Redan torsdag

Helgens höjdpunkter
* Min syster vann biljetter till genreper av melodifestival finalen, och jag fick den ena!! (okej, finalen hade varit bättre, men det är ju exakt samma sak, bara att det inte går live på tv!)
* en rolig kväll/natt på mårtensson

Det var tyvärr de enda höjdpunkterna på helgen för söndagen låg man ner mesta tiden.

I måndags, tisdags och igår, onsdags var jag ledig. Jag hade min gigantiska städ/tvättdag i tisdags. Städade hela lägenheten och tvättade 8 maskiner tvätt. Sängkläder, vanliga kläder, Rickis miljoner träningskläder, saker som var tvugna att handtvättas. Ja, allt jag hittade som var minsta skitiga!
Igår hjälpte jag mina föräldrar att flytta och tömma huset. På kvällen kom Jojjo och höll mig sällskap eftersom Rickard var i Örebro på match. Vi kollade på 'det okända' och 'efterlyst', sen var jag lagom kaxig när ja skulle sova själv!

Idag var det dags att gå upp 05.50 för att jobba på Elias Fries. Det är skönt att börja jobba tidigt för då slutar man oftast tidigt med. Jag kunde gå vid 13.00 idag eftersom vi inte hade så många barn på dagiset.
Imorgon blir det också jobb på Elias Fries och efter det tar vi helg! Min syster Jenny (och förhoppningsvis Sara) kommer hem i helgen för att ta det rikitgt lugn, kolla på melodifestivalen och äta god mat!

Nu ska jag kolla ett Desperate Housewife avsnitt.


ibland bara måste man!

Min städ/tvätt dag har börjat..

Jag återkommer ifall jag överlever!

ÄNTLIGEN Helg!!!

Nu har jag äntligen intagit soffan och kan njuta av att få ta helg.
Har suttit som bänkad framför backhoppningen i en timme nu, inte för att jag är speciellt intressead av det utan mest för att jag inte ens orkat byta kanal.

Rickard kommer snart hem från träningen. Vi möttes bara som hastigast i dörren innan när jag kom hem från jobbet och han skulle iväg på träning.
Jag tror inte att vi har några som helst planer för kvällen utan det blir nog bara lite glass, mys i soffan och sen slockna innan jag hinner stänga ögonen.

Imorgon ska jag ta mig en ordentlig sovmorgon för att ladda upp inför kvällens madness på Mårtensson :)
Jag och Jojjo planerar att åka in till Halmstad runt middag för att hinna med en runda på staden innan det är dags för makeover! Jag ska nämligen in på Big Travel för att få lite hjälp med min kommande resa!!!  

 


precis överlevt!

Nu ska jag äntligen bege mig hemåt. Detta har verkligen varit en vecka som tagit hårt på mina stackars krafter. Men jag har överlevt och imorgon blir det istället jobb på Elias Fries från 9-18. Det blir verkligen en hel dag men det kommer förhoppningsvis kännas ganska skönt när man traskar hemåt igen! På Elias Fries är personalen toppen och då har man nästan alltis trevlig!

Ikväll ska jag inte röra mina apostlahästar många meter. Ska bädda ner mig riktigt ordentligt i soffan och börja kolla på Prison Break säsong 2. Ricki tyckte att det räckte med att vi laddade ner resten av serien, jag däremot tycker att om man väl har köpt första säsongen så måste man köpa resten med. Det ser ju inte fint ut att bara ha en säsong . Så igår inhandlade jag säsong två och den ska invigas så fort Ricki kommer hem från jobbet.

dålig koll!

Idag gick jag upp en kvart tidigare än vanligt. Min plan var att jag skulle se lite mindre ut som ett krigsoffer när jag träder in på skolan (en av de andra lärararna frågade om jag hade blivit slagen i ansiktet en morgon förra veckan. Då är det på tiden att börja gör något åt saken!).
Så jag gick upp, käkade frulle + en apelsin för att få i mig lite vitaminer. Det borde ju hjälpa lite på traven åtminstone? 
Kommer in på kontoret och tittar på schemat. 13.40 börjar min första lektion! WHAT! Här står jag klockan 8.00. Ready to kick some ass.

Tyck synd om mig!!

Helgens outfit... i drömmen!


En riktig tjejkväll :)

På lördag är vi ett stort tjejgäng på 17 tjejer som ska till Mårtensson för att kolla på schlagern och avnjuta en två-rätters middag.

Det var min syster Jenny som bjöd med mig och jag i min tur bjöd med mig min bästa kompis Jojjo!

Jag och Jenny har inte varit ute ihop på Gud vet hur länge. Jojjo är jag inte heller ute med speciellt ofta med det finns ingen jag har så skoj med ute som henne :)

Tror verkligen att detta kommer bli en toppen kväll

Grattis till mig på namnsdagen


reunion :)

Nu sitter jag här på jobbet och har ingenting att göra. En timma återstår av den tvåtimmars håla jag hade mellan lektionerna. Har haft två lektioner nu på förmiddagen, en historia och en svenska. Nu är det två svenska och en religionslektion kvar innan jag får traska hemåt igen.

Igår var mina trognaste medlemmar hemma hos mig. Sandra är hemma från London, Mia flög ner från Stockholm och Malin kom körandes från Halmstad.
Sist vi alla träffades ihop var när vi åkte till Sandra i juni för att se Brittans konsert!
Det var superskoj att träffas igen! Mycket tjatter och kvackel hann vi med innan jag blev så trött att det nästan kändes som jag jagade iväg dem!
Nu får det inte ta lika lång tid tills vi ses igen!




Jag säger då det...

Även om det var en riktigt jobbig dag i fredags kanske jag borde vara glad att jag inte jobbade?
Man slutar aldrig förvånas över vår kära elever men att kleta sitt egna + hundbajs och pissa i mjölkmaskinerna är fan att gå över gränsen!


Lördag

Igår kom jag hem efter två dagar i stan. Skönt att få ta helg på riktigt!
Det blev en lugn kväll framför let's dance och prison break.

Ricki är på brandstationen här i Hylte nu. Brandmännen hade visst bjudit dit hans lag. Jag antar att de ska få leka brandmän och släcka lite eld?

Jag sitter iställer här och väntar på att min mamma ska komma hit med min sista möbel hemifrån.
Vi städade hela lägenheten i morse, sen skulle jag bara plocka iordning lite lite till så att min bänk kunde få plats och helt plöstligt ser det ut som helvetet här igen.
Varför har man så jävligt med saker? Igår tog jag med mig alla kläder hem ifrån hit. tre fulla resväskor! Plus alla kläder som jag redan hade här!!!
Nu har jag fått lägga alla sommarkläder i flyttlådor eftersom det inte finns någon chans att de får plats i garderoben. Alla min klänningar har fått flytta in i Rickards garderob och resten får jag nog gömma någonstans!

Ne, nu får jag nog ringa mamma och fråga vart hon håller hur. Hon skulle ju varit här för en timme sedan. Ska ner och handla till tacosen ikväll med, för att sen bara kunna fokusera på Melodifestivalen :)

PS. imorgon firar jag och lilla Ricki 1år

onsdag

Dagen i Isaberg har varit toppen! Där finns ju inte speciellt många backar men jag lyckades få till några härliga åk ändå. Det var längesedan jag sist åkte skidor, tror det var på gymnasiet, men jag hade fortfarande lite feeling för det och lyckades stå på benen hela dagen!

Nu håller mina ögon på att falla till golvet så jag borde hoppa i säng.
Imorgon blir det stan för min del, även sovis hos storasyster  Jenny till på fredag.

Dag att dra på skidorna igen!

Idag blir det nog en rolig dag på jobbet.
Isaberg nästa :)

Tacka vet jag friluftsdag!

Kvällens måltid!

Fläskfilé i ost- och senapssås

. Fläskfilé i ost- och senapssås









Ingredienser

4 port

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör-&rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Kvibille Präst

Gör så här

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker

Good news!

Såhär tidigt på dagen har jag redan fått två roliga nyheter!

  • Jag fick veta att mitt engelska betyg nu är mvg istället för g. (jag kommer knappt ihåg hur värdelös jag var på engelska innan usa!)
  • Min lillebror Joakim har fått ett jobb! Jippie!!! Han har varit arbetslös allt för länge nu och jag superglad för hans skull!!

måndag 8 februari

Jag håller på att läsa upp min engelska och idag gjorde jag sista delen, uppsats. Det kändes helt okej men $an vågar inte hoppas för mycket.
Innan jag skrev uppsatsen var det jobb för hela slanten. Jag skulle egentligen varit hemma idag men blev ganska glad när de ringde in mig.
Nu sitter jag här hemma och väntar på Ricki. Jag var inte så pigg på att snacka när han kom hem vid två inatt, men idag har de inställd träning så vi får lite kvalitetstid tillsammans. Jag är tacksam för alla eftermiddagar vi har tillsamman, eftersom det inte händer så ofta.
Jag skulle gissa på att vi kommer fastna framför Prison Break hela kvällen :)

jag behöver en klädhängare!

Såhär ligger det till: mina föräldrar håller på att flytta från vårat hus till en lägenhet, därför har jag blivit tvungen att ta med mig alla mina saker hem till mig.
Som tur är har jag inte så himla mycket möbler att flytta. De möblerna jag hade på mitt rum, som jag ville behålla är redan här.
Det jag nu har kvar på mitt rum hemma är en garderob med en helvetets massa kläder. Det finns ingen chans att de får plats här nu. Våra fem garderober är redan fullsmockade och vi får inte plats med min garderob som jag har hemma. Istället har jag kommit på att jag ska köpa en klädhängare. Den tar nog inte jättemycket plats och då kan jag hänga upp alla mina klänningar, kjolar och byxor i den! Det kanske t.om ser lite fashion ut. hehe!

Så om någon ska till IKEA inom en snar framtid så hojta till! Då vill jag skicka med en liten beställning :)

Sandra kommer hem.. allefall på besök! ;)

Jag tror knappt att det är sant! Min trognaste Sandra Sanky Johansson kommer hem till Svedala på torsdag! Sist vi träffades var i somras när vi hade reunion hos henne i London!!!
Jag har redan börjat planare så smått inför hennes hemkomst. Vad vill hon äta? Vilken dag passar henne?
Sandra, just tell me when and where and i'll be there! :)

Prison Break


Rickard och jag har pratat ett tag om ifall vi ska börja kolla på en serie. Han har inte varit särskillt sugen på att titta på någon av de boxarna jag har (Will&Grace och Scrubs) så jag tog saken i egna händer.
Jag överraskade fanskapet med Prison Break season 1.
Ingen av oss har sett den serien innan, därför var det roligast att börja på den. Det hängde mellan Lost och PB men eftersom jag sett de första 4 säsongerna av Lost är det kanske roligast att se någon som ingen av oss sett innan.
Igår började vi kolla de första fyra avsnitten. Holy God, vilken underbar serie!
Hade inte Rickard varit på match i Stockholm idag hade vi antagligen haft ett rikitgt Prison maraton.

Istället får jag väl sysselsätta mig med städning....

TGIF

Friday night och jag sitter här hemma själv. Rickard är som vanligt på träning. Jag sysslesätter mig med att sjunga så högt jag bara kan till Taylor Swifts alla låtar.
Det var egentligen tänkt att vi skulle åka in till stan efter träningen och se Avatar. Men efter en fredag på Örnaskolan vill man helst bara stanna hemma i lugn och ro. Så Jojjo kommer hit för att försöka ta revansch i Buzz. hi hi!

Imorgon är det ÄNTLIGEN dags för Melodifestivalen att dra igång igen. Detta är verkligens årets höjdpunkt!!! Jag hade kunnat vara utan tv resten av livet.. bara jag hade fått se på Melodifestivalen!

Nåja, nu ska jag försöka göra någon nytta här hemma innan mitt finfina besök kommer :)

längdskillnad? Japp!

Haha, ibland glömmer jag att jag ser ut som ett dagisbarn jämte Rickard. Satt precis och tittade på lite bilder från Thailand och där fanns vissa bilder där man verkligen ser hur liten jag är.. eller hur stor han är?



Tacka vet jag stenar ;)


2 meter falukorv!


Utan att ens behöva tjata ville Jojjo följa med mig på volleybollen igår. Det var inte riktigt lika mycket ös på läktaren denna matchen som det var förra helgen. Hylte lyckades ändå kamma hem en seger med 3-1.
Matchens lirare blev Taylor Wilson (bilden) , en av de nya amerikanarna. Ica som sponsrade matchen hade fixat ett ganska roligt pris. Hann vann en specialbeställd 2 meter lång falukorv! haha.

Så imorgon kommer amerikanarna hem till oss för att käka äkta svensk falukorv! Killarna kommer antagligen spela rockband så jag antar att det blir jag som får ställa mig vid spisen och laga mat. Eftersom han tar med sig 2 meter falukorv ska jag nog slänga ihop lite olika rätter. Korvstroganoff, stekt falukorv och ungsbakad falukorv. kommer inte på så mycket annat man kan göra med den.

Nu ska jag iväg och jag nervöös. Håll tummarna för mig!