dagens händelser

Idag har det hänt en hel del för att vara en vanlig dag i mitt liv.
Morgonen började med att min kära mamma ringde så jag fick prata mig med henne i nästan 2 timmar. Mycket trevligt eftersom vi inte pratar så himla ofta.
Efter det var det till att "jobba" , jag gjorde väl inte så himla mycket nytta mer än att snicksnacka med Lisa och plocka upp lite saker här och där.

Men ikväll tog jag och Fia det stora steget hela vägen bort till tysons för att kolla på bio. Vi ville gå på Sex and the City filmen, men det blir på söndag istället.. så vi kollade på 'what happens in vegas'. Mycket mycket bra film. Den kommer tyvärr inte in på mitt 5 i topplista (som toppas av 'hur man blir av med en kille på 10 dagar') men den är verkligen värd att se.
Jag lämnade tillbaka min kamera idag med. Kanske köper en annan, jag har inte bestämt mig.
Efter filmen åkte vi bort till CVS och köpte frimärken. Så nu är det några lyckliga själar där hemma som kommer ta del av min kråkiga handstil. 5st vykort och 2 HANDSKRIVNA brev på 6 sidor var ska postas imorgon. Inte illa pinkat va?

inte lång tid kvar :(

I förrgår var det exakt 3 månader tills jag åker hem och igår var det exakt 1 vecka tills fia åker hem.
usch, det känns som allting bara tar slut nu. Det var ju inte såhär sommaren skulle bli. Jag underar hur det kommer bli när hon åker hem. En sak som är säkert är att det inte kommer vara skoj. Vi skulle ju ha denna sommaren ihop och kämpa oss igenom den tillsammans. Men nu får jag göra det själv.. utan min Fia :(

underbara tider

Jag måste få bjuda på några underbart härliga bilder. De är tagna 30 April förra året när vi grillade inne i stan hos Jojjo & Albert. Jag, Johan, Jojjo, Albert, Jojjos bror Fredde och hans tjej Madde.

Johan & Jojjo
image965
Jag, Johan o Jojjo
image967
Fredde & jag
image969
Fredde & jag
image970
undebara syskon, Jojjo & Fredde
image971
Abbe & Johan
image973
madde
image974

Behålla den?

Idag köpte jag en ny kamera. En Canon ixus 8.0. Jag trodde det skulle vara kul med en ny kamera eftersom min andra Canon ixus lever i sin egna lilla värld. Men det var inte alls kul. Bara pyttelite. Så jag hoppas att jag kan lämna tillbaka den. Kanske köper en ny när jag verkligen behöver det. Eller så köper jag något annat. Den där handväskan från Guess skulle ju sitta bra. Men först och främst måste jag ju få lämna tillbaka skiten. Håll tummarna.

back to normal

Tillbaka i vardagen igen. Det känns bra faktist. Jag ska iväg och stor handla nu och sen laga lite god mat. Ska vara extra duktig denna vecka och visa mycket uppskattning för resan. Har frågat pappa efter lite smarriga recept så jag ska se vad jag kan ordna fram :)
Nä, nu ska jag lämna datorn. Här visar jag ju inte precis så mycket uppskattning.

FLORIDA

Fredag:
Vi åkte till flygplatsen på morgonen. Där träffade vi Tripp and Meg som skulle åka med oss. Resan ner gick bra. När vi kom fram hämtade vi hyrbilen och åkte bort till deras favvoresturang Mar Vista. Mätta och belåtna styrde vi kosan mot placet där vi skulle bo. Supermysigt med små bungalows nere på stranden. Jag, Fia, Tripp och Meg i den ena och resten av min familj i den andra.
Drog såklart ner på playan så snabbt det gick. På kvällen hade vi pizza nere på stranden.
image921
   


Lördag:
Familjen drog in till 'city' för att försöka vara borta från solen mitt på dagen. Fuck heller att vi följde med. Råsolning nere på playan hela dagen för min o fias del. Det pressades så det stod häriga till. Från 10 på morgonen till 6 på kvällen. Vad gör man inte för brännan lixom?
Detta fick vi verkligen ångra framåt läggdags. Grillad.se hade lätt anställt oss som deras ansikte utåt. Min mage var värst och stackars Fia hade ont över hela kroppen. Fia fick, som ni ser, spendera de sista timmarna under min sarong.
image926
   
   


Söndag:
Intog stranden en snabbis på morgonen. Sedan drog hela gänget in till city. Vi alla beslutade att det nog var bättre än ännu en dag på beachen. Vi gick och köpte glass och strosade runt som små turister. När vi kom tillbaka hem var det stranden som gällde för större delen av sällskapet. Stackars Fia fick ligga inne resten dagen. På kvällen passade jag glinen medans de äldre va ute och käkade. Vi gick och kollade på solnedgången och annat mys.
image938
   
   

Måndag:
Bill och Tripp körde hem mot DC på morgonen så det var bara vi brudar kvar. Vi åkte bort till ett akvarium på dagen. Där fanns det hajar, sköldpaddor, delfiner och massa firrar såklart. När vi kom hem var det sista chansen för att bättra på brännan så jag gick med raska steg ner till playan. Fick tvärr lämna mina andra hälft Fia inomhus även denna dag :(
På kvällen hade vi en riktigt tjejkväll. Alla brudarna åkte bort till Mar Vista för en utsökt dinner. Vi berättade alla massa historier. Jag drog bla den när Mia & Sandra färgade mitt hår rosa!
 image946
   
   
   

Tisdag:
Fia mådde ännu sämre idag. Stackaren var så febrig och svag. Inte kul att vara sjuk på semester. Maria hade ont i magen. Lisa hade spytt ca 10 ggr under natten och Allie hade ont hon med. Bill hade spytt på deras resa hem med. Alla var sjuka utom jag.
Men det va skönt att äntligen få komma hem, jag hade dock stannar någon vecka till. Men inte kul för sjuklingarna :(
Tog inga bilder idag så jag väljer ut en liten mix.
   

Florida nästa :)

Nu är det dags att släcka för denna dagen. Idag har det varit hyffat lugnt. Jag hade inte så himla mycket att göra så det fick bli till att städa lite i skafferiet och sånt. Au pair livet kan vara hårt ibland ska jag lova er!
Nu ikväll åkte vi bort till tysons för att käka. Jag hann köpa två par klänningar innan det stängde.

Imorgon bär det av mot Florida. Klockan 8 kommer taxin och hämtar upp oss. Vi ska på på en ö (tror jag att det är) som heter Longboat Key och ligger på västkusten. Kommer stanna där tills tisdag nästa vecka.

Jag saknar er

Nu har det snart gått 9 månader sen jag sa hejdå till min familj. I december kom min lillebror för att hälsa på mig och i slutet av mars kom storsyster Jenny för att hälsa på favvosyrran. Men mamma och pappa har tyvärr inte haft tid att komma hit. Det är lite tråkigt faktist. Jag skulle gärna visa dem runt här. Visa hur jag bor, vad jag gör och hur underbara Lisa & Bill är , mm. 
Men som sagt blir det ju ingen usaresa för eran del. Ni gottar er snart  i Thailand i 3 månder istället och de har jag full förståelse för. jag kan ju inte sticka under stolen med att jag är sjuk avundsjuk. 
Även om vi inte pratar med varandra varje dag så ska ni veta att jag saknar er hela tiden och längtar efter dagen då jag kommer hem och få krama om er igen. Ni är underbara föräldrar <3

image920

Torsdag

Godermorgon.
Nu har jag haft märkliga drömmar två nätter i rad. Om samma person har jag drömt med. Undra vad det betyder?

Vad händer idag? Som det ser ut nu , inget speciellt. Ikväll ska jag packa eftersom vi åker till Florida imorgon och jag har inte ens tagit fram väska ännu. Men vi ska ju bara vara borta i 5 dagar så jag får väl nästan plats med skiten i en ICA påse?

det blir bättre imorgon

Sorry för dåligt uppdaterande idag. Jag har haft fullt upp med baseball och sån skit.
Och nu är klockan väldig sent. Jag håller på att hjälpa Fisen med hennes itunes såhär ett på natten. Tur att någon i detta förhållandet är tekinisk. inte fan är det hon allefall. Ne, nu ska jag slänga över lite music på podden.
Godmorgon Sverige. Godnatt USA

Marc By Marc jabobs

Idag när vi slutat åkte jag och fia bort till tyson. Det blev lite impuls shopping såhär på tisdags kvällen. Jag slog till och köpte två party klänningar och sen bara sådär hittade jag ett par fräna marc jacobs solglasögon som ville bli mina. Det sved på kortet när jag skulle betala. Men jag hörde pappas röst imon mig "Bara köp, det är bara pengar.. bara köp". Tur att man har lärt sig någonting från farsloken :)
image919

nu är de tagna

Mamma & Pappa, ni kan sluta tjata nu. Jag fixade bilderna igår. Så logga in på msn när ni ser detta så ska jag skicka över dem.
Jaha, nu börjar jag jobba. Hörs senare.

Hemdatumet är satt

DATUMET ÄR SATT. Idag slängde jag mig flightinformation på lådan. Så nu ska bara Au Pair in America boka in mig på ett flyg det datumet jag valde!
Jag har funderat fram & tillbaka, in & ut och upp & ner på när jag ska åka hem. Och vart vill jag landa? Skulle jag stanna hela året eller skulle jag fråga Lisa och Bill om det var okej att jag åkte hem nån eller några veckor tidigare?
Jag har pratat med både Fia, Lisa och Bill om hur jag skulle göra och nu har jag bestämt mig. Ångrar jag mig måste jag betala 100 dollar extra. Så det kommer jag inte att göra.

Den 28 Augusti landar jag på Köpenhamns flygplats.


lite kvällsfunderingar

Jag funderar på allvar över att bli kock. Skulle inte det vara perfekt? När jag tänker efter så är jag inte bara grym på att laga mat, jag är svingrym. Som idag, bara sådär huxflux slängde jag ihop en köttfärslimpa och potatismos. 
Imorgon bjuder jag på en utsökt vegetarisk rätt med angel hair pasta. Låter inte helt fel va?

Någon annat som jag funderar på allvar över är att jag ska sluta pms'a och vara sur varannan timme. Stackars Fis som får stå ut med total ignorering och mitt suckande. Jag ska nog börja tjura var fjärde timme istället. Jobba mig stegvis uppåt lixom. Ett steg i taget.

Nu därimot är det dags för att kolla klart på sista halvtimmen av Lost och sen ska jag tacka för mig och stänga mina små gröna.

Söndag

När klockan ringde klockan 7.45 am var jag både bakis och trött som in ii. Men jag hade inte så mycket val så det va bara att pallra sig upp och börja jobba.
Jag och glinen åkte till parken i  2 timmar. Resten av förmiddagen degade vi mest hemma. Klockan två var det dags för Marias balettuppvisning. Bill hade varnat mig för hur långtråkigt och jobbigt det var.
Så var verkligen inte fallet. Jag tycker riktigt mycket om det. Och pinsamt nog började jag lipa 4 gånger, haha.
Efter showen åket hela familjen hem till deras gamla hus som de renoverar. Det kommer bli sjukt fint. Jag önskar att jag stannade ett år till så jag kunde få bo där. Men om jag har tur så hinner jag se en hyffsat färdig produkt innan jag åker hem.

Ikväll kom Joe och hämtade mig och fia. Så åkte vi bort till affären och handlade för att sedan åka hem till Joe och laga dinner. Jag bjöd på fetakyckling med soltorkade tomater igen :) Tråkigt nog fick jag grymt ont i mitt ena ben och kunde knappt stå på det så Joe fick plocka från utskrivna painkillers och kryckor till mig. Klarade mig dock utan kyrckorna men drogen gjorde susen.
Till min stora gläjde visade det sig att det var säsongsavslutning i desperate housewifes med ett 2 timmars avsnitt :D Jag myste ner mig på golvet med en skål glass och ett stort täcke .
Jesuskristus, VAD HÄNDE I SLUTET? Det slutade så sjuuuuukt bra! Vill ni veta megafakta om frugorna så fråga mig :)

    

lördagshäng hos joe

Igårkväll låg vi i sängen och var inställda på att sova. Men så skickade Joe ett sms och frågade om vi ville komma över så varför inte?
Det var väl egentligen meningen att vi skulle gått ut men det slutade med att vi stannade hemma hos Joe tills 3 imorse.

image910

  

Dagens bilder

Dagen började med solning ute i gräset
60799-907
Efter nån timme på starbucks kom vi hem för att gratta Maria på 7årsdagen
60799-908
Utgång på ingång :)
60799-909

Sorry för 3 egobilder. Linslusen Fia höll trynet borta idag.
Mer bilder kommer imorgon för nu ska vi ut med Joe.

Lördag

Jag tror att solen kikar fram idag :) Då blir det shorts och tshirt och sen raka vägen till leksaksaffären för att köpa present till mitt värdbarn som fyller år.. IDAG!
Jag och sambo ska avnjuta en mysig lunch på ett franskt litet fik. Efter det vet jag inte vart benen bär oss. Vi , eller kanske jag , är ledig idag. Så vi ska göra vad som helst utom att sitta hemma.
 Pappi , tack för stålarna :)

jag vill be om ursäkt

Dobro jutro!

Igår somnade jag väldigt sent efter att jag legat och funderat i flera timmar. Vad var det jag funderade över? Jo, mitt beteende den senaste tiden. Jag kan erkänna att jag har uppfört mig illa och varit en dum person mot någon som verkligen inte förtjänar det .
Sedan Fia flyttade hem till mig har mitt beteende ändrats och jag har gått runt med en sur min. Det är verkligen inte Fias fel men det har tyvärr gått ut över henne.

Jag har lite svårt för att bo ihop med någon annan. Jag behöver min ensamhet och kunna göra vad jag själv vill. Jag vet att hon inte skulle hindra mig från att göra vad jag vill (hon lät mig faktist sjunga ikapp till ipoden igår innan jag skulle somna) men det är ändå inte samma sak. Jag vet inte vad det är som jag tycker är så jobbigt , men jag kommer nog underfun med det snart.

Men igår när jag låg där och inte kunde sova funderade jag på vad jag skulle göra för att be om förlåtelse. Skulle jag väcka henne? Ge henne en kram fast hon sov? Skriva ett brev och ge henne det när hon vaknat? Det hela slutade med att jag somnade.
I morse när vi båda var vakna sa jag som det var och jag bad om ursäkt för hur jag har uppfört mig.
Jag vill ju hellre att hon bor hemma hos mig än att hon bor hemma i Sverig.

.ytteligare en gång , förlåt om jag varit en svin.

Julia och Fias olikheter

För någon dag sedan satt jag och funderade på vilka olikheter Jag och Fia har.  Om det är någon av er som är inresserade av det så lär ni läsa nedanstående


JULIA - SOFIA
blond  - mörkhårig
kort - lång
klär på sig först - sminkar sig först
gillar flingorna när de mjukat - äter flingorna innan de mjuknat
bor i söder - bor i norr
pojkig - flickig
lat - hurtig
gillar att bråka - hatar att bråka
kaxig - mesig
dricker cider - dricker vin
guldbrun - silverfräknig
kan låttexter - suger på låttexter
ensamvarg- socialmissbrukare
har inneboende - är inneboende
diggar göteborg - diggar stockholm
fönar inte håret - fönar håret
gillar inte morgonpromenad - gillar morgonpromenad

Det var allt vi kunde komma på för tillfället, trots alla olikheter har vi en sak gemensamt:
VI SKA TILL FLORIDA OM EN VECKA ! ! !
 


min vän , Fredrik Ljungberg

60799-902

Nu , till allas stora glädje , kommer här ett inlägg tillängnat min gode vän och blivande make Fredrik Ljungberg.
Vi träffades i Spanien för en herrans massa år sedan, jag vet inte riktigt när. Men längesen var det allefall.
 Idag lyckades jag äntligen tjatat tillräckligt mycket för att Fredde skulle ladda ner skype så jag kunde få höra hans underbara göteborgsdialket igen.
Den lille stackaren påpekade att han inte var tillräckligt omtalad i bloggen så jag lovade att ge honom några rader. Hoppas detta blir bra, Honey!
För er som inte känner Fredde kan jag berätta att han är väldigt rolig , gillar thai mat , tycker om sig själv otroligt mycket och han gillar när vinden blåser :)

    

bestämmer mig på måndag istället.

Tyvärr kan jag inte meddela vilket datum jag åker hem på ännu. För jag måste punga ut med 109 dollar för min biljett hem och jag behövde det i cash, vilket jag inte hade. (pappa, sätt in pengar till mig) Annars kanske jag stannar i ett år till och det vill ni väl ändå inte?
Jag kan därimot meddela att min middag blev utsökt och mycket uppskattad av Lisa & Bill. Örnstedts familjefavorit fungerade även här i USA.

Nä, nu ska jag gå och lägga mig. Klockan 9 på en fredgaskväll. Skoj!

blivande kock ?

Kom precis hem från mataffären. Jag och Fia har varit och handlat vad vi behöver för att laga kyckling med fetaost. Är man skillad eller vad ? Vem trodde detta om mig när jag lämnade sverige för 8 månader sen? Inte jag allefall.
Nåja, nu är det time to pick up the kids.

Om en vecka åker jag till Florida :)

när ska jag komma hem ?

whats up fans?
Idag har det varit en vanlig dag på jobbet. dvs att jag inte har gjort så himla mycket.  Jag plockade och donade lite här hemma, åkte och gjorde lite ärenden åt mamma Lisa och sen åt vi middag. Det fick bli min utsökta juggemat idag med (mamma, jag lyckades riktigt bra. jag hoppas att släkten är stolt över mig)
Nu ikväll åkte jag och fia bort till tysons för att jag ville köpe en ny väska.Tyvärr fanns den inte kvar så jag får ta och spara mina pengar lite till. Jag hoppas på att det dyker upp någon annan läckerbit snart som jag kan lägga beslag på.

Imorgon ska jag posta papperna om flygresan hem. Jag har inte bestämt mig för vilket datum ännu men jag MÅSTE göra det imon, så då kommer ni , och även jag , få veta när jag sätta mina små fossingar på svensk mark igen.

man lär sig något nytt varje dag

Ikväll bowlade vi med Frida, Paul, Fridas mamma och Pauls bror. Det va väldigt trevligt även fast jag inte vann denna gången. Men jag fick många härliga skratt eftersom Fia ramlade på rumpan 2 gånger. hihi.
Killarna var skillade och snurrade sina klot och jag ville ju inte vara sämre. Paul gjorde sitt bästa för att lära mig. Hur det gick? Ja, döm själva..


Dagens bilder

För att lätta upp stämningen lite idag gick jag och fia ut på gräsmattan och roade oss lite. Vi fick vara lite sådär barnsliga och skratta tills tårarna rann, för det var vi värda.

jag blåste lite bubblor...
60799-898
medans aset tog det andra aset o pissade..
60799-899
sen knöt vi panda i en stolpe så vi kunde hoppas och leka.
60799-901
ända tills det freakade ut och vi var både trötta och svettiga..
60799-900

Grattis Maja 10 år

Igår fyllade min allra underbaraste ägodel 10 år. Kommer aldrig glömma när jag fick henne på min 10 årsdag. Som ni säkert vet är maja min dotter och bästa vän. Jag önskar att hon konstant fanns vid min sida. Jag saknar dig så det gör ont Majsan.

image896

morgonens update

Godmorgon.

Jag och Fia hade bestämt att vi skulle gå ut och gå idag på morgonen. Något som jag självklart ínte längtade så himla mycket efter. Så när klockan ringde vid 8.45 var jag snabb som fan med att stänga av den. Fia den sömntutan vaknade inte av ljudet så jag la mig ner och sussade gott igen :)

Idag vet jag inte riktigt vad som står på agendan. Vi ska försöka hinna bort till banken för att lösa in lite checkar. Sen ska vi laga jugoslaviska mat och ikväll vii jag bort till tysons för att köpa en ny handväska från Guess.


varför händer detta ?

Va fan hände? Jag trodde att vi hade allting under kontroll. Fia flyttade in hos mig och hon skulle stanna här fram tills hon hittat en ny familj. men så idag fick hon ett mail från hennes förmedling som löd något i stil med att; eftersom hon brutit mot reglerna genom att flytta ut från familjen innan 2 veckor måste hon bli hemskickad till sverige. hon har 30 dagar på sig att boka en biljett och lämna landet.
ÄH VA ?
Jag tror inte att jag har fattat det ännu. Jag vill inte förstå det. Lisa min värdmamma pratade med högsta hönset från Fias förmedling och Lisa var allt annat än glad, precis som vi alla andra. Detta är sinnesjukt och så himla orättvist.

Idag är första gången jag grät efter allting som har hänt. När jag satt i sängen och verkligen insåg att det är slut. Jag och Fia kommer inte få en underbar sommar tillsammans. Hon kommer inte finnas här vid min sida resten av tiden. Jag behöver ha henne här oss mig, det är ju så det ska vara. Det kommer vara Jag som kör Fia till flygplatsen och vinkar av henne. Det är inte så det ska vara. Det är mitt år som ska vara slut innan hennes. Detta är bara så fel fel fel !

image894

den nya bilen

Trotts allt trist som hände igår hade jag faktist en smutta roligt under dagens gång. Som jag tidigare berättat så körde en pojke in i våran bil. Lisa åkte därför iväg och hämtade ut en rental car till oss igår. Hon kom hem med en sprillans ny minivan.
När kidsen hade kommit hem skulle jag och Fia ta bilen bort till affären. Jag var i heaven! Fy fan va rolig den var att köra. Jag kände mig som ett barn på julafton och fick äntligen leka av mig lite. Fia satt bara och skrattade och trodde antgaligen att jag var galen när jag drog plattan i mattan med ett stort leende.

Pappa - kan du se till att fixa en sprillans ny bil till mig i 20 årspresent så jag har någinting att pyssla med när jag kommer hem?

Ska vi klara detta ?

Godmorgon kära läsare.

Detta är första morgonen på väldigt länge som jag vaknar upp och hör att det inte regnar. Kan det bero på att fias helvete är över? Ja, jag tror jag kör på den teorin.

Idag ska jag sätta våran nya inneboende i arbete. Hon själv tror att hon är här på något hon kallar semester och att han kan ligga ute i solen och glassa. Hon frågade även efter en liten klocka hon kan pling i när det behövs. Det kan hon glömma.

Igår var våran första officiella dag som sambos. Herregud, hur ska jag någonsin kunna bo ihop med någon? Jag klagade och tjurade över precis allting. "Lägg inte det där, ändra inte min ordning i garderoben, städa upp efter dig, ha inte på musik"
Jag lät som en tjurig gammal kärring. Inte visste jag att jag är så petig. Men jag vill ha alla mina kläder i en viss ordning. Sakerna ska ligga på ett ställe så jag kan hitta dem lätt.
Men allt var inte illa, jag sträckte mig så långt att jag la tandborstar och tandkräm på översta hyllan i badrumsskåpet istället för understa, bara för Fia skull <3


Jag hatar henne

Jesuskristus, nu ska jag svära. Jag hatar den jävla klimateriekärringen Holly Taylor. Hon är bokstavligt talat sjuk i båda hjärnhalvorna och lite där till. Om jag hade fått sparka på nåon så hade jag valt henne. Hårt och länge hade jag sparkat på henne.
För gör man min Fia ledsen då kan man räkna med att toppa min hatlista. Och det är precis vad denna bitchen gör. Numero uno!
Fia kom precis hem efter sitt möte med idoterna. Och självklart hade de fått över counslern på sin sida redan innan Fia kom dit. Där satt hon som intryckt i ett hörn och fick ta emot skit från dem alla tre. Jag vet själv hur det är att vara i den sitsen. man får inte fram de rätt orden, man känner sig misslyckad och vill bara därifrån. Det suger!

När allt skit var kastad i hennes ansikte reste sig Holly och gick, Ingen kram, inget hejdå.. inte ens en blick. Ingenting. David därimot erbjöd sig att köra hem Fia till mig så att de två kunde ett hyffsat bra slut på sagan.

Nu sitter min Sofia här jämte mig i sängen och det känns väldigt bra och tryggt. Det är här hon ska vara. Och helst stanna året ut. Hon får inte lämna mig, jag klarar inte detta utan henne.
Hjärtat, nu kör vi hårt och detta ska bli awesome <3

Fia är bäst

Idag gick jag och fia upp tidigt eftersom vi skulle gå hem till henne innan Holly hann lämna huset. Så vi traskade över till Fis i ösregnet med ett stort golfparaply i näven.
När vi kom fram var dörren låst. Vi gick till baksidan och även den dörren var låst. Gick då tillbak till framsidan och knackade på. Efter 10 minute öppnade Holly dörren. Hon sa 'Sofia' och sen vände hon på klacken och gick upp igen.
Vi visste inte vad vi skulle göra så vi satte oss i köket och väntade på ett mirkael. Ingenting hände så vi började tillslut tåg upp mor Fias rum. Holly sa ingenting när vi gick förbi henne på mellanvåningen.

När vi kom upp på rummet började vi packa ihop Fias kläder så gott vi kunde. Eftersom den ena resväskan var uppe på vinden så kunde vi inte få plats med allt.
Efter en stund ropar Holly från nedre våningen ' Sofia.. You dont need to work today... or the rest of the time'.
Pang sa det i våra öron. Okej att vi visste att någonting skulle hända men det kom ändå som en shock. Efter att Holly sagt sin mening gick hon ut till bilen och körde iväg. Jag hoppade då snabbt upp på vinden och hämtade Fisen väska. Vi slängde ner det sista och ringde till en taxi som körde oss hem till mig.

När vi kom hit berättade vi för Lisa, min mamma, vad som hänt och hon sa att Fia självklart ska bo hos oss tills detta är löst. 
Resten av dagen fick vi ta det lugnt, kollade i lite kokböcker och skrev en matsedel över vad vi ska äta i veckan.
Vi körde sen och handlade och efter det var vi i princip klara för dagen. Lisa kom ner till mitt rum för ca 3e gången och berättade för Fia hur välkommen hon är i våran familj.

Nu är Fia hemma hos sin gamla familj för att ha ett sista möte. Jag hoppas verkligen att det går bra och att min Fis är stark och klarar det. men det vet jag att hon är. Hon är bäst.


vilken jävla dag

Dagen började med att man vakade upp hemma hos Noah bakis och trött.. åkte hem till mig för att sova/sitta vid datan/snacka/sova etc. Sen blev vi hungriga och bestämde oss för att åka bort till ihop för att käka. Beställde in en jävla massa mat och frossade till vi inte kunde öppna munnen längre. Då körde vi bort till mataffären i ösregn för att köpa lite kakor och hyra film.
Tillbaka hem till mig. Kollade på filmen och käkade kakor. Jag sov lite varannan timme och Fisen satt och pulade med sitt.
Nu kom mörkret och jag skulle köra hem Fia till något som förhoppningsvis skulle bli hennes sista natt i spökhuset. Men vad upptäcker vi när vi kommer fram? Jo, dörren är låst och ingen nyckel har vi. Vi går då runt till baksidan för att gå in den vägen. Såklart är det låst även där.
Ja, så vad finns det att göra? Bara att åka hem till mig igen. När vi kommer hem till mig upptäcker vi att det är översvämning i vårat garage. Nu snackar vi 5 cm simbasäng.
Vi lyckas ta oss in till mitt rum och vad händer då? Strömhelvetet går och det blir kolsvart. Vi hittar EN ficklampa i form av en flodhäst, men klart som fan att den går sönder efter 5 minuter.

Nu sitter vi här i ett kolsvart rum i våran säng och hoppas att batteriet på lapparna ska hålla ett litet tag till.

party party

Igår kalasade Jag och Fisen till det, slog på stort och begav oss hem till Joe. Efter en smarrig drink tog vi en cab ner till Adams Morgan för att möta upp de andra grabbarna.
Mycket lyckad kväll kan jag lova. Vid 3 snåret åkte vi alla hem till John och Noah för att efterfesta och ha det det lite skoj. Sen vid 9 imorse kom jag och den andra halvan hem sådär lite lagom bakis!

Nu har vi spenderat hela förmiddagen i min säng så det är nog på tiden att vi kör iväg för en matabit. Fia klagar på att det kurrar eller va det var hon kvittrade om..
Btw så kan inte Fis flyttta hit förens imorgon.. det är piss! men förhoppningsvis blir det imorgon!!

image893


Julia & Fia goes sambo

JAAAA. Imorgon ska Fia i princip berätta för hennes familj att de kan fara åt h*lvetet!
och vad är det bästa av allt? Jo, hon ska flytta hem till mig på obestämd tid ! !
Detta känns verkligen ruskigt bra och vi ska ha det superduperskoj ihop.
Så nu håller vi alla tummar vi kan för att Fisen lyckas ta det stora steget över Gleebe Road och hela vägen till 35th Street hem till mig! :)


Im here for u!!!!!!!

I början va Fisens familj helt underbar.. men ju längre tiden har gått så har de bara blivit sämre och sämre.. nu är det SÄMST. Jag fattar inte vad som tar åt människorna. Fattar de inte att de sårar min bästa kompis.
Just nu har hon suttit på sitt rum i 6 timmar och inte vågat gå därifrån, hon är rädd för dem... hur sjukt är inte det? Man ska inte behöva vara rädd för sin familj!!
Självklart vill jag hälpa henne, men jag är med rädd för dem.. Vet verkligen inte vad vi ska göra.
Imorgon kommer hennes coulsler och då ska det blir ett SLUT på detta, Fia SKA byta familj och hon ska bo hemma hos mig tills hon hittat en ny. Hon kan inte vara kvar hos dem, det måste jag se till.

Om en timme kommer äntligen Jane hem till dem för att passa glinen och då kan Fia komma hit.. och snäll som man är så ska jag muntra upp min fia på ett sätt som jag oftast blir glad av - med god mat :)
Jag ska ta med henne till en mycket god resturang som hon ännu inte besökt så ska vi ha en girlsnight med mycket skratt! Låter inte helt fel va?

I love you honey, be stong and we'r gonna work this out together.
image892

stressig dag.

idag är den enda dagen som jag i princip 'jobbat'
storstädning av glinens rum stod på schemat, vilket sög. När jag va ett glin fick jag minsan städa mitt rum själv.. och lyckades jag fjäska för pappa kunde han va snäll och dammsuga där. Men jag var grymt duktig idag, tvättade två maskiner, hängde alla kläder i garderoben i ordning, plockade och donade.

vid 6 hade maria sitt födelsedagskalas så jag hängde med dit fram tills pizzan var serverad, hihi, då kom familj sjöström och hämtade mig, och som vanligt var det bara till att hoppa in i bagaget eftersom de inte finns nån annan plats kvar till mig. vi åkte och käkade thaimat och pratade om förlossningar i över en timme :)

nu har jag precis kollat på det nya lost avsnittet, fy fan va bra 4e säsongen är. helt sjukt!
men min lilla skalle skriker och har ont så den behöver nog lite sömn, imon bli det upp klockan 7 för att vinka hejdå till Sjöströmarna. sorligt, men jag kommer och hälsar på dem. hedemora here I come!


äntligen fredag

Godermorgon kära läsare.
Jag ställde om klockan 3 gånger i morse innan jag beslutade mig för att öppna mina små gröna.
och sen hör jag av sverigefolket att vädret hemma är uuunderbart. det suger. ni ska fan inte ha fint väder, ni är ju i sverige, det ska regna och vara astråkigt. för det är precis så jag har det, regnigt och trist :(
Men ni kommer nog få det kasst snart igen hoppas jag.

Idag vet jag inte vad som står på schemat mer än att jag ska och äta thaimati med familjen sjöström ikväll. 3e dagen i rad som det blir thaimat för min del.. och självklart blir det padthai med kyckling som vanligt. eller ska jag våga prova nått nytt?

Eurovision i mitt hjärta

Folk som känner mig ända in i hjärtat vet hur otroligt besatt jag är av melodifestivalen och eurovision song contest. De dagarna värderar jag högre än självste julafton.

Och nu har jag preics kommit på mig själv sitta och kolla på eurovision klipp på youtube i över 3 timmar och inte lyssnat på samma låt en enda gång!!!
och jag har ändå inte kunnat utse
historiens bästa låt. Självklart toppar Carola med Evighet eftersom det var den enda låten som fick mig att börja gråta!
Däremot konstaterade jag att 2005 var det bästa året med två oslagbara låtar från Serbien och Kroatien. Jag sjungar så jag nästan blir hes men jag förstår ändå inte ett enda ord av vad jag säger!

Ja herre min skapelse va många bra låtar det finns. Jag lider med min familj som får sitta och kolla på detta underbara program ensamma iår. Nu när det är i mammas hemland Serbien och allt, skulle ju vatt bud på att åka ner och kolla live. Arenan ligger bara nån timme från våran lägenhet om jag inte är helt ute och cyklar.

Nu måste jag avsluta denna underbara kväll för att sova.

Fisen ploppar upp

Ibland när jag loggar in på efterfesten dyker Fias nylle fram på skärmen!
Jag kände först inte igen henne, men sen kollade jag lite extra och då såg jag ju att det faktist var min lilla Fis som satt där helt ensam på stolen och tryckte ;)

image891

Till Mamma

Som de flesta vet är min mamma från Jugoslavien. När hon pratar med min mormor pratar de oftast jugoslaviska med varandra istället för svenska, det är lite jobbigt eftersom jag inte förstår så mycket.
Men om det är någonting jag ska göra innan jag dör så är det att lära mig prata min mammas språk.
Så älskade mamma, nu ska jag försöka skriva en hälsning till dig. Skriv gärna en kommentar om du fattade någonting av det jag skrev :)

Mama,
Ti si pravi anđeo, pre svega moj anđeo!
Čeznem za tobom. Ti biti divan čovek.
Volim te!


haha, fattade du? Jag försökte allefall!!


Nattaglass

Jag har varit lite deppig sen igår och Fisen har försökt att få ut mig från mitt rum och bli lite glad, men jag har strängt sagt nej till allt hon erbjudit.. jag vill vara för mig själv.
Men sen kom jag på att jag väldigt gärna ville åka till Baskin Robbins för att köpa lite glass så Fisen och hennes lillasyster Linnea kom hit och hämtade mig. Jag hade gått hela vägen upp till huvudgatan för att vara lite snäll, men aset ser inte mig utan kör förbi mig.. HALLÅ!
Så jag fick snällt gå tillbaka hela vägen hem.. kul!
Men jag fick ju min älskade mint chocolate chip glass, två stora kulor tog jag med, fan, det va jag värd!
Nu känner jag mig lite bättre ! Men bara lite!

Fräscha Linnea och trötta, osminkade Jag
image889

Jag (haha, bjuder på den) och min nya tröja som jag fick av Lisa & Bill idag :)
image890


GRATTIS PÅ 20 ÅRSDAGEN

image888


pissdag

Vissa dagar är nog redan bestämda för att bli pissdagar - precis som idag.
Mamma & pappa ringde vilket var skoj, men annars sög dagen på olika håll och olika anledningar. 
Så jag la mig i sängen vid halv 8 och snyfftade lite, vaknade upp nu, 22.05 och inser att jag somnade.. ska bara stänga av datan och sen ska jag somna igen.
helt själv, precis som jag vill ha det. Just nu känner jag för att öppna dörren till mitt svarta rum, där kan jag sitta hur länge jag vill utan att nån kan nå mig, det är skönt!

Tisdag

Nu sitter jag och väntar på att Lisa ska komma hem. det ska bli gott att hon kommer hem igen men samtidigt har det vatt riktigt skönt att vara ensam med kidsen. Känns nästan som att jag kommit dem lite närmre under dessa dagarna.
annars händer det inte så mycket just nu.. väntar på att det ska bli kväll för då ska jag ut och käka lebanesisk mat med Fia och hennes familj! mysigt mysigt.


Familjen Örnstedt

image886

Måndag

Här kommer lite bilder från dagen

image880

  

image885

1. Jag & Maria
2. Jag & Maria
3. Caroline, Allie, Mia & jag
3. Maria, Desiree & Bergen
4. Allie & Jag

Bilolycka ! !

Mina föräldrar åkte på semester idag så jag är ensam med kidsen i 3 dagar, vilket egentligen är jäkligt gott!
Jag trivs som firren i det djupaste vatten som man brukar kalla det!
Efter frukost kastade jag ut glinen sen kom de in när vi skulle äta kvällsmat.
Så jag har ägnat hela dagen åt att pratar med mamma i 2 timmar, chilla, prata ännu mer i telefon, leka liiite med glinen ute och självklart sitta vid datan!

Nu ikväll när jag satt vid min älskade computer och pratade med min gode vän Fredrik Ljungberg knackade det på dörren.. så jag gick och öppnade och där utanför stod en liten pojkspoling som jag gissar på var i min lillebrors ålder.
Killen: Hi...Im so sorry..ehhh.. Is that your car? (pekar ut på våran minivan) IM SO SORRY!
Stackars lillagrabben, han var så jäkla ledsen och rädd. Men han hade verkligen kört in i våran bild, inte lite heller.. smällde halva baken och hela sidan på den. Och hans bil var ju inte att prata om, den gick inte att flytta en meter eftersom hela framhjulet gått av!!!!
Så jag fick stå där ute i 2 timmar och fixa allt med försäkringspapper, ringa bergningsbilen och hela köret.
Sen ringer Lisa och Bill mitt i allt och då ska jag berätta allt för dem samtidigt som jag fixar ute med bilarna och även försöker hinna natta kidsen! KAOS är bara förnamnet!

men nu är allt fixat, kidsen sover och jag får äntligen koppla av lite!

image878

image879

Bilder från idag

Klicka för större
    
      
 

Turistning i DC m Familjen Sjöström

Jag åkte ner till DC vid lunchtid för att möta upp Familjen Tönt. Gick först och käkade lunch på ett mexikanskt place, mycket gott.
Sen pinade vi på och turistade för fulla muggar! De hade redan gjort vita huset, pennan och hela den biten innan Jag kom så vi gick bort till The Capital, Verizon Center (hockey arenan) och lite smått och gott!
Vi hann även med lite shopping på slutet vilket slutade med ett par skor, en kjol och ett par shorts för min del.
Efter det var det raka vägen hem till Sofia Sjöström för att laga spagetti och köttfärsås och sen gick vi alla upp och myste i Fias säng, hihi.

Om någon av mina läsare har träffat pappa Sjöström så vet ni vad jag snackar om när jag säger att han är den skönaste snubben som finns. Så jävla klockren och söt så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag skrattade så jag kissade ner mig när han berättade om en spermie incident för mig innan idag! haha!
Mer Lasse Sjöström åt folket ! ! !


DC here I come

Inatt blev det inte många timmars sömn, låg och pratade med en amerikanskkillkompis till halv 5 imorse.
men nu är jag uppe som tur är.. ska ta metron ner till DC för att möta Fia + familj!

image780

Sängshopping!

Innan idag beställde jag ett par stövlar från Steve Madden. Jag funderade på att köpa dem i vintras med snålade och sket i det, nu såg jag att de sänkt priset så jag var ju bara tvungen att slå till, de kan ju vara bra att ha till nästa vinter!

Så nu blev jag helt tokig och vill beställa allting, var inne på Ralph Laurens hemsida för att se om de hade mina favvoshorts där som jag köpte i Puerto Rico.. ett par svarta skulle sitta jävligt bra.. men icke sa Nicke. Såg även att tröjorna jag köpte kostar 425 dollar styck! ojdå. Tur att jag slapp betala så mycket för mina! hihi.

Nä, nu ska jag fortsätta shoppa.. måste köpa någonting innan jag somnar!!!

Fredag

Denna dagen har varit mycket bra! Jag har sprungit runt här hemma och plockat lite.. sen va jag ute med Panda en runda, Fy i helvetet va varmt det var ute. Jag kunde typ krama ur min tröja när jag kom hem! naken.se nästa!
Vid 6 fick jag sluta för jag skulle köra ner till DC och hämta Fia + familj! Det var superskoj att träffa hela hennes familj verkligen! Hur goa som helst! Det kommer bli många besök upp till Hedemora för min del hoppas jag!

Nu ligger jag här i min säng igen, har precis kollar på en intervju Oprah gjorde med Tom Cruise idag, mycket mycket bra. Har varit lite skeptisk mot den snubben innan men nu har jag en helt annan blick!
dock måste jag tyvärr sova nu för imorgon blir det antagligen upp tidigt för att turista i DC med Fia och hennes familj.

Lipiga spädbarn! gaaah!

Jag säger då en sak: SKAFFA ALDRIG SPÄDBARN! (inte för att det finns så många andra barn att välja på..)
Nyss hemkommen från en annan familj efter att ha passat deras 5(!) barn! Som tur va gick odjuren till bed när jag kom dit.. så jag satte mig i lugn och ro och började kolla på 'min bäste väns bröllop', med Julia Roberts vilken är en väldigt bra film. fast det hör inte riktigt till saken... Men MITT i filmen börjar spädisen skrika..  Det är inte det lilla skriket heller, nu snackar vi GALLSKRIK!!! Jag är inte så jättevan med spädisar så jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till, försökte med allt jag kunde komma på!
Efter en halvtimme när hade jag kramp i armarna och döv på båda öronen la jag ner glinet och lekte 'titut' med honom, då höll han tyst kan jag lova!!!! :D
phuuu, nu kommer jag sova som stocken i skogen kan jag lova er!!!
 


Smögen midsommar 07

Mia skickade precis lite bilder från förra sommaren när hon och jag åkte upp till smögen för att fira midsommar!
Sjukt kul hade vi det och jag skulle gärna firat midsommar där iår igen! Vi trodde att smögen låg rätt nära Götet med när vi väl kom till Gbg insåg vi att vi bara hade kommit halva vägen. haha!  Vi kom fram eftermidnatt och parkerade pärla och började dra på schlager på högsta volle, då kommer grannarna utspringande från husen och skäller ut oss! haha!!
Första kvällen festade vi med napa killarna och andra kvällen med Lund-hunkarna Erik o Fredric!

image863
image864
image865
image866

image862image867





Snart helg igen!!

Idag på morgonen följde jag med det ena glinet till skolan för hon skulle ha dikt uppläsning, inte det roligaste när man egentligen börjar jobba klockan ett men ibland måste man ju vara snäll mot odjuren!
Sen efter att jag kom hem har jag pratat med Johan i ca 2 timmar. Fy farao vad jag saknar honom. Skulle gett jävligt mycket för att hänga med honom en dag!

Nu ska jag chilla i 45 min innan 'jobbet' börjar igen. Blir nog rätt lugnt idag hoppas jag. För ikväll ska jag barnpassa en annan familjs kids. KUL!
Men vad gör man inte för en extra slant lixom, det kan vara bra att ha till framtiden!

Fia, ta o sätt på din mobil för fan.. okej att du lämnar mig här, men du behöver inte göra dig okontaktbar!!!! Jag håller ju på att avlider i tristess eller vad det heter!

4 månader kvar

Fan vad jag längtar tills den dagen jag sätter mina små fossingar på svensk mark.  Första gången jag kramar om mina föräldrar, fösta gången jag ser Johan, första reunion touren med Club Anti, första weekend hos Kalle i jkpg, första kebab pizzan, första gången jag vaknar upp i min egna säng, första gången jag kan känna mig heelt hemma.

Men det är ju som sagt 4 månader kvar tills det. Den tiden kommer nog gå väldigt fort tror jag, det är både bra och dåligt. Vi har ju en hel somar att se fram emot här.. och jag hoppas att det kommer hända mycket bus under den tiden. Jag ska försöka att åka upp till Sandra minst en gång till, och få ner henne hit en gång. Sen kaanske det blir en resa över till västkusen i augusti om allt går som jag planerat, hehe. Jag har även planerat att tvinga hit en av mina bästa kompisar, men det vet den personen inte om ännu! JOHAN, NU VET DU!!! KOM HIT! Passar juni?
 Självklart kommer jag sakna allt detta. Jag älskar ju usa och allt som har med mitt liv här att göra. Men Svea är ju inte helt fel för ett tag det heller ;)
Men jag hoppas att det är bra för ett tag, sen får det fan räcka. Då finns det andra ställen att erövra!

Tänkte bjuda på mina framtidsplan just nu: (den ändras säkert nästa vecka)
- ta semster hela september (mamma o pappa, va berädda på att skämma bort mig)
- vara i spanien 11 - 18 oktober
- inget planerat i november
- familjeresa i december. Har vi beslutat oss för Jamaica?
- Thailand januari - maj.

HOME SWEET HOME!

image815