Bilbingo!

Ikväll var det impulsen som styrde. Kim ringde mig och frågade om jag var sugen på att spela bilbingo. Visst tänkt jag! Det var massvis med år sedan jag var på bilbingo sist. När vi var påväg mot Torup mötte vi Rickard som kom hem från jobbet så han hängde också med.
Kim den lilla lyckgrisen vann 3000kr medans jag och Rickard bara förlorade våra pengar. Det gjorde inte så mycket för vi var lika glada för Kims vinst :)

Några bilder från våran mysiga midsommar


dags för bloggen att gå i graven?

Jag har funderat lite på om att lägga ner bloggen. Det händer ju egentligen inte så mycket i mitt liv som folk skulle kunna vara intresserade av och det är lite konstigt att man skriver ut saker man gör under dagarna. Varför ska man dela med sig av det till folk som man inte har en aning om vilka de är? Ja, det tål att tänkas på ett tag allefall. För nån vecka till håller jag nog ut innan jag fattat ett beslut ;)

Tisdag

Hela förmiddagen har spenderats hos Farmor & Farfar. Mysigt!
Nu kommer strax Kim hit och hämtar mig. Det blir käk och förhoppningsvis ett glas på Bulls som gäller för oss!

det kommer mera..

HEY!
Jag lever fortfarande och är nu hemkommen från staterna. Flygresan hem blev ett helvete men det lovar jag att berätta om. Kanske redan imorgon.
Jag har haft fullt upp sedan jag kom hem så någon bloggande har det inte varit tal om. I fredags, midsommarafton, blev det ett lugnt firande ute i Simmarydsnäs med fiske, kubb och grillande. Ingen traditionell midsommar men alldeles underbar!
Vi stannade kvar där hela lördagen också. Jenny och Rickard åkte ut och fiskade i 3 timmar medans jag sov (försöker komma in i svenska tiden!) men det enda de fick upp var en mört.
Nu är Jenny påväg hit från Halmstad för att umgås medans Rickard är på jobbet. Det blir antagligen Simmaryd även denna gången och jag hoppas att solen håller sig framme!

imorgon åker jag hem :(

Shit, hur har dagar kunnat gå så fort? Det vara ju inte alls längesedan jag kom hit och nu ska jag åka hem imorgon.
Jag vet att jag inte varit superaktiv på bloggen men jag har helt enkelt haft roligare saker för mig. Det blir säkert bättring i sommar för då har jag verkligen inget bättre för mig!
Idag, min sista dag, åkte jag och Malin på en sista shoppingrunda. Framförallt för att jag var tvungen att köpa ytterligare en väska då jag insett att det inte fanns en chans i helvetet att alla mina saker skulle få plats i väskorna jag hade med hit! Hann även handla ännu en klänning som jag bara var tvungen att ha!
Eftermiddagen spenderade jag med familjen. Vi hade avskedsmiddag och presentutdelning. Jag fick en uunderbar tröja från Ralph Lauren av dem och de fick bla Stieg Larsson böckerna av mig. De böckerna är tydligen en bestseller här i staterna. Alla, verkligen ALLA, läser dem!
Inte nog med att jag fick tröjan, de betalde ju även min hyrbil, vilket gick på 8000kr. Billigt och bra! Min pappa Bill tjänar dock mer än självaste President Obama så de överlever nog!
Kvällen spenaderade jag och Malin på Starbucks. Tur att Malin bor i Jönköping så vi kan ses igen när hon kommer tillbaka till Sverige.
Ne, nu måste jag sova. Min väska är redan packa (kommer garanterat spricka innan jag landar på svensk mark!) så imorgon förmiddag ska jag endast ta det lugnt och gråta en liten skvätt!!!

bästa spontanutgången!

What a night!!!! Jag, Malin och hennes polare Amanda gick ut och käkade på en italiensk resturang ikväll. Amanda åkte hem efter att vi käkat klart med jag och Malin var sugna på Starbucks efteråt. Vi letade och letade men kunde inte hitta något starbucks som hade öppet efter 22.00. Tillslut hittade vi istället en bar som vi tyckte såg ganska trevlig ut. Och herregud vilken rolig kväll vi haft! Spontanutgång = bäst!!! Vi träffade skitroliga människor och det blev både en och tre drinkar innan vi tog en taxi hem!
Det är helt sjukt hur dålig engelskan blir när man är drunken. Tacka vet jag svengelska!
Nu är det dags att slagga!

Mount Vernon

Hur i hell kunde jag missa Mount Vernon när jag bodde här? Det är ett av de vackraste platser jag någonsin varit på.
Vi åkte dit ganska tidigt på förmiddagen och åt en i lunch i äkta 1700-tals anda, supermysigt! Därefter traskade vi runt på det som en gång i tiden var George Washingtons mark. Tänk att få bo på ett sådant sagolikt ställe! Hans hus (det vita) ligger precis vid Potomac River och har säkert en av de bästa utsikterna i hela Virginia. Efter vandring och 20kg svett var det våran tur att gå in och titta i huset. Tacka vet jag Bill som köpte de litet dyrare biljetterna så vi fick gå före hela kön. Hihi!
Inuti huset var det fantastiskt vacker men tyvärr fick man inte ta bilder där inne. Ni får helt enkelt föreställa er hur fint det var eller åka dit själva, något som jag rekommenderar om man har vägarna förbi DC!
Även självaste George Washington var där idag så jag passade på ett ta en bild med honom medans han levde!

ÄNTLIGEN!

WOW! Vilket underbart vackert bröllop! 
Så mycket som jag har gråtit idag har jag inte gjort sedan jag såg filmen Marley and Me. Om någon kotte lyckades kolla på hela bröllopet utan minsta lilla skvätt från ögonen måste det vara något fel på den personen. Jag grät precis hela tiden.
I morse gick hela familjen + Jag ner till mitt rum för att se början av bröllopet. Fråga mig inte hur alla 5 lyckades få plats i min säng, men på något sätt fixade vi det. Jag grät som en liten bebis medans resten av familjen tittade på alla kungligheter som traskade in i kyrkan. En liten stund efter själva vigseln drog igång var vi tyvärr tvungna att åka så jag har kollat på resten av bröllopet nu ikväll. Jisses vilket bröllop! Jag älskar Victoria och jag älskar Daniel. Efter idag har jag även börjat älskar Olle, Prins Daniels pappa.
Länge leve Kungafamiljen!

snabb update

Sorry att jag inte är så aktiv här. Har helt enkelt bättre saker för mig!
Dagarna går sjukt fort och jag kan inte förstå att jag åker hem på onsdag. Sen när började 3 veckor kännas som 1 vecka? Nåväl, jag försöker ta vara på dagarna så gott det bara går, därför spenderade jag hela förmiddagen idag genom att ligga vid poolen och jobba på min bränna. Den börjar ta sig nu men jag har fortfarande en lång väg kvar!
På kvällen hade Mia sitt B-day Party så jag stannade så länge jag stod ut. Thank God för att man inte är Au Pair längre. Även om det var mitt bästa år ever så räcker det gott och väl med ett år!
Så efter att jag fått tinitus av allt skrikande körde jag hem till Malin för en lugn kväll i soffan! 
Imorgon är det familytime som gäller. Jag har fått välja helt fritt vad jag vill att familjen ska hitta på denna helgen så imorgon ska vi åka till Mount Vernon, huset där USAs första president bodde. Hur kunde jag missa det när jag bodde här? Det ligger inte alls lång ifrån där vi bor. Sen får det räcka med att vara kulturell så på söndag ska vi åka till ett Petting Zoo! Yeah! Man får alltså klappa och mata de flesta av djuren som finns där. Är det något som är fel ifall jag tycker det ska bli mycket roligare än barnen att åka dit?
Dags att slagga! Pics kommer förhoppningsvis!

Glass med glinen!

Igår var Allie iväg på skoldans så jag erbjöd mig att passa Mia på kvällen. Vi bestämde oss för att åka till Baskin Robbins och käka glass men vi gjorde också ett stopp hos Malin och hennes kids (de barnen jag tog hand om innan jag bytte familj) och lyckades lurar med dem!


min underbara 2a familj!

Ikväll efter att barnen somnat satt jag och Lisa på en film och la oss i varsin soffa. När filmen var slut pratade vi lite smått om vad vi tyckte om filmen och sen nu, 3 timmar senare, har vi pratat om allt mellan himmel och jord. Och vi har inte ens kommit halvvägs!
Jag är så otroligt glad att jag fått lära känna Lisa och Bill. De är otroligt underbara personer och jag älskar dem så hjärtat nästan spricker. Från första dagen jag flyttade in hos den har de behandlat mig som en familjemedlem. De fick mig aldrig känna som att jag var anställd hos dem eller att jag var där för att ta hand om deras barn. Istället fick de mig att känna mig som deras barn och en extra vuxen resurs i deras familj.
Sedan jag åkte tillbaka till Sverige för 2 år sedan har vi fortsatt ha kontakt ganska ofta. Vi mailar varandra titt som tätt, det kan vara allt från en hel novell till att bara berätta vad man gjort under dagen.
Och det var en självklarhet att jag skulle bo hos dem nu när jag åkte hit för att hälsa på. Jag kom ju hit för att hälsa på min amerikanska familj!
Bilderna är från när vi var i Florida på semester -08

jag återuppstod!

Jippie! Idag har jag mått mycket bättre och dagen har nästan varit helt felfri.
Dagen började med att Lisa överraskade mig genom att förlänga min hyrbil en vecka till. Vi pratade om det igår och då sa jag att jag inte ville ha bilen denna veckan. Egentligen ville jag ju det men isåfall skulle jag vilja betala för den själv. Det kostar ca 4000kr att hyra bil här i en vecka och det är lite saftigt för mig, kan ha roligare för de pengarna lixom. Men Lisa, som är en av de mest underbara personer jag vet, hyrde ändå bilen en vecka till :)
Sedan kom Malin hit och hämtade upp mig, åkte till starbucks och satt där i några timmar och pratade av oss. Jag är superglad att jag har träffat henne. Hon är en toppenbrutta!!!
På eftermiddagen åkte jag till Tysons för att lämna tillbaka Guess-väskan. Men nej, de kunde inte ge mig pengarna tillbaka. Jag fick välja mellan antingen ett storecredit (shit, jag kommer inte ens ihåg vad det heter på svenska? Tillgodokvitto?) eller att de postar en check till mig! Va fan! Checkhelvetet tar ca en vecka så det är inte säkert att jag får den innan jag åker hem. Självklart kunde jag ju inte Lisa och Bills adress så jag får helt enkelt göra det imorgon och hoppas på att den kommer fram innan jag åker. 
På kvällen var Lisa tvungen att åka iväg så jag 'passade' glinen. I julklapp skickade jag 'gör din egen tvål' till flickorna och de hade helt missat att jag skrev om hela instruktionen från svenska till engelska, vilket tog typ en hel dag, så min julklapp har legat i en garderob fram tills idag! Tjejerna tyckte att det var skitroligt!
När Lisa kom hem igen körde jag hem till Malin och har varit där fram tills nu! Imorgon ska hon och jag åka till Leesburgh Outlet, som ligger ca en timme härifrån. Yeah! Förhoppningsvis blir det ett stoort hål i plånboken!

ligger på dödsbädden

Whats up Readers?
Idag har lätt varit den sämsta dagen hittills. Jag vaknade upp men den värsta huvudvärken ever och den har inte velat släppa på hela dagen. Jag försökte ändå vara trevlig och glad mot familjen när de kom hem. Satt och spelade kort med Maria i någon timme innan jag fick så ont att jag var tvungen att ge upp.
Sa hejdå till Bill som åkte till Tjeckien i eftermiddags och sen hoppade jag tillbaka ner i sängen för att försöka sova av skiten.
Det hjälpte inte.. gick ändå upp och åt kvällsmat med resten av familjen. (får ju passa på när de käkar pizza!) och sen slängde vi oss alla i soffan och kollade på en film.
Nu är jag tillbaka i sängen och håller tummarna för att bollen mår bättre imorgon. Jag kan ju inte ligga i sängen och lipa, det är ju snart bara en vecka tills jag åker hem!

The Blind Side

Det ska mycket till för att komma in på min film-topplista men filmen jag såg ikväll snuddar verkligen på mållinjen. Vilken otroligt otroligt vacker berättelse och film.  80% av filmen grät jag som en bebis men de återstående 20 % skrattade jag högt! (tur att jag är ensam hemma). Att filmen är baserad på en sann berättelse gör allt mycket bättre.
Kolla in trailern till filmen här

Myskväll here I come!

Först: ett besök till blockbuster för att hyra film
Sen: raka vägen till Tara Palace för att köpa mig med en Pad Thai
Nu: myskväll med mig själv

12 juni 2010

Arlington har varit som en vandrande bastu idag. Jag åkte därför till poolen i morse för att steka fläsket lite. Det var dags för baksidan att få lite färg denna gången. Jag brände ju sönder framsidan sist så baksidan vill ju inte vara sämre.
Hehe, checka in tanten som pressade jämte mig. Hon påminde mig on tanten i Den där Marry. Hur många åker egentligen till poolen med stort pärlhalsband och illröda läppar?
På eftermiddagen åkte jag och Malin till Tysons en snabbis. Jag råkade köpa en supersöt klänning. Kunde bra inte låta bli ;)
Imorgon ska det visst bli dåligt väder så då blir det nog en runda till shoppingmallet igen för mig del. Såg en riktigt snygg maxiklänning som jag bara måååste prova :)

vad hände igår?

Igår åkte min familj till Hershey Park, ett nöjesfält några timmar härifrån, för att ha en rolig weekend. De frågade om jag ville följa med men jag bestämde mig för att stanna hemma istället.
Så igår var jag på lunch med Bridget och Frida. Bridget är mamma i den första familjen jag jobbade för när jag kom till USA. Vi gjorde en rematch efter ett halvår och det var då jag flyttade till Lisa och Bill, familjen som jag bor hos nu. Hänger ni med? 
Ni kanske kommer ihåg att jag och Bridget inte hade det bästa förhållandet till varandraP Nu var det som bortblåst och det var trevligt att träffa henne igen. Efter lunchen åkte vi hem till Bridget där jag fick träffa deras nya Au Pair, en tjej från Sverige som heter Malin. 
På kvällen följde jag med Bridget och Malin och tittade på Bergen och Haydens piano-uppvisning. De var så himla duktiga båda två.
Resten av kvällen spenderade jag och Malin hemma hos mig. Vi satt i soffan och babblade på och glömde helt bort tiden. När klockan var efter 2 blev vi båda ganska trötta så jag körde hem Malin. 
Jag ljuger om jag inte säger att jag var ganska rädd när jag skulle sova här hemma helt själv sen. Tände de flesta lamporna i huset och sen kunde jag somna hyffsat snabbt!

Underbara Jane & Artie

I torsdags träffade jag som sagt min amerikanska vän Jane och hennes pojkvän Artie. Vi hade en superlyckad kväll på en Mexikansk resturang i Ballston. Vi babblade på som vanligt och ingen av oss tre kunde förstå att det var 2 år sedan vi sågs sist!


10 juni 2010

Idag fick jag mig ett litet sammanbrott i bilen. Det var såhär, morgonen började med två trevliga samtal på skype. Ett med min syster Jenny och ett med Rickard. Vi pratade om dittan och dattan.. vad de hittar på där hemma och hur jag har det här. Jag berättade att jag har det bra, men att det är lite tråkigt att vara själv större delen av tiden. Jag har ju inte precis någon jag kan hänga med.
Självklart visste jag det när jag åkte hit, men det blev mer ensamt än vad jag trott. What ever. Jag blev lite känslig under vårt samtal och började nästan längta hem (herregud, jag har varit iväg i 1 vecka!!! Ska man skratta eller gråta?). Men efter vårt samtal slängde jag på mig bikinin och hoppades på en rolig stund vid poolen istället. Så jag satte mig i bilen och körde dit.
Vad tror ni händer när jag kommer fram? Jo, självklart är det stängt. Det var bara till att vända på hjulen och ratta hemåt. Eftersom de höll på att lägga ny asfalt på huvudgatan tänkte jag ta en genväg så jag kunde komma hem fortare. Halvvägs hemma är det massa skyltar som säger att vägen är stängd pga vägarbete. Fuck! tänker jag då. Jag hade fullt med bilar både bakom mig och på andra sidan så jag svänger av vid första bästa väg. Kör en bit och inser att jag är totalt vilse.
Det är här jag bryter ihop. Där sitter jag själv, utan solbränna, vilse i USA och har ingen att prata med. Jag hade varken telefon med mig eller ens numret till min familj.  
Nåväl, efter en stunds letade hittar jag en väg som jag känner igen och kommer hem. 
Jag brukar älska att vara själv och har ibland drömt om vilket underbart liv jag skulle kunna ha med mig själv. Göra precis det jag vill, när jag vill, hur jag vill... jag har ångrat mig!
Tacka vet jag sällskap!


Men tyck nu inte synd om mig eller tro att jag ligger här och gråter mig till söms. För det gör jag verkligen inte. Ikväll har bjöd Jane och Artie ut mig på mexikansk restaurang och vi har verkligen haft en toppenkväll. Berättar mer om det imorgon för nu ser jag att klocka är mycket.

Godnatt!


9 juni 2010

Idag känner jag egentligen inte för att skriva någonting men jag får ändå slänga in ett litet inlägg.
Det blev ju som sagt ingen stekning vid poolen idag eftersom det regnade och var kallt ute. Egentligen var det inte kallt, men nu när man blivit van vid 35 grader så känns 20 grader ganska kallt!
Istället körde jag till Tyson för att se om jag kunde göra ytterligare några fynd. Och jag måste först och främst säga förlåt, Forever 21. De måste haft en dålig dag i måndag, nu var de tillbaka i sin gamla standard med snygga klänningar! Jag provade en hel hög av klänningar men ingen passade. Hur kan storlek S vara för stort? Alla klänningarna verkade vara gjorde för DD-kupor. Okej att jag har små rattar, men såå små?
Även om ingen passade så köpte jag en av dem. Får ta och inviga min symaskin när jag kommer hem. 
Dock blev det tyvärr ingen Marc Jacobs för mig.. förnuftet tog över! Istället köpte jag en väska från Guess som jag har spanat in i några dagar. Den kostade 150 dollar och det kändes mer som min budget.
'
Det blev liiite presentshopping också. Jag hittade varsin present till min lillebror Joakim och Rickard som jag hoppas att de kommer gilla. Så nu får det räcka med presenter. Pengarna börjar tryta!
Ikväll erbjöd jag mig att passa glinen eftersom Lisa var tvungen att åka på ett möte i skolan och Bill har jobb upp över öronen. Även om jag tycker om Allison och Maria väldigt mycket så jag är otroligt glad över att man inte är au pair längre. Ett vara au pair är lätt en av de roligaste saker jag gjort, men ett år räcker gott och väl!
Nu får det räcka!

ingen pool idag

Det ser ganska mulet ut idag så jag skippar nog poolen. Tror att jag kör till Tysons idag igen, man måste ju passa på nu när man har bil. Såg att skattepengarna har blivit insatta så nu kanske jag slår till och köper Mark Jacobs väskan jag hittade i måndaf. Den kostade ju ändå bara 5000 nu, tidigare 8500.
Jag har lite inplanerat resten av veckan
Torsdag: Träffa Jane!!!
Fredag: Lunch med Frida och Brigdet (min förra hostmom). Lisa och resten av familjen åker iväg och är borta till söndag.
Lördag: Inget planerat tror jag?
Söndag: Antagligen träffa Jane igen

Poolhäng!

Idag började jag dagen med att ge mig ut på upptäcktsfärd. Mitt mål var att åka till Target och framförallt se ifall jag kom ihåg vägen dit. Så jag satte mig i bilen och hoppades på det bästa. 20 minuter senare och inte ett enda körfel var jag framme! Gick in och köpte tandkräm och sen styrde jag kosan samma väg hem igen!
Nu i eftermiddag åkte jag till poolen för att försöka ge min bleka hy lite färg. Men eftersom jag kom dit vid 4 var inte solen så stark, istället njöt jag mest bara av att vara där. När jag sedan gjorde mig redo för att åka hemåt hörde jag någon som sa: Julia? När jag vände mig om stod min gamle vän Ieva där! Det var verkligen kul att träffa henne igen och vi hade båda massor att berätta, det var ju ändå två år sedan vi sågs sist.
Ieva kom till USA, från Lettand, för 6 år sedan som Au Pair men började sedan plugga här och stannade kvar. Hon arbetar fortfarande endel för familjen, så hon var vid poolen med 2 av glinen.
Ieva och ett av barnen hon tar hand om, Sarah.
Jag & Sarah
Imorgon, om det är fin väder, beger jag mig nog till poolen igen. Dock ska jag försöka vara där tidigt så man kan bränna till fläsket riktigt ordentligt. En fet solbränna är allt man behöver och sen bränner man sig inte mer på hela sommaren, toppen!

Schyssta Villor!

En sak man blir påmind om nu när man är tillbaka är hur otroligt vackra hus det finns här. Innan när detta var min vardag la jag inte märke till det lika mycket som jag gör nu. 
Det område min familj bor i heter Country Club Hills, i Arlington, och det kostar endel kosing om man vill köpa sig en flådig villa här. Här finns inga gigantiska 15 bäddrums mansions som Hollywood-kändisarna bor i, förutom Vita Huset då kanske? Istället finns här 'vanliga' barnfamiljshus. För oss är detta stora hus men för dem är det bara vanliga överklass hus. Jag skulle nog kunna gissa på att 99% av alla som bor i just detta området är överklass. De har alla fina hus, häftiga bilar, barnflickor till kidsen och något sommarhus ute vid kusten.
Oj, nu gled jag visst ur poängen med inlägget. Husen var det ja! Jag tog lite bilder idag så ni kan få se några hus som ligger på våran gata. Är de inte fina? Det som jag tycker är extra roligt är att nästan alla hus ser olika ut. Så är det ju inte riktigt hemma i Sverige för där ser alla likadana ut. Jag ska försöka ta ytterligare några bilder på mer grannhus se ni får än bättre bild av hur fint här är!
Vårt hus
En personlig favvo hos mig
Huset mitt emot vårt

Jag saknar Rickard!


8 juni 2010

Sådär ja, nu ska jag ta tag i dagens inlägg så jag får skiten överstökad. Ibland känner man nästan att man har en press på sig när det gäller att uppdatera bloggen. I mitt liv händer det ju inte speciellt mycket och ändå får man ågren om man inte skrivit något på ett tag. Nåväl, here it is!
Jag och Lisa åkte som sagt till hyrbil-stället runt middag för att hämta min lilla pärla. Jag fick välja själv mellan ett antal bilar som tillhörde den prisklassen vi hyrde i. En sak var jag bombsäker på, det var att jag INTE ville ha denna bilen:
Herregud, stackars den jävlen som får köra runt i en sån bil. Jag hade hellre gått barfota genom hela USA! Tur att den bilen inte var min enda möjlighet. Istället valde jag en tuff liten ford som passade mig i smaken. Den går som ett spjut och har riktigt bra högtalare ;)
Efter att jag valt ut bilen blev det raka vägen till Tysons. Jag vandrade runt i min ensamhet och kikade in i de flesta affärerna. Jag glömde helt bort tiden så när klockan slog 7 insåg jag att jag hade varit där i 5 timmar, så då började mina fossingar göra ont.
Shoppade jag något då? Jadå, klart jag gjorde det. Tyvärr inte så mycket som jag önskade att jag skulle göra, men ändå. En stor besvikelse var Forever 21. Där hittade man alltid kläder innan. Det var ett säkert kort lixom, var man i akut behov av en ny festblåsa så åkte man dit och sen var det problemet löst . Nu hittade jag i princip ingenting. Kläderna var (som jag brukar kalla det) marknadskläder. Ni vet sådana kläder som brukar finnas på marknad. Dålig kvalitet och schabbigt material. Det blev tummen ner till Forever Never 21. Det enda jag hittade där var en långklänning (långklänning är nog det skönaste plagget som finns!), ett linne och ett par örhängen.
Men jag gav inte upp min shopping bara för det. Även om det antagligen förde med sig lite otur så hittade ytterligare några fynd. Jag hittade en riktigt bra present till Rickard, vilket jag blev glad över. Det är så svårt att hitta presenter till honom, kläder är i princip omöjliga att köpa. Om jag ska köpa en tshirt är den antingen för kort eller för bred. Och shorts vågar jag inte ens ge mig in på, de jag kan tro passa ser säkert ut som trosor på hans styltor. Så nej, inga kläder för hans del. Istället köpte jag någonting som jag tror att han kommer få användning av framöver. Skulle gärna visa en bild men då är ju hela överraskningspresenten förstörd. Visar när han har fått det istället!
Hittade även en present till Jenny. Det blir dock ingen överraskning för detta är en sak hon bad mig köpa med hem. I denna vackra Victoria Secret påsen ligger nämligen ett antag olika parfymer. Eller, doftspray kanske man kan kalla det istället? Inte sån doftspray som man sprutar inne på toan efter man klubbat. Jag menar sån doftspray man sprutar på sig.. Va fan. Vi säger att det heter parfym! Och ja Jenny, jag hittade vaniljdoften.. men det var den sista de hade så du hade tur!
Jag har lite kvar att berätta om dagen så jag hoppas att ni fortfarande hänger med. Det gör ni va? Bra!
Inne på Macys hittade jag en supersnygg tröja. Tyvärr hade den ett litet fel. Armen är lixom delad kan man säga. Jag tycker det är ganska fult men jag köpte den ändå. Enligt mina kalkuleringar ska jag nog lyckas sy ihop 'hålet' i armen, så folk inte skrattar på mig. Som ni ser på bilden så sticker galgen ut där uppe. Så armen är öppen nästan hela vägen.. men det går förhoppningsvis att fixa!
När min högra fot lossnade från benet insåg jag att jag hade gjort mitt på Tysons och satte mig i bilen för att köra hemåt. (Jag körde förresten bara fel en enda gång idag!) På vägen hem slog det mig att jag hade planerat in ett besök hos Mr. Baskin Robbins. Så jag tänkte att jag bara skulle göra ett snabbt besök där och sen äta upp glassen i bilen hem. Men vem springer jag in i precis efter jag köpt min glass och ska gå ut till bilen? David whatever hans efternamn är och hans son Alex! David var fadern i famlijen som Sofia bodde hos.
Ni som har läst min blogg länge kanske kommer ihåg att det blev hus i helvetet i Sofias värdfamlij. De gick bananas och kastade ut henne utan minsta anledning. Sen ringde de till mig och bokstavligttalat skrek sönder hela telefonen för att jag hade 'snott' Sofias kokbok som hon glömde hos dem. Allefall, jag låg antagligen högst upp på deras hatlista och nu var allt som bortslåst. Nu fjäskade han mer än Sandra gjorde för Sven Gert under franska lektionerna på högstadiet. (skojjar bara!). Om how great you look och you are such an amazing person..bla bla! Usch, äckliga och falska människa! Jag tog en lite paparazzibild på den lille tjockisen när de gick därifrån.
Oj, detta blev längre än jag trodde att det skulle bli. Men nu är jag äntligen färdig. Godnatt Sverige!

Snabb update

Jiho, bilen ar min och den ska jag visa er senare. Nu ar jag pa AppelStore inne pa Tysons shopping mall. Presenter har blivit kopta till bade Rickard och Jenny (forvanta er inte mycket!!!)
Ne, dags att fortsatta shoppingen och sen ska jag aka till Baskin Robbins for lite glass!
Lagger antagligen upp bilder ikvall!

första shoppingen

Jag kunde inte bestämma mig för de svarta eller guldiga så jag köpte båda två. Det blir så mycket lättare då!

hoppas hoppas!

Jag börjar bli lite orolig nu! De flesta jag har pratat med säger att man måste vara över 25 för att få hyra bil i USA... dock har inte min familj sagt någonting om detta och det är ju dem som har ordnat allting.
Jag och Lisa ska åka och hämta bilen om 15 min och jag kommer verkligen bli putt ifall vi får åka hem utan bil.
Håll tummarna!

6 juni 2010

Helgen hos Frida och Paul har varit toppen. I fredags åkte vi som sagt till Mikaelas Americancitizen-party, vilket var mycket trevligt. Hon hade verkligen gjort om deras hus till all American. Allt gick i amerikanskt tema, tallrikar, muggar, flaggor, kläder, maten, musiken etc.
Bilder: 1. De svenska kvinnorna. 2. Jag & Paul 3. Mikaela och Frida
I lördags åkte vi till en mysig by som hette Occoquan för att äta lunch. När vi väl kom dit visade det sig att det var marknad utmed hela (och enda?) huvudgatan i byn. Det var jättemysigt och vi traskade runt där ett tag innan vi satte oss ner för att äta lunch.
Jag hade ju tyvärr ingen kamera så jag fick sno dessa bilder från nätet. Bilder: 1. Marknaden 2. Det mysiga stället där vi åt lunch
Igår kväll blev det riktigt lugnt och skönt. Mikaela kom över så Paul grillade en varsin steak (som vi åt utan något annat. En fet köttabit på tallriken och that's it! Precis som det ska vara!), drack mojitos och kollade på film.
Jag är dödstrött nu så detta inlägget blev kanske inte superroligt men jag ska försöka bättra mig imorgon. Då sak jag visa min första shopping.. samt att min hyrbil kommer imorgon! Jihoo!

4 juni 2010

Jag dör av värmeslag! Idag har vi över 32 grader och det är jag verkligen inte van vid!
I förmiddags tog jag en tripp bort till Frida, där hon var och jobbade, och innan jag ens hade lämnat vårt hus hade jag svettats sönder. Värmen slår en som en lavett rakt i nyllet så fort man öppnar dörren.
What else is new? Om ca 2 timmar kommer Frida och Paul hit och hämtar upp mig. Sedan stannar jag ju hos dem hela helgen så vi får se vad som hittas på.
Nu måste jag dock hoppa in i duschen och börja göra mig iordning!
Later!

3 Juni 2010

Egentligen är jag på tok för trött för att skiva just nu, men man känner hela tiden att man har ett ansvar att uppdatera sin blogg. Vilket egentligen är ganska jobbig..

Idag har det som sagt inte hänt något speciellt. Dock hade jag och Lisa ett mycket trevligt samtal ute på verandan när tjejerna var i skolan. Vi satt ute i värmen och gick igenom allt som hänt de senaste två åren. Tiden bara rullade på och tillslut kom flickorna hem och då hade vi suttit där ute och babblat i 3 timmar!!!

Imorgon ska jag träffa Frida och Paul igen. Efter att Frida har jobbat klart så ska vi åka iväg på en fest till hennes kompis. Hennes vän, som är svensk, blir nämligen amerikansk medborgare imorgon så det är det vi ska fira. Tänk att få ha ett Green Card i USA och kunna stanna här hur mycket man vill. Det hade varit det ultimata!
Så jag kommer stanna hos Frida och Paul hela helgen vilket kommer bli skoj! Det blir antagligen ett besök till poolen och lite annat skoj som ska hinnas med.

På måndag får jag min hyrbil så då kan jag ge mig ut på lite äventyr. Ber till Gud att det finns en GPS i bilen för jag har noll koll på vägarna längre. Förr körde man runt här som en galning och nu hittar jag knappt till mataffären längre! Jag har försökt att minnas de viktigaste vägarna men det är inte mycket som kommer upp. Vägen till Tysons (shopping mallet) kommer jag förhoppningsvis ihåg dock!

Nu ska jag släcka ljuset och sova som en liten stock!

just another day

Nu har Lisa äntligen fixat lösenordet till deras trådlösa så jag kan koppla upp mig på mig egna dator! 
Igår hände det egentligen inte för mycket. Tjejerna har ju inte sommarlov förens efter jag åkt hem så de är i skolan hela dagarna. Lisa och ganska busy så jag hänger mest med mig själv. Har varit ganska trött men börjar mer och mer vänja mig med tiden.
Idag tror jag faktiskt inte att det händer något speciellt heller. Jag har ju fortfarande ingen bil så det är inte så lätt att ta sig någonstans.
Imorgon därimot ska jag äntligen träffa Frida & Paul igen. Sist jag träffade dem var på deras bröllop förra sommaren.
Tyvärr kan jag inte bjuda på några bilder ännu eftersom jag glömde minneskortet hemma! Smart! Men så fort vi har hyrt en bil till mig, vilket antagligen bli nästa vecka, så ska jag köpa ett!

Antligen framme!

Dear Readers,

Det ar helt otroligt hur dalig jag ar pa engelska! Jag skams! Visst kunde jag ana att man hade tappat lite under de tva aren jag var hemma, men att jag ar varre an en sjuaring ar helt ofattbart! Helst vill jag bara sitta har pa mitt rum resten av tiden och inte prata med nagon! Det ar pinsamt hur dalig man har blivit!

Aven om jag antagligen ar samst pa engelska i hela USA just nu sa har jag faktiskt pratat lite med familjen!
Bill stod och vantade pa mig pa flygplatsen nar mitt plan kom in (45minuter sent!). Sedan blev det raka vagen hem dar resten av familjen vantade med skyltar och kramar!

Nar jag lamnade famlijen McGlon for tva ar sedan bodde de fortfarande i sitt hyr-hus. De holl namligen pa att renovera sitt egna hus, sa de hyrde ett annat hus under den tiden. En manad efter att jag akte hem till SVerige blev deras nya hus klart, sa jag hann tyvarr aldrig se det. Darfor var det extra skoj att fa komma tillbaka nu och se det (inte nu langre) nya huset!!!

Vi kakade thaimat och satt ute och pratade ett tag innan jag gick och la mig. Jag hade ju anda varit vaken i over 24timmar, sa valdigt social var jag tvarr inte.

Idag har jag i princip inte gjort nagonting. Jag sov sa lange jag bara kunde och nu har jag och Lisa suttit i soffan och forsokt ta igen allt som hant sedan jag akte. Eller, Lisa har forsokt ta igen och jag har mest sagt yeah!, okay, wow, I know. Om nagon vecka kanske jag slar pa stort och sager en hel mening!

Lisa berattade ocksa att hon och Bill har pratat om att hyra en bil till mig! Yes! Jag hoppas verkligen att det blir av for da blir det raka vagen till Tysons och ett stort hal i planboken!

Detta var allt just nu. Forhoppningsvis hittar Lisa losenordet till deras tradlosa internet och da kan jag anvanda min dator istallet.

Ha det bra alla dar hemma!

 


vill bara vara framme nu!

Nu har jag varit på resande fossing i 21 timmar och det börjar sätta sina spår! Sitter fortfarande och väntar på planet till DC som ska lyfta om 1 minut! Är dessutom så trött att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Hade varit skönt om man bara kunde slänga sig i sängen när man kommer fram och inte tänka på att det finns en morgondag.
Istället måste jag sätta på mig ett leende och vara trevlig under välkomstmiddagen.
Well, nu går piloten ombord så det börjar nog röra på sig! (bäst för dem att det gör det allefall!!!)

Sex & the City Party

I fredags var det äntligen dags för sex & the city party. Vi började kvällen med att äta rosa cupcakes, dricka cosmopolitan samtidigt som vi kollade på gamla avsnitt och tjattrade som bara flickor kan göra.
Kvällen avslutade självfallet med att vi gick och såg den nya filmen, som jag tyvärr blev lite besviken på. Visst var den superrolig och man kunde inte få nog av alla vackra kläder de hade på sig. Men varför hände det ingenting? En puss med Aidan? Thats it? Nej, skärpning! Börja sätt igång med att skriva manus till en tredje film som plåster på såren!
Efter filmen gick vi alla tjejer till Bulls för att prata igenom filmen och ta en drink. Det blev en superskoj kväll som borde göras oftare!

Jag skulle göra fina lockar till kvällen som resulterade i inga lockar..
Rosa cupcakes!
Cosmopolitan - en självklarhet när det är Sex & the City Party!
Mums!
Söta Sara
Therese, Louise och Ida

Live from Philly

Hej alla Läsare!
Flyget till Philly har gått bra. Satt jämte en fransk tjej som antagligen var i samma ålder som mig. Vi sa max tre ord till varandra under hela resan med hon verkade trevlig, dock sov hon 90% av vägen.
Jag försökte sova så mycket det bara gick, vilket blev runt två timmar. Ska ju helst vara lite pigg ikväll när jag kommer fram! Lisa mailade och sa att vi ska beställa thaimat i min ära! Mums!
Det är lite oväder där ute så jag hoppas verkligen inte att det strular med flyget. I värsta fall får jag ta Kinesbussen ner till DC. Det väcker så ljuva minnen, eller hur Sandra?
Det är 2 timmar kvar tills flyget förhoppningsvis lyfter och nu sitter jag i gaten och pratar med Rickard på Skype. Hur smidigt är inte skype egentligen? Love it!
Vi hörs igen när jag är framme i DC!

Time to fly!

Nu sitter jag på flygplatsen i Götet och väntar på planet. Jag grät som en liten bebis inatt när det var dags att säga hejdå till Rickard. Jag har knappt hunnit förstå att jag ska åka och allt blev så himla plötsligt, även om det var längesedan jag bokade resan. Jag började packa väskan igår kväll och helt plötsligt sitter jag här på flygplatsen.
Sist jag och Rickard var ifrån varandra var förra sommaren då han var iväg med landslaget i några veckor. Nu är det min tur att dra och egentligen förstår jag inte varför jag är så bölig. Vi snackar ju bara 3 veckor! Jag måste börja sluta vara så lipig!

Jag suttit här på flygplatsen i ca 30 minuter nu och jag ber till Gud att detta är sista gången jag flyger själv igen. Det är verkligen ingen höjdare att sitta själv på en flygplats. Speciellt inte när ens handbagage väger mer än man själv gör.. då känner man sig inte så sugen på att springa runt i taxfree affärer!
Ne, nu ska jag glo in i väggen lite!

Hejdå mina kära läsare!