jag saknar usa very much

Vissa dagar saknar jag USA så mycket att det gör ont i hjärtat. Jag kan utan tvekan säga att det var det bästa året i hela mitt liv. Det hände något hela tiden. Man hade ofta något att se fram emot. Hela livsstilen var underbar i det landet.

Jag saknar att längta och räkna in dagarna tills jag och Sandra träffades. Jag saknar mitt catch up chat med Lisa varje dag. Jag saknar att åka bort och sätta mig på starbucks med en chai latte och läsa en tidning på kvällarna. Jag saknar att åka bort till Tysons shopping mall och spendera pengar. Jag saknar att känna mig sådär långt borta. Jag saknar att åka bort till IKEA och känna mig supersvensk. Jag saknar mina amerikanska vänner Jane, Frida & Paul, Tyler och gänget. Jag saknar Allie, Mia, Bergen och Hayden något oerhört. Något jag saknar väldigt väldigt mycket är att få prata engelska varje dag.

Jag vet ju som sagt inte om det blir av att jag flyttar tillbaka eller ej. Jag pratade med Ben en lång stund igår och vi får se vad som händer. Blir det nu inte av så kommer jag ju självklart åka dit på semester och hälsa på alla!
Bergen and Hayden



Bergen, jag och Hayden


Sandra och Jag utanför favvohaket i NY


Mia, Allie och Bergen


Reunion i NY


Allie, Jag och Mia

cykling är inget för mig!

Haha. Måste berätta om nått sjukt skoj som hände för typ 15 minuter sedan. Jag cyklade hem från Johan efter att det hade söööregnat. Det regande fortfarande men inte lika mycket så jag trampade ju på ganska bra för att inte vara dyngsur när jag kom hem. Och vad händer? Jo, jag ramlar! Nu snackar vi inte den lilla vupran. Jag bokstavligttalat flög av cykeln. Jag flög inte framåt eftersom cykeln välte i en kurva utan jag flög åt sidan och gled iväg på arslet/armen. Jag kunde ju inte göra annat än gapflabba för det måste sett så sjukt roligt ut! Som tur var blev det inga brutna ben eller armar. Bara ett par väldigt smutsiga byxor och en öm bak!

min helg

Fredag:
Jag och Johan åkte in till stan efter lunch. Gick där och strosade nån timme. Jag valde ut ett par snygga jeans till Johan som han så snällt köpte :) På kvällen åkte vi hem och jag gjorde inte så himla mycket. Jag och mamma var ensamma hemma då det fick bli en myskväll i soffan med henne.

Lördag:
Johan bjöd upp mig på frukost hos honom. Tack för frallorna, honey! Senare åkte jag och Jenny hem till farmor och farfar för att ta en liten fika och hälsa på. På kvällen hade vi familjemiddag eftersom alla var hemma samtidigt för första gången på en månad. Jag valde mellan att åka in till stan och ta en stänkare med Johanna på kvällen eller stanna hemma. Latheten tog över och jag stannade hemma.

Söndag:
Mamma, Pappa, Jenny och jag åkte till gekås. Jag tröttnade efter 5 minuter och ville åka hem men det fick jag ju inte riktigt. Jag och Johanna körde Fredde till bussen i Gislaved när jag kom hem och efter det kom Nickeponken och hälsade på mig. Mycket trevligt att träffa honom igen. Jag och Sandra träffade ju han och hans kompisar i New York när jag hälsade på henne där första gången i december.

såhär kul kan man ha med en webcam

Johan vann precis priset för årets segaste person. Grattis! Vad underhöll jag mig med medans han låg och soov? Jo, jag lockade håret, sminkade mig extra länge och tyckte det var skitkul att ta bilder med webcammen. Här är reslutatet av dagens morgon






mot stan

Jag ledig idag! Helt underbart att få sova hur länge jag ville. Men jag vaknade vid 9 ändå, lite tråkigt.
Idag ska jag och mina trogna vapendragare Johan åka in till stan (halmstad) och kika lite. Jag äger just nu 40 kr så någon storshopping för min del är nog inte att räkna med. Så Johan, om du kunde ta och vakna nu och kanske ringa mig så vi kan komma iväg vore bra!

Imorgon är det bara två veckor tills jag och Johan åker till spanien :D Herrejissus vad jag längtar!

Jag och Johan på balen. Jag försöker jaga ut flugan som flög in under klänningen!

usa update :(

Jag har varit lite deppad de senaste dagarna. Detta beror framförallt på att det kanske inte blir av att jag flyttar tillbaka till usa. Grejjen är den att jag skulle flytta ihop med min kompis Ben. Ben's faster har en lägenhet precis jämte den skolan där jag ska gå och under ett halvår bor hon i florida. Så Ben får bo där gratis från november - maj när hon är i Florida. Lägenheten ligger på 19e våningen och är stor som ett hus. Allt var perfekt. MEN, nu är det så att hon kanske inte låter Ben bo där detta halvåret.

Detta gör ju helt klart beslutet mycket svårare för mig. För det första kostar ju skolan skjortan i usa. Nu snackar vi högt över min ekonomi. (men det är värt det så mycket som jag vill det) Sen utöver det måste jag ju betala en hyra + köpa bil, försäkring och bensin och allt vad det innebär för att kunna ta mig till skolan.
Och nu måste jag se allvaret i det hela. Vill jag ta fetaste lånet till detta? Jag vet att jag älskar usa men hur mycket pengar är det värt att lägga på det?
Läsare, be en stilla bön att jag och Ben kan bo i lägenheten!!!!

Onsdag

Jaha, nu är det dags att sova igen. Jobbade från 8 - 16.30 idag.  Men jag älskar verkligen mitt jobb så jag ska inte klaga, Imorgon ska jag dock vara på en annan avdelning så jag får se hur det går. Mina kollegor är ju überbra och det är inte lätt att slå. Och jag slutar inte förens 18.30. Shit! Är kidsen ens kvar så länge?
Något som är mycket roligare imorgon är att JOHANNA KOMMER HEM!

Måndag

Helvete. Ibland blir det åt helvete för mycket av allting. Då orkar jag inte längre. Just nu stör jag mig på en miljon saker. Speciellt på en person som jag är sjukt glad över att inte ha i mitt liv längre. En mer egoistisk och självkär person har jag ALDRIG träffat. Jag förstår väldigt väl varför den personen inte ha många nära vänner. Hur kan man vara så sjukt självupptagen och låtsas som att man inte är det?
Nog om den personen. Jag stör ju mig på mig själv med. Jag säger åt mig själv att inte göra en sak och likt förbannat gör jag det stup i kvarten. Varför kan man inte bara lyssna på sig själv när jag egentligen vet vad som är rätt.
Nej, nu kommer detta bli ett ännu längre ilsket inlägg om jag inte slutar. Jag går ner och läser boken osm jag håller på med. Smuts heter den och jag rekomenderar den varmt.

USA, im coming back!!!

Nu har jag bestämt mig. Efter att funderat på det varje minut sedan jag kom hem från usa har jag äntligen bestämt mig. Detta är antagligen det svåraste beslutet jag någonsin tagit men nu har jag kommit fram till en lösning som kommer funka väldigt bra.

Jag flyttar tillbaka till USA i december. Men det finns ingenting som säger att jag måste stanna de 4 åren. Jag ska börja med att stanna fram till sommmaren för att se om jag gillar studentlivet i usa. Trivs jag inte så kan jag alltid åka hem.  

Ja, detta är mitt beslut och jag är väldigt nöjd med det. Känns så himla rätt!!!

usa eller inte usa?

Imorgon ska jag ha fattat beslutet om jag ska flytta till USA eller inte i december. Jag tror jag har fattat ett beslut men jag har fram till imorgon att fundera. Berättar vad jag kommit fram till då.

lite jkpg

Nu har jag ju glömt berätta om mina dagar i Jönköping. De var TOPPEN! Vi hade riktigt skoj på Johannas birthday. Förfest med 10 tjejer och sen gick vi alla till Club Caj. Kvällen gick väl inte riktigt som planerat men det blev väl ändå bra tillslut tror jag.
På fredagen åkte jag och Johanna hem igen och då hade jag och Johen myskväll hemma hos mig. Vi spelade Backpacker och drack te :)

lägger in bilderna från johannas bday imorgon!

Johanna Karlsson 20 år

Nu ligger jag här i Johannas soffa och kollar sex and the city. Är nog inne på 7e avsnittet nu, det går ju inte att sluta kolla. Imorse hade vi mysfrukost och paketöppning. Jag gav Johanna en Tommy Hilfiger pjamas, två dkny tröjor, en Ralph Lauren tröja och underkläder från Calvin Klein. Hon blev jätteglad för allting :)

Johanna är nere på stan nu och käkar lunch med hennes brossa men hon kommer förhoppningsvis hem snart. Det börjar bli lite ensamt här.
Men ikväll ska vi ha skoj skoj skoj och fira Karlsson på bästa möjliga sätt. Big time at party at Club Caj!

GRATTIS ÄNNU EN GÅNG PÅ 20 ÅRSDAGEN JOHANNA!

mot jönköping

Det tar på krafterna att jobba. Jag har så gott som somnat direkt när jag kommit hem de senaste dagarna. Nu är jag välförtjänt av en liten semester. Så idag åker jag till Jönköping och stannar antagligen till fredag. Johanna fyller ju 20 år imorgon och det kan jag ju inte missa. Det ska firas på Club Caj! Herregud vad vi ska fira det!
Ne, nu måste jag packa det sista.

ett viktigt meddelande







ute i järanäs

Igår det ju fiskning som stod på schemat. Men det gick rakt åt helvetet! Vi var ute i 4 timmar och inte ett enda napp fick jag. Istället blev jag av med tre drag på mina bottennapp. Johanna fick upp den enda gäddan som antagligen fanns i Bolmen, men vi släppte tillbaka den i vattnet.

Efter en totalt misslyckad fiskning åkte vi tillbaka för att laga mat så kom Fredde, Markus och Charles och joinade oss. Med god mat och trevligt sällskap kunde det ju inte bli annat än bra fest!







bilder från svampplockningen :)



Imorgon ska jag fiska!!!!!

Imorgon ska jag göra något som jag äälskar. Något som det var riktigt riktigt längesedan jag gjorde. Jag ska ut och FISKA! Finns det något bättre? Nej, tror inte det. På min och Jonatans tid fiskade jag mycket ute på dreas sjö. Men efter det har det tyvärr inte blivit mycket alls.
Jag verkligen älskar att åka ut med en båt (stå vid kanten funkar med okej) och slänga iväg draget. Eller nu ljög jag lite. För jag gillar ju att meta mer. Sitta och kolla på flötet tills det sjunker ner. Och då ska man dra upp den lilla firren. Fast att fiska med kastspö är ju med kul, speciellt om man får en  stoor gädda som gör så mycket motstånd att man knappt kan dra in den!

Imorgon ska jag som sagt ut och fiska. Jag, Johanna, Johan och Albert ska ut med Jojjo och Alberts båt i Järnanäs. Det kommer antagligen bli en jämn tävling men jag ska göra allt som står i min makt för att vinna. Minst 7 abborrar och 4 gäddor ska jag dra upp.
Kvällen kommer förhoppningvis avslutas med ett herrans party för oss fyra. Sist vi fyra drack till det hemma hos Johan blev det sängdags vid halv 5. Det kan tyckas vara lite svagt av oss så vi får slå det med hästlängder imorgon!

Fredag

Idag var jag ledig från jobbet. Jag och Maja tog en riktigt lång sovmorgon som jag verkligen behövde. Jag en  cykletur ner till samhället för att hälsa på Johanna på hennes jobb vid lunch. Det var väl okej att cykla dit men det BARA backa på vägen hem. Jag fick vila en timme för att få tillbaka en normal andning!
Sen om Sandra och Stella hit för att hälsa på mig. Vi gick en liten runda med råttan och hade anti-talk. Lite synd att jag och Sanky träffats så lite sen vi kom hem från usa. men vi kan alltid på olika dagar. Och på onsdag flyttar hon ju till London! Jag får försöka planera in en weekend där snart.
Nu väntar jag bara på att Johan och Johanna ska komma hem från jobbet så jag kan få umgås lite med dem.

johan, min johan!

Min bästa vän Johan och jag har en speciell relation. Idag fick jag ett sms av honom som gjorde våran relation ännu mer speciell.

Johan: Jag har en glad nyhet!

Julia: Tell me!!!

Johan: Jag är med barn och du är mamman!

Tisdag

Jag älskar mitt jobb! Trivs så himla himla bra. Var bara tvungen att säga det. Hade kunnat stanna där ett bra tag till. Men det är ingenting jag skulle vilja jobba med i framtiden. men just nu är det helt prefekt!

Idag efter jobbet åkte jag och johan ut i skogen för att plocka svamp. Det gick väl lite segt i början men jävlar vad vi fyndade sen. Vi tänkte ringa Kalle och fråga vart fan hon och hennes polare höll hus men tillslut hittade vi henne. Vi kom inte hem förens efter 8 så vi var nog ute runt 3½ timmar.

Nu är jag halvdöd och ska slagga!


Britney, I love YOU

Idag grät jag lite när jag såg hur vacker hon var igår på VMA galan. Helvete va bra hon är i alla lägen. Och snygg. Helvete igen va snygg hon är. Och tre priser drog hon hem med :)
Britney Spears world tour 2009 here I come. Om jag så ska punga ut med 20 000kr så ska jag dit. Och längst fram ska jag stå.

en halvtimmes rast

PHU! Jag är hemma från jobbet nu. Men inte har jag slutat för dagen för det. Nej, jag har en halvtimmes rast och då kunde jag ju lika gärna springa hem. Jag jobbar som förskolelärare på Elias Fries. Jag trivs riktigt bra. Nu är det dock dag att dra sig tillbaka. Bara 4 timmar kvar. Det ska nog kunna gå hoppas jag.

När jag har slutat skulle jag helst av allt bara vilja lägga mig i sängen och sova med jag måste göra lite grejor och sen åka till Sandra. Har inte träffat henne på över en vecka tror jag.

so long so long

Söndag.. och lite lördag

Oj vad det går segt med inlägg här på senaste tiden. Jag får väl skylla på att Sverige är för tråkigt och att det inte händer någonting. Allefall ingenting som är värt att skriva om. För jag antar att ni inte bryr er så mycket om vad jag åt till lunch, vilka tv program jag kollade på eller vilken tid jag gick och la mig.

Igår var det planerat att åka in till Halmstad för att fira Jossan. Tyvärr var jag på tok för trött och plånboken skriker efter pengar så jag hade inte så mycket annat val än att stanna hemma med mamma och pappa för att kolla på fotbollen. Träffade Johan och Johanna lite på kvällen vilket alltid är skoj. Vi smed lite planer inför nästa jönköping resa som kommer bli succé. Jag vill åka dit NU. Det är nästan lite svårt att toppa förra veckans vistelse men denna kommer nog faktist bli bättre. Speciellt när jag har både Johanna OCH Johan där.

Nu ska jag slappa lite och sen vill Johan att vi ska gå ut och gå. Det gör ont i kroppen bara jag tänker på det. Att röra på sig är ju verkligen inte min sak förutom om jag står på ett dansgolv och Britney Spears dunkas från högtalarna.

Kräftskiva i Jönköping

Nu är jag hemma från Jönköping och tre underbara dagar. Tog tåget upp i onsdags och när jag kom fram gick jag och Karlsson ut och käkade. Efter det gick vi och hälsade på hennes brossa på en förfest men stannade inte så länge.

Igår hade Johanna lektion på morgonen men jag stannade kvar och sussade. När hon kom hem myste vi ner oss i soffan för att maraton kolla på sex and the city. Självklart var det party som stod på schemat för kvällen. Jag gjorde min debut på systembolaget med. Inte illa. Sen nalkades det kräftskiva. Tjejerna hade gjort ett grymt jobb med förberedelse. Var hur skoj som helt. Mycket trevligt och glatt folk. Runt elva begav vi oss till Club Caj för att festa vidare. Jag hade så grymt skoj! Träffade tre killar från america och det var heaven att få snacka amerikanska igen.

Idag blev det lite sex and the city avsnitt på morgonen och sen var det dag för mig och Johanna att åka tillbaka hemåt. Är lite trött idag så jag stannar hemma och kollar tv med mamma och pappa.

Tack för dessa dagar Karlsson. Du vet redan att jag haft riktigt riktigt skoj. Men om två veckor kommer jag upp igen och då ska det bli ännu roligare ;)

 

 

minisemester

Imorgon åker Sandra till Stockholm för att hälsa på Mia. Jag är sjukt avis och skulle mer än gärna följt med. Jag kan dock inte eftersom jag att jag är luspank och måste åka till tandläkaren imorgon. (vilket jag själv inte tycker att jag ska behöva betala eftersom de rekomenderade operationen) men jag antar att de inte håller med mig och jag kommer vara tvungen att punga ut med några hundralappar.
Men nu ska vi inte deppa. Istället tar jag tåget till Jönköping för att hälsa på självaste Karlsson. Det kostar inte ens 100spänn att åka dit vilket är perfekt för min budget just nu. Ska stanna hos henne till fredag. Mysigt mysigt.

mot torup

Nu har jag precis kommit hem från Elias Fries skola. Var där i en timme för att träffa läraren jag ska jobba för imorgon. Jag måste säga att jag är lite nervös. Jag ska ha hand om 24st 3e klassare. En hel dag! Jag allefall vad jag ska göra så det kommer förhoppningsvis gå bra.

Nu ska jag åka till Millan. Förr i tiden bodde ju jag hemma hos henne. I 9 månader bodde jag där varje helg. Jag hade egen säng, bilder på min familj på väggarna och de köpte leverpastej till mig varje helg. Vi hade riktigt riktigt skoj under den tiden. Varje helg hängde vi med torupskillarna och hitta på bus. Herregud vilka tider det var :)

Min helg

Vilken underbar helg jag har haft!

Fredag
Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde på förmiddagen men jag antar att jag sov länge och sen träffade jag Johan. Vi kollade på film och käkade gott med mina föräldrar och sen gick vi ner till Jojjo. Stanna där och toh en dricka och sen gick vi + Albert hem till Johan. Det var väl kanske meningen att det skulle bli en lugn kväll men sen åkte drickan fram och musiken på och så kunde vi inte hejda oss. Vi rockade och buggade fram till halv 5 på morgonen då det var dags för oss att gå hem :)

Lördag
Jag och Johan körde in till stan vid middag. Eftersom jag fyllt år tog Johan med med mig på bio och resturang. Vi kollade på Arn 2. Den var väldigt bra men jag gillade ettan bättre. Sen gick vi till Bulls och käkade hamburgare.
Jag släppte Johan hos Ocke sen och jag fortsatte hem till Joel på 20 årsfest. Grattis igen! Skoj att träffa folket igen. Vi droh alla in till stan sen där jag träffade bla Samuel, P-J, Tomas, Gurra etc etc. Sjukt roligt att få träffa allihopa igen.

Söndag
Vaknade upp hemma hos Jenny. Hon och jag skulle gå bort och pumpa hennes cykeldäck på en mack och eftersom jag bara hade högklackat med mig trodde jag att jag kunde gå barfota! Det skulle jag INTE gjort. Har aldrig haft så jävla ont i tassarna innan. Nu snackar vi blåsor och hela köret. Hade jag haft en rullstol lagom till hands så hade jag lätt varit tvungen att åka i den. men men. Jag åkte inom Millan och sa hej på vägen hem. När jag kom hem gick jag upp till Johen men somnade i hans soffa rätt snabbt efter jag kom. När jag vaknat gick vi hem till mig och kollade på film.