Finbesök

Det är alltid kul att få besök. Extra kul är det när Milo kommer på besök!
Idag var Kim och Milo i Halmstad så det blev en förmiddag fylld av gos och kel!


Väla

I lördags tog jag och Rickard en tur ner till Väla i Helsingborg. Zara har äntligen slagit upp portarna och jag lyckades hitta precis vad jag letade efter där, en klänning till lördagens dop!
Vi sprang även på Louise som vann Sveriges Mästerkock första säsongen!


Squash!

Rickard och Robin spelar squash i söndrum varje söndag, då brukar jag och Johanna promenera ut dit för att sedan åka tillbaka med dem. I söndags gjorde vi precis så, den enda skillnaden mot föregående söndagar var att vi tog över banan de sista 10 minuterna.. Något jag ångrar bittert! Jag har haft sån träningsvärk att jag inte orkat lyfta armarna!!! Roligt var det men knappt värt smärtan!
Sagt det förr och säger det igen; träning är inget för mig!


Morning

Godmorgon!
Jag ligger i soffan, kollar på Rix morgon zoo och väntar på att klockan slår sju så att jag kan cykla iväg till vår samåkningsplats.
Ikväll är det äntligen dags för både Looren och Serbiens bidrag att kvala i Eurovision. Heja Heja!!!


Home alone!

Rickard har återigen lämnat mig för jobb i Stockholm. Han åkte imorse och kommer förhoppningsvis tillbaka på fredag kväll!
Istället för att sitta hemma själv och deppa våldgästade jag Johanna & Robin. Jag och Jo hade en mysig eftermiddag i slottsparken, där vi låg och pratade fram till solen försvann in bakom träden och jag började frysa!


JAA!

Veckan jag har väntat på hela året är äntligen här - EUROVISION SONG CONTEST!

At the train

Det var lika kul att träffa Frida som jag hade väntat mig. Det är skönt att ha vänner som känns så naturliga och lättsamma, även om man varken hörts eller setts på länge. Det är som om vi sågs för bara några veckor sedan!

Nu sitter jag på tåget tillbaka hem till Halmstad. Skönt att komma hem i tid så man hinner vila lite innan kvällen. Jag önskade dock att jag kom hem med någon ny läckerbit till garderoben, men det blev jag utan! Det får bli någon gammal trasa ikväll istället... Igen!


I Göteborg

Godmorgon Readers!

Det är lördag morgon och jag är uppe ovanligt tidigt. Idag är det mycket på agendan och jag känner på mig att dagen kommer bli väldigt lyckad!

Just nu sitter jag i bilen påväg upp till Göteborg för att träffa Frida! Vi åker upp nästa hela familjen eftersom alla hade ärenden i Götet. Jenny ska flyga ner till Spanien och mamma & pappa ska upp till mormor på Tjörn!

I eftermiddag tar jag tåget tillbaka till Halmstad för en Girls Night Out med Johanna! Whoop whoop!
Ny partyväska inhandlades igår och jag hoppas att jag hittar en ny outfit i Göteborg!


Fredagsmys med familjen!

När Rickard lämnar mig och åker till Uppsala är det skönt att ha familjen nära! Igår kom mamma & pappa in till Halmstad, vi lagade mumsig mat och sen gick kvällen över till ett enda stort pyjamasparty med sleepover! <3


dags att sätta igång!

Klockan har slagit tre och det känns lägligt att börja ta tag i dagen. Hittils har jag haft säng och soffläge sedan jag vaknade imorse.
Jag hade tänkt ta en dusch, göra mig iordning och sen traska hem till Johanna. Ikväll är jag bjuden på middag hos föräldrarna Hallström i Söndrum, det ska bli mycket trevligt!

Frida på visit!

Rickard har lämnat mig för Uppsala, han åkte tidigt i morse och kommer inte tillbaka förens på söndag. Jag hade egentligen tänkt följa med honom men så är min vän Frida i Sverige på besök. Kommer ni ihåg Frida? Hon jobbade som Au Pair hos Bridget & Paul två år innan jag jobbade hos dem. Under sitt år i USA träffade hos Paul (inte samma Paul som var pappa i familjen vi jobbade hos!) stannade i staterna och några år senare gifte de sig här i Sverige, på min födelsedag!
Nu är hon som sagt hemma i Sverige på snabbbvisit och då vill jag självklart passa på att träffa henne, så på lördag åker jag till Göteborg för att catcha up. Sist vi sågs var förra, eller var det förrförra sommaren, som jag var i USA?! Förrförra måste det varit!

Fridas & Pauls bröllop 2009

Ge fan i racer filen!

Ett meddelande till alla lastbilschaffisar där ute: ge fan i att köra om andra lastbilar! Jag blir galen på er! Kör ni om en lastbil är det illa nog, men aset framför mig idag tyckte att det var läge att köra om tre (!!!) lastbilar! Det tog precis lagom lång tid så jag kom inte om och fick snällt lägga mig bakom dem igen när vägen blev enfilig!
Av med körkortet borde ni bli!


Milo min älskling

Idag har jag varit och hälsat på min kära vän Kim och hennes lilla lilla Milo som nu är två veckor gammal. Jag älskar honom som om han vore min egen!


Måndag

Det har inte gått många timmar på den nya veckan och det har väl inte börjat sådär jättebra.
Först vaknade jag med en blåtira på högra ögat. Jag har ingen som helst aning om hur den kom dit?
Sen när jag kom fram till jobbet inser jag att jag glömt mina nycklar till skolan, inte bra.

Nu får jag bara hoppas att resten av dagen blir bra! Måndagar är min längsta dag, eftersom vi har konferens på eftermiddagen. Sen måste det handlas ikväll och sen är helt plötsligt dagen över'


Söndag

Gårdagen var väldigt lyckad. Jag och Jenny hade en toppenkväll på Mårtensson! Jag ska lägga upp några bilder men det får bli senare.
Idag blev det en ordentligt sovmorgon och sedan mötte vi upp Johanna & Robin i slottsparken för lite söndagshäng!
Förresten, jag har glömt att visa er en bild på vår nya bil. En Volvo V60! I love it!!

Shopping

Är på Eurostop och shoppar. Rickard får ett par skor men jag får ingenting!

Ikväll är det äntligen dags för Perfect Party på Mårtensson. Förra året var första gången jag var där, då tillsammans med Jenny och Sara. I år kunde tyvärr inte Sara hänka med, så det blir bara jag och syrran. Vi börjar kvällen med middag på Gastons för att sedan inta årets tjejfest!


Srbija <3

Precis som många gånger förr ställer Serbien upp med en helt fantastisk låt i Eurovision Song Contest. Jag fullkomligt älskar årets låt och tror att den kan ge vår svenska Loreen ett tufft motstånd.
Željko Joksimović ställde upp för Serbien även 2004 med en av mina absoluta favvis juggelåtar - Lane Moje!

Världens godaste cheesecake!

Jag är långt ifrån ett fan av dessert, det är inte mycket jag tycker om, men när jag såg bilderna av denna cheesecake visste jag direkt att jag skulle älska den. Helt klart en av de godaste efterätter jag någonsin ätit!

Laga & Njut!

Receptet hittade jag HÄR. Jenny Warsen har en väldigt bra matblogg och bjuder ofta på smarriga recept!



Du behöver:

200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 / 4  pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör

Chokladtryffel :

200 gram mjölkchoklad

1 1/2  dl grädde

3 msk smör

Gör så här :

Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret.

Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. )

Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.

Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Annars går det inte vispa dem tillräckligt fluffigt. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet.

Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum.

Vispa sedan  äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut )  och vänd sedan ner denna i smeten också.

Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig.

Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.

Då kan du börja med chokladtryfflen:

Bryt chokladen, i mindre delar.

Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät.

låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta  över cheesecaken.

Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar.
Ta fram den 20 minuter innan den ska serveras.


Koh Phangan

I sommar kommer jag och Rickard lämna Koh Tao för en vecka och åka till både Koh Phangan & Koh Samui. Varken jag eller Rickard har tidigare besökt Koh Phangan, så det ska bli spännande. Vi har bokat bende på Haadyao Bayview Resort & Spa i området Haad Yao. Någon av er läsare som varit på Phangan och har några tips?

Söndag!

När vi har tid (och framförallt lust) kör vi ut till Östra Stranden för lite frisk luft och motion. Idag hade vi både tid och lust, Rickard sprang, jag tyckte han nämnde något om beach 2012 men jag lunkade glatt på i min takt och stannade för att titta på snäckor och döda fiskar lite titt som tätt!
Efteråt åkte vi hem och grillade hamburgare, mums!


Dop!

Igår var vi i Skottorp på dop. Mitt otroligt vackra kusinbarn Annie fick sitt namn och skötte sig utmärkt under hela dopet :)
Huvudpersonen var minst sagt poppis, alla ville hålla och kela!
Världens bästa farbror Tomas, Lillebror Joakim och Rickard
De bedårande syskonen Oliver & Annie

Blatt-spinat, anyone?

 

 


Eftermiddagshäng på stan

Idag efter jobbet cyklade jag in till stan för lite häng med min bästaste vän Johanna.
Jag köpte en varsin present till mig och Rickard, ett varsitt hänge från UNICEF. Det ska på min nyckelknippa direkt!

UPDATE Nyckelringarna köpte jag på H&M för 39kr/st. De ska även finnas på apoteket och IKEA.

 


Lyx!

Det är lyx att kunna äta kvällsmat på ballen!


Jaaa!

Idag kom resultatet på högskoleprovet och jag är supernöjd. Jag fick 1.0 och höjde mig därmed med 0.4 poäng eftersom jag fick 0.6 förra gången.
Jag hoppas det räcker för utbildningen jag sökt så jag kan börja plugga på högskolan till hösten!


1 maj

Idag kliver vi in i maj och vädergudarna tyckte att det var passande med solsken! Jag håller helt och hållet med dem och har försökt tillbringa större delen av dagen ute på balkongen.

Mina syskon plus Joakims flickvän Sofia var här och åt en sen lunch tidigare idag, vi invigde vår lilla elgrill och den funkade bra.

Rickard har gått och lagt sig för att sova någon timme (max en, annars kan han räkna med att bli väckt!) och jag sitter återigen ute på balkongen och läser "Elsas hemligheter".


Valborg 6


Valborg 5

Min ääälskade lillebror och fina Sofia!