i bangkok

NU har jag och Rickard kommit till Bangkok. Igar eftermiddag lamnade vi on koh tao for att ta oss till fast landet dar taget till Bangkok skulle ga. Jag har varit lite skeptisk till detta tag och det hade jag ALL ratt till att vara.
Nar vi kom till fastlandet hade mamma rekomenderat en superbra resturang vi skulle ata pa. Sa vi tog en taxi dit for att avnjuta Chumpons smarrigaste resturang, fy fan! Min egen spya som jag la for nagra dagar sen nar jag var sjuk smakade battre!
Sen begav vi oss bort till taget for att vanta... och vanta.... och vanta. Taghelvetet var 3 timmar sent, sa klockan 01.00 pa natten kunde vi antligen kliva ombord. Varje gang det kom ett tag fragade vi 'is it this train?'.. 'noo, next train'. Sa sa de ca 748ggr.
Nar vi kom pa taget fick vi krypa ner i vara sma sangar. Rickard som ar lite langre an mig fick den 'stora' sangen och jag den lilla. Mot all formodan kunde jag sova helt okej. Min bjorn till pojkvan gick som vanligt i ide sa fort taget borjade rulla tills dess att vi var framme.

Vid 10 pa morgonen var vi framme i bangkok. Tog en dusch och sen shopping. Nu sitter vi pa MBK och vantar pa att varan bio ska borja. Ice Age 3. Imorgon blir det antagligen lite turiststuff som jag tycker att Rickard borde se. Fredag, varan sista dag har i Thailand blir det tokshopping som galler!!

ny update!

Vi har det riktigt riktgt bra! I forrgar var jag, rickard och jenny ute och festade med varan thaigranne. Hennes pojkvan agde stallet sa det var gratis dricka hela natten lang. Kan garantera er att det slank ner bade en och annan bucket for oss alla. Vi hade jatteskoj! Jag och Rickard stannade kvar och festade langst. Tillslut var det i princip bara han, jag och resten thailandare. Vid halv 6 var det dags att bege oss hemat.

Vi madde ju inte direkt prima igar, och som tur var sa var det daligt vader med. Sa vi stannade hemma och kollade pa film.
Idag provade vi pa en ny strand (forsoker aka till nya sma vikar varje dag). Direkt nar jag stoppa ner mitt nylle i vattnet sag jag tva hajar. Sen var det vara till att simma pa och forsoka hitta dem igen sa rickard fick se dem med. Som mest sag jag fem hajar i ett stim. Bildbevis kommer nar vi ar hemma.

Nu ska vi ut och kaka dinner och sen blir det transashow :)

Koh tao calling!

Nu ar vi framme i Thailand.. eller det har vi egentligen varit i 5 dagar. Men idag ar forsta dagen vi orkar ta oss till ett internet cafe for att kolla hur laget ligger till dar hemma.
Har har vi det riktigt riktigt bra. Varat hus var mycket finare i verkligehten an pa bilder jag har sett. Hade nog kunnat stanna har nargar manader till!
Pa dagarna utforskar vi mest on med hjalp av varan moppe. Aker runt till olika strander och njuter.
Idag provade Rickard pa att dyka och jag fick mig ett pooldyk jag med. Very nice.

Nu ska vi ut och kaka lite dinner.

söndag

Packningen går åt helvete! Nu måste jag verkligen ta tag i det och få allting klart. Jag fastnade här framför datan för att ladda ner lite ny musik till ipoden, man ska ju ändå sitta på planet i 13 timmar.
Måste åka hem till Rickard med och hämta ett par mjukisbrallor som jag ska resa i.
Nej, nu är det dags att ta tag i denna dagen.
Hejsålänge!

lördag

Igår fick jag ett väldigt oväntat mail. Min gamle vapendragare i usa, Fia, skickade och sa att hon var i halmstad och undrade om jag hade tid att ses. Sist vi sågs var när jag vinkade av henne på flygplatsen i DC i juli förra året. Tyvärr hann jag inte stanna länge men det var riktigt skoj att ses igen!

Innan vi åkte hemåt idag körde vi inom tågstationen i Halmstad. Jag ville hämta ut mina biljetter i god tid ifall ifall det skulle vara något problem (är van vi att det alltid är problem så fort Rickard ska åka någonstans, så bättre att vara på den trygga sidan). Det får ju inte vara något problem på måndag när jag äntligen ska åka till Uppsala och träffa min älskade älskling.
Väl hemma la jag mig för att kolla lite på tv med då somnade såklart Maja i knät på mig så jag fick ligga kvar i tre timmar. Man vill ju inte vara elak och väcka henne.
Sen var det egentligen meningen att jag skulle packa klart inför Thailand men det gick som det gick med den saken.
Nu ikväll har jag träffat Lasse som fyllde 20 år dag till ära :) Grattis igen!!!

far åt helvete, grannjävel!

Min och Jennys shoppingrunda på stan gick väl kanske inte sådär jättebra idag. Vad har hänt med modet? Jag skulle hellre gå naken än att dra på mig det mesta som säljs just nu. Så ja, jag kom hem helt utan någon påse. Fast helt tomhänt kom jag faktiskt inte hem. Jag fick med mig det smarrigaste jag vet, en pastis. Det var år och dar sendan jag käkade det sist så jag njöt av varje tugga.

Njuta är något jag verkligen inte gör nu. Det är något allvarligt fel på Jennys granne asså. I minst en timme nu har han spelat sin jävla hårdrocks musik för halva halmstad. Är aset döv eller? Jag hör inte ens min egen tv.. istället hör jag någon som vrålar 'diiiiie motherfucker diiiiiiiiiiiie' på andra sidan väggen. Jag får snart damp på honom och går över och säger några väl valda ord. Jag kan typ inte ens skriva på datan för hela huset skakar snart sönder. Överlever jag inte denna kvällen så vet ni vem den skyldiga är!!!! Grannhelvete! Jag ska anmäla mig själv till grannfejden! NU HÖJER HAN ÄNNU MER. För i helvetet. Ska jag köpa honom en jävla ipod så han kan lyssna på sin shit för sig själv och göra resten av världen en tjänst!

gårdagens bilder

Kalle, Sara, Jag & Jenny

Kalle, Sara, Jenny, Jag, Sebbe och the birthday kid himself; Hampus

Julias hatelist!

Jag har en hatlista. Den innehåller saker som jag verkligen avskyr att göra... eller höra! Jag gör oftast allt för att slippa det.

  • bära tunga saker
  • stå upp
  • röra på mig när själv inte vill det
  • vänta
  • och nytt för dagen: Jennys tjat! Exempel: Ska vi kolla på tv/käka/städa/you name it? Nej. Kom igen! Nej, men jag vill inte. Men snälla! Men jag sa nej och det är fortfarande nej. (1 minut senare) Kom igen. Snälla! Nu då? Men shit! NEJ SA JAG JU!

Torsdag

Jisses vad trött jag är nu! Jag är inte van vid att ränna runt såhär mycket som jag har gjort idag :)
Dagen började med att Maja kom och väckte mig, vanligtvis kommer hon nästan exakt 6 på morgonen varje dag, men idag var hon uppe tidigt och tycket att jag skulle kliva upp klockan 04.00!!! Jag kelade lite med henne och sen somnade vi båda väldigt gott.
Vi vaknade igen runt 10, då jag fick ett ryck och dammsög övervåningen. Efter det extremt tråkiga sysslan kände jag att det var dags för sängen igen. Så back to bed för att läsa en ny tidning. Precis när jag höll på att slumra in kommer Jenny hem från jobbet så då var det bara till att kliva upp igen.

Vid två åkte jag och Jenny in till stan. Vi sprang runt i alla tänkbara affärer för att hitta en sak men hittade det inte någonstans. Köpte med oss grillad kyckling och potatissallad hem till middag. Jenny hoppade in i duschen så jag skulle fixa iordning maten. Hur i hell delar man en grillad kyckling? Det vara bara till att sätta i nävarna och hoppas på det bästa. Kycklingen var ju asvarm så jag brände av alla mina fingrar och inte nog med det.. Jag har visst delat den fel. Hallå! Det var en kyckling och och nu i delar. Delad kyckling! Jag tyckte själv att jag gjorde det utmärkt.

Efter maten gick vi över på födelsedagskalas/förfest till Jennys grannar Hampus & Sara. Hampus fyllde 22 och hade några andra vänner över. Vi hade riktigt roligt där. Lägger upp några bilder när vi är tillbaka i Hylte på lördag.

Nu är det time to hit the bed. Imorgon har jag och Jenny en fullspäckad shoppingdag framför oss (kommer sluta med att man inte hittar någonting bara för det). Jenny ska iväg på kvällen så om någon halmstadbo (fröken Hallström) känner sig uttråkad så är det bara att höra av sig!

Thailand i mitt hjärta!

Idag har jag packat klart till Thailand. Det mesta är allefall packat och resten är framplockat. När jag och Jenny letade vilka kläder jag skulle ha med mig hittade jag en gammal matchtröja till en beachvolley turnering vi hade på Koh Lanta 2005. Vårt lag bestod av familjen Örnstedt plus tre engelskmän. Jag kommer inte ihåg hur det gick i turneringen. Jag vet bara att det gick jävligt dåligt för mig. Jag fick inte spela någonting!!!



Det är exakt en vecka kvar tills vi drar idag. Just vid denna tiden har jag och Rickard bara en timme kvar tills vi landar i Bangkok. Herregud vad jag längtar! Allt med Thailand är det bästa jag vet. Folket, maten, platserna, klimatet.. ja, allt är helt underbart ♥

      

En vecka älskling... Sen åker vi :)

Tisdag

Idag har varit en riiiktigt seg men härlig dag. Jag och Maja låg kvar i sängen till elva då Jenny ringde och sa att hon behövde jobba över lite och undrade om jag kunde köra ner med lite lunch till henne. Efter jag hade lämnat maten körde jag inom djuraffären här i Hylte och snackade lite med hon som jobbar där om fiskar. Jag köpte ju mina förra guldisar av henne men nu har hon tyvärr slutat sälja fiskar men hon babblade och babblade så jag stod där och snackade i minst en halv timme.
När jag kom hem sen kröp jag ner hos Maja igen och fortsatte läsa på min bok. Läste klart min 400sidors bok precis innan Jenny kom hem. Boken är en sann historia om en heronist. Den var otroligt bra och jag grät en hel del i slutet! Jag började på den i förrgår så jag har snittat lite över hundra sidor om dagen.



Jag och Jenny åkte iväg och fixade lite saker efter hennes jobb och när vi väl var hemma igen somnade vi båda två ganska snabbt i soffan.
Ikväll har vi kollat på Michael Jacksons minnesstund. Jisses va rörande det var när hans dotter sa några ord uppe på scenen!!
Nu har vi precis gjort lite girliestuff så som ansiktsmasker och liknande :)

Söndag

Idag fick Kim ringa och dra upp mig ur sängen klockan tolv. Sen om hon hit vilket var jätteskoj. Vi ses inte så ofta så det är extra skoj när vi ses för då har man jättemycket att prata om! Hon stannade några timmar tills Jenny kom hem från jobbet.
Nu ikväll beställde vi pizza och kollade på Rickards match. Tyvärr så förlorade de mot Serberna.

Nu är jag skittrött så jag ska hoppa i säng och läsa lite i min bok. Imorgon kommer min gamla klasskompis Johanna hit redan klockan nio så det blir till att gå upp tidigt. Men hade det varit så att han kommit klockan fem på morgonen hade jag gladerligen gått upp då för hennes skull med :)

min älskling!


Att min älskling är i Serbien är för mig väldigt tråkigt och för honom väldigt roligt. De har nu spelar tre matcher. En förlorad och två vunna. Bra jobbat!  Imorgon är det bara en vecka tills han ska åka hem till Sverige. Jag lägtar otroligt mycket!!!
Men imorgon händer det något annat med. Sverige möter nämligen Serbien. dvs derby för familjen Örnstedt. Min mamma kommer ju som bekant från Serbien så jag måste ju heja lite på dem. Några som därimot kommer heja mest på Sebien och lite på Sverige, eller framförallt på spelare nummer 7 i det svenska laget, är juggesläkten. Mormor har messat alla i hela släkten och berättat vilket nummer Rickard har. Så nu kommer de alla sitta bänkade framför tvn och heja på den blivande jugoslaven ;)

Bröllop!

Idag har jag varit på bröllop. Min gamla klasskompis Daniel gifte sig med hans Amanda. Bröllopet var verkligen jättevackert. Jag grät både en och tre gånger. Det var precis lagom långt och både Amanda och Danne var jättefina!

Micke, Jag, Anton, Pontus och Pontus tjej

Amanda och Danne



Puss Puss. Med deras söta dötter Hanna.

Johan hade den stora äran att vara toastmaster för hela bröllopet!

Johan med min granne och dejt för dagen, Anton!

Brudens syster och Johans flickvän Karin med Johan

Bröllopsbilen!

SANDRA 21år!!!!

Ett STORT grattis till min bästis Sandra Johansson som igår fyllde 21 år.
Hade det inte varit så att hon bor i London nu och jag i Hylte så hade jag kommit med frukost på sängen.. istället kommer här ett litet bild kollage på the hottie herself! Enjoy :)

     
 

Michael and Britt

Mickey i all ära. Han var ju ändå kungen så att säga.
Jag har aldrig varit något riktigt tokfan av honom men självklart har han gjort många hits. Inte tala om alla sköna moves (även jag försöker ibland ge mig in på ett litet moonwalk eller varför inte 'lyfta upp snoppen greppet'. En klassiker!)
Min favoritlåt med Michael är ' the way you make me feel' och nyss hittade jag detta otroligt bra klippet på youtube. Varför nöja sig med kungen när man kan ha drottningen på scen samtidigt?



Torsdag

Idag har casa Örnstedt haft finbesök av Millan. Vi har inte träffats på ett bra tag så det var riktigt skoj att skvallra lite :) Hoppas vi träffas snart igen.
Annars ägnade jag halva dagen åt att försöka fixa med eurosport så jag skulle kunna se Rickards match som visades där. Efter många om och men lyckades jag äntligen. Jag och Millan tittade på första setet innan hon lämnade mig och sen tittade jag klart på matchen själv. Sverige mötte Ryssland och det gick väl kanske inte JÄTTEbra för Sverige men de kämpade ändå på bra och ledde ett ganska bra tag in på tredje setet. För mig spelade de inte så stor roll om de vann eller förlorade (självklart ville jag helst de skulle vinna) det viktigaste var att jag fick se min underbara älskling! Saknar honom enormt mycket ♥ ♥ ♥

Baksmällan

Nu ikväll har jag och Jenny varit på bio. Vi såg filmen baksmällan. Den var riktigt riktigt rolig och vi skrattade som bara den. Jag rekomenderar den verkligen :)

Doug ska ta det stora steget och gifta sig med sin flickvän. Men innan det är dags att vandra ner mot altaret och ett mer respektabelt liv är det dags för en sista sväng med grabbarna. Och vart drar man på svensexa om inte syndernas stad, Las Vegas. Med sig dit har han den smådryga charmören Phil , den stele och frustrerade tandläkaren Stu och inte minst den blivande svärbrodern Alan , en minst sagt underlig herre. Med svärfaderns ögonjuvel till bil som fordon beger sig gänget till Las Vegas för en sista kväll tillsammans.

Så dagen efter vaknar trion, minus brudgummen själv, upp i ett sönderslaget hotellrum och med århundradets baksmälla dunkande innanför tinningarna och inget minne av vad som hänt kvällen innan. När de hittar en bebis i en garderob, en livs levande tiger på toaletten och förstår att Doug är försvunnen, inser de att gårdagen blev lite mer livad än vad de hade tänkt sig. I ren desperation ger de sig ut på Las Vegas gator för att försöka ta reda på sanningen om orsaken till den dundrande baksmällan och deras försvunne vän.