Onsdag

Att ha håla är verkligen inte skoj. Min förra lektion slutade 11.30 och nästa börjar 14.30. Phu! Man blir trött av att inte göra någonting. Och mina stackars elever springer beep-testet. Hihi! Jag borde egentligen inte klaga på att vara trött så jag slipper iallefall springa :)

Jag sitter här och funderar lite på hur helgen kommer att se ut. Hela fredagen kommer att spenderas i Göteborg då jag ska kolla på Rickard när han spelar beachvolley (inomhus!) och samma sak blir det antagligen på lördagen eftersom jag hoppas att de går till finalspel!
Förra året när vi var iväg på samma turnering kom ju Rickard & Martin 2a så detta året hoppas jag att de tar hem det.

På kvällen lutar det åt att vi beger oss till Byås. För er som inte vet, så är Byås en lada mitt ute i ingenstans där det festas till ibland. Jag är väl egentligen inget stort fan av det men det är skoj att åka dit någongång för att träffa sånt folk man vanligtvis inte hänger med, tex folk som man inte sett sedan högstadiet.

Time to go!

Helgen

Helgens händelser
♦ Fredagsmys med Jasmina och Cassandra
♦ Äggjakt + äggmålning
♦ Ett misslyckat besök på Kosta Boda då det stängde precis när vi kom fram
♦ Lördagsspelkväll med Jenny, Sara & Therese
♦ Slappesöndag med bullbak och påskpynt

Ja, det har minst sagt varit en trevlig helg, full rulle hela tiden! Idag däremot har det varit lite lugnare, Rickard har legat bakis i sängen så jag ställde mig i köket och bakade bullar i hopp om att han då skulle vakna. Det lyckades! Nu ikväll gick vi ut en runda för att knycka lite påskris till balkongen, så nu är där påskigt och fint för min tjejkväll imorgon ;)





Helsingborg nästa!

Just a quick update. Nu beger jag och Jenny oss ner till Helsingborg för att spendera helgen hos våran moster Jasmina och lilla söta kusin Cassandra :)


Ny klocka!

Min glada dag som började igår har fortsatt och håller fortfarande i sig! Jag kan inte sätta fingret på varför jag helt plötsligt börjat känna mig så himla lycklig. Kanske är det våren som börjar komma? Eller att Rickards volleyboll är slut så vi äntligen får lite tid tillsammans? Eller är det för att jag börjar umgås mer med min syster? Det beror säkert på många saker med vad som är den största orsaken bryr jag mig inte om, bara jag fortsätter vara glad :)

Idag gjorde jag min första beställning från BlondinBellas hemsida
Bellme. Denna vita klocka kommer snart ramla ner i min postlåda! Jag har funderat ett tag på att köpa en sånhär och nu när den var så billig kunde jag inte låta bli! Den kommer vara snygg till sommaren. Brunbränd, jeansshorts och linne! Längtar ;)


23 mars - äntligen en icke deppig dag :)



WOW!! Min Au Pair presentation gick superbra och det var så himla skoj. Jag ljuger om jag säger att jag inte var nervös, för det var jag verkligem, men turismeleverna på Sturegymnasiet gjorde det väldigt lätt för mig. De flesta verkade ganska intresserade av det jag berättade och jag lyckade nog få några av dem att vilja åka iväg som au pair!
I början kändes det som att jag skulle vara klar på bara några minuter men efter att allt var klart och jag tittade upp mot klockan igen såg jag att jag hade pratat i 45 minuter! Väldigt skoj också att folk ställde frågor och visa sitt intresse också. Det hade ju varit surt om ingen ställde några frågor när jag var klar.
Tack för att jag fick komma till er och berätta om mitt underbara år i USA och tack för den otroligt fina blomman!

Ifall någon annan skola kontaktar mig igen och vill att jag ska komma dit och prata kommer jag verkligen tacka ja! Jag tror inte att jag har berättat det tidigare men förmedlingen som jag åkte till USA med, Skandinaviska Institutet, kontaktade mig förra veckan och frågade om jag ville jobba för dem. Så numera kan jag lägga till 'intervjuare' på CVt. Det är så att innan man åker som Au Pair måste man åka på en intervju och det året jag & Sandra åkte dit fick vi åka upp till Göteborg för våran intervju. Nu behöver man inte åka lika lång ifall man kommer från Halmstad trakterna, istället får man träffa mig :)

När jag kom hem till Jenny igen slängde vi oss i soffan och kollade på två sex and the city avsnitt innan jag körde hemåt. Världens bästa syster lät mig ta bilen hem så jag slipper cykla till Elias Fries de närmsta veckorna, istället får hon cykla till hennes jobb på sjukhuset. Jag måtte ha världens bästa storasyster!!

Nu ikväll har Jojjo varit här och gjort mig sällskap då Rickard är iväg på annat. För första gången i historien klådde hon mig på Buzz. Revanschmatch snart?
Efter att hon lämnat mig tappade jag upp ett riktigt varmt bad för att koppla av med det var så jäkla varmt att jag inte stod ut mer än max 5 minuter. Istället ska jag lacka naglarna och lägga mig i sängen med min bok :)

Vilken underbar dag jag har haft!

Snart är det dags

3 timmar kvar. Sen är det dags att ställa sig framför Stureeleverna och förhoppningsvis prata om Au Pair livet.
Håll tummar och tår :)


ibland orkar man bara inte mer..

Vilken dag jag har haft.. önskar nästan att jag aldrig gick upp i morse. Att bara några få ord nästan kan få en att bryta ihop är trist. Man försöker vara så stark det bara går men ibland rinner bägaren över och då blir jag ledsen.

Nog om min jobbiga dag. Nu sitter jag hemma hos Jenny i stan och gör min första PowerPoint presentation någonsin. Jag är faktist lite nervös inför imorgon, även om jag pratar inför klasser varje dag på jobbet är detta lite nervis! Dock känns det mer säkert att prata om något jag har kolla på än när jag ska förklara en kemiskformel eller något annat krångligt.
Jag är nästan klar med min presentation men jag ska visa den för Jenny när hon vaknar (hon ska jobba natten så just nu ligger hon och slaggar) så hon kan ge mig lite feedback på vad som är bra och lite sämre.

Det ska jag göra sen det.. nu ska jag kila ner på livsen och köpa lite sallad till tacosen som jag lovat ska stå klar om 15 minuter då det är dags för Jenny att öppna de små ögonen.

Väldens bästaste familj (Pappa Bill saknas på bilden). Imorgon ska jag få berätta om dessa underbara männskor och förhoppningsvis lyckas locka några bilvande studenter till att vilja åka som Au Pair!


20 mars


Är det inte härligt med lördag? Jo, och det firades med nygräddade pannkakor a´la Julia. När jag tänker efter har jag nog aldrig gjort pannkakor innan men jag lyckades riktigt bra.
Våran nattagäst Jenny och jag fick äa frukost på tuman hand eftersom Rickard åkte och jobbade i morse. Dock har jag sparat ca 30st pannkakor (okej, jag gjorde visst inte att det skulle bli så många!) till honom så han ocså kan få njuta av min delikatess!

Igår efter jobbet var vi hemma hos mamma & pappa på middag. Sedan avslutades kvällen framför 'så ska det låta' hos Johanna.

Idag är planen att vi ska åka en runda till Gekås. Vad jag vet så behöver vi inget speciellt, men oftast när det känns så handlar man som mest.
Ikväll därimot måste jag sätta igång med min Au Pair presentation. Det finns så otroligt mycket att berätta om men det är svårt att skriva ner, det kommer bara av sig själv.
Min plan är att punkta upp lite saker och sen bara berätta det som kommer..

Ja ja, nu är det dags att ta tag i dagen.

18 MARS

Jahopp, Hylte Volley förlorade förra matchen mot Örkelljunga och har nu spelat klart för denna säsong. Tråkigt för Hylte då 1/3 av startsexan inte kunde spela pga skador. Först bröt Sean foten och sen hoppade Matts hälsena av så han blev tvungen att flyga hem till USA för att opereras. Nåväl, Rickard blev utsedd till matchen bästa spelare, vilket jag tyckte var skoj!
Direkt efter förlusten. Lille Rickard sitter på golvet och är inte allt för munter!


Annars flyter veckan på ganska bra. Hur kan det redan vara torsdag? Hela dagen har jag gått omkring och trott att det är onsdag! Bättre det än tvärt om!!
Helgen är fortfarande inte spikad. Vi funderade först på att åka in till Halmstad, spela lite bowling och käka gott. Sen behöver jag också fixa inför min föreläsning som jag ska ha på Sturegymnasiet nästa tisdag. Som jag har fattat det så ska de ha någon slags 'efter gymnasiet mässa'och jag blev tillfrågad att komma dit och berätta om Au Pair livet och allt vad det innehåller.
Det kommer bli väldigt skoj men jag måste komma på vad jag ska prata om. Ska antagligen sätta ihop ett bildspel också.. bara det att man har ca 2000 bilder att välja mellan. (Partykvällarna i NYC kan man sålla bort ganska så snabbt ;)

Nåja, det var allt jag hade att säga just nu.

So long!


16 mars

Det blev ingen resa bokad idag heller. Min kommande resa till USA behövs bokas lite mer komplicerat än vanligt, men det är en lång story som jag inte orkar dra. Istället har jag nu kommit fram till att jag skiter i att boka den på det sättet och gör det istället på mitt sätt. Det kommer bli toppen!

Vi hade ändå en trevlig dag inne i stan. Efter att jag hade varit inne på Big Travel åkte jag och Rickard för att hämta Jenny så att vi alla tre kunde käka lunch på stan. Hann även med en runda inne på MAXI innan vi blev tvugna att bege oss hemåt. Till min glädje köpte jag nya blommor till vardagsrummet. Jag lyckades döda de förra lättskötta blommorna genom att vattna ihjäl dem. Hur ska man kunna veta hur mycket vatten de ska ha egentligen? Jag klippte ner de förra i hopp om att de 'skulle ta sig', men det ser ju förjävligt ut. I varje fall, nu fick jag nya lättskötta 'blommor' som jag ska försöka hålla vid liv ett litet tag!

Nu ska jag städa upp här hemma lite och senare ikväll är det dags för match. En spännande match eftersom Örkelljunga bara behöver en vinst till för att ta sig till semifinal. Förlorar Hylte ikväll är säsongen över för deras del!


15 mars

 homJag och Jenny har verkligen haft en toppenhelg uppe i Uppsala.
Melodifestivalens genrep i lördags var toppen! Det var precis samma som den riktiga finalen senare på kvällen, exakt samma repliker och allt. Den enda skillnaden var att artisterna uppträdde helt osminkade. Salem såg ut som ett spöke med stora påsar under ögonen. Jesscia Andersson var lika vacker med som utan smink.
Något som däremot var MYCKET bättre live än vad man uppfattat på tv är Peter Jöback. Holy God vilken röst! Det var otroligt mäktigt att lyssna på honom.

Efter genrepet åkte vi hemåt, lagade god mat och kollade på Melodifestivalfinalen. Jag hoppades in i det sista att inte Anna skulle vinna men det hjälpte inte. Fast egentligen, vem som helst utom Anderas Johnson eller Pernilla Wahlgren!

Igår blev det i princip en stäckkörning från Uppsala ner till Örkelljung för att hinna se Rickards match. Tyvärr förlorade Hylte med 3-1. Tyvärr två så hoppade Matt Cerans hälsena ur och gjorde sitautionen ännu mer knivig för Hyltegossarna.

Idag var det dags att jobba igen. Hela eftermiddagen spenderade jag i telefon med United Airlines i USA för att försöka boka min kommande resa. Tillslut blev jag så förbannad på deras anställda som BARA talat indiengelska, vilket man inte förstår ett jota av! Jag sa nog oh, im sorry, what did you say? tusen gånger!!!
Det hela slutade med att jag skrev i att boka resan.
Därför åker jag och Ricki in till Halmstad imorgon istället för att boka resan genom människor man förstår!!



en otrolig dag i Uppsala!

Vilken härlig dag vi har haft!
Runt halv 12 snåret var vi klara för att bege oss ut på stan. Eftersom Rickards föräldrar bor väldigt centralt var det bara till att ladda apostlahästarna och vandra in mot city. Vädret visste att vi var i stan och bjöd därför på strålande solsken!
Vi började med att besöka
Uppsala konsert & kongresshus. En väldigt häftig byggnad utseendemässigt som sedan bjöd på en fantastisk utsikt över stan.
Vi fortsatte sedan med lite shopping och ett luchstopp på en thai/sushi resturang. (de måste gått back efter min vistelse!) Vi hann med ytterligare lite shopping innan vi fortsatte våran sightseeing genom Uppsala.
Uppsala domkyrka (som numera går under namnet 'Uppsalas Madame Tussaude - stället där man riskerar att skita ner sig') Detta är på fullt allvar!!! När vi gick våran rundvandring genom kyrkan ser jag en gammal dam som står och tittar på en av utsmyckningarna. Efter att vi passerat henne säger jag till Jenny:

Julia
: Shit vad läskig hon såg ut. Man kan nästan tro att hon var uppstoppad! För det var väl ingen riktig människa?
Jenny (viskar): Joo, jag är helt säkert på att hon var riktig!
Julia: Nej, det va hon väl inte? Du kan väl gå tillbaka och kolla?
Jenny smög tillbaka och kollade...
Jenny: Nej, hon är riktigt. Hon har ändrat armen!
Jag smyger mig fram för att ta en titt...
Julia: Nej, jag är helt säker på att hon stod så innan med. Jag är skiträdd, Jenny. Du måste gå fram och se om hon är riktigt.
Jenny smyger närmre ännu en gång...
Jenny: Jag är också rädd!
Julia: Kom igen då, vi måste ju få en bild med henne. Ställ dig jämte henne!
Jenny ställer sig en meter jämte kvinnan (hon ler med jag såg skräcken i hennes ögon!)
Jenny: Nu får du gå fram så jag kan ta en bild på er.
Julia (råkar i skräcken säga det ganska högt): Så fan heller! Jag håller på att skita ner mig. Nu drar vi härifrån!!!

När vi kom ut ur kyrkan ville Jenny gärna gå in i saluhallen som låg precis brevid. Medans Jenny spanade in den goda maten gick jag snabbt på damernas för att kontrollera hur tydligt skräcken hade satt sina spår! Phu, inte byten behövdes!

Efter detta börjar solen gå ner och våra fötter börjar ömma ganske rejält så vi bestämmer oss för att vandra hem mot 'hotellet' igen! Stannar inom en mack och köper lite läsk och chips till kvällen.
Väl hemma börjar jag fundera på om jag glömde min vänstra fot på macken då jag inte har någon känsel kvar! Jag hittar även Jenny liggandes som en sten under en filt i soffan. När hon vaknade till liv igen fick vi tillbaka flåset genom lite tennis och bowling på wii.
Nu sitter vi åter i soffan och njuter av denna otroligt lyckade fredag!






Framme i Uppsala

Igår, efter 10 timmars körande, kom vi äntligen fram till Uppsala. Vi körde några pit stop på vägen upp, satt även fast i en helvetets bilkö i Stockholm.
Rickards föräldrar är som jag tidigare nämnt nere hos oss och hälsar på och de har varit supergulliga och lånat ut sin lägenhet till mig och Jenny nu.

Idag ser planen ut som så att vi ska 'göra Uppsala'. Gå ner på stan, spendera pengar, leta efter Pelle Svanslös, besöka konsert huset och Domkyrkan.
Ikväll ska vi antagligen träffa Alexandra Larsson på en fika eller ett glas. Kommer bli riktigt trevligt!

Uppdaterar lite senare idag. Förhoppningsvis med lite bilder och annat skoj ;)

10 mars

Idag fick vi sova ut hur länge vi ville! Ja, båda två. Rickard har match ikväll och därför jobbar han inte idag.
Man kan väl inte precis säga att vi har tagit till vara på våran lediga dag ihop. Dagen har mest gått åt till att kolla klart på Prison Break säsong 2, tvätta och plocka iordning det sista inför våra gäster som kommer idag!
(Rickards föräldrar kommer nämligen ner från Uppsala idag och ska stanna här till på måndag)

Nu han fanskapet åkt iväg med laget för att käka gemensam lunch innan matchen. What the heck, sen när slutade spelarfruarna vara betydelsefulla? Jag tror det hade stärkt laget mycket mer ifall jag hade obligatorisk närvaro vid alla mattillfällen!

Är du sugen på att se en riktigt spännande kvartsfinal i Hylte Volley Arena (haha!) mellan giganterna Hylte Volley och bondtölparna Örkelljunga så börjar matchen kl. 19.00.
Lyckliga jag fick turen att stå i entreén och hälsa alla välkomna till dagens match. Jippie... (Rickard kom nyss hem och läste detta. Han fattade inte att det var ironi så jag vill bara meddela att detta är ironi!)
Be there in time ;)

internationella kvinnodagen

Hur jag lyckades ta mig upp i morse är fortfarande en stor fråga. Att jag inte sov mycket inatt är kanske inte så konstigt eftesom jag i princip sov bort hela gårdagen.
Ändå lyckades jag ta mig upp och jobba hela dagen :)

Nu ikväll har jag varit hemma hos mamma o pappa. Internationella kvinnodagen är visst jättestor i Jugoslavien så vi köpte lite presenter till våran Juggemamma och firade henne på kvinnornas dag! Hon är ju ändå den bästa kvinnan i mitt liv!

Rickard kom precis hem från sin träning. Alldeles lagom till den nya säsongen av Svenska Hollywood fruar. Perfekt! :)

roligaste kvällen ever!

Idag mår jag bättre än vad man förtjänar att göra när man staplar hem halv 7 på morgonen. Men dra mig baklänges vad roligt jag hade det igår!

Detta måste ha varit en av de roligaste kvällarna i mitt liv. Allt var så himla lyckat. Maten var utsökt god, alla höll fina tal och musik var gudomlig. Jag höll mig i princip på dansgolvet från dess att musiken satte igång till den sista tonen. 
Tack Ludde och Alle för en sjukt rolig kväll!


6 mars

Igår blev det många kära återseenden.
Johanna kom till mig runt middag. Allt var precis som vanligt och det kändes inte som att det var så längesedan vi sågs sist. Vi bor egentligen inte så långt ifrån varandra och därför är det lite extra tråkigt att vi ses så sällan. Jag får försöka bättra mig på den fronten.

På kvällen åkte Jag och Rickard hem till Sean & Hanna Jones. Nathan hade kommit för att häla på och det kunde vi inte missa. Även Matt från Rickards lag kom dit och umgicks. Vi kom dit ganska sent eftersom vi hjälpte en tjej som hade kört av vägen när vi skulle dit, så vi blev inte långvariga. Det var roligt att träffa Nathan igen även om det bara blev en liten stund. Rickrad skulle antagligen dit ikväll igen men jag ska åka in till Halmstad runt två tror jag.

Nu ska jag äta lite frukost och sen måste jag åka hem till mamma och fixa mitt hår. Vi skulle färga det lite igår och det blev ganska så fel!

the one and only ~ Moss-spa

Såhär härligt hade jag det igår kväll. Jag öppnade mitt egna lilla moss-spa ;)
Ett kokhett bad, ansiktsmask och lite lugn musik och vips så var jag som en ny person!









5 MARS

Jag fick inget samtal om att jobba i morse. (vilket jag ändå inte hade kunnat) Skönt! Istället verkade min vän Jojjo tycka att jag skulle masa mig upp klockan 7, genom att väcka mig med ett sms. Tur för henne att det var någon viktigt hon skrev om!

Jag hade nästan glömt bort att tandläkar Johanna skulle komma till mig idag. Vi har knappt setts sedan vi tog studenten för 3½ år sedan? eller är det två ½ år sedan vi tog studenten? Det måste väl ändå vara 3½ år sedan?
Eftersom jag åkte till us and a samma sommar som vi slutade skolan och när jag sedan kom hem igen var hon någonstans i Österrike tror jag. NU är det i vilket fall på tiden att vi träffas igen!

Enligt posten befinner min klänning sig i Göteborg just nu. Då borde den komma till mig idag!


Hotet mot Melodifestivalen är funnet!!!!

Herregud!
Jag är ett schlager-fan långt ut i fingertopparna och det märks väldigt väl just nu. 
Som alltid vid denna tidpunkten, runt melodifestivalens final är jag fullkomligt besatt av årets låtar. Jag har gjort en Melodifestivalen 2010 lista på spotify som går på konstant repeat.
Trots all denna lycka som sprudlar inom min när jag hör Unstoppable med Ola finns det ändå en baksida. Jag har funnit hotet mot Melodifestivalen som Dolph letar efter varje vecka.

Den skyldige går under namnet Rickard Ahlund och vill förstöra för oss alla schlagerälskare. Han tillåter mig inte ens ha på högtalarna. Istället får jag sätta på mig hörlurar, vilket iofs kan vara ganska skönt då jag slipper hans gnat och tjat! Det värsta är att jag inte får sjunga högt! WHAT! Tror han att han kan komma här och förstöra årets höjdpunkt? Nej, jag ska börja ta i med hårdhandskarna.
Några tips? Hur ska vi få ett stop på honom?


min älskade kisse

Djur. Det är nog bland det bästa som finns.
Hade jag haft tid till att ha en herrans massa djur hade jag haft det.
En liten vovve hade gjort sig alldeles utmärkt i mitt liv. Tyvärr har jag inte tid till det just nu. Den dagen jag kommer ha det, då kommer en vovve inskaffas illa kvickt!
Men jag ska inte klaga, jag har ju min älskade kisse Maja!!!


2 MARS

Ligger just nu i soffan och slökollar på Efterlyst. Jojjo lämnade mig precis efter att ha gjort mig lite sällskap. Rickard är som vanligt på träning men han borde komma hem runt tio.

Jag jobbar bara imorgon med och sen kan jag förhoppningsvis ta långhelg! Helgen ser ganska fullspäckad ut så det vore skönt att ha fredagen ledig. På fredag kväll kommer Nathan till Sverige. Denna kanadensiska människa som spelade för Hylte Volley förra säsongen och nu är proffs i Tyskland har lyckats hitta en ledig helg, självklart kommer han till Sverige då. Så honom ska vi förhoppningsvis träffa på fredag kväll.
På lördag är det som tidigare nämnt dags för Luddes 25års fest. Måtte bara min klänning komma innan dess. Och gör den det så måtte den bara passa. Annars kommer jag att befinna mig i lite smått panik!

Beroende på söndags tillstånd kan jag inte riktigt planera den dagen. Rickard och resten av laget spelar den första kvartsfinalen mot Örkelljunga i Örkelljunga och denna skulle jag gärna åka och se på. Dock borde jag nog inte befinna mig bakom ratten på söndag så jag ska se om någon annan hade tänkt åka neråt för att se matchen.
Annars sysselsäter jag mig antagligen med några bra filmer!

2 mars

Nu sitter vi hemma hos mamma o pappa. De bjöd hit oss på kycklingfileé, ris och beasås. Skönt att slippa behöva laga själv, specillt när man har jobbar en lång dag. Vi har ju diskmaskin (ricki), så det behöver jag oftast inte göra.
Mamma hann även skalpera Rickis skalle innan maten. Det var verkligen på tiden eftersom vi började få likadan frilla!

Nu ska vi snart åka hem och fortsätta kolla på Prison Break säsong 2. Det är så otroligt spännande nu att man kanppt kan sluta kolla!


1 Mars

Jag lever!
Helgen var fullspäckad med roligheter och därför prioterade jag faktist inte att sitta framför dator och blogga och mitt inte så händelserika liv!

Jenny och Sara har varit hos mig och Rickard i helgen. Det har varit supermysigt med massa gid mat och lite för mycket godis! Vi har mest tagit det lugnt, kollat på OS och Melodifestivalen.
Igår var vi, och även Jojjo, och kollade på Rickards match. De förlorade tyvärr en riktigt spännande 5 setare mot Linköping.

Denna veckan jobbar jag för fullt på Elias Fries. Idag var jag hemma från jobbet vid nästan halv fem men då hade min lille Ricki stekt firrepinnar och gjort riktigt gräddigt mos till mig. Precis som jag vill ha det!
Jag är dock ledig på fredag och om jag inte minns helt fel kommer min vän tandläkar Johanna hit och hälsar på mig??

Detta var allt för mig just nu. Jag har visst lovat att kolla ett Prison Break avsnitt!!!


nytt i garderoben

På lördag är jag bjuden på kalas. Alexandra Larssons pojkvän Ludde Lus fyller 25 och det ska firas med pompa och ståt!
Man kan ju inte komma klädd i vilken trasa som helst, därför klickade jag precis hem denna klänningen från ASOS. Jag betalade en extra slant för att få hem klännigen, från England, innan fredag.
Nu håller vi tummarna för det!