Hallonpaj!

Hallonpajen jag bakade igår blev supergod! Jag hade även tänkt ta en bild tillsammans med vaniljglassen när allt var upplagt på tallriken, men när pajen väl kom ut ur ugnen slängde vi oss över den och helt plötsligt var det ingen paj kvar!
Här har ni receptet:

Du behöver

  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 deciliter hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.

För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.

Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback