Dag 2 i New York

Nu ar man antligen hemma igen! Jag och syster har vandrat runt pa manhattan i 12 timmar.
Idag hann vi med central park, gudinnan, top of the rock och massa shopping. Jenny kopte antagligen upp halva NY. Hon har traningsverk i armen efter att bart alla pasar.
Vi sag tyvarr ingen kandis idag, hehe, men det gjorde inte sa mycket. den anda kandisen vi sag var en snubbe som sjong en lat live for mig o jenny, vi fick kopa hans platta for 5 dollar da ingick augtograf och ett foto ihop med honom :) men vi tackade tyvarr nej.
Nar vi stod pa baten till gudinnan kom det fram en snubbe och fragade efter mitt nummer och om jag ville ga ut o kaka med han!


Imorgon ska Saaandra komma in till city med, antligen! (antisar saknar andra antisar) Sa det ska verkligen bli skoj. Kvallen avslutas sjalvklart med party a'la antisarna. 

Sen pa sondagmorgon aker jag o jenny hem till wash igen. 



Dag 1 i New York

Nu ar vi antligen i New York... eller det har vi vart sen igar, men allefall!
Vi kom fram runt 1 igar och da drog vi hem till min polare och lamnde vaskorna, snackade lite med honom , sen var det raka vagen in till manhattan igen.
Vi borjade med shopping pa soho, sjalvklart sag vi en kandis!! Sjalvaste Karl Lagerfeldt. (sa nu kan jag antligen saga att jag varit i usa och sett en kandis) bildbesvis kommer nar jag e hemma i wash.

nar vi var klara i soho akte vi upp till times square, trevligt trevligt. 
Sen var klockan 10 och vara fotter borjade bli ratt trotta sa vi akte hem och sov.

Nu har vi precis vaknat och ska dra oss in till manhattan sa fort sim mojligt. Vara planer idag att forsoka hinna se statue of liberty, central park, top of the rock.. ah, lite sant! Men far se hur mycket vi hinner med,

Pa lordags kommer sandra in och det ska bli lika underbart som alltid att traffa henne, kanns helt tomt utan henne nu. men pa lordag ska vi rocka igen och det kan inte bli annat an galet! 

Ny planer!

det var egentligen meningen att vi skulle åka upp till New York på fredag men vi har skjutit fram det en dag så vi åker upp imorgon istället.
Det ska bli så jäkla skoj att komma upp dit igen. och att få träffa sandra :) (jag ringer dig ikväll sandra, planna o lite sånt duvet )

annars har jag o jenny inte gjort så mycket. jag har jobbat som vanligt och jenny har hjälpt mig. på kvällarna har vi gått på tysons (jag har köpt 2 klänningar och ett par skor)
ikväll ska vi ut och äta på en italiensk resturang eftersom vi fick presentkort där i påskpresent av mina värd föräldrar.

image784
image785
image786

Turistning i DC

Nu har min älskade syster anlänt. Det var nästan så att man fällde en tår på flygplatsen när jag fick se henne.

Dagen idag började med en äkta amerikansk frukost, mycket gott. Efter det var det paketutdelning och allt vad det innebärde. Jag och Jenny fick en påskpresent av min hostfamilj, 50 dollar på en italiensk resturang, det ska bli väldigt mysigt.

Därefter tog vi oss ner till DC för att turista som aldrig förr. Vi började med national history museum och efter det gick vi till air and space museum för att provapå äkta rymdglass (den glassen de har med sig upp till rymden) det var faktist helt okej !

Resten av dagen gick vi runt runt i DC och kollade på alla monumenten & vita huset etc. Jag har dock sjukt ont i en av mina tår så jag kunde bara gå med en sko, men vad gör man inte för syrran :)

Nu är vi hemma igen och har precis ätit thaimat. ska nu lägga oss i sängen och kolla på en film !

image776
image777
image778
image779
image780
image781
image782
image783


jenny kommer idag!!!

Inatt ringde min svenska mobil. tänkte inte svara först men sen såg jag att det var jenny ; hej, förlåt om jag väckte dig men jag måste ha din adress..... tack, sov gott! ses snart!
När vi lagt på och jag vaknade till lite kom jag på att jag gett henne fel adress. ups. men jag hoppas hon inte behövde den till något viktigt!

jag kan inte fatta att jag kommer träffa henne snart!!!!! känns helt overkligt. dagen har verkligen gått ruskigt segt.
men nu är det bara 5 timmar kvar !  ! !


Fredag

Idag har väl kanske inte varit den hårdaste dagen på jobbet precis. Lisa och Bill har varit på möte hela förmiddagen så kidsen lekte ute och jag satt vid datan , det kan ju knappast bli bättre.
Nu ikväll åt vi någonting som jag aldrig ätit innan - sushi.
det var väl kanske inte det bästa jag ätit med helt okej. De tyckte att det var jätteskoj att jag aldrig provat det innan så lisa tog kort på mig när jag käkade. haha!
Nu ikväll ringde Desiree (paul & bridgets nya au pair) och frågade om jag ville hitta på något , kände verkligen inte för det men det är inte så lätt att säga nej. så vi åkte till tysons.
som vanligt när man inte ska shoppa blir det såklart att man shoppar. ikväll var jag duktig och tog kort på lite av det jag köpte. klänningen och tröjan ser ni här:
 

en dag i au pair livet

hur en vanlig dag för en au pair ser ut kan vara väldigt olika. bara genom att flytta över gatan så förändrades min dag helt. arbetstiden, sysslor och regler beror helt på vilken familj man är hos
.
såhär ser oftast mina dagar ut:
9.30 - Fia kommer och väcker mig. morgonpromenad.
11.00 - sätter mig vid datorn
13.00 - börjar jobba. (en dag på 'jobbet' för mig kan innebära allt från att; gå ut med hunden, åka och handla, tvätta barnens kläder, laga mat ihop med mamman, sitta vid datan om inte lisa är hemma, göra ärrenden åt lisa, etc)
17.30 - vi käkar kvällsmat
19.00 - off. dock slutar jag oftast efter maten och det brukar vara tidigare.
19.15 - träffar fia. antingen sitter vi hos mig, kollar på film hos henne, på starbucks, shoppar etc.
00.00 - tack och godnatt.

det bästa med mitt jobb är helt klart att jag slipper leka med ungarna. jag är antgaligen den enda au pairen som har det så. men jag gillar det verkligen. lagar hellre mat än att ha jobbiga ungar att ta hand om. lisa bryr sig inte om jag sitter och läser en bok medans kidsen är ute och leker, bara jag kollar till dem lite då och då! :)


är det så man behandlar sina vänner?

fia´ packar säger:

fan vad jag hatar dig

fia´ packar säger:

faaaaaaaaaaaan

fia´ packar säger:

vilken hjärtattack

fia´ packar säger:

fitta

anledningen till fias lilla utbrott ?

http://www.youtube.com/watch?v=QfZItov1BUo&feature=


dubbelgångare ?

60799-772

haha, nickeponken skickade en bild till mig idag på någon som är väldigt lik mig.
jag tycker faktiskt det är skrämmade likt mig innan jag oppades.
håller ni med?

be strong

image771

Im here for you , honey.
always

Sveriges nya kändispar

Jag läste på Natacha Peyres blogg att Måns & Marie har funnit kärleken lite sådär. minst sagt chockande faktist. är de sveriges svar på justin och britney ?  nja, inte riktigt kanske.

60799-770

saker jag saknar med sverige

nu har jag somsagt snart varit i det stora landet usa i 7 månader. jag är själv stolt över mig att jag har klarat det såhär länge. vissa dagar är det svårt och det var jobbigt när bridget behandlade mig som ett rövhål , men någon hemlängtan har jag aldrig haft. snarare tvärtom , jag är lite rädd för att komma tillbaka. känner mig inte alls redo för det. inte ännu.

trots att jag inte haft någon hemlängtan finns det såklart saker och personer man saknar hemifrån. sånt man önskar att man hade eller kunde göra för bara nån minut.

som:
att somna hemma i kökssoffan efter en stor portion kåldolmar , att ligga uppe i soffan och kolla på tv med maja sovandes på magen , att spela 'tubu' ute på altanen med johan, jojjo och anton , att få sova i min egna stora säng , att får krama min mamma , att ställa sig klockan 5 på natten och koka makaroner med joakim , att vara ute och fiska , att kunna springa upp till johan i den rosa morgonrocken när jag behöver honom , att få kärlek och närhet .

ja, listan kan bli hur lång som helst . bara att få vara HEMMA kommer vara underbart. hemma i mitt hus, mitt rum !
att inte behöva bo hemma hos någon annan och ständigt behöva trippa på tårna för att man är rädd att göra fel. DET saknar jag .

4 dagar kvar

om 4 dagar kommer min syster hit. fy fan va skoj det ska bli.
jag kommer ihåg när vi stod där på flygplatsen den 27 augusti , vi kramades hejdå och jag försökte att inte gråta. det är snart 7 månader sen. på ett sätt känns det som att det bara var någon månad sen , men ibland känns det som att jag har varit här i flera år.
men snart kommer du hit till mig i usa.
jag älskar dig jenny.

Hur mycket kan du om britney?

image769

Själklart fick man alla rätt.

ut o gå

jag har slutat ställa klockan på morgonen eftersom att jag ändå alltid somnar om. så numera har jag en levande väckarklocka , sofia sjöström.
varje morgon kommer hon hit 9.30.

men idag vaknade jag av mig själv , kollade på klockan och upptäckte att den var 9.45. vart håller fia hus?
jag kunde dock andas ut när jag såg att hon skickat på msn och sa att hon är lite sen. men nu är hon här så då blir det morgonpromenad.

samhäll idrott E

image767
Jag saknar er , klassen.
reunion i vinter . det kommer bli grejjer det.

starbucks nästa

när jag är på dåligt humör är det egentligen inte bra att skriva. då brukar jag tycka de är jätteskoj att skriva massa sovdommar och klaga på allt och alla.
så då är det bättre att jag och fia åker bort till starbucks, vilket vi ska göra nu.

jag orkar inte att folk klagar på att jag inte har tid. jag har ju inte det. hade jag haft det hade jag såklart tagit tid till dem. men det är så mycket som ska göras. när jag jobbar så jobbar jag.


sweet sunday

dagen började såklart med att fia kom hit och väckte mig klockan 9.30, då var det dags att snabbt byta om och sen ut och gå i en timme.

efter det var det dags för det efterlängtade svenska påsklunchen med min host familj. jag och fisen fixade och donade med maten i  någon timme innan allting var klart. nu snackar vi ägghalvor med kalles, köttbullar, potatis, lax, sill, lingonsylt, knäckebröd etc.
det var väldigt uppsakattat och alla gillade det :)
till efterrätt blev det kanelbullar, ballerinakex och äkta svenskt lösgodis.
   
när vi alla var mätta och belåtna fortsatte jag och fia dagen på tysons.
när vi kom dit uppenbarade någon sig för oss , det var precis som hon väntade på oss. hon satt där så snällt på ett räcke och ropade till våra hjärtan. våran nya vän, våran älskling, våran underbara Silvia.
efter 2 timmar inne på tysons hade jag lyckats köpa 2 klänningar, 1 kjol, 1 tröja, 2 bh, 3 trosor. underbart.

sen nalkades det internetkväll för mig och fisen. blev även ett långtsamtal med min älskade vän johan på skype. herregud vad mycket man kan sakna en person.

 
silvia fick både barnstol olch bälte.

lördag

igår var det birthdayparty på klubben för bergen. det var mycket trevligt. dock kändes det som att jag jobbade eftersom jag hjälpte till hela tiden.
 

när kalaset var slut kom fia och hämtade mig, då var det raka vägen till ikea som gällde. såklart börjades det med en efterlängtad tallrik köttbullar & potatis. dagen till ära serverades det potatismos istället för kokt potatis
fia : jag fattar inte varför de lägger skinka i moset ?
julia : skinka? hahaha. det är ju förihelvetet skalet !
efter maten gick vi ner till the swedish foodmarket och inhandlade lite godsaker till den kommande påskluchen.

kvällen spenderade jag med kidsen eftersom lisa & bill var iväg. inte det roligaste precis men det fick duga.

    

walk the line



Ikväll hade jag och fia movienight hemma hos henne. Jag började ana oro att vårat första gräl skulle komma när vi inte kunde komma överens om vilken film vi skulle se.
Jag ville se love actually och fisen ville att vi skulle kolla på pirates of the caribbean.
Tillslut hittade jag 'Julias favoritfilm nr.2' (efter; hur man blir av med en kille på 10dagar), Walk the line. Så fias åsikt tog tyvärr slut där och jag fick som jag ville :)

Har du inte sett den filmen innan så MÅSTE du göra det så snabbt som möjligt. Det är den mest underbara film som finns, skådespelarna är underbara, musiken är underbar.. ja, allt är  underbart.
Historiens vackraste filmklipp finns i just den filmen, i slutet när Johnny lyfter upp June.. herregud, det ryser i hela kroppen på mig. jag kunde tyvärr inte hitta det klippet så ni får nöja er med det andra.

strålande solsken

Idag har jag i princip varit ledig eftersom Lisa inte varit hemma.
Fia behövde jobba i morse så det blev ingen morgonpromenad heller.
 så min dag har gått åt till att prata med pappa och jenny.. käka frukost.. och lämna ca 700 voice mail i fias mobil eftersom att hon ALDRIG SVARAR!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag ut och sätta mig i solen 20 minuter innan kidsen kommer hem. för det är så sjukt varmt här idag. gissar på 20 grader!

sorry fisen

taget från fias blogg:

gårdagskvällen bestod ännu en gång av en smaskig starbucksdejt med juliababe. vi har fått in en härligt bra rutin , smuttar på chaitea och försöker låta bli kakorna. sitter bänkade vid bordet som har blivit vårat där i hörnet, så vi har full utsikt över människorna runt omkring. så pratar vi och smaskar och skvallrar och drömmer framtidsdrömmar i en sisådär två tre timmar innan någon svettig personal kommer och talar om att det är stängningsdags runt tiosnåret.

igår hann vi klara av samtalsämnen som vilken skillnad det är nu och när vi kom , hur snabbt vi har blivit sådär supertajta vänner , toalettbesök , pojkar och kärlekar , framtiden i sverige osv. och vi hann med att planera både en och fyra resor till julias familjs hus i spaninen och en sisådär tre roadtrips mellan halmstad och hedemora.
julia&fia , inte mycket till usaliv utan varandra .


För er som undrar

ÖRNSTEDT


Det finns 83 som heter Örnstedt i Sverige, vilket gör det till efternamn nr 1547 i popularitet.

Efternamnet Örnstedt finns i 7 län och 8 kommuner.

Topp-kommuner:
  • Hylte 17
  • Motala 9
  • Stockholm 8
  • Gislaved 8
  • Västerås 6

www.kindo.com

äntligen

NU: efterlängtad starbucks dejt med fia . ska bli mysigt med lite skitsnack, skvaller och en underbar chai tee.


Min äldsta och bästa vän

image752
Tjejen på bilden heter Johanna. Johanna Karlsson. men jag kallar henne oftast för Jojjo eller Kalle.
Jag och Johanna har kännt varandra sen vi var bebisar. Vår pappor, Tony & Leif, var bästakompisar när de var små.
Vi började på sörgårdens dagis ihop när vi var ett år. Redan då var det svårt att skilja på oss.
Sedan dess har vi gått i samma klass tills vi slutade 9an. Då valde jag samhälle och Jojjo valde natur, på olika skolor.

Under våra 20 år har vi hittat på mycket jävleskap ihop. Ett av de starkaste minnera är från dagis när vi la svarta mödarsniglar på ögonen.  eller när du slog mig för att jag kastade en snöboll på din snöhäst i 2an? haha. Kommer du ihåg när vi klädde ut oss till påskkärringar i 6an? När din pappa gav oss både utvisning i fotbollen för vi sa fula ord till de andra laget? När vi var så elaka mot varandra att pappa fick skaka vett i oss och vi båda skämdes som satan. kommer du någonsin glömma veckan vi var i Ayia Napa och levde rövare?

Jullan & Jojjo, Örnen & Kalle, Julia & Johanna , Kärt barn har många namn.
Nu har vi inte träffats på 7 månader . men jag vet att vi kommer vara exakt samma örn & kalle nästa gång vi ses.

älskar dig, johanna karlsson ♥
    

kära syster

Jenny, jag vet att jag sa att du INTE ska ta med dig något godis.
men nu har jag ångrat mig.
Kan du vara så snäll och ta med dig två marabou Apelsinkrokant?
Inget mer :)

älskar dig och saknar dig jättemycket.

Nya planer!

Framtidsplanerna ändras lika ofta som jag säger en sovdom, vilket tyvärr är väldigt ofta.
Min plan innan var ju att åka hem i början av juni. men igår berättade Lisa, min hostmom, att hon ska läsa en kurs hela juli. FUCK! och jag har verkligen inte mage att svika dem och dra hem ( nej, jag är inte alltid ego )

Så nu har jag en ny plan :)
I början av augusti drar jag hem. Jag vet att det bara skiljer en månad till jag egentligen skulle hem och då skulle jag fått en gratis resa.  men Jag (läs pappa) lägger gärna de pengarna på att jag ska få komma hem!
Jag ska bara våga fråga Lisa om det är okej.
Någon som vill hämta mig på flygplatsen i Göteborg i början av augusti? eftersom min familj är i thailand då!

brännskadad!

min dag har bestått av att handla och laga mat. men det har varit skoj.
lagade en väldigt god och nyttig rätt med auberginer och pasta. mums.
som ni redan vet så börjar jag bli grym på att laga mat. något jag verkligen inte var innan.
med idag hände det en liten olycka. jag skulle stänga av spisen så tänkte jag inte på att det stod en asvarm gryta där. så jag brännde sönder min handled. det känns allefall så. svider så in iii helvetet!
det är värre än det ser ut. TYCK SYND OM MIG!
image743
ny bild nu, mkt värre än igår!


bantning.nu

ny vecka. nya tag.
jag och fia ska försöka vara nyttiga hela denna veckan och ta en rejäl shoppingrunda på lördag! vi får väl se hur det blir med den saken men jag ska allefall försöka.
vi tog som vanligt en promenad i morse och det är ju alltid en bit påvägen.
man har ju lagt på sig både ett och två kilo på sina 6 månader här och det skulle ju inte vara helt fel att bli av med dem!

annars vet jag inte vad som ska hända denna veckan. jag har nog inget speciellt som jag ser fram emot. jag längtar som bara den till den 22 mars för då kommer min syster hit ! ! ! ! det är helt ofattbart!


jag blir gaaalen!

jag har sagt det förr och jag säger det igen; fitthund !
jag blir så sjukt förbannad på hundhelvetet. nu ikväll när jag kom hem från lite söndagsmys med fia märker jag att aset har pissat i min säng! GAAH!
räcker det inte med att; vara allmänt störd i skallen, skälla så in i helvetet, käka sönder min ipod.. och nu, pissa i min säng!
Jag ber en stilla bön till Carola att Lisa&Bill beslutar sig för att göra sig av med denna helvetetshund snart.
 

jag & maria

image741


tur att vi har varandra

Jag och Fia brukar ha de mest märkliga samtalsämnerna på msn.  Nyss låg vi och kollade på ' your song - the oc ' på youtube och då blev samtalsämnet såhär:

Julia säger:

JAG VILL HA KÄRLEK!!!!!!

Julia säger:

Jag kommer vara den bästa flickvännen i hela världen om jag skaffar pojkvän när jag kommer hem.

Julia säger:

kommer uppskatta det så sjukt mkt!!!!

fia´ säger:

jag veeeeeet!

fia´ säger:

jag längtar som fan

fia´ säger:

blir nästan pirrig i kroppen

Julia säger:

bara få krama någon.. att få en såndär underbar kram..och en puss i pannan och ett ' jag älskar dig '

fia´ säger:

fyfan

fia´ säger:

vi måste sluta tala om detta


skridskoåkning

jag vill börja med att tacka och bocka fia för hennes insats som gästbloggare. tack och bock

idag ringde klockan 6.37. fy fan. det var inte skoj eftersom jag somnade runt 2 snåret inatt. låg uppe och kollade på lost.
 när jag vaknade i morse var det först jag tänkte: ' redan? '. det kändes som att jag precis hade somnat. men jag lyckades somna om i soffan när jag passade kidsen. ups och oj, men dock skönt.

nu ska vi åka iväg och åka lite skridskor. det ska bli nice. fia ska också dit, ännu mer nice.
ikväll ska jag o fisen göra avsnitt 2 av vårat matlagnings program. om du inte har sett vårt förra avsnitt ännu så gå in på you tube och sök på 'baking with julia and fia'

fia gästbloggar

eftersom jag ska agera gästbloggare måste jag självklart starta med mitt signum ,

hulahula och starka bananer gott folk. fia här för att lämna senate nytt om dagens händelser och detaljer. julia fick en mindre glad morgon då jag kom , enligt mig; insmygandes , enligt julia; instormandes. på hennes rum vid åttasnåret för att återge min senaste klagovisa om pissig hostmum. efter en hurtig promenad och megafrukost tog vi energin för att på varsitt håll starta denna veckas fredag.

jag kan nog för oss båda säga att fredagskänslan hoppade över oss denna vecka då vi är inne i en spara och nytto -period. dvs , vi spar på allt vi kan oavsett om det är slantar eller kalorier eller bensin. tyvärr har vi misslyckats ganska kraftigt då vi omedvetet har infört ett pockande sötsug runt nio snåret varje kväll. hemskt dumt och hemskt tråkigt när man försöker spara. anledningen till detta kan jag skylla våra på våra starbucksdejter.

för övrigt har vi tillbringat ännu en lugn kväll i varandras sällskap sittandes i julias säng med lapparna i knäet. fullkomligt nöjda men ändå med partysuget på nästa kvarter som ligger och är redo att attackera , enligt mina beräkningar kommer smällen nösta lordag vilket vi inte vill missa.

efter att ha kollat igenom mina bokstäver inser jag att jag har fyllt ut mina centimetrar och nu måste dra mig tillbaka. väldans trevligt att göra ett litet intrång på juliabloggen och vi hoppas på flera gånger så se till att låta julia veta hur mycket ni älskar mig och mina udda ordval så ses vi snart igen ,

om ni absolut inte kan vänta så finns jag alltid för dig på min stadiga ;

www.nogg.se/dumfia
www.dumfia.bilddagboken.se

för all del , er tillgivne fia.
julias vänstra höft och stadiga kompanjon.image733
 



bilder från igår

60799-731 60799-730
 
 60799-728 60799-727 
60799-729 60799-732

starbucks dejt

Idag har jag faktist jobbat, ja, ni läste rätt.
Lisa har varit iväg hela dagen så jag har fått passa glinen. Det började med att jag körde ut kidsen ur huset så jag kunde äta thaimat och läsa min bok i lugn och ro. Sen kom Bergen och Hayden över på en playdate.
Då var vi alla ute o det sooliga vädet och cyklade och klättrade i träd typ.
Jag saknar mina små tjejer så sjuukt mycket. Ska lägga in lite bilder imorgon som jag tog idag.

men ikväll har jag dejtat fia på starbucks igen. det var lika trevligt som vanligt. vi har våra samtälsämnen som innefattar alltiong typ. idag blev det prat om att jag antagligen är schizofren, hur man vågar prata problem med sin hostmom och hur jag och fias kompisar skulle passa ihop och vilka av mina kompisar sofia skulle komma överens med. fia gissade på att hon och jojjo skulle vara en bra match och det håller jag med om till 100%

redan onsdag

Nu var redan onsdagen slut. denna veckan går ju riktigt fort :)
Idag har jag och Lisa lagat lite mat och mest chillat runt. Sen när vi käkat fick jag sluta. Då kom Fia och hämtade mig så åkte vi bort till Jane i hennes nya lägenhet. Där bjöds det på smarrig middag.

Fia: " haha, Jag ser ju ut som han Lennon John"
Julia: " HAHAHA, han heter förihelvetet John Lennon! "

Så smart var min käre vän Fia när hon provade min hostmoms solbrillor idag !

Nu ska jag tacka för mig denna dag, imorgon ringer klockan 08.00. fy fan. vet inte om jag ska skratta eller gråta.

du kan alltid skicka ett mail eller någonting and let me know how everything is going ?!

Kopierat från Fias blogg

jag och julia tog en het dejt på starbucks och listade dom skönaste sakerna i livet utan följdordning.

. alla former och varianter av toalettbesök. erkänn, det är toppklass på njutningsskalan.

. att komma hem. efter en arbetsdag , två veckors semester , en shoppingrunda. varför heter det annars borta bra men hemma bäst ? för att det är sa sant som det är nerprintat.

. här tänkte jag skriva ett grovt ord men är duktig och nöjer mig med sexuellt umgänge. behöver inga allvarligare förklaringar. vi alla vet.

. att få lägga sig i sängen på kvällen , avsminkad och redo att sova med sån stor valfrihet. läsa en bok ? ringa en vän ? se en film ? natta kudden ?

. att vara kär. måste nästan slå allt och det mesta. fjärilarna som har disco i magtrakten tjugofyra timmar om dygnet , generade kinder, handsvett. den oerhorda superlyckan , konstant hela tiden. hoppsan , jag parkerade bilen. jag är kär. ajdå, en fluga i örat, jag är kär. attans , jag glömde halva livet, jag är kär.

med andra ord, guiden till ett fullt och gladerligen levt liv borde enligt fia och julia innehålla minst fyra av dessa fem punkter. enjoy och se till att njuta lite extra nästa gång du besöker toalettstolen. det är ju så underbart ;)


tisdag

Idag blev det som vanligt en morgon promenad med fia. fy fan va tråkigt det är men man har ju inte så jäkla mycket val asså. antingen kommer jag vara smällfet den dagen jag landar i Göteborg eller så ser jag någonlunda normal ut. Jag hoppas på det senare.

nu ska jag börja jobba om 8 minuter. Idag ska jag och Lisa försöka lära hundhelvetet att inte skälla så förbannat mycket.
Sen kommer tjejerna hem från skolan och då har de med sig två dampiga kompisar som jag kommer freaka sönder på. hoppas de håller sig utomhus!

ikväll ska jag på date med fia på starbucks¨.

längtan

OM du läser detta så vill jag bara att du ska veta en sak.
Jag hoppas inte att du tvivlar på det jag säger. för jag menar allt av det.

~ Jag tänker på dig !

jag kan när jag vill

mitt potatismos gjorde succé. tack pappa !

Mina 'arbetsuppgifter' har idag bestått av att åka och handla potatisar (körde inom fia och stannade där en timme). sen när jag kom hem kokade jag potatisar och tvättade kidsens kläder. gjorde moset och sen var jag klar för dagen :)
så jag och lisa har mest suttit och snackat skit.  vi hade en hundtränare här med som ska lära hundheeelvetet att bete sig som en normal hund. hoppas det hjälper.

julia lagar mat

nu har jag precis akutpratat med pappa på msn. jag var tvungen att fråga hur man kokar potatisar, för att sedan göra potatismos.
sist när jag skulle koka ris här fick jag ju googla ' hur kokar man ris '. och trots en väldigt bra beskrivning gick riset åt helvetet.
men nu vet jag förhoppningsvis hur man gör potatismos!
jag kommer vara grym på att laga mat när jag kommer tillbak till sverige :)

6 månader

                    

igår var det dags för mig och fia att fira 6 månader i usa. det var väldigt trevligt och vi hade en sen dinner på daiy grill.
tack för dessa månadet stumpen, nu ska vi se till att göra de sista 6 månaderna ännu roligare

dagens samtalsämne

anonym säger:

fan magen

Julia säger:

what?

anonym säger:

sket innan och man kunde typ se havregrynen från imorse stick ut

Julia säger:

hahahahhaa


skaffa aldrig hund

fitthund ! ! ! Jag blir så sjukt förbannad på den jävla hunden vi har här. Nu när jag kom ner på mitt rum ser jag att hundhelvetet har käkat sönder min älskade ipod.
okej, den funkar still. men hörlurarna är typ helt sönderbitna. hade min rosa hjärtevän varit helt söndertuggad hade jag kastat ut hundjävlen med pitten före.

slappelördag m. fia

fia sitter jämte mig just nu och svär över hur slappt jag har det. jag jobbar mellan 3.30 - 8.30 idag. men hittills har jag bara suttit vid datorn medans kidsen har varit ute och lekt.
Lisa & Bill lämnade pengar till mig så jag kunde betsälla thaimat till mig och tjejerna ikväll. underbart.

men snart lämnar fia mig och beger sig hem till sina hostkids för att passa dem. jag slutar ju som sagt vid 8.30. så fia, är det okej om jag pyser över och kollar på en rulle ikväll? jag kan bringa med mig lite fruktsallad!

här bor jag

Huset är inte så snett som det ser ut som :)

image710

härlig fredags kväll

ikväll har jag och fia varit och käkat på vapiano. trevligt. det blev fullkornspasta (försöker vara nyttig) och carbonara för min del. smaskigt men inte lika gott som mammas.
efterrätten fick bli en tee och kaka på starbucks. den snälla gubben i kassan bjöd oss på gratis kakor. det gillar vi. men de var riktigt äckliga. kanske därför han gav bort dem?

när vi var klara där (vi var inte klara men stället stängde så de kastade ut oss) åkte vi hem till mig. det slutade med att vi satt kvar i fias bil i två timmar och snackade om allt mellan himmel och jord. det sprang förbi en räv jämte bilen.

nu hade jag tänkt dra mig i byxan, som man brukar säga. klockan 10.15 ringer klockan. fia var givmild och gav mig en timmes sovmorgon innan vi ska ut och få våran morgonmotion. jag ska njuta av varje sekund ! ! !