förlovningsfest

Nu ska jag på förlovningsfest hos Frida och Paul. Berättar om det när jag kommer hem. Hoppas det blir roligt och att jag känner någon mer än Frida & Paul.

utsökt dinner

Idag bestod min dag av att åka till affären och sedan laga mat. Jag lagade en ny rätt idag som jag aldrig provat på innan. Crêps fyllda med zucchini röra. Det var lite krångligt och mycket att göra men det blev sjuuukt gott. Vi har kommit in i en liten vegetarisk period nu vilket är skoj. Jag skulle aldrig kunna bli vegeterian men det skadar inte att skära ner på köttet lite ibland.

Nu är det dags att sussa.

a match made in heaven


min egna kokbok

Ni trogna läsare vet ju att jag under mina 6 månader i denna familjen har lagat väldigt mycket mat. Någonting jag inte kunde göra innan men som jag nu tycker är riktigt roligt. Det har gått så långt att jag har klippt ut recept från tidningar, letat recept på internet etc. för att en dag kunna göra min egna kokbok med sånt jag tycker är goddiegood. Så idag fick jag tummer ur arslet och köpte min alldeles egna kokbok. En tuff guldig sådan. Hela kvällen har jag suttit och klippt och klistrat.. förutom när jag åkte bort till Teeter för att köpa mig lite glass. Annars har hela kvällen gått åt till min tuffa kokbok. Om du har tur kanske jag bjuder dig på något smakigt när jag är tillbaka i Sweden?


säg aldrig saker du inte menar

Idag hade jag verkligen iiiingenting att göra så Lisa sa att jag kunde köra bort till Staples för att köpa kuvert och etiketter som vi ska sätta på flyttlådorna. Hon bad mig köpa 200 st. De skulle vara stora och färgglada så man såg dem tydligt. 
Jag hittade en bunta vääldigt färglada etiketter men det var väldigt små. Sen hittade jag stora etiketter som var helvita. Skulle jag ta färglada små eller stora vita? Det slutade med att jag tog de stora vita. Så när jag kom hem berättade jag för Lisa om etiketterna jag hittade. Hon sa att det var okej att de var vita. Dum som jag är, sa jag då (för att vara snäll och trodde verkligen inte att hon skulle säga ja) att jag kunde måla alla etiketterna med färglada färger. 'Great idea Julia. I'll get you some bright markers' sa Lisa. Vad i helvete!! Där satt jag i en timme och målade 200 etiketter! Jag ska aldrig mer komma med något så dumt förslag!

Grisapan

Läste precis på Expressen om gris-apan. Fy fan. Stackars lilla gris :( Ni kan läsa om grisen HÄR



Såg även katten utan ansikte. Fy fan ytteligare en gång. Tur att det inte är min Maja som ser ut sådär.  För att se katten klicka HÄR

måndag

Idag har jag
- Vaknat klockan 10.12
- Lyssnat på radio Båstad tillsammans med Samuel
- Pratat med mina föräldrar som befinner sig i Thailand
- Pratat med min syster Jenny
- Varit i affären och handlat mat
- Varit på banken för att sätta in casheter
- Lagat vegitarisk kvällsmat. Zucchini / potatis pannkakor
- Varit på posten och skickat ett paket
- Varit på Target

Ja, så mycket har mina dagar som au pair att göra med barn :)

packat

Ikväll åkte jag bort till Target för att försöka hitta en väska jag kan ta med hem. Jag har ju redan skickat hem båda resväskorna jag hade med mig hit. Lyckligtvis hittade jag en jättestor bag för bara 10 dollar. Det var ju inte precis den bästa kvalitén men bara jag får hem skiten är jag nöjd. Så nu ikväll har jag packat ner halva min garderob. Alla kläder som jag inte använder pga värmen här. Det känns jättetomt och ledsamt. Kan inte förstå att mitt år snart är över. Att jag ska tillbaka till Sverige och inte bo med The McGlones längre. En del av mig vill åka hem imorgon och den andra delen vill inte åka hem över huvud taget.


Sprite, våran älskade hund.

Sommaren 2006 var jag, mamma, pappa och Joakim i Thailand. Det fanns då en hund på resorten där vi bodde som alla var rädda för eftersom han attackerade folk. Ingen ville gå nära honom och alla berättade om hur elak han var och att de inte tyckte om honom. Vi kunde inget annat än älska honom eftersom han var såå fiiin. Steg för steg försökte vi komma närmare honom. Vi gav han mat, vi tvättade honom, vi gav ha kärlek etc och tillslut blev han han friendly mot oss. När jag och Joakim åkte hem var det väldigt sorgligt att lämna honom. Värre var det för mamma och pappa eftersom de stannade en månad till med honom. När de skulle åka hem sprang Sprite efter bilen och försökte hoppa in i den :(

När vi åkte tillbaka sommaren 2007 hittade vi honom inte. Alla sa att han var död. Att han blivit överkörd av en moppe. Det känndes inte ritktigt samma att vara på Koh Tao utan våran Sprite. Men iår hände något helt underbart. När mamma och pappa var påväg till bangkok såg de en man som de tyckte att de kände igen. Och det visade sig att han var våran granne på Koh Tao för två år sedan och han berättade att Sprite lever och vart han fanns!!!!!!!!

Så nu har mamma och pappa återförenats med våran älskade Sprite. Jag började gråta när de berättade det och Lisa, min värdmamma, började gråta när jag berättade det för henne :)

Sprite och mamma


Söndag

En söndag som jag trodde skulle bli väldigt trist blev faktist väldigt rolig. Det började med att jag jobbade i morse. Jag var inställd på att vara nere i lekrummet med två skrikande kids i 5 timmar. Men istället drog vi på oss badlkläderna och körde bort till poolen. De plaskade och jag stekte med ipoden på högsta volym.
Det började tyvärr åska efter 3 timmar så vi körde hem igen, då hade jag 2 timmar kvar att jobba men Bill sa att jag kunde göra vad jag ville så jag körde bort till Tysons. Det blev lite presentshopping till mina familjemedlemmar (min svenska familj). Ja, jag vet att ni inte vill ha något men det skiter jag i.
När plånboken var tom körde jag hem igen för att äta middag tillsammans med familjen och efter det åkte jag bort till Frida och Paul för att äta ännu en gång :) Pauls bror Max kom också över så vi spelade rummbikubs och kollade på film.

Ja, det var min söndag. Nu har jag bara fyra söndagar kvar i usa för detta året....

min lediga dag

Imorse fick familjen punka på bilen så nu har vi bara en bil och jag vill ju inte precis säga att jag vill ta den enda bilen vi har. Familjen åkte iväg och käkade lunch efter jag vaknade så nu väntar jag på att de ska komma tillbaka så vi alla kan åka till poolen. Så himla roligt att spendera en heldag med familjen när man är ledig!


damp

Jag får D.A.M.P på ungarna!!! Just nu skrek jag så mycket att båda glinen började lipa! Det ska bli så jäkla skönt att komma hem och slippa ha kids runt sig heela tiden! Om det hade vatt mina egna kids hade jag lätt gett dem en lavettjävel eller två! Stryk ska de ha!.. eller nej, det ska de inte. Jag slår inte barn (bara in tankarna). Men va fan, de borde sluta va så omogna och lyssna för en gångs skull utan att man behöver upprepa något 20 tusen gånger!

Trist morgon

Mina morgonar brukar se hyffsat lika ut. Vaknar vid 11. Kollar mailen. Käkar frukost vid 12. Sätter mig vid datan igen. Börjar jobba klockan 1.
Men idag såg min morgon helt annan ut. Det började med att jag vaknade 9. Fick sen ett förbannat samtal från någon som skällde ut mig på arg amerikanska. Inte kul! Enligt den personen hade jag gjort något jävligt fel och som jag aldrig mer borde göra. Jag ville egentligen bara be dem dra åt helvete men som vanligt fick jag försöka vara snäll.
 Sen ringde mamma och pappa på skype och det var inte heller det roligaste samtalet eftersom jag blev förbannad och sa HEJDÅÅÅ! Det är inte kul när man blir förbannad på någon man egentligen saknar väldigt mycket. Så jag lipade några minuter innan jag tog mig samman.

Jag berättade för Lisa om samtalet jag fick imorse och hon stod allefall på min sida. Skönt det. Nu ska jag gå upp till glinen igen. Ska passa dem ikväll fram till 9. Sen blir det kanske att jag hyr en film eller något.

Torsdag

Idag gjorde jag en sak som fick mig att känna mig som en riktigt bra vän. Jag gjorde någonting jag egentligen inte ville göra men jag gjorde det för att vara en bra kompis och inte tänka på mig själv i första hand. Credd till mig själv, jag är impad :) Saken jag gjorde kommer någon få veta snart.

Annars kom Frida och hälsa på mig imorse. Vi satt ute på altanen och myste, snackade skit och skrattade i någon timme. Lisa var inte hemma så jag började inte jobba förens vid halv 3. Eller jag jobbade egentligen ingenting idag förutom mellan 5-6 när Lisa och Bill skulle bort till det nya huset en snabbis.
Lisa frågade mig idag om jag ville tänka om och kanske stanna hos dem ett tag till. Jag sa tyvärr nej men det känns skönt att veta hur mycket de uppskattar och tycker om mig.

Jag åkte bort till Tysons för att spendera lite pengar ikväll. Det blev lite presenter till mamma, Jenny och Jojjo.. men mest blev det presenter till mig själv såklart. En annan fyller ju år snart (14 AUGUSTI) och jag har redan börjat skämma bort mig själv med fina presenter.


bäst just nu


Mr and Mrs Heroman!

Idag skrev Frida till mig 'ring mig.. we need to talk!!!' Jag blev lite orolig eftersom we need to talk oftast inte innebär något bra :) Men när jag fick tillfälle ringa jag upp henne och det första hon sa var 'Julia, jag och Paul har förlovat oss' JIHOOOO!!! jag är såå glad för deras skull! :D

Jag känner Frida genom min förra hostfamilj. Hon jobbade för dem för två år sedan men flyttade tillbaka hit förra året för att hennes pojkvän (blivande man!!) Paul bor här. Jag har umgåtts en hel del med Frida och Paul den senaste tiden och Paul kallar mig för deras lilla dotter :)
Grattis Grattis Frida och Paul. På torsdag blir det förlovningsfest!

PISSREGN

Jag hoppades att det skulle börja regna idag så kidsens dyktävling skulle bli inställd, men inte fan gjorde de det. Molnigt var det men inget regn eller åska. När allt var klart började det sjäälvklart ösa ner.. nu snackar vi ÖSA. Åska och blixtar om vartannar och regn som fullständigt ööööser. Man skulle nog verkligen inte lämna huset men jag var bara tvuuungen att ha godis så det var bara till att hoppa in i bilen och köra bort till CVS. Jag länsade hyllorna på allt jag hittade.. sen frossade jag i mig skiten medans jag körde hem och när jag väl var hemma mådde jag så sjukt illa.

På tal om regnet så har jag nog aldrig sett så mycket regn. Jag är glad att jag hade mina flipflop på mig eftersom när jag kom fram till CVS var det översvämning. Minst 1dm regn! Skulle lätt tagit ett dopp om jag inte haft kläder på mig.
Mamma, förlåt för alla gångerna jag varit ett pain in the ass när vi bilat ner till spanien och det har pissregnat. Nu förstår jag hur sjukt svårt det är att se egentligen. Jag var nästan lika rädd som när man satt i Abborrhult och hörde alla träden falla som dominobrickor runt huset när stormen Gudrun kom. Tacka vet jag en lugn sommardag!

Happy Birthday

Idag fyller min faster Anneli år. Ett stooort GRATTIS till henne!

kvälls update

Då var man hemma igen. Det blev 2 timmar mer än planerat hos Craig men det är ju bara mer pengar till mig. Jag skulle egentligen träffat Desiree (min förra host familys nuvarande au pair) men det drog ju ut på tiden hos Craig så jag hann inte det. Hon är i en rematch nu och var lite orolig över att hitta ny familj. Jag tycker synd om både henne och tjejerna eftersom det egentligen är Bridget som har problem. Jag skulle aldrig någonsin vilja jobba för dem igen även om jag och Bridget har en superbra relation nu.

Tisdag

Ikväll var det shopping som stod på schemat men så ringde Craig och frågade om jag kunde babysitta åt honom. Det är ju extra money så varför inte. Jag får helt enkelt ta o shoppa någon annan kväll men denna veckan så lite fullsmockad.. imorgon ska vi på dyktävling, på torsdag ska jag antagligen träffa Richard och på fredag ska jag passa mina glin. Ah, det får nog bli på lördag då.

Måndag

Jag är grymt impad av mina matlagnings skills. Från att inte ens kunna koka potatis slängade jag ihop ris och vegetariskchili idag. Mycket smaskigt.

Ikväll kom deras kanske blivande au pair hit. En brud från Guatemala, tror jag, som ska förlänga och göra sitt andra år här. Hon var snäll och skulle nog passa i min familj. Lite tråkigt att nån annan ska ta över bara. Jag kommer ju närmre och närmre familjen varje dag. Det känns som jag är deras äldre dotter.
När jag kom hem från Baltimore igår flög Bill upp från stolen på kontoret för att kunna krama mig:) haha, då hade jag varit hemifrån i en dag!

Sen träffade jag Eva nu ikväll. Hon ska åka hem till Latvia på semester och stanna där i 1 ½ månad så vi hinner inte träffas innan jag åker hem :(
ne, nu ska jag slagga.. ttyl

shopping

    
Här är några av mina senaste inköp. 1. blå bikini från Ralph Lauren. 2. Bikini från Guess. 3. Marinblått Juicusey (så jävla skönt)

Inget scrubs utan J.D


 Jag är i sorg. Världen går under! MItt favvo program ALL TIME Scrubs har satt sin sista potatis efter den 7e säsongen. Dr John Dorian (snyggingen Zac Braff) ska hoppa av serien. Den kommande 8e säsongen kommer bokstavligt talat suga. Vem ska The Janitor nu klaga på? Vem ska Turk ha skoj med? Fan oxå!

Bilder från Baltimore

Igår åkte Jag och Emma ner till downtown med hennes polare för att gå på festival. Jag har aldrig varit på festival tidigare, det var grymt skoj. Jag och Emma gick först bort till RnB avdelningen där Mario hade konsert. Vi var de enda vita på hela stället, hehe. När han hade uppträtt klart gick vi tillbaka till killarna som stannade vid rock avdelningen. Jag och Emma började lite lugnt att gunga i takt till musiken.. sen slutade det med att vi två rockade mest på hela stället, Det var längesen jag dansade så mycket. Rock konsert äger!
Vi avslutade kvällen med att åka bort till poolen där Emmas poalre Josh jobbar och tog oss ett nattadopp :)



Baltimore update

Nu sitter jag hemma hos Emma. Vi har precis varit och kollat i affärer men köpte inget. Sen åkte och käkade glass. Nu ska vi in till city och hänga med några polare till Emma. Det är visst någon festival här eller nått.


Fredag

Hyffsat chillig dag idag. Jag lagade köttförslimpa och potatismos till familjen vilket uppskattades. Kollade på Aladdin med glinen och tog det allmänt lugnt.
När jag slutat körde jag bort till Tysons för lite shopping. Det blev en heel del kan jag lova. Nya svarta pumps med högre klack. En bikini från Guess och en från Ralph Lauren. En tröja från Calvin Klein och två från DKNY. Köpte även lite presenter till några av mina familjemedlemmar (min riktiga family). Jag vet att du inte vill ha nånting mamma men nått litet ska du ändå få :)

Avslutade fredagskvällen med att gå på bio. Jag såg Will Smith's nya film Hancock. Jag älskar väl inte action filmer men denna var riktigt bra. Lite overklig men ändå grym. Rolig var den med. Jag satt där och skrattade för mig själv. Det satt ett par jämte mig som garanterat var på andra dejten eller liknande. De satt och hånglade filmen igenom! haha! De hade köpte den största popcornpåsen med men de käkade ingenting eftersom de bara hånglade. När min påse var slut funderade jag på att smyga över handen och knycka lite från dem, de hade säkert inte märkt någonting ändå.


jobbiga ungar

Idag hade kidsen dyktävling med deras dykteam. Varför måste mina kids vara sämst i laget? Vi var allefall vid poolen från 3-8 men det var mulen så det blev antagligen inte förbättring av brännan.
Glinen har börjat tjura mycket på senaste och det är sjukt jobbigt. Hade de vatt mina kids hade jag bett dem hålla käften och gått upp på sitt rum men nu måste man ju försöka vara trevlig (allefall när lisa e hemma). Är det någonting jag har fått under detta året så är det tålamod! För mycket tålamod. När jag kommer hem ska jag tjura över allting! Fuck tålamod!

Ne, nu ska jag kolla på will & grace.

hahaha

Julia säger: vad e planen för idag?

Sandra säger: döda ungjäveln

Sandra säger: sen vet jag inte

Julia säger: hahahaha

Sandra säger: hänga?

Julia säger: stycka?

Sandra säger: slänga hyvvet i bäcken?

Julia säger: kör på den!

Sandra säger: gör du

Sandra säger: kom hit!!!!!!

Sandra säger: jag dör

Sandra säger: nu pratar han bäbisspråk med

Sandra säger: väx upp för i helvete

Julia säger: hahahhaa


Helgens planer

Lisa frågade mig om det var okej att jag tog min lediga helg denna helgen eftersom kidsen ska vara hos deran Mormor.  Hon behövde inte säga det högt men jag antog att hon ville att jag skulle göra något roligt i helgen och hålla mig borta från huset. Kan tänka mig att hon och Bill vill ha lite alonetime och då vill inte jag vara ivägen. Först tänkte jag då att jag skulle invadera Frida och Paul hela helgen. En sleepovet at their place, men så kom jag på att de ska iväg på bröllop hela helgen.
Men nu är det nästan spikat vart jag ska bege mig. Jag ska hälsa på Emma i Baltimore! Vi bor bara en timme ifrån varandra men ändå har vi bara setts EN gång under detta året. Jag och Emma åkte till USA samma dag och blev riktigt bra polare under orientation. Hon hälsade på mig i vintras om jag inte minns helt fel och nu är det min tur att hälsa på henne. Så förhoppningsvis befinner jag mig i Baltimore lördag - söndag.

På fredag kväll ska jag shoppa, gå på bio och käka thaimat! Funderar på att se den nya Batman filmen. En dag för mig själv igen :)

Emma & Jag, NYC

Onsdag

Jag hängde med Frida till tysons imorse för att lämna tillbaka en klänning. Jag måste verkligen sätta in min check nu så jag kan åka och shoppa. Hittade ett par svinsnygga skor idag :)
När jag kom  hem var inte Lisa hemma så jag bad min lillebror Joakim ringa mig eftersom han är hemma från thailand. Han lagade makaroner och falukorv samtidigt som vi pratade, man blev ju inte lite avis då. Maja kom hem medans vi pratade och som vanligt när hon är hemma pratar vi någon minut med varandra.

Jag och Lisa tog med oss glinen till Baskin Robbins för att köpa lite glass och sen blev det till att handla. För ovanlighetens skull slapp jag laga mat idag. Bill fixade BBQ kyckling som vart lika god som alltid.
Har legat i sängen och kollat på min Will & Grace dvdbox nu ikväll. Det är antagligen världens roligaste serie efter Scrubs. Btw, Jenny, vet du vilka säsonger jag skickade hem till sverige? Hur många boxar? Så jag vet vilken jag har kvar att köpa.

Joakim & Jag, Malaysia 07


maat

Som vanligt pratade jag med Sandra nu ikväll. Vi pratar minst 3 gånger om dagen tror jag :) Ikväll diskuterade vi vilken mat vi vill käka när vi kommer hem.  Här är en liten lista på vad jag vill ha serverat de första dagarna.

* Kebabpizza, kebabrulle & kebabsallad
* Fiskpinnar, potatismos och spenat
* Stuvade makaroner med falukorv
* Koldolmar med potatis
* Franskhotdog med extra mycket franksås
* Krabbsallad


Tisdag

Idag har varit en hyffsat lugn dag. Jag och Lisa åkte bort till det nya huset i morse eftersom det var ett tag sen jag var där sist. Det kommer verkligen bli svinsnyggt och jag är väldigt avis att jag inte får bo med dem där.
När vi kom hem satt vi i köket och snackade skit en en timma typ tills vi kom på att det var dags att hämta kidsen. När Lisa kom hem med ungarna kom hon på att vi skulle käka dinner med en annan familj vid poolen och vi skulle träffa dem om 30 min. Så jag fick snabbt steka tacokött och göra middag som vi kunde ta med oss.
Så vi stannade vid poolen till 8 på kvällen vilket var väldig skönt!

Söndag

Idag blev det en lång sovmorgon (mest för att slippa ha frukost med lisa och bill!). Svarade på lite mail och ringde till Sandra på morgonen. På eftermiddagen åkte jag och hämtade Frida så körde hon och jag bort till klubben för att sola och bada. Min nuvarande värdfamilj är ju inte medlemmar där men Paul (min förra hostdad) var där så vi kom som hans sällskap. Jag och Hayden var i och badade sågott som hela tiden. Saknar henne så himla mycket!

Framåt kvällen åkte vi hem till mig och bytte om, stannade en snabbis i affären för att köpa hamburgebröd och sen hem till Frida och Paul för att grilla med några av dera vänner. Vi kollade på en mycket rolig film som jag inte kommer ihåg namnet på. Men den var nog ny och Owen Wilson var i den.

Det känns inte okej att helgen redan är slut. Jag tycker att jag förtjänar minst 2 dagars ledigt till. Jag vill inte vara inne i ett hus och laga mat. jag vill ligga ute i solen och jobba på min bränna.

Nu ska jag skicka mail till min mamma och pappa som befinner sig någonstans i Asien. Jag är inte helt hundra på vart alla mina familjemedlemmar befinner sig just nu. Mamma och Pappa är antingen i Bangkok, påväg till Malaysia eller i Malaysia. Joakim, min lillebror, sitter på ett flyg från Bangkok till Köpenhamn tror jag. Jenny, min storasyster ligger antagligen på en UNDERBAR strand i Malaysia. Och Maja, min älskade Maja, hon är hemma i Hylte och vaktar huset!


Något man INTE vill höra

Jag fick aldrig tag på Eva ikväll så jag hade två andra alternativ. Det ena var att åka hem till Stefanoss och hänga med Jane och gänget eller att åka och käka med Frida & Paul.
Jag valde att åka hem till Frida och Paul vilket jag verkligen inte ångrar. Vi gick till en jättemysig resturang nära deras lägenhet. När vi var mätta och belåtna åkte vi hem till dem och kollade på en rulle.

När jag kom hem hörde jag ljud från övervången. Antingen möblerade Lisa och Bill om i deras rum (11 på kvällen) eller så sysslade de med något heeelt annat! Något man verkligen INTE vill höra sina föräldrar syssla med!
Sandra har berättat om hennes skräckupplevelser från hennes hostfamilj och jag håller med dig, man blev som förstelnad och visste inte vad man skulle ta sig till!
Skulle jag tyst smyga ut genom dörren igen? Jag försökt gå så tyst jag bara kunde ner på mitt rum. Tacka fan för att vi inte sover vägg i vägg! Jag hoppas inte att de hörde mig för de kommer bli sjukt pinsamt för oss alla tre imorgon!!!!


Johanna Karlsson



Ni som inte känner mig så väl kanske inte vet vem denna tjejen är? Men oroa er inte, för jag ska förklara det för er.
Tjejen på bilden heter Johanna Karlsson, fast jag säger till 95% alltid Jojjo. Av de återstående 5% finns det andra namn man kan kalla henne. Man kan säga som min farmor och farfar: spikarns duvet. Eller något så simpelt som Självaste Karlsson.

Johanna och jag har varit polare sen den dagen vi kunde öppna ögonen, allefall sen den dagen hon kunde öppna ögonen eftersom hon är en månad yngre än mig. (vilket märks väldigt tydligt när det gäller mognaden hos oss) :)
Vi har gått i samma dagis, förskola, lågstadie, mellanstadie och högstadie. Allid har vi två varit tillsammans. På gott och ont!
Självklart har vi haft små duster både en och femton gånger då vi inte varit så snälla mot varandra, men det har alltid blivit bra efter någon dag då vi båda tröttnat på att tjura eller insett att vi är alltför bra kompisar för att hålla på med sånt trams. 

Jag och Johanna har en perfekt vänskap där vi inte behöver ses hela tiden eller prata med varandra en gång om dagen för att hålla den vid liv. Faktist så klarar vi inte av att umgås med varandra för mycket, då går vi varandra på nerverna hur mycket vi än diggar varandra. Så när vi förra sommaren bokade en resa till Ayia Napa insåg vi båda att den skulle sluta i totalt kaos. VI skulle bo TILLSAMMANS i EN VECKA... ENSAMMA! Jag var helt övertygad om att vi skulle klara de första dagarna galant, men när vi närmade oss 4 dagen skulle det vara lite tjurigheter och de 7e dagen skulle vi inte ens prata med varandra! MEN, så slutade det inte alls. Vi hade så jäkla roligt varje dag, varje timme! Det var lätt den roligaste vecka jag har varit med om. Jag är så sjukt glad att jag spenderade den med min äldsta och bästa kompis.

När jag flyttade till USA hade Jojjo redan flyttat till Jönköping så vi hade inte möjlighet att säga hejdå till varandra. Vi skulle vara ifrån varandra i ett år och vi sa inte ens hejdå till varandra. Nu har ett år snart passerat och jag kommer närmre och närmre dagen då jag ska åka hem (27 augusti för er som missat det). Det ska bli så sjukt roligt att träffa min bästa kompis Johanna Karlsson igen. Vi har en heel del att ta igen eftersom hon är den av mina kompisar som jag haft minst kontakt med under detta året, men det gör ingenting. För hur lite vi än pratar eller hur långt ifrån varandra vi än är så vet jag att hon alltid kommer vara min bästa kompis!

btw, hon fick en lite makeover på bilden där uppe och ser egentligen ut såhär:

Lördag

Att gå upp tidigt på morgonen är verkligen inte min grej, så när klockan ringde vid 9 imorse ville jag bara kasta den i väggen och somna om men jag var tvungen att gå upp för att jobba.
Lisa och Bill åkte iväg så jag ringde till Bridget (min förra hostmom & granne) för att fråga om Bergen och Hayden ville komme över och leka här. Så tjejerna + Paul kom över nån timme.
Nu har jag precis gett Allie & Mia lunch och vi ska gå över till Bridget och Paul så de kan åka i deras waterslide.

Jag slutar jobba om ca 2 timmar men jag har ingenting riktigt planerat. Om solen håller i sig åker jag nog bort till poolen för att jobba på brännan lite. Ikväll hoppas jag att det blir utgång med Eva men jag har inte fått tag på henne idag.

Sandra, förlåt om jag ringde och väckte dig imorse. Hoppas du kunde somna om! Ringer dig senare :)

saker att köpa innan man drar hem

Sandra gjorde en lista på saker som hon vill köpa innan hon åker hem till Sverige och jag har försökt komma på saker som jag vill köpa innan jag drar. Det mesta är ju mycket billigare här just nu eftersom dollarn är så låg, så man borde passa på att köpa saker som är dyra hemma. Men egentligen känner jag att jag har allting som jag behöver, men man måste ju spendera pengarna på någonting.

* högtalare till min ipod
* Juicy set
* Nytt smink

Ja, mycket längre än så kom jag inte på min lista.

fredag

äntligen är det fredag igen, eller, den är slut om en timme. men helgen är på ingång!
Veckorna går så himla fort vilket kan vara både roligt och tråkigt. Jag känner stor panik eftersom jag inte har så många veckor kvar här. men å andra sidan ska det bli skönt att komma hem för ett slag (läs första dagen).

Idag tog jag med kidsen till poolen så de kunde få leka av sig lite. sen skulle jag babysitta på kvällen men det va inte så himla jobbigt. Ringde till Sandra och tjattrade med henne för ca 3e gången idag. annars händer det inte så mycket här borta i Wash!

brunett? nej!

Jag kunde inte låta bli att gå in på sidan som blondinbella länkade.

kvällsöverraskning

När våra gäster hade åkte hem trodde jag äntligen att det skulle bli lite lugn och ro i huset, men NEJ, då började glinen klinka sönder hela pianot! Hade inte Lisa varit hemma hade jag skrikit TYYYST både en och tre gånger.
Men när Bill kom hem blev det lite roligare, han hittade ett packet utanför dörren som var till mig. Min tröja jag beställde från RL hade kommit! Hela familjen samlades runt borde och ville att jag skulle öppna så de kunde se vad det var jag fått. Typiskt min familj, här har man inget privat liv, Lisa vet i princip ALLT om mig och alla mina kompisar. Hon vet vem jag får mail från varje dag, vad det står i mailen, vad mina kompisar gör hemma etc etc.

min nya tröja


Lovisa, jag vet inte vem du är men du undrade varför jag bara köper kläder från Ralph Lauren. Well, det beror väl kanske på att jag tycker att de är snygga, väldigt bekväma och hyffsat tidlösa!

Jojjo min favorit, Ja, jag fick ditt brev and you made my day. Tusen tack! :)

Torsdag

Ta mig härifrån!!! Just nu är det 6 kids här nere i källaren som har en musiktävling! De har tagit ut all jävla skit vi har i hela huset och kastat runt in tha playromom. It a big MESS and it's driving me crazy because im the one who has to pick it up!!! De har pinnar och slår på allt de hittar precis som det vore trummor! Detta har pågått i snart 2 ½ timme så jag är döv vid detta laget!!!
Sånna här dagar längtar man efter att få komma hem, ligga inne på sitt eget rum och kolla på en dålig film. Att slippa allt som har med ungar och oväsen att göra.

Celebrity home

Vem tror ni bor i denna lilla lyan? Min favorit Oprah.


Detta huset och tomten skulle jag inte sagt nej tack till.
Ägaren är ingen minder än Eddie Murphy.


I detta huset med 123rum bor en person. Candy Spelling, mamma till Tori Spelling och fd Fruga till den nu avlidne Aaron Spelling som skapade bla Beverly Hills och mitt favorit program Melrose Place.


Självklart sparade jag gobiten till slutet. I detta gigantiska mansion bor ingen minde än den vackra och berömda Julia Örnstedt.


Sugerland - stay

Jag har börjat älska country musik på den senaste tiden. I våra volvo har jag counrtycanalen på högsta volym varje gång jag är ute och glider. Det finns en låt som spelas ofta och är så underbart underbart fin. Jag hittade precis den på youtube men den går tyvärr inte att lägga upp i ett fönster så jag länkar till den istället:

http://www.youtube.com/watch?v=azHVOoDLfHc

Ta några minuter till att lyssna på den, du kommer med älska den!


Tisdag

Idag gjorde jag bearnéis(?)sås för första gången under detta året tror jag! Herregud va gott det är. Ännu godare blir det om man mixar det med ketchup! Stektpotatis och beasås, sen är jag in heaven. Mycket bättre än så blir det inte.

Ikväll var jag på starbucks med Eva. Mycket trevligt, vi hade endel att ta igen eftersom det var ett tagsen vi träffades. Hon hade många galna historier att bjuda på. Jag hade väl kanske inte lika mycket händelserika saker att bjuda på. På lördag blir det antagligen utgång i DC eftersom hon är bundis med ägaren på ett stället.

Nu ska jag foftsätta mitt slitande efter att hitta ett nedladdningsprogram som jag förstår mig på! Antingen är alla jävligt kompicerande eller så är det jag som är lite trög. Jag tror mer på det förstnämnda! Hur svårt måste det vara lixom? Vet ni något bra program? Limewire funker ej och DC++ är lika lätt som att snacka latin.

UPDATE: Jiho, nu fick jag äntligen igång limewire så nu ska här laddas ner låtar natten lång!

Söndag

Idag tog jag mig en riktigt lång sovmorgon! Klockan 12.15 var det dag för mig att öppna mina små gröna.
Efter någon timme kom Greg hit för att hämta mig. Han tog sig friheten att klampa in i huset och presentera sig för Lisa och Bill. Herregud, jag skämdes som en gris. Efter någon pinsam minut med mina föräldrar lämnade vi huset. Åkte bort till Ballston för att käka mexican food. Sen körde han mig hem och fortsatte hem till Pennsylvania.

Sandra ringde när jag kom hem så jag kunde berätta om 'dejten' och vi planerade lite för framtiden. Vi har skaffat en klubbstuga till Club Anti nu så det blir till att intreda när vi är hemma igen, kommer bli sååå skoj!
Hade middag med min underbara familj nu ikväll, det känns skönt att jag har fattat ett beslut men jag kommer sakna dem grymt mycket.

Kände mig lite rastlös efter middagen så jag unnade mig lite online shopping :) Det blev denna rosa Ralph Lauren tröjan idag.


julias ensamdag

Kalla mig mobbad om ni vill. Men jag har faktiskt haft en riktigt bra dag!
Det började med att jag jobbade från 10 imorse till klockan 2. Efter det ringde Greg och frågade om jag ville komma bort till zoo't och sen åka och käka dinner med dem. Det lockade inte så himla mycket så jag drog en liten vit lögn och sa att jag hade viktigare saker för  mig.
I själva verket hade jag ingenting planerat och jag ville inte stanna hemma så jag var tvungen att komma på någonting att göra. Vad gör man som tjej när man är uttråkad? Jo, man åker och shoppar :) Inte nog med det, man går och käkar på resturang helt ensam!

Jag började med shoppingen. Det inhandlades en guess väska, ett svart ribbat linne, en present till lillebror, jeans, kofta, mjukisbyxor, långarmad tröja och en kjol. Efter shoppingen var det mat som stod på schemat. Thaimaten drog det längsta strået även denna dagen. Det kändes lite mobbat, det kan jag hålla med om, att gå och äta på resturang helt själv. Tur att Sandra ringde mig så de andra gästerna fattade att jag faktist har en kompis!
Personalen måste ha tycket synd om mig för de körde värsta hundögonen till mig och gick hela tiden förbi för att höra om jag var okej och att maten smakade som den skulle. När jag var klar och skulle betala notan kom ägaren fram till mig och gav mig värsta guldkortet, nu snackar vi VIP! Så varje gång jag går dit i framtiden får jag 20% rabatt! Inte så illa pinkat va?

Vad passar bättre när man är mätt och belåten än att sjunka ner i en biosalong och kolla på en rulle?  Get Smart har verkar riktigt rolig på trailern så jag valde den. Det ångrar jag verkligen inte, den var sjukt skoj. Jag hade kineser på båda sidorna om mig som skrattade HÖGT (högre än min mormor, ni som träffat henne vet vad jag snackar om) så jag hade inget att skämmas över, det vara bara att dra på gapflabbet filmen igenom!

Ibland behöver man en dag för sig själv.  Iofs är jag själv varje dag, haha, men en ensamdag in public behöver man ibland med!


4th of july bilder

America cake!


Det var allefall inte jag som kastade ner bollen från balkongen


Jag & Peter (janes bror) vann beerpong överlägset


Jag & Artie

4th of July

Happy Birthday America! Idag har vi firat självständighets dagen(?) men pompa och ståt! Nej, nu ljög jag lite för det har vi faktist inte alls gjort, det har varit en hyffsat lugn dag.
Jag jobbade en timme i förmiddags och resten av dagen spenderade jag vid min kära data.

Vid 5 snåret åkte jag hem till Jane för att fira. Det va huuur skoj som helst att träffa henne igen, det var verkligen ett bra tag sen sist. Hon och hennes roommates hade fest i deras lägenhet och jag skulle tippa på att det var 30-40 pers där. Vi kollade på fyverkeriet över the monument, käkade, spelade beerpong etc.
När fyverkeriet var slut ringde Greg och frågade om jag ville följa med honom, hans systers vännina, hans syster och hennes man till ett ställe som är som en lekpark för vuxna :) Där fanns alla möjliga olika games och annat stuff. Jag sög på typ alla saker jag provade, de enda jag vann i var bowlingen och ett skjutspel.

Nu är jag hemma och hade tänkt slagga för jag jobbar imorgon mellan 10- 2. Sen ska jag antagligen möta upp med Greg o co för att se vad de pysslar med, de skulle åka till the zoo men då jobbade jag :(

extra money

Nu har jag precis kommit hem från the Morris family. Jobbade extra hos dem ikväll så man kan få lite mer casheter än vanligt! Frida var också där och jobbade eftersom vi hade 7 barn att ta hand om så det var trevligt.

Imorgon vet jag inte hur planen ser ut riktigt, det är ju 4th of July som förhoppningsvis ska firas på äkta amerikanskt vis. Eftersom jag inte riktigt vet hur jag jobbar så har jag inte lagt upp någon plan ännu. Greg är i Virginia så han sa att jag skulle komma och fira med dem. Sen ska Jane ha fest hemma hos henne så det lockar ju lite med. Får se hur det slutar men jag hoppas att det blir skoj allefall.

jag är modig :)

Här är en bild på världens högsta bergodalbana som jag åkte i fredags. Först skjuts man iväg fort som fan sprikrakt framåt sen åker man rakt upp och sen vänder den och åker rakt ner!
Om ni är i New Jersey någongång så missa inte att åka till Six Flags!

Max hastighet - 128 mph (206 km/h)
Max höjd - 456 feet (140 m)

övervikt

Nu när jag har bestämt mig kommer näste problem; Hur i helvetet ska jag få hem alla mina saker?
Min gaderob är 3 dubblad sen jag kom hit. Det är ofattbart hur mycket kläder jag har köpt under detta året. Och jag kan inte sluta heller. Igårkväll var jag rastlös så jag åkte och köpte en kjol, två ribbade linnen, en topp och en present till min lillebror. Hittade ett par läckra skor med men då hörde jag mamma säga nej inom mig, jag måste köpa nya gympadojjor istället!
Jag får ha med mig 40 + 12 kg hem tror jag. I nuläget ligger mina saker på mer än det skulle jag tippa på, och jag vägrar lämna kvar saker här. Aldrig! Alla mina kläder och skor ska med hem.

Äntligen

Nu har jag äntligen fattat ett beslut. Jag kommer inte stanna/åka tillbaka till USA.
Hur mycket jag än älskar USA livet och min familj här så känner jag att det finns mer saker jag vill göra just nu. Jag vill inte bo hemma hos en annan familj längre och ta hand om deras barn. Jag vill resa mer och jag vill göra det själv.
Om jag inser att jag fattade fel beslut så kommer alltid möjligheten att komma tillbaka finnas kvar.
Jag klarar inte av att vara utan Thailand mycket längre till, sen vill jag ju sjävlklart ner till Spanien och till Jugoslavien.

Jag pratade med min mormor och moster Jasmina idag på skype. Fick även se min 6månadergamla kusin Cassandra i cammen, hon är så otroligt söt! Jag och Jasmina pratade om att åka ner till Jugoslvien och hälsa på släkten ihop, det hade verkligen varit skoj!


stanna? åka hem?

Som ni vet så har jag funderat sjuuukt mycket på om jag ska stanna här eller inte. Lisa sa att hon ville ha ett svar när jag kom hem från NY. Så idag satte vi oss ner för att prata om det.. jag kunde varken säga ja eller nej.
Jag har varit helt inne på att stanna den sista tiden, men igår började jag tänka tvärt om. Jag vill egentligen jättegärna stanna men sen finns det ju saker hemma med. Jag har försökt att lista fördelar och nackdelar

USA
+
Bra shopping
Får betald utbildning
Blir bättre på engelska
Bor i usa, vilket känns lite ballt

-
Bor hos en familj
Jobbar fortf som au pair
Långt hemifrån

SVERIGE
+
Maja
Familj + vänner
Tryggt att vara hemma
Kunna resa till thai, spain, jugge etc

-
inget jobb = inga pengar
shopping suger
inga kompisar bor kvar hemma

Ja, det är bara lite av min lista. Ben byggs på men nya saker hela tiden. Är det någon som har lite tips att ge mig? Jag måste fatta ett beslut så snabbt som möjligt.
Sen pratade jag med min kompis Nicklas idag och då blev jag sugen på att stanna igen för att jag kan kolla på hockey här. Vi sa att jag kan flytta in hos honom istället för att bo kvar här, jag lovade att laga mat och han lovade att fixa biljetter till hans Capitals matcher :)

Nu ska jag sluta tänka på detta för en sekund, har hyrt filmen Charlie Wilsons war med Julia Roberts som jag ska checka in nu... (medans sandra och malin är inne i NYC och festar, jag är grymt avis!!)


Söndag & måndag

I söndags skulle vi visa malin NY. Vi började med en svindyr lunch i little italy. Sen blev det china town, SoHo, ground zero, Times sqare etc.. Vi skulle ut och kollat på gudinnan men så började det regna och då strök vi det från listan!
Det var riktigt roligt att bara vandra runt i NYC med Sandra och Malin. Vi hade skoj heela tiden och jag önskade att varje dag var sån.

På kvällen åkte vi hem till Princeton, köpte en baguett och la oss i sängen för att kolla på film.  Måndag morgon var jag tyvärr tvungen att åka hem. Bill skulle hämta mig i DC klockan 6 men han stod på fel ställe och vi fick inte tag på varandra förens klockan 7! Så där stod vi båda i en timme och väntade 100 meter ifrån varandra!

Det var skönt att komma hem igen men jag hade verkligen TOPPEN helg i NY. Lät topp3 bästa helgen under detta året. Alla helger jag har varit hos Sandra har varit den bästa helgen!

Saknar er!!

Bästa kvällen ever

Jag och Sandra tog tåget mot flygplatsen när vi slutat jobba. Jag hann nog säga 'JAG SER HENNE' 15ggr innan jag verkligen såg henne. Där om hon, Malin Ek, inne på Newarks flygplats! Efter kramar och mjölkchokladsätande satte vi oss på tåget in mot city. Bort till Bex för att lämna bagsen och sen var det turistning som stod på schemat, det blev väl inte riktigt som planerat eftersom vi hann gå in i ca en affär.


Kvällen närmade sig och det nalkades Birthday party för Sandra! Vi var laddade som fan och hotta som in ii. Skoj förfest mitt inne i SoHo hemma hos Bex med bra musse och antisarna tillsammans. Vid 12 snåret, tror jag, åkte vi tre + 4 killar bort till 49 Grove. Lätt mitt nya favvoställe. Vi hade asskoj och röjde i sofforna hela natten lång. Gratis dricka och häva boys, kan det bli bättre? Jag ville verkligen inte att natten skulle ta slut.



Framåt 6 snåret var det dags för oss att rumpa oss hemåt till en säng som väntade, TRODDE VI! Efter att ha väntat i minuter på att de skulle öppna dörren kommer vi äntligen upp. Och vad ligger i sängen om inte en Tyskjävel (okej, österrikare, same shit) Sandra sa några väl valda ord innan aset äntligen drog därifrån! Jag var svintrött och sa 'Sandra nu får du faaan hålla käften'  70ggr.. då somnade Malin och jag blev pigg och då gick truten stup i kvarten för min och Sandras del! Det var två andra killar som sov i samma rum som oss, hahaha, de skrattade konstant åt mig och Sandra!