Felicissimo

Säg hej till vår nye familjemedlem :)

Kettle Chips

När senaste numret av Jessicas Mat damp ner i postlådan kunde jag läsa att Kettle Chips har börjat säljas i Sverige, jag ringde Rickard dirket för att berätta nyheten. Jag själv är inte ett jättefan av chips, men Kettle Chips är något utöver det vanliga. Så när jag förra veckan hittade dessa utsökta chips i hyllan på ICA MAXI var lyckan total, vi hoppade i en ring och gjorde highfive med alla som gick förbi (okej.. bara med varandra!) Tyvärr fanns inte Cheddar, som var en klar favorit sedan våra månader i Thailand. Nu får vi istället undersöka de nya smakerna!

thailand in mind

Asiatisk kycklingsoppa

Ingredienser

  • Kycklingfilé
  • 2-3 msk riven ingefära
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk basmatris
  • 4 dl vatten
  • 500 g djupfrysta grönsaker
  • 400 ml koksmjölk
  • salt och peppar
  • färsk koriander
  • 1 lime

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Fräs ingefäran i oljan i en kastrull.
  2. Lägg i kycklingstrimlorna och smulad buljongtärning eller fond. Låt ”koka” ett par minuter. Tillsätt ris och vatten och koka ca 5 minuter.
  3. Blanda i grönsakerna koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Rör ner kokosmjölken, smaka av med, pressad lime, salt och peppar. Blanda ner koriandern.

johanna 25 år

Jag ligger nerbäddad i soffan och tar igen mig efter en otroligt lyckad gårdag. Vi firade min fina vän Johanna på henne 25-årsdag. Firandet började hemma hos Johannas underbara familj i Söndrum där det bjöds på mycket god mat och trevligt sällskap. Festen fortsatte inne i stan hos födelsedagsbarnet själv innan det var dag för oss att inta Mårtensson, där vi dansade så mycket att jag idag har träningsvärk!
Återigen, tusen tack Johanna för en oförglömlig kväll ♥

Det var på tiden!

Om en timme ska jag köra ut till flyglatsen och hämta Rickard. Åh som jag längtat efter denna dagen. Dagen då Rickard kommer hit för att stanna!!!!! JIPPIE!

Snart är jag tillbaka!

Jag har varit usel och totalt ointresserad av att uppdatera bloggen på sistone. Vardagen har minst sagt blivit omvänd. Jag har nu flyttat in till Halmstad helt och hållet, lovet är slut och denna veckan var det dags att sätta igång med kneget igen och då har man helt plötsligt en bra mycket längre restid till skolan än vad jag hade innan lovet.
Rickard var, som jag skrev i förra inlägget, nere och hjälpte till med flytten i början av veckan. Han flög även ner hit igen över helgen och då kom alla saker som vi just nu äger på plats.
Mitt i allt skruvande ringde de från EM-möbler och sa att vår soffa kommit - en månad tidigare än väntat!
Vi är ännu inte klara med allt, det är en del möbler som behövs köpas, varken gardiner eller gardinstänger är på plast och framförallt så är inte Rickard på plats! Han jobbar sin sista dag i Uppsala på tisdag nästa vecka och kommer flytta ner hit senare den veckan.
Jag ska självklart visa bilder när vi kommit igång lite bättre. I helgen kommer Kim invadera mig med pensel i högsta hugg för att måla om alla väggar, de är redan vita men ska få sig en ny omgång av vit färg!
Så snart mina rutinger är tillbaka på plats ska jag bli bättre på att uppdatera och förhoppningvis bjuda på många nya smarriga recept :)

Första natten avklarad! :)

Efter att ha firat det nya året tillsammans med vänner (och en utsökt 3-rätters!) hemma hos Kim och Robin var det bara till att knäppa på dig arbetsbyxorna och börja flytta.
Vi fick låna en budbil och lyckades få in allt vi äger i den, väl i Halmstad var det bara för Rickard & Robin att lasta in allt i hissen och skicka upp det så att jag och Kim kunde lägga in det i lägenheten. Allt flöt på supersmidigt och vi fick in allt på en timme!
Jag hade lyckats slarva bort skruvarna till sängen så vi fick snällt bädda med madrasserna på golvet.. fram tills midnatt när Rickard fick idén att kolla vad som fanns i nattygsbordet. Tro fan att skruvarna låg där!
Så lagom till spöktimmen började vi montera ihop sängen, någon som var lättare sagt än gjort! Själva sänggaveln gick hyffsat att få ihop men det tog oss ett tag att lista ut vad som var upp och ner på våra nya madrasser med elhissar. Någon timme senare kunde vi hissa upp både ryggen och benen och vi kunde sova vår första natt i nya lägenheten!
Idag har vi packat upp alla lådor, rensat kläder, dumpat saker på vinden och är nu tillbaka i Hylte. Rickard är på volleyboll träning och jag ska försöka packa med de sista saker jag har kvar här!