?



Ser ni någon skillnad? Inte jag heller!

beachpix!

Här kommer äntligen några bilder från vår korta strandvisit i lördags. Nu ska vi försöka få gjort det vi egentligen skulle gjort igår. Lunchbesök hos Mama och sen köra bort till Sprite och kela lite!

Medans Rickard låg och plaskade i vattnet slappade jag under två palmer. Något som kan vara ganska riskfyllt! Jag har nämligen hört att fler människor dör genom att bli träffad av en koksnöt än att bli uppkäkad av en haj! Peppar, peppar - jag lever fortfarande!


det blir inte alltid som man tänkt sig!

Nej, det blir inga bilder idag heller. Vi ger väl det ett nytt försök imorgon igen? Bloggar utan bilder är ju supertråkiga så jag måste försöka få ordning på detta!
Det blev varken något besök till Mama eller Sprite i förmiddags. Monsunen sa sitt och vi fick snällt stanna inne. Man blir ju blöt ända in till trosorna om man ger sig ut när det regnar, även om vi har våra fina regnponchos på oss!
Vi har precis avslutat en runda Chicago och sett ett avsnitt LOST. Jag har nu placerat Rickard där han hör hemma, i köket alltså. Han bjuder på kycklingfileé, pommes och riktigt fet bearnaisesås! MUMS! I vanliga fall tycker jag det är ganska lyxigt att få äta på restaurang men nu är det tvärt om. Så det blir till att fira hemma med god, hemlagad, mat!

Jag får inte glömma att gratta världens bästa Pappa på farsdag! GRATTIS! Jag älskar dig ♥

Bjuder på denna bild istället, som redan fanns bland upplagda bilder. Ett bildcollage från Thailand -09

fira fira fira!

Bloggen vägrar acceptera mina bilder. Suck! Jag som för en gångs skull hade kameran med mig och faktiskt tog lite bilder på stranden! Jag ger det ett försöker senare idag så får vi se om det funkar bättre då!
Ikväll ska vi nog fira. Det roligt att fira och idag har vi faktiskt två saker att fira.
Vårt project from hell här hemma är äntligen över. Vi har slitit som galningar i nästan två veckor och idag är vi äntligen färdiga! Hooray!  
Sen är det den 14 november vilket innebär att jag & lilla Rickard idag har varit tillsammans i 1år och 9 månader. Tänk vad tiden går fort när man har roligt! 21 underbara månader och fler ska det bli :)
Nu ska vi bort till vår vän Mama och äta lunch och om det fortfarande är uppehåll efter det ska vi bort och
hälsa på Sprite!

dagens bravader!

Det blev en snabbvisit på standen för vår del. Solen gick i moln en stund efter vi kom dit så vi gick en promenad utmed klipporna och sedan körde vi hem igen. Vattnet var för kallt för mig (skulle tippa på 25-30 grader) men Rickard låg i och plaskade med madrassen ett tag innan även han gav upp! 
Vi åkte till en strand som ligger allra längst ner på Koh Tao och heter Freedom Beach. Det är en väldigt liten
strand, ca 50m lång, men otroligt mysig. Så om nåon läsare har en resa planerad hit så kan jag
rekommendera den stranden!
Eftermiddagen har varit ganska lugn. Precis när vi skulle köra ut och äta kvällmat kom en stor regnskur som
varade i en timme. Perfekt! Då hann vi se ett avsnitt LOST först och sen körde vi iväg.
Nu hade vi tänk titta på veckans Robinson och senare ikväll ska vi se ifall man kan se volleyboll matchen
mellan Lund och Hylte live från datorn! Ska bli kul :)
Det var egentligen meningen att jag skulle lägga upp lite bilder från dagen här men min dator vill inte
riktigt samarbeta med mig så jag försöker lägga upp dem imorgon istället!


stranden nästa!

Nu sticker vi till stranden en snabbis. Ganska sjukt att vi varit i Thailand i en månad och bara varit på stranden två gånger. Men nu är det lite soligt ute så vi får passa på. Ganska skönt att komma iväg från huset också och få slappna av lite!
Standtennis, luftmadrass och kortlek är nerpackat så vi ska nog klara oss :)

första klappen klar

Ni där hemma har säkert börjat komma i jultankar. Första advent närmar sig, den första snön har kommit på vissa ställen och vissa julklappar är säkert redan handlade.
Jag kan verkligen inte påstå vi har någon julfeeling här. Vi går klädda i shorts och T-shirt, solen skiner (åtminstone idag) och ingen tomte så långt ögonen kan nå.
MEN, igår köpte vi vår första julklapp till min syster Jenny. Denna ö har ju inget Gekås precis, så man för göra det bästa av situationen när det gäller julklappar. Och jag tror vi lyckades riktigt bra :)
Ser ni också den blåa himlen? Underbart att få slippa moln för ett tag!

ändrade planer!

Jag kan inte förstå att vi har så himla mycket att göra hel tiden. Så fort man är färdig med en sak kommer det upp något annat som måste fixas. Och thailändarna är ju inte precis kända för att vara specialister på engelska, men med lite teckenspråk löser man det mesta!
Nu har vi äntligen lite tid över och ska åka ner och äta kvällsmat. Det enda vi hunnit äta idag är nudlar, ägg och bacon... till frukost! 

Jaha.. Det blir visst ingen mat ut... nu började det regna igen. Det får bli spagetti och carbonara a'la Julia och några avsnitt LOST istället. Ganska mysigt det också faktiskt!
På tal om thailändarnas engelska. Inte den bästa som sagt, men man kan inte låta bli att le!!!
Bungalow bokning hör?


Blixtrar och dunder, magiska under!

Idag var det våran värsta natt i vårt thai-liv. Klockan var fyra och det man vaknar av är en oerhörd åsksmäll.
Efter att man har förstått att inte huset har brakat samman är man ganska tacksam att man fortfarande är vid livet.
Ni kanske har sett att vi har tonade rutor på huset och innanför dem har vi givetvis gardiner. Trots vårt skydd mot solljus så räckte det inte för att bli bländad från dessa blixtrar som kom så ofta att man inte ens han räkna till tre.
Är det här man kan kalla semester? Tror inte det efter en sådan natt. Nu är jag bara grymt glad att jag lever!
/Rickard

dagens rätt


Loppan i regnet

Jag försöker verkligen vara hård på att inte ta in våra hundar i huset. Men när det regnar FÖR mycket så kan jag bara inte låta bli. Då släpper jag in dem och låter dem sova precis innanför dörren. De vet mycket väl att de inte får gå längre in i huset och sköter det ganska bra. Bamse gjorde revolt en gång och sprang i full fart upp på andra våningen men han kom ner lika fort igen!!!
Så igår när regnet vräkte ner öppnade jag dörren så att både Bamse och Loppan skulle kunna gå in. Bamse såg sin chans och sprang in direkt medans Loppan låg kvar ute. Vi hade nämligen råkat lämnat våra sängkläder som skulle tvättas ute på altanen, så hon låg och sov på dem. Då bäddade jag ner henne riktigt ordentlig och gjorde ett tak av ett lakan till henne. Hon trivdes som fisken (hunden?) i vattnet och låg kvar där hela dagen!
Visst är hon söt våran Loppis?

Bilder på huset

Här har ni en bild på vårt underbara hus. Jag har mitt sovrum på översta våningen där jag har en härligt utsikt över havet från sängen.
Jag lovar att lägga upp bilder inifrån också men just nu har vi storstädning så allt är lite kaos. Men det kommer, det lovar jag!


bilder från gårdagen

Loppan vilar huvudet!
Vi hade objudna gäster igår på lunchen, men det gjorde inte oss någonting!
Pappa & Rickard
Träffade vår vän Jula igår vid båten. Hon är utan tvekan den mest galna personen på hela Koh Tao

mycket som hänt idag!

Imorse körde vi ner med pappa och Joakim till båten för att vinka av dem. Men vad händer då? Inga båtar går! Som tur var gick båten på eftermiddagen så de kunde ta den istället. Så nu är de påväg till Bangkok medans jag och Rickard är kvar på ön.
Vi hann även med ett besök hos vår gode vän Auy, som arbetar som sjuksköterska här på ön. Doktorn
tog en titt i mitt öra och konstaterade att jag har inflammation. Fick även ett papper på att jag är
sjukskriven och måste vila i hemmet i 3 dagar! Haha! Det kommer användas flitigt, speciellt när det
gäller diskning och sådant :)
Egentligen var det ganska tur att det inte gick någon båt på förmiddagen. Advokaten som vi skulle träffas igår
kom nämligen inte över till ön då och kom idag istället. Så vi hann alla träffa honom idag.
Jag och Rickard ska möta honom imorgon igen 10.00 för att ge honom våra pass. Han ska hjälpa oss
och fixa 30 dagars extra visum. Jättesmidigt eftersom vi då slipper åka över till fastlandet och göra det!
Nu ikväll festade vi till det och käkade på vår favorit restaurang, El Gringo. Den mexikanska restaurangen
vi var på förra veckan. Eller var det för två veckor sen? Kvitt samma, det var lika gott som sist och vi
passade även på att ta några drinkar då det var happy hour. En drink = 100 bath = 20 kr!
Nu tjatar Rickard om att jag ska sluta skriva så vi kan börja titta på LOST. Vi har nämligen med oss de
4 första säsongerna. Så det kommer spenderas måånga timmar med det!
Det går väldigt segt att lägga upp bilder idag så jag lägger upp dem imorgon bitti istället!

Just det, vi har även lyckats få punka på moppen två gånger idag! Först i förmiddags på bakhjulet och nu
ikväll på framhjulet. Problemet med punkan ikväll var att vi befann oss på andra sidan ön och fick köra
hem i 10 km/h eftersom alla verkstäder var stängda! Det var lagom många som ände sig om och undrade
va det var för fel på oss egentligen!

slit och smärta!

PHU! Idag har vi verkligen försökt göra ett slutspurt och arbetat med all kraft vi har. Och det är inte lätt att slita i 30 graders värme! Imorgon är det ju bara jag och Rickard kvar eftersom de andra åker tillbaka till Sverige, så vi försökte få gjort sådana saker som jag inte klarar av. T ex att bära tunga saker :)
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för om en timme ska vi träffa våran advokat och då vill man ju inte se ut som en stor svettpöl med ben. Nej, man får försöka göra sitt bästa och för min del är det en dusch!
Förresten, inte nog med att vi slitit som djur de senaste två dagarna. Jag har fått öroninflamation också. Det gör inte bara ont, det gör jävligt ont. Igår var jag tvungen att släppa löst några tårar mitt i smärtan.
Så efter advokaten måste jag köra och köpa lite medicin!

sol sol soool!

Tror ni inte att solen var framme idag? Självklart var den det! Jag har njutit hela dagen och vi har försökt vara ute så mycket vi bara kunnat. Jag och Rickard körde iväg och storhandlade, ifall det kommer ytterligare en storm (som det antagligen kommer vara hela november) vill vi vara förberedda och ha mat hemma så vi slipper köra ut och riskera få en koksnöt i huvudet!!!
Vi fick även en hel del jobb gjort i trädgården idag. Vi slet som djur och kånkade grenar fram och tillbaka så de blödde på både händer och fötter. 
På eftermiddagen körde vi bort till Sprite så pappa kunde säga hejdå till honom innan de åka till Bangkok på lördag. Han blir alltid så himla glad när man kommer att man knappt klarar av att lämna honom. Förra året grät jag som en liten bebis när jag var hos honom och sa hejdå. Jag vill inte ens tänka på hur det kommer bli i april..
Började dagen med ett glädjeskutt och tackade för fint väder!

Jag & Loppen ligger och kelar på terassen

Haha, tror ni att en av dem spänner sig lite extra?

Pajja & Sprite



3 november

Nu är vi hemkomna efter en middag på Zanzi Bar, stället med störst portioner på hela Koh Tao. Måste gå dit snart igen och ta en bild på deras hamburgare. De är stora som en LP-skiva! Rickard fick med nöd och näppe ner hela. Eller han sa själv att han hade fått plats med mer men det tror jag inte en sekund på. 
Själv käkade jag och pasta alfredo som faktiskt var sådär. Inget jag kommer äta där igen, men ändå helt okej.
Nu ska jag krypa ner i sängen och be en stilla bön om sol imorgon. Okej, det var kanske lite att ta i. Jag får
nöja mig med uppehåll. Snälla snälla, låt oss slippa regn imorgon så lovar jag att försöka bli mer snäll!
Godnatt!

regn och blåst

Jag måste få ursäkta mig för dålig uppdatering. Och helt ärligt så har jag nästan ingeting att berätta om. Regnperioden har verkligen satt igång på riktigt. Speciellt under nätterna. Dagarna är helt okej men på nätterna är det fullkomligt kaos. Tänker er Gudrun-light, så mycket blåser det. Inatt var jag och Rickard tvungna att springa ut på balkongen och hämta mig hammock som höll på att flyga all världens väg. Precis när vi ska lyfta in den kommer värsta vinden och suger tag i både mig och hammocken. Mitt liv kunde slutat i den sekunden men som tur va höll Rickard fast oss i andra änden.
Så istället för att ligga på stranden och pressa spenderar vi mesta tiden hemma i huset. Vi spelar spel, kollar
massa filmer och tar det relativt lugnt :)
Thailändarna tror att det kommer bli bättre om 2-3 dagar. Det hoppas jag verkligen på. För när första
solstrålen tittar fram ska jag kasta mig till stranden och fortsätta jobba på brännan!

Här är några bilder på våran underbart härliga balkong på 3e våningen! Ni ser även hammocken som höll
på att kosta mig livet!




lyckad kväll!!!

Ha ha! Vilken kväll det blev igår. Efter vår tremanna-förfest här hemma körde vi ner till Ban's för att rocka gärnet. Vi träffades massvis med härliga människor och svepte en och annan bucket. Jag tog dock mitt förnuft till fånga och köpte en liter vatten som jag varvade med. Det tackar jag gudarna för idag!