lite bilder från veckan

Jag och min bästa vän Johan


Svampplockning med pappa och jenny :)


Johan och Jag


Lillebror Joakim


update

Herregud, nu har man varit hemma i Svea i en vacka. Tiden går fort när man har skoj(?). Även om Sverige suger så har de senaste dagarna varit roliga. Jag har hängt med Johan, träffat Nataschia, varit hos framor och farfar och igår var jag och min storasyster Jenny på Liseberg. Bilder kommer senare när hon har skickat över dem. När Liseberg stängde åkte vi bort och hälsa på min blivande make Fredrik Ljungberg och hans syster Jesscia i Mölndal. Mycket skoj att träffa dem och ännu roligare att jag antagligen får träffa Fredde imorgon igen när han kommer till Halmstad :)

Idag ska jag försöka kolla på den första Arn filmen eftersom jag och Johan ska gå coh se den andra imorgon. Sen blir det väl att jag träffar Johan när han kommer hem från jobbet och Jojjo när hon kommer från Jönköping.

Pappas fest :)

Nu ska jag berätta om när jag överraskade min pappa. Jag kan börja med att säga att flygresan hem var riktigt jobbig. Jag grät väldigt mycket. När jag sa hejdå till familjen på flygplatsen. När Tyler skickade meddelande till mig medans jag satt och väntade  på min flight. När jag väl kom på planer var det okej. Jag satt jämte en 20årig tjej som skulle åka till Frankrike för att plugga ett år så vi snackade på hela flighten.
Jag bytte plan i Frankfurt.  Det gick smidigt med själva resan var jättejobbig. Jag visste att nästa gång jag landade skulle jag vara i Göteborg. Tanken på det gjorde att jag grät konstant heeela resan.

Min bästa vän Johan kom och hämtade mig på Landvetter. SÅåå skoj att träffa honom igen men det kändes som 2 veckorsen vi sågs sist.  Vi missade tyvärr avfarten i Falkenberg så vi tog en runda inom halmsyad för att hälsa på Johanna Hallström :)

Pappas fest började inte förens vid 6 så jag fick gömma mig hemma hos Johan hela dagen. Eftersom jag inte hade sovit någonting på planet var jag riktigt riktigt trött men jag lyckades bara sova en timme hos Johan.  Framåt  6 ringde min syster Jenny och sa att allt gick efter planerna och att jag skulle förbereda mig att komma runt 18.30.

Johan gick ner till festen och jag fick stå i en buske och gömma mig fram tills de ringde. hehe. Johan ringde en signal till min mobil vilket betydde att Jenny hade börjat läsa på talet jag hade skrivit till min Pappa. Då började jag gå mot huset och gömde mig så jag kunde höra allt hon sa. I slutet av talet hade jag skrivit något i stil med '... jag visste inte vad jag skulle ge dig i present så jag skickade någonting hela vägen från Washington DC'

Då började jag gå in mot tälet och såg att Pappa grät. Det var en helt obeskrivlig känsla att få krama om honom. Helt sjukt. Det var lätt en av de bästa dagarna i mitt liv. Det går verkligen inte beskriva den känslan.
Jag är så himla glad att allt gick precis som planerat. Jag tror nog att alla gästerna hade tårar i ögonen under det tillfället.






tredje dagen hemma

Idag träffade jag Jojjo och Albert på förmiddagen :) Sen kom Sandra hit och Jojjo kom hit sen på eftermiddagen igen. Så otroligt skönt att få träffa sina bästa kompisar igen. Men allt känns precis som vanligt. De är sig lika. De är precis lika underbara som innan jag åkte.

Jag ska berätta om när jag överraskade Pappa och visa bilder men just nu är jag för trött för det. Känns som att jag vill sova hela tiden. Antar att jag fortfarande är inne på usa tiden.

Om jag ska vara ärlig så är det sjukt jobbigt att vara hemma. och jag har bara varit här i 2 dagar. Alla, nu menar jag ALLA mina kläder ligger på mitt golv. Jag orkar inte ens ta tag i att städa upp det och organisera min garderob. Vad ska man göra nu då? Skaffa ett jobb? Hur kan jag ens tänka på det nu efter att ha jobbat i ett år? I en vecka, minst, ska jag ta det lugnt. Inte tänka på någonting som har med jobb att göra.


tillbaka i sverige

Jag är hemma i Sverige igen. Igår fyllde min pappa 50år och hade en 50års fest. Jag har planerat i ca 3 månader att komma hem och överraska honom på hans födelsedag. Jag berättar mer om det senare.. är så himla trött nu. Fortf inne på usa tid.  men nu är jag allefall hemma.

en vecka kvar :'(

FAN FAN FAN.

Gårdagen var rolig. Jag, David och Tyler tog metron ner till DC för att gå på konserten. Även om det var hip hop gillade jag det. Det slog ju verkligen inte Spice Girls men ändå helt ok.

Varför i helvetet ska man träffa någon man tycker om och sen måste man åka ifrån den personen om EN VECKA!!! Det är ju helt sjukt att jag måste åka hem om en vecka. Fan. det är inte rättvist.

Nu ska jag till Kings Dominion med Ben & Raf.. hoppas det blir lite roligare.......

Onsdag

Nyss hemkommen från Jane. Var hos henne för att lämna tillbaka en locktång som var hennes. Tyler och David kommer och hämtar mig när som helst. Vi ska visst på nån hip hop konsert nere i DC. Jag hoppar väl inte av glädje men va fan. Det kanske blir skoj.

Imorgon ska jag till Kings Dominion (tror det stavas så) med Raf och Ben. Vi skulle egentligen dit på fredag men de fick förhinder. Kings Dominion är en nöjespark inte så lång härifrån så det ska bli riktigt skoj.


YEEES!

Ikväll hade vi bday middag för Lisa. Käkade på en mexikansk resturang i Ballston. Jag gav henne fotoalbumet och i det hade jag skrivit några rader till henne. Jag berättade hur glad jag är över att vara en del av deras familj, vilken underbar mamma hon är, hur mycket jag älskar henne etc etc. Hon började gråta när hon läste det och då fällde även jag en tår :(

Men nog om det. Det hände något mycket roligare idag. Jag var vid poolen med glinen på eftermiddagen. Mina två polare Raf & Ben var även där. Så vi låg och snackade i solen och jag berättade att jag vill flytta tillbaka i december. Då kläcker Ben ur sig att han har en svinstor lägenhet precis vid NOVA campus. Det är den skolan jag ska börja på. Det är egentligen hans mosters lägenhet men hon bor i florida halva året. Så han sa att jag kan flytta in där om jag vill. Han ska bara stanna där till maj men hur jävla bra är inte det? Preciiis vid skolan. Nära till metron. GRATIS HYRA! Jag behöver inte betala någonting eftersom han bor där gratis. Det finns ett stort vardagsrum, matrum, frukostrum (fråga mig inte vad det är) , stor balkong, två sovrum, tre badrum, datarum, gym och pool. Jag är så sjukt glad!
Så om allt går som det ska så flyttar jag in där i slutet av december/början av januari!!!!
Om du vill se mitt blivande crib så klicka på denna länken:  
http://www.skylinesquare.org/Stratford~15260~10158.htm

Måndag

Ikväll har jag varit hemma hos Jane. Hade inte träffat henne sedan 4th of July så det var verkligen dags att ses igen. Vi hade både myyycket att berätta om allt som hänt sedan sist vi sågs. Vi satt ute på bakongen och pratade på som aldrig förr. Jag fick även en födelsedagspresent av henne. Världens gulligaste sak som man hänger på väggen. En dekoration kanske man kallar det? Det stod 'Good friends are like stars. You don't always see them but you know they're always there'

haha, denna bilden är från första gången jag och Jane träffades.


Nu sitter jag här i sängen och sliter med Lisas bday present. Hon fyller år imorgon. Jag har gjort ett fotoalbum till henne. Så jag försöker bara komma på något fint att skriva på första sidan. Vill ju inte låta för desperat men jag vill berätta för henne hur mycket jag älskar henne och att jag uppskattar allt de gjort för mig.

söndag

Idag flyttade våran nya au pair in. Hon heter Desiree. Ja, samma Desiree som tog över min förra familj. Jag tycker det är skitjobbigt och gillar det inte alls. Det var jag som ordnade att hon skulle bli Lisa och BIlls nya au pair så jag ska väl inte klaga. Men självklart känns det jättekonstigt att hon först började hos Bridget och Paul när jag hade min rematch och nu börjar hon i min andra familj. Men men, nog om tråkigheter.

Idag gjorde jag något riktigt skoj. Jag var på konsert. Inte vilken konsert som helst heller. Jag såg The Beach Boys. Hur coolt är inte det? Jo, svincoolt. Riktigt bra musik faktist. När jag satt där och rockade tänkte jag på min pappa. Jag önskade att han var där med mig. Jag tror verkligen att han hade gillat det. Eller jag vet att han hade gillat det. Men han var ju tyvärr inte där med mig så jag fick rocka lite för hans skull med. Speciellt tillde låtarna jag kände igen, typ wouldn't it be nicesurfin' USA och Kokomo.

Ikväll har vi haft middag här hemma med Lisas föräldrar. Desiree åkte iväg med några kompisar men jag stannade hemma. Jag vet inte om jag hinner träffa Lisas föräldrar mer innan jag åker hem så jag passade på att prata med dem. Jag berättade för George (lisas låtsaspappa) om mina framtidsplaner. Han sa lite kloka saker och gav mig lite råd.

Har pratat med Noah, en amerikansk killkompis, ett tag nu. Han flyttade från DC till LA i början av juni. Jag har lovat att komma och hälsa på honom men har tyvärr varken haft tid eller pengar till det. Så OM jag nu flyttar tillbaka i december ska jag åka och hälsa på honom i januari :)





Lördag

Imorse ringde Pappa, men efter 5 minuter tyckte han antagligen att vi hade pratat färdigt och gav telefonen till Mamma istället. Vi babblade på i en halvtimme om lite allt möjligt. Efter det ringde Frida mig, mycket roligt att prata med henne. Jag frågade lite (för tusende gången) om att plugga här, hur mycket det kostar etc etc. Jag har ett stoort beslut framför mig.

Sedan åkte jag till poolen och stekte i två timmar. Varmt som satan var det. Nu är jag hemma igen och ska börja jobba om en halvtimme. Lisa sa något om att åka till poolen. Så det får väl bli en runda dit med glinen sen.

Joakim Örnstedt

Här kommer en bild på min stiliga lillebror


kvällstankar

Jag vill verkligen inte åka tillbaka till Sverige. Jag vill inte inse att om exakt 14 dagar är jag hemma i Hyltebruk. TVÅ VECKOR! Det är ingenting. Det kommer ju gå äckligt fort.

Jag är uttåkad och ledsen nu så det är nog bäst att jag försöker sova. Jag önskar att Tyler inte åkte till beachen denna helgen. Jag önskar att Frida var tillbaka från Sverige. Jag önskar att Sandra bara var ett samtal bort. Varför är allt som det inte ska denna helgen?

Kära vänner, ni vet att jag älskar er till månen och tillbaka. Ni är inte bortglömda bara för att jag är här borta.. och vill stanna här borta. Jag vet vilka mina bästa vänner är, ni vet nog själva vilka ni är, och er kommer jag ALLTID ha kvar. Jag tänker på er varje dag och längtar självklart otroligt mycket efter er. Ibland längtar och saknar jag er så mycket att det gör ont. Hoppas ni vet det ♥

fredag

Idag tog jag med mig glinen till poolen. Tyvärr kunde vi inte stanna så länge eftersom de stängde pga. åska (vilket inte jag hörde ett ljud av, anar att de ville ha en kort jobbardag) Vi åkte hem och tog ett mellanmål och sen åkte vi bort till parken så de kunde få springa av sig lite. När jag satt där på bänken hörde jag någon prata svenska. Jämte mig stod en kvinna i kanske 30 årsåldern med hennes två små söner och pratade. 'Heej, ni är svenskar hör jag :)' så babblade vi på ett tag tills de skulle åka hem. Hon hade bott i NY i 9år och jobbat för FN men det senaste året har hon och hennes amerikanska man bott här i Arlington.

Nu är jag och familjen precis hemkomna från Sushi Zen. Det blev resturangmiddag ikväll med för våran del. Jag är inget big fan av sushi så jag käkade kyckling istället.
Även om det är fredag kväll ska jag nog stanna hemma. Kanske åker och hyr en rulle eller något. Jag är för trött för att göra någonting annat.

Här kommer lite bilder från idag







bilder från café milano






gårdagen

Middagen igår var skitgod. Jag käkade pasta med lax och rosa vodkasås. Fick tårta med ljus också. Sen var jag mätt som en plätt. Familjen hade med sig presenten till mig. Fick en jättefin scrapbook med bilder från mina 6 månader hos dem. Blev jätteglad för det. Jag var lite besviken att Brad Pitt eller någon annan kändis inte satt vid bordet jämte oss men precis när vi körde ut från parkeringen kom en kändis ut från resturangen :) Okej, jag hade ingen aning om vem han är. Men han har varit Vice President i USA och Lisa & Bill sa att han här väldigt känd. YES!

Efter middagen släppte de av mig hemma hos Brian. Var väl ca 20 pers där eller nått sånt. Mycket trevligt hade jag. Var väl hemma vid halv 4 i morse skulle jag gissa på. Känner inte precis för att jobba idag men jag har ju inte så mycket val.
Lägger upp lite bilder från middagen senare idag.

14 augusti

Happy Birthday to meeee. Ja, 20 bast, inte så illa pinkat. Jag känner mig tyvärr inte mycket större. Isåfall är det väl på bredden. men annars inget.

Delar av Örnstedt familjen har ring mig idag. Faster Anneli, Farmor & Farfar och sen självklart mina älskade föräldrar och min syster. Joakim var tyvärr inte hemma, men jag tvivlar på att han ens vet att det är min födelsedag. han var påväg att  ringa mig igår eftersom han trodde jag fyllde då.

Kidsen kom ner i morse med lite presenter. Eller ah, jag fick blommor, en teckning och två tuggumin. hehe. Skulle få resten ikväll sa dem. Jag vet tyvärr redan vad det är eftersom jag lyckades se det igår.

Skulle egentligen till poolen med Brian idag men så skickade han sms och sa att de stängde eftersom de började regna. Nu väntar jag bara på att tiden ska gå så vi kan åka iväg och käka på Café Milano. Ska bli såå gott med italiensk mat. Sen blir det raka vägen hem till Brian :)


IDAG FYLLER JAG 20 ÅR


Ja, detta var antagligen den snyggaste bilden jag hittade på mig själv :)

Bilder från helgen

Här kommer lite bilder från våran turistdag nere i DC.

Bills syster Mary, Bill, Bills mamma, Jag, Claire, Mia och Allie


Bill, Lisa och glinen


Jag, Mary,Sharon och Mia


Jag tog över guidningen där ett tag

Onsdag

Igår kväll stannade jag hemma och tog det lugnt. Var riktigt trött så jag somnade tidigt.
Började jobba för ca en timme sedan. Allie ligger inne i soffan och läser Harry Potter. Jag och Mia spelade fia med knuff men eftersom Mia är sjuk och har feber tröttnade hon väldigt snabbt. Hon la sig i soffan här ute på altanen för att vila och just nu ser det ut som hon sover.
Vad ska jag göra då? Precis pratat med Tyler med han skulle till tandläkaren nu så jag går nog in i huset och plockar lite. Bättre än att sitta och vara uttråkad.
Jag hoppas att Brian kommer hem idag så jag kan åka över till honom ikväll.

Tog dessa bilderna med webcameran nyss.


awkward situation!

Min mamma är lite för nyfiken av sig ibland. Hon frågar ofta massa frågor och vet alltid vart jag ska eller vart jag är. Ikväll kom hon ner till mitt rum för att berätta om morgondagen. När hon var klar säger hon 'what are you doing?' och kikar in på mitt rum.
Julia: nothing, just talking to some friends and stuff
Lisa: Oh, with who? Sandra? Johan?
Julia: nooo, some other friends..
Lisa: Okay! By the way, can I take a quick look at your computer again?
(hon vill köpa likadan som jag har)
Så traskar hon in på rummet. På skärmen är en bild från Tylers facebook när han o några andra av killarna står i badbyxor typ. Snabbt som fan kryssar jag ner facebook.
Lisa: OHH, and they are?
Julia: It's just Tyler, Brian and some of the guys went to the movie with yesterday
Lisa: I wanna see them. Show me the picture again.
Eftersom jag kryssat facebook kommer min bakrundsbild upp. Där har jag en bild på Britney Spears halvnaken. Va fan. Kunde jag inte haft en bild på glinen eller vad som.
Lisa: OHHH
Sen sa hon inte så mycket mer.... awkward situation!!!!!


My flight is cancelled

Imorse kom Lisa och knackade på min dörr 'Julia, are you awake?' Jag låg ju i sängen men gick och öppnade ändå. 'someone just called and said that your flight is cancelled' VAAA? JAAA!!! Jag får stanna längre tänkte jag då! :) Hon sa att jag hade fått ett mail om min nya flight information. Anledningen till att min flight blivit inställd är för att flygbolaget strejkar.
Tyvärr får jag inte stanna i usa ett halvår till. Jag åker hem samma dag som planerat, dock två timmar senare. Alltid något! Jag landar samma tid som jag skulle från början. Klockan 10.00 på lLandvetter flygplats i Göteborg den 29e Augusti.

Tisdag

Idag var det dags att börja jobba igen. Slut på min lilla minisemester. Mamma och Pappa ringde mig imorse, de är hemma från Thailand nu. Sen körde jag bort familjen till poolen och jag åkte och handlade. Har lagat mat i några timmar nu och väntar på att familjen ska ringa så jag kan åka och hämta dem igen.

Ikväll vet jag inte vad som händer. Brian åkte till beachen idag och kommer inte hem förens imorgon. Men Emily, en tjej som jag träffade i lördags, kanske kommer hem idag så Tyler och jag kanske åker hem till henne. annars blir det nog bara till att ta det lugnt här hemma.

Batman rules

Nu är jag precis hemkommen från Brians. Åkte hem till honom vid 7 för att vänta in de andra killarna och sen tog vi metron ner till DC. Det var jag, Brian, Tyler, Ryan och Patrick som gick på bion. Vi såg som jag nämnt innan Batman, and I have to admit att den var riktigt grym. Sjukt bra film faktist. Han som spelar Batman är ju ruggigt läcker med :)
Efter bion åkte vi hem till Brian igen och kollade på lite OS och nu är jag hemma och ska sova. 

På torsdag är det, för er som inte vet det, MY 20th BIRTHDAY, och det ska firas! Ska ut och äta på Café Milano (ett kändisställe i Gerogetown där bla Brad Pitt & Angie, George Clooney and Ben Affleck käkar när de är i huvudstaden) med familjen vid 6.30 och så fort jag är klar där (snabbt hoppas jag) ska jag hem till Brian eftersom jag ska ha birthday party hemma hos honom :) Jag har bjudit alla jag känner vilket är mina 10 killkompisar typ hehe. Det kanske bara blir vi, who know. Så om du har vägarna förbi så är du välkommen!

mot poolen

Jag har ingen bilidag så därför kommer Raff och hämtar mig. Tur att man har skaffat nya snälla kompisar :)
Nu är det poolen som gäller med grabbarna.

im in heaven

Ännu en uuuunderbar dag. Jag åkte in till Georgetown när jag vaknade. Älskar det stället, speciellt nu när det är så fint väder. Strosade runt och shoppade ett par nya jeans. Dock var de i det tightaste laget, men va fan. Det får bli till att banta.

Sen ringde Tyler så han och jag åkte hem till Brian och kollade på OS. Det var bara vi tre och Patrick där först så vi körde bort till Lost Dog för att käka. Självklart startade inte Patricks bil när vi skulle åka hem så vi var fast där ett tag. hehe. Tillslut fick vi igång helvetet så då åkte vi hem och fortsatte kolla OS. Det ramlade in mer och mer killar hela tiden. Tillslut var vi nog 10 grabbar + mig. Jag trivdes som firren i det djupaste vattnet :)
Har precis pratat med Brian ett tag nu och lyckats övertala honom att inte åka till beachen och hälsa på sina föräldrar imon! hehe.

Hoppas att jag inte behöver jobba imorgon för då blir det poolen och sen ska vi på bio. Ska kolla på Batman filmen. De har sett den typ 4ggr så de tvingar mig att kolla på den.

Sandra frågade hur asen ser ut. här allefall en bild på tyler. han e snubben längst till vänster.
 

usa är bäääst

jag är egentligen way to tired för att blogga just nu. men må¨sye berätta lute snabbt om min underbara dag!
Vi började med att åka ner till DC imrse! Fock se Bills kontor och sen åkte vi på turist ankan. Det var faltist väldigt skoj och jag fick så månag saker som jag inte stt innan! Efetr det åkte vi bort till Capitol Hill. Där ska jag bo om ett år. bara så ni vet. huuur mysigt som hellrst. Ser ut som geroretown men lite billigare och det ligger inne i DC.

Nu ivläll var jag på fest med Andrew och hans polare. var riktigt riksigt skoj, Jag och ca 10 grabbar på förfesr och sen drig vi till en annan större fest. Nu snackar vi american pie. Det är PRECIS som det är i filmerna, tro mig! Dock är det riktigt trist att ala drar hem vid 1 snåret! Ähh! Det är ju då det börjar komma igång! Allefall så är jag hemma nu. slagga.NU ligger höst uppe på min lista!
Jag är mycket ledsen över att jag inte träffat mina nya polare tidigare. vi ghade svinsoj!!! Får se om jag hänger med dem imin annars ska vi på bio på måndag hela gänget!! Ich ästa vetcka blir det birthday praty för Julia örmstedt!!!!!!!!

JAG ÄLSKAR USA. Sverige kan dra åt hell om jag får säga det med egan ord!

stanna kvar?

Idag har jag haft tre gråtattacker. Anledningen till detta är för att jag vet att jag snart ska åka hem. Nu är det bara tre veckor kvar. Sandra är hemma och nästa gång är det min tur. JAG VILL INTE HEM. Jag funderar starkt på att skita i att åka hem. Fan! Jag vill stanna här förevigt. Jag vill inte åka hem. Jag vill inte åka hem. Jag vill inte åka hem.
Kollade precis igenom alla mina bilder jag har tagit under mitt år.  Jag har aldrig haft ett så händelserikt år. Någonsin. Jag vill inte åka hem!!!!

jobbar

Jag jobbade ju som sagt ikväll. Inte så himla jobbigt eftersom kidsen mestadels lekt nere i källaren. Sen lagade jag middag till oss. Ris och kyckling. När jag var färdig med allting och gav girlsen deras tallrikar så tappar Allie självklart sin tallrik i golvet ute på altanen! Jag hade endast ätit frukost idag så mitt humör var inte det bästa!  Så jag fick ge henne min mat och laga ny mat åt mig själv. Lagom skoj.

Imorgon, 08.00, ska vi ner till DC och åka med ankan. Turistning numero uno! Det är en bil som ser ut som en båt. Först kör den runt inne i DC och visar sånt man behöver se, typ vita huset. Efter det kör den ner i vatten och då blir den till en båt. Det ska faktist bli roligt även om jag sett monumenten ett antal gånger. Ska försöka ta lite bilder och visa er. Anledningen till att vi gör detta är för att Bills familj ska få se DC.


brunt vs. blont

Ja, jag har tjatat om det många gånger. men vore det inte roligt att färga håret brunt snart? Kolla bara på Marie Serneholt. Är det inte frächare med brunt? Jag kanske vågar göra det när jag kommer hem till Sverige. men bara kanske.
Sandra, gör du det gör jag det :)


ge mig en bil

I våran familj har vi bara två bilar. Det funkar hyffsat bra. Behöver jag åka någonstanns så är antingen Lisa eller Bills bil hemma. Men självklart skulle det vara ännu bättre att ha en egen bil, då vet jag att det ALLTID finns en bil jag kan ta.
Som idag. Bill ska till poolen med hans familj och Lisa ska iväg på något ärrende. Vad ska jag göra då? Jag orkar inte hänga med dem till poolen. Inte när jag är ledig. Och Lisa tar ju den andra bilen. Så jag får väl sitta INNE hela dagen. Sen ikväll ska jag jobba så då kan jag inte åka någonstanns heller. Suck!


bilder från idag

Idag har vi varit hemma hela dagen. Skönt att vara ifrån solen lite faktiskt. Lisa tog lite läckra bilder på mig och tjejerna i eftermiddags när vi väntade på att Bill skulle komma hem från jobbet. Bills syster, systerdotter och mamma kom hit idag med. Farmorn åker hem på lördag men de andra stannar till onsdag. Jag är sågott som ledig hela den tiden eftersom de ska hitta på massa saker men jag följer nog med dem på några äventyr. Ska hänga med dem när vi ska turista nere i DC. Annars blir det nog poolen för min del :)


Sandra är påväg hem


Pratade med Sandra för ca två minuter sedan. Sista gången vi pratar med varandra innan hon är på svensk mark. Kan inte förstå att hon är påväg till flygplatsen NU. Jag kommer ihåg för ca 1½ år sedan när Sandra försökte övertyga Mia om att skicka in en application till Au Pair in America. Mia tvekade lite men sa sedan nej. Då gick övertalningssnacket över till mig. Jag sa bestämt 'nej, aldrig i livet. Det är ingenting för mig'.  och nu sitter jag här, överlycklig för att Sandra lyckades övetala mig att göra det. Även om vi inte varit i samma stad har det varit underbart att veta att Sandra finns hyffsat nära mig. Att kunna ha någon att ringa när man behöver snacka med, någon som förstår allt man säger. Någon som vet hur det är att vara Au Pair. För det är inte så jäkla lätt och glidigt som alla tror.  men nog om det, nu är allefall Sandras au pair-år slut. Ha en bra flygning hem gullet och hör av dig så fort du är hemma :)

Nu ska jag öppna min allra sista bullenskorv. Jag vet att du med älskar det Sandra så jag ska äta för oss båda två.

god bless america

Sandra åker hem imorgon. IMORGON. Det var ju bara några dagar sen vi sa att det var en månad kvar. Vart tog dagarna vägen? Hoppas det går lika fort till jag åker hem. För imorgon är det bara 3 veckor tills det är min tur att sätta mig på planet till Sverige. Ju mer jag tänker på det desto mer längtar jag hem. Eller jag längtar efter min familj framförallt. Och mina vänner. Sverige längtar jag inte efter. Jag önskar jag hade kunnat ta med alla jag tycker om hit istället. Att detta var mitt hemland och att alla fanns här.
- nu pratade jag precis med Sandra i en timme... jag vill inte åka hem längre -
Sverige i all ära men USA är underbart. Jag vill tillbaka. (efter att jag kommit hem) Jag ska tillbaka. Frågan är inte OM, frågan är NÄR? Ne, nu är det dags att slagga. Jag börjar jobba tidigare imorgon. Suck.

Jag i min bästa pose/smile

Poolsnack :)

Idag tog jag med glinen till en stor park. Det var skittråkigt för min del så efter en timme bad jag dem hoppa in i bilen igen och körde bort till poolen.
Igår när vi var vid poolen var det ett gäng killar som spelade basket i poolen (vattenbasket?). Blandannat en riktigt läcker simtränare, men allefall, jag ligger i min solstol och jobbar på brännan när jag hör någon ropar över hela poolen 'THIS IS FOR YOU'. Så jag kollar upp från min tidning och en kille i vattnet vinkar till mig precis innan han sätter bollen i nätet. 'THANK YOU' skriker jag lite generat tillbaka innan jag gömmer mig bakom tidningen igen.
Idag gjorde han samma sak.. Jag tackade åter igen och sen vågade han inte säga så mycket mer till mig. När jag börjar vika ihop våra handdukar ser jag han komma mot mig för att snacka.. ' Sooo, do u get paid for hanging by the pool with the kids?'  Ja, det får jag ju faktist. Så frågar han lite bla bla.. sen säger han ' My friend over there with brown short hair is having a party on saturday. U should come!' Yes. Killen med det bruna håret är simtränaren! 
Så jag får väl se om jag lyckas samla mod och gå dit helt själv.
 


Jag slingade mitt egna hår. helt själv.

Jag har alltid  tyckt att min mamma varit skillad eftersom hon klipper sitt eget hår. Men är man frisör så kanske man kan klippa sitt eget hår lättare än man klipper andras? Vad vet jag. Allefall så vill ju inte jag vara sämre. Jag har slingat mitt eget hår. HA! inte så illa pinkat va? Det var sjukt jobbigt att dra ut hår från mössan men jag klarade det. Hela håret helt själv. Det blev väl inte historiens bästa resultat heller. Men jag gjorde det själv så vad mer kan man kräva? Dock vågar jag inte på att klippa mig själv. men något säger mig att det borde vara enklare än att slinga håret. Så jag ska boka tid någonstans och göra mig fin till min födelsedag.

Nu ska jag kolla på The bank job och sen sussa gott i mina nytvättade sängkläder.

Tisdag

Idag känner jag verkligen inte för att jobba. Jag har inte lust att göra någonting. Speciellt inte laga mat. Jag vill stanna i sängen och sjukanmäla mig. Men så funkar det ju inte riktigt. Jag har faktist inte varit sjuk en enda gång undet detta året. Förutom när jag fick hjärnskakningen och fick ligga i sängen i två dagar.

Ne, nu måste jag ta mig ur sängen och borsta gaddarna. Håll tummarna för att det blir en lugn dag.


Framtiden

Snart är det hemfärd som står på schemat. Vad ska man göra när man kommer hem då? Jag är ju arbetslös. Inte nu, men sen. Det enda jag vet är att jag bara vill koppla av den första tiden hemma. Träffa kompisar och familj. Inte tänka på något annat. Men sen måste man ju faktist ha en inkomst. Jag kan inte vara arbetslös forever. Jag måste ju ro in med lite casheter på kontot. Jag ska söka in till polishögskolan i september med. Vet redan nu att jag inte kommer komma in men det kanske är bra att visa intresse tidigt? Sen hoppas jag att jag saknar usa så mycket att jag flyttar tillbaka hit. I think I belong here. Men det får tiden utvisa.

Så om du har ett jobb ledigt för mig så hör av dig. Helst ska det vara jävligt bra betalt, ha med djur att göra, ingå grymt bra förmåner, goa arbetstider, mycket resande och jag tackar inte nej till en tjänstebil. Ja, mycket mer än det söker jag inte efter. har du jobbet för mig? Ring! 

Måndag

Idag tog jag med kidsen till poolen för lite plask och lek. Det blev varken plask eller lek för min del eftersom jag inte vill blöta håret. Nu låter jag som en kärring men jag hade precis duschat. Det borde vara förståligt.
Kom hem och käkade mycket god grillad lax och sallad med familjen. Efter det hoppade jag in i kärran (faktist en volvo) för att köra bort till Frida och Paul. Kollade på filmen definitely maybe. Jag kan tyvärr inte rekomendera den. Skit tråkig! Slöseri med tid. eller jo.. va fan, den är värd att kolla på. Ryan Reynolds är ju sjukt snygg. Så om du är kille, se inte denna filmen.

Söndag

Ibland när jag är ledig känner jag att jag vill hitta på något skoj. Men så finns det ingenting som man vill göra. Så var det idag.. hade heela dagen ledig men kunde inte bestämma mig för något. Skulle jag åka till poolen? Nej, det orkade jag ej. Skulle jag åka ner till DC och turista? Nej, för varmt. Åka in till Georgetown och strosa? Nej, för varmt. Så det slutade med en resa till Tysons och ett besök på Neisha Thai :) Jag anser mig själv som stammis där nu. När jag kliver in sa tjejen 'pad thai with chicken right?'

Efter lite mat i kistan ringde jag Frida. Paul skulle på hockeymatch så jag och Frida åkte bort och käkade glass på Baskin Robbins (bästa glassen i u.s enligt mig). Efter det körde vi bort och kollade på Pauls match.

Imorgon börjar en ny vecka. Skönt! Ett steg närmre min hemfärd! Jihoo.. och snyfft. Blandade känslor men så skoj att få träffa mina föräldrar igen. Bills syster och mamma kommer hit på onsdag vilket ska bli skoj. Sen åker Sandra HEM på torsdag!!!


Spanien 11 oktober

JAAAA!!! Nu är resan bokad! Den 11 oktober åker jag och Johan hem till Torrevieja, Spanien i en vecka! Fasiken vad jag längtar! Vi har pratat om att åka ner i en herrans massa år och nu äntligen tog vi tag i det och bokade biljetter!



Johan & Jag


lördag kväll

Igår strosade jag runt på tysons nån timme och köpte lite presenter till min syster. När jag var påväg bort mot bion ringde Frida och frågade om jag  ville komma hem till henne och Paul så jag skippade bion. Stannade på Neisha Thai och köpte med mig en låda padthai.
Satt mest och snackade och sen satte vi på Into the wild , den var sjukt lååång. Inte så himla bra var den heller. Vid halv 2 var filmen äntligen klar och då var det dags att åka hem och slagga.

Lördag

Nu kom jag precis hem från poolen med kidsen. Snackade med Sandra i telefon den första halvtimmen för det var molnigt men sen gassade solen på hela dagen. Jag är hyffsat brun på min framsida men kritvik på ryggen eftersom jag sitter upp och kollar glinen hela tiden. Får hoppas på sol imorgon för då kan jag åka dit själv och sola ryggen.

Hade tänkt bege mig bort till Tysons nu för lite shopping, bio och thaimat. Batman filmen borde man väl se så det blir nog att jag går på den.

Fredag

Jag gick över till Craig vid 5 idag. Sa hej hej till Frida men sen åkte hon hem. Det var hyffsat lugnt eftersom Brewster (5 månades bäbis) sov när jag kom. Annika & Heidi var på playdate hemma hos mina kids. Ingrid tog en nap och Hank var hos grannarna. (Ja, de har 5 kids och ja, de har svenska rötter vilket märka på vissa av namnen)
Men tillslut var alla kidsen hemma och Brewster vaken. Det är verkligen a lot of work to ta hand om ett spädbarn. Byta blöja, mata, bära på etc etc. Eftersom Brew oftast inte gråter när man bär på honom så blir det lätt att man håller han hela tiden. Och det är inte lätt. Första gången jag passade honom hade jag sjuk träningsvärk men det blir lättare och lättare. Iaf så skulle jag slutat 7.30 och då åkt med Frida och Paul hem till Mikaela men det drog ut på tiden och jag var inte klar förens 8.30.

Tillslut kom vi hem till Mikaela vilket var skoj. Männen satt nere och gjorde what ever och vi svenska flickor satt upp och hade trevligt. Efter midnatt var vi alla trötta så då var det dags att  åka hemåt.

Imorgon jobbar jag mellan 11 - 4 så jag hoppas att det eär soligt så jag kan ta med mig glinen till poolen. På kvällen kommer jag nog åka bort till Tysons. Kanske shoppa lite och kolla på en film. Förhoppningsvis blir det resturangbesök på Neisha Thai med, längesen jag åt en pad thai nu.

Fredag

Godmorgon.
Sitter i sängen och käkar frulle just nu. Har ätit samma frukost varje dag i 6 månader. All brain flingor med milk.
Idag blir nog en lång dag. Först ska jag jobba här hemma från 1 - 5. Efter det ska jag jobba hos Craig från 5 - 7.30. När jag är klar där kommer Frida och Paul för att hämta mig och då åker vi hem till Fridas svenska kompis och hennes man. Men om det drar ut på tiden hos Craig så kan jag nog inte följa med till Mikaela. Jag får hoppas att Brewster somnar tidigt för då e jag off.

förlovningsfesten

Jag gråter väldigt ofta. Minst en gång om dagen. Oftast varje kväll. Men det finns egentligen ingenting särskillt som får mig att gråta så mycket. Det bara måste komma ut.
Ikväll när jag körde från Frida och Pauls förlovningsfest grät jag hela vägen hem. Men denna gången hade jag en anledning till att gråta. Jag grät bla för att jag inte kommer träffa Frida mycket mer innan jag åker hem. Hon åker till Sverige nästa vecka och hon åker hem hit samma dag som jag flyger till Sverige. Sen grät jag för att jag hade så sjukt trevligt ikväll och då började jag fundera på om jag verkligen vill åka hem? Jag grät för att jag börjar inse att mitt år verkligen är slut snart. Det är ju egeeentligen här jag vill stanna. Jag VILL leva det amerikanska livet...

Frida och Paul är några av de mest underbara personerna som finns. Jag tycker om de både två lika mycket och jag blir ledsen över att jag inte kommer kunna ha dem nära mig när jag kommer hem. Frida är så underbar med alla hennes kloka råd. Paul är så hysteriskt rolig och gör att man skrattar hela tiden. Man har alltid roligt i deras sällskap. Paul och Frida vill adoptera mig som Fridas lillasyster :) Det kommer nog aldrig hända, men jag är allefall glad att jag får vara eran vän.

Btw så var festen hur trevlig som helst, som jag redan nämnt. Två av Fridas andra svenska kompsiar var också där så det va skönt att kunna prata svenska. De hade båda sina män med sig och den enas man kunde flytande svenska vilket var väldigt coolt. Vi grillade, spelade kubb & cornhole och hade a great time.  Jag var den sista att lämna stället vid midnatt.

Paul har lovat att ordna en fest för mig när jag fyller år (OM 2 VECKOR DEN 14 AUGUSTI) så vi får se hur det blir med den biten.