Roadtrip to Helsingborg

I morse när vi vaknade var varken jag eller Jenny speciellt pigga eller mådde sådär superbra men vi beslöt oss ändå för att bege oss på våran planerade roadtrip.
Vi kom iväg lite efter beräknad avgång men det gick prima ändå. Det sjöngs och skojjades i bilen hela vägen ner tills vi kom till Helsingborg. Vilken avfart skulle man ta till väla? Vi gick efter magkänslan och det visade sig inte vara någon sådär jättebra idé! Efter en halvtimmes virrande i Helsingborg kom vi tillslut fram :)

Chaffis Jenny och Jag har skoj i bilen mot skåneland!


Wiho, we found it!!!

Jenny shoppade loss bland mattorna på ikea... (Jenny och Jenny vet jag dock inte. När vi kom fram upptäckte min kära syrra att hon glömt sin plånbok hemma så jag fick snällt dra mitt stackars kort så fort något skulle köpas)

.. medans jag hade ryggont och vilade mig!

Inne på väla shoppades det endel. Bland annat detta linne, ett riktigt fynd 49.50kr!  Ett fynd om dagen är bra för magen! Annars köpte jag bara en sommarjacka. Det fanns verkligen inte mycket att hänga i granen nere i skåneland. Låt danskjävlarna ta dem!

När våra fötter höll på att ramla av åkte vi hem till moster Jasmina (lättare sagt än gjort.. även denna gången körde vi fel. Efter 20 minuters åkande var vi tillbaka vid väla igen och fick helt enkelt prova lyckan med en annan väg. Den gången hittade vi!!) Jag tyckte själv att jag var skitrolig när jag tog Cassandras vagn från henne och sprang iväg med den. Leken uppskattades dock inte!!

Istället ägnade vi oss åt bollkastning. Mycket roligare!

dödssjuk :(

I lördags åkte jag, Jenny och Rickard in till stan för att gå på after beach premiären. Jennys två polare Sara & Sara var också med oss. Eftersom jag i princip aldrig befunnit mig i Sverige på sommaren har jag aldrig varit på after beachen innan. Det var väldigt mycket folk där och en riktigt härlig stämning!! Träffade även min gamla och alldeles underbara klasskompis Johanna :)
Sara & Jenny

Rickard & mina solglasögon (som ser ut att täcka hela min fejja på denna bilden!!)


Igår, söndag, var jag, Jenny, Rickard och Jennys kompis Louise på Tylösand igen. Det blev en heldag i solen som avslutades  med lite after beach igen. Träffade Johanna igen och lite andra bekanta ansikten, alltid lika trevligt!
På kvällen spelade jag, Jenny och Rickard monopol men det slutade som vanligt med att jag blev sur för att det gick skitdåligt för mig. Jag gav upp och då var det inte så kul för de andra att fortsätta!

Inatt sov jag riktigt dåligt och det var ännu sämre när jag vaknade i morse. Det kändes som jag hade gått ner 30kg och inte hade någon styrka what so ever kvar i kroppen. Svimmfärdig körde jag in min baby till halmstad eftersom han skulle ta tåget upp till Uppsala. Resten av dagen har jag spenderat i sängen. Usch, jag hatar verkligen att vara sjuk. Eftersom jag aldrig är sjuk tror jag typ att jag håller på att avlida så fort jag blir sjuk.
Jag och Jenny hade planerat att dra till måndagsklubben ikväll men nu får vi ligga i soffan och kolla på beck istället..

Imorgon, om jag mår bättre, ska vi åka på en liten roadtrip ner till Helsingborg. Shoppa lite på väla och hälsa på moster Jasmina mår jag nog bättre av!


Så duktig så!

Igår när Rickard ringde berättade han att han kommer hem inatt istället för imorgon, Jippie! Han är ju typ i Örebro nu eftersom de har sina landskamper mot Schweiz där. De hade match i tisdags och igår och tyvärr förlorade de båda. Matchen igår verkade inte gå så jättebra men jag såg detta på volleyboll.se nyss:

Rickard AhlundSchweiz härliga servesatsning kunde Svenska herrlandslaget inte stå emot. Samtidigt var det ingen bland Svenskarna som tog för sig, mer än inhoppande Rickard Ahlund (bild t vänster) i tredje setet.






Han är så duktig så min lilla pojk! :)
Ikväll har de match igen, som de förhoppningsvis vinner!!

Veckans bilder

Denna veckan har varit riktigt härlig! Det har varit otroligt fint väder så jag har passat på att pressa varenda dag.

Jojjo och Texas slappar i skuggan


På östra standen. Jag badade faktist halva kroppen :)

Jag och världens bästa syster Jenny

Idag har jag och Maja legat hemma på gräsmattan och chillat.



Tillökning väntas!


Efter som min kära sambo inte riktigt vill att vi ska skaffa en hund eller något annat djur med päls just nu har vi snällt kommit överens om att skaffa varsin guldfisk när vi kommer hem från Thailand.
Jag har ju tidigare haft två guldfiskar, Britney (självklart namnval!) och Frank Lampard, men nu måste jag ju ha nya namn. Eller, allefall ett nytt namn. Så därför ber jag om lite namnförslag till den nya firren! (inte typ guldis och såna loser namn) 

JAG SAKNAR DIG!

Nu är det bara två dagar tills Ricke kommer hem igen :) Då har vi förhoppningsvis två dagar ihop innan han åker till Serbien i två veckor med landslaget.

Årets första dopp!

Idag hade jag som plan att gå upp tidigt och sedan åka direkt ut till Johanna. Pigg som en mört var jag klockan 8.55 och traskade ner i huset. När jag hittade Maja sovande i en annan säng var jag ju bara tvungen att lägga mig hos henne och lyckades somna om! Trots detta var jag ändå ute i Järanäs i hyffsat god tid, lite efter 11 skulle jag gissa på.

Jag och Johanna spenderade den mest av tiden i solen. Jag liggandes i solstol och Jojjo på marken. Inte mycket blev det sagt heller. Vi känner varandra nästan för bra så vi behöver knappt prata med varandra :P
Efter att vi hade käkat lunch tog vi med oss lilla hundvalpen Texas ner till bryggan för ett dopp. Stackars byracka råkade ramla i vattnet när han försökta ta min jordgudde (jag lovar, jag puttade honom inte!) men vi räddade honom snabbt.
Jojjo skulle i och bada benen och helt plötsligt står även jag i vattnet, jag som aaaldrig badar i Sverige! Och vad tänkte jag på när jag sa 'kom igen, vi doppar oss!' Var jag från vettet? Sagt och gjort, det var bara att försöka njuta. Jag har tyvärr inget bildbevis på att jag faktist har badat i Sverige men hela Unnaryd kan antagligen skriva under på att de hörde mig skrika när jag höll på att frysa röven av mig. Efter ett tag i vattnet blev det riktigt behagligt så vi stannade i en stund.

När jag kom hem från Jojjo var det dags för mig att klippa gräset. Jag har försökt göra andra saker hela tiden så jag skulle kunna slippa det, men nu var det på tiden. Jag hade då två alternativ: 1. Att jag själv skulle göra det. 2. Ringa in liemannen (och honom vet jag inte riktigt om jag litar på)
Jag fick klippa det själv men det uppkom ett litet problem innan jag ens hann börja. Hur fan får man igång gräsklipparen? Jag försökte utan lycka så jag fick ringa till mina föräldrar i Thailand för lite instruktioner :)
Nu är gräset fint som snus och jag tror nog bestämt att jag blev lite starkare på kuppen. Det är inte helt lätt att köra runt med en gräsklippare vill jag lova. Rickard, dina biceps kan slänga sig i väggen efter min runda på gräsmattan!

Julia - nu även under namnet Juliemannen.


måndag

Helgen efter midsommar har varit riktigt seg. Hela lördagen och söndagen spenderade jag och Rickard framför tvn. Det var superskönt att inte göra någonting. Eftersom vi inte har varit hemma samtidigt på en helg på typ 5 veckor var det toppen!
Nu ska jag snart åka hem till mig. Jag borde egentligen klippa gräset men jag tror faktist jag skippar det idag, det är ju dåligt väder! Det får bli städning istället. Måste ge min lilla bebis lite mat med. Vi har fått ett tillskott i Örnstedt familjen med. Igge! Fast tillskott och tillskott vet jag inte, vi har haft honom i många år men nu har han börjat titta fram igen. Jag ger honom mat hela tiden men den tar slut lika snabbt. Jag misstänker att Maja äter upp hans mat!

Rickard åker iväg till Vingåker idag med landslaget och kommer inte hem förens på lördag. Sen åker de till Serbien nästa måndag och stannar där i två veckor :( Fast efter det åker vi äntligen till Thailand och då är allt med landslaget slut.  


Midsommar

TACK JOJJO & ALBERT FÖR EN URTREVLIG MIDSOMMAR!

Jag & Rickard

Texas och Jag

Jojjo och Fredde fixar med maten

Rickard och Jojjo

Självaste Karlsson

Jenny och Jag

Fredde och Albert

Mackan och Rickard



Nyblivna matte och husse :)

Kubbkungarna!



pissväder!

Vad är det för fel på vädret? I förrgår och igår när jag jobbade var det jättefint väder och idag när jag är ledig blir det självklart regn! Jag som hade planerat att gå upp med Rickard (05.50!!!) och sedan ta en väldigt tidigt morgonpromenad hem till mig. Den planen ändrades snabbt. Jag orkade inte ens kolla vad det var för väder innan jag beslutade mig för att inte gå upp.

Och imorgon är det midsommar. Tråkigt att det ska bli dåligt väder då med. Jag, Rickard och Jenny ska hem till Jojjo och Albert i Järanäs. Det ska bli riktigt trevligt, det är så himla fint där ute i Järannäs. Johanna har ju även skaffat en liten bebis. Labbevalpen Texas som jag inte har sett ännu :)

bara en dag kvar!

Off to work! Verkligen ingenting jag ser fram emot idag, men det är min sista dag och sen ska jag inte jobba någonting mer denna sommaren (hoppas jag!)


Bilder från Joakims bal & student

Min lillebror Joakims bal
Elin & Joakim




Joakims Student



Robban & Joakim



London part 2 - BRITNEY KONSERTEN

Britneys konsert - Ja, vad ska man säga?

Innan konserten började var jag riktigt nervis och trodde nästan att jag skulle fälla en tår. Varken jag eller mina andra tjejer kunde fatta att vi skulle få se självaste Britney Spears, våran största idol.

Konserten började som en circus, det var clowner som sprang runt, lilleman himself (en dvärg), en tjej som rockade massvis med rockringar, en annan tjej som hoppade upp i luften och gjorde volter och annat och sedan landade på en smal pinne (riktigt imponerande faktist).
Sen kom hon, BRITNEY SPEARS, som en ängel från himlen. Jag och Mia som satt jämte varandra kunde inte fatta det. ' Är det hon? Jaa, det är hon! DET ÄR HON! Kan du fatta?? Inte jag heller!!!! Fy faaan!'

Konserten flöt på men det blev aldrig något riktigt WOW! Jag hade antagligen för stora förhoppningar och konserten levde verkligen inte upp till det. Först och främst kom inte Pussycat Dolls som skulle vara förband. Istället var det nån tjej som hette Ciara. Who the fuck is Ciara? Hon har tydligen släppt nån låt med Justin Timberlake men hon var ingen att hänga i granen. Jag vet inte om hon missuppfattade det hela? Hon trodde tydligen att hon var med i en porrfilm och juckade på som bara den på scenen.

Sen att Britney mimade hela konserten igenom är ju bara total KATASTROF! (förutom till låten everytime) Jag visste iofs innan konerten att hon skulle mima men hade ändå hoppats att det skulle vara mer verkligt. Hon körde även 2-3 låtar som jag aldrig hade hört innan. Och vad hände med storbilds tvn? Glömde hon sätta på den eller?
Sen att vi hade en rad bitterf*ttor bakom oss som lipade när vi ställde oss upp och dansade (vem gör inte det när womanizer drar igång?) gjorde mig pissed off. Så jag sa några väl valda ord till dem.

Hade det inte varit så att jag och Sandra varit på Spice Girls förra året och sett deras otroooligt grymma konsert hade jag säkert tyckt att Brittans var mycket bättre. Men det fanns ingen chans att Britney kunde bräcka dem. Deras konsert var den bästa jag någonsin varit på och det ska mycket till för att slå den.

Så nej, skärpning Britney. Du är still min största idol men detta var inte som jag hoppats på. Själva showen var grym med trollerier och andra grejer, men att mima igenom en hel konsert det gör man inte, även om man heter Brittan Spears. Om hdu så hade sjungt lika falskt som jag gör hade jag tyckt om dig ändå!

Shape up Britney - du kan bättre!







Tänk er för!

Niklas, 15, faller ner på knä.

Slaget, med en vodkaflaska, har kommit bakifrån och träffat honom stenhårt i huvudet.

Några steg och han har segnat ihop på marken.

16-åringen med flaskan försvinner snabbt. Han tillhör ett killgäng som Niklas och hans vänner hamnat i bråk med, om egentligen ingenting, tidigare den här kvällen.


Ibland tänker man sig inte för vad man gör. Saker kan gå så himla fel på bara någon sekund. Klicka på länken nedan och lyssna. Det är en otroligt sorglig berättelse.

http://wwwc.aftonbladet.se/ljudbildspel/niklas/


Fredag

Igår hade vi skolavslutning på Örnaskolan. Alla var så fina och glada! (varför kunde inte eleverna vara så snälla varje dag?) Efter en otroligt långdragen avslutningsfika med alla lärarna åkte jag och Hampus in till stan. Vi var inte alls inne länge men jag han roffa åt mig ett par jenas short, två linnen och en skjorta.
På kvällen var det dags att åka och kolla på niornas spex. Riktigt riktgt roligt! Jag kommer ihåg när vi hade vårat avslutningsspex. Jag var med i dansgruppen då. Det var verkligen hur kul som helst att få vara med i det.

Idag tar min lillebror Joakim student! GRATTIS GRATTIS! Är otroligt glad för hans skull, men det är jättesynd om studenterna eftersom det pissregnar :(
Men det ska bli gott med all mat sen och att träffa släkten. Synd att inte Rickard kan vara med, han är iväg med landslaget igen!!


London part 1

Nu är det dags att berätta lite om London resan som höll på att sluta i katastrof innan vi ens kom dit.
I måndags skulle jag ta tåget upp till Mia i Stockholm eftersom vi skulle flyga därifrån. Precis innan jag hoppade på tåget sa jag till Jenny "Det känns alltid som man har glömt något... men jag tror faktist att jag har glömt något! Hmm... HELVETE!!! PASSET!!!"
Som tur va kunde pappa snabbt köra till torup och möta upp tåget där och ge mig passet! Nu kunde det ju inte gå värre!

När jag äntligen kom upp till sthlm gick jag och Mia hem till hennes nya fina lägenhet. Vi satt och snackade in på småtimmarna tills vi bestämde oss för att sova. Vi ställde alarmet på 10.30, då kunde vi sova ut eftersom planet gick 16.00. Sen fick Tigger för sig att springa bort till en kompis och lämna en klänning så hon skulle slippa det dagen efter ifall det skulle bli stressigt!
Mia "Jag passar på att kolla exakt när planet går med."
Jag fortsatte sova fram tills Mia ringde och väckte mig! "JULLAN, PLANET GÅR 9.30!!!!!!!"

Helvete va stressade vi blev helt plötsligt! Det blev till att sova 3 timmar och sen åka ut till flygplatsen. Planet var en timme försenat men vi kom allefall fram till London. Mia satt mellan mig och en annas snubbe på vägen ner.
Mia "Jag tror nog att jag sov hela vägen, från att det lyfte tills vi landade"
Julia "ähh, jo det gjorde du! Det fick både min axel och axeln på han som satt på andra sidan uppleva!
Haha, Mia hade alltså kurat in sig både i min och hans axel hela vägen ner.  

När vi vääääl kom in till London fick vi virra runt där i flera timmar innan vi äntligen hittade Sanky!  Då mötte vi upp Landis (killen vi fick låna lägenheten av). Kvällen avslutades med några drinkar på en båt innan vi åkte bort till våran två-vånings lägenhet i Hampsted.

Fortsättning kommer!





Onsdag

Johanna, idag efter jobbet ska jag berätta om London. Försök håll ut tills dess!

Detta är min sista vecka på jobbet. Sen blir det sommarlov och då ska jag vara ledig hella sommaren. I måndags hade eleverna friluftsdag. Jag var först med och gick en tipspromenad (min klass vann men jag var inte till så stor hjälp, kunde 1 av 13 frågor!) På eftermiddagen var vi och spelade golf. Jag fick in några riktigt bra träffar men nu har jag sjukt mycket träningsvärk i arm, rygg och revben!!!

Igår hade vi klassdag och passade på att cykla ut till skärshult! Jag anmälde mig frivillig att cykla längst bak med de eleverna som inte ville köra race. Smart taktik från min sida eftersom jag fick mjölksyra innan vi ens började cykla!
På kvällen hade jag och Rickard finbesök. Jag bjöd dit mina syskon Jenny och Joakim på middag. Mycket trevligt.

Idag har jag inte så mycket planerat. Det är skolstaffet i eftermiddag. Så denna veckan har inte varit så väldigt ansträngande förutom att jag har behövt röra på mig mer än vanligt!! :(

London

Hello fans,

det blir bara nagra snabba rader nu for jag hinner inte skriva sa mycket.
Igar var vi pa Britt konsen och det va bra som fan. Berattar mer om det i ett inlagg nar jag kommer han. Jag kan knappt fatta att min STORSTA idol har statt nagra meter framfor mig!!

Nu ar jag, malin och Mia ute pa lite turistande. Big ben mm..

Ska pysa nu!

En dag kvar!

Texten nedan snodde jag ifrån Sandras blogg. Hur bra låter inte det? Vi kommer få såå skoj asså!!
Idag efter jobbet åker jag ju till Stockholm :) Dock har jag så ont i magen att jag håller på att avlida men det får gå vägen ändå.


Wiii vad glad jag ar! Jag har varldens basta chef! Sara ringde mig igar: "Vet du va!! Jag har fixat en lagenhet i Hampstead dar du och dina kompisar kan bo nar de kommer!!" Perfekt!! Vi hade inte fatt plats alla hemma hos mig sa hade fatt sova pa olika stallen annars...

Sa jag, Malin, Mia och Julia kommer bo i Saras kompis killes lagenhet helt sjalva! Hampstead ar en av de finaste omraden i London, och det ar dar alla kandisarna bor ;) Sa himla snallt av honom!!! Vi kommer ha saaaa kul!
De anlander iman kvall, jag kan inte vanta! Vi har roliga dagar framfor oss med shopping, turista (igen..). party och sist men inte minst, BRITNEY pa onsdag! Jag kommer ta med tovisen pa dagarna sa det ar ju perfekt!

Iman kommer ni!! Tank att ha alla bastisarna har pa samma gang.. kan inte bli mycket battre!